Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה גם מה שאמרו לי בחנות חלפים של פורד ועוד כמה מכונאי רכב

בכל מקרה המחוג לא אמור לעבור את ה1/3 הוא צריך להיות על האות M עם היוניט הזה

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחירון הרכב 21000 ש"ח ומגיעים לו מ"ס שיקלולים של יד וקילומטרז', שלא נעשו משום שלרכב מ"ס מכות בפח.

הבעיה עם הרכב והסיבה לחוסר ההצלחה שלו בארץ היא העובדה שבשנה זו כבר לא היו מייבאים גירסה אוטומטית (צריכת דלק של 1 ל 5 במצב נסיעה אופטימלי ובעיה של אמינות הגיר).

בדקתי את היוניט החדש ומתי נדלק המאורר וזה קורה לפני האות R (בשליש כמו שכבר נאמר).

תודה על כל העצות המועילות שעזרו לי בהבנת המצב, היות ואני לא מבין גדול במכונאות (לפחות לא של רכב חדש).

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

לא רשמת כמה הרכב שלך צורך.

אני שוקל לחזור לאריקה .רכב מעולה לדעתי

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

מעולים הם רחוקים מלהיות , אבל מה שכן הם נותנים value for money לנוכח המחירון הנמוך שלהם

והאיבזור העשיר (יחסית כמובן לשנים ההן )

(אני מדבר על דגמי ה-1.6 משנת 91-98 וכבר לא קוראים להם אריקה בשנים האלו )

פורסם

היתה לי פורד כזו. עשיתי איתה 130000 ק"מ ללא אף תקלה אחת.

יש סוד למכוניות אלה - בשום פנים ואופן לא להכניס לתוכן את כל הנוזלי קרור המוזרים made in gaza שבארץ כל כך אוהבים - כל ה-"מים הירוקים" למינם. בנוסף - להשתמש בשמני מנוע איכותיים בלבד. אז לא תהינה שום בעיות.

הרכב הנוכחי שלי הוא גם "פורד אסקורט" 97, אבל דגם טורבו-דיזל. הרכב עבר 280000 ק"מ והמנוע סוחב נהדר! בהתחלה היו בעיות, עד שלא למדתי לעשות את מה שממליצה החברה, ולא המוסכניקים. באותו רגע - ראו פלא - נגמרו בעיות (רק צריך להתעקש).

להלן דוגמאות של "משפטי מוסכניקים" שבאים בניגוד מוחלט עם המלצות החברה:

"למה אתה שם שמן סינטטי מלא? הוא בכלל לא מתאים לרכב זה, ולא צריכים אותו בארץ, כי לא קר כאן!"

"רדיאטור נחושת זה טוב מאוד, למה אתה רוצה אלומיניום?"

"מה אתה צריך לשלם על נוזל קרור יקר? יש לי פה משהו מצויין במבצע! איזה מפרט הוא תואם? נו, בחייך, כל המפרטים לדברים כאלה זה בולשיט!"

"קח לך מסנן תחליפי, הרבה יותר זול! איזה תוצרת? מה זה משנה, איפה שהוא בטורקיה..."

צריכת דלק שהיתה לי: בדגם בנזין - 11-12 ק"מ לליטר, בדגם דיזל - 14-15 ק"מ לדיזל

פורסם

חזרתי עם תוצאות עדכניות.

265 ק"מ, בצריכת 19 ליטר (בערך), בנסיעה שנעה בין רגוע לפחות רגוע (ועליות די תלולות).

הרכב מרגיש הרבה יותר נוח על הכביש הפתוח ולא בפקקים האין סופיים של ת"א.

אטרקציות לאירועים

פורסם

בקיצור 13.9 לליטר למי שאין כח לעשות חשבון.

מכובד בהחלט, מזכיר את האסקורט שלי.

תגיד רשום לך אריקה ברשיון?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

רשום AAL אסקורט (מתוצרת גרמניה).

יש בבת ים אחד בצבע שחור למכירה, שנת 95 אני חושב.

אטרקציות לאירועים

פורסם

שלום לכם,

אני חדש בפורום, גם אני קניתי לפני כחודש אסקורט 98, ידנית.

1. גם אצלי המד מראה גבוהה, בערך ב A נדלק המאוורר ואז זה יורד קצת.

עם הפעלת מזגן המד מראה טמפרטורה הרבה יותר נמוכה.

לפי תגובותיכם הטמפרטורה לא תקינה, אבל נראה שאצל שנינו החום זהה.

יכול להיות שאתם טועים?

2. בקשר לנוזל קירור, אני מודע שצריך נוזל טוב אבל אין לי מושג איזה?

לפי ספר הרכב הם ממליצים "מוטורקרפט(MOTORCARFT) סופר 4", אבל אין לי מושג היכן מוצאים דבר כזה.

הציעו לי את "פז כול 6" (4 ליטר במבצע 35 ש"ח במקום 120)או "אוטוקור" (ב 39 ש"ח במקום 100)של דלקול שמצהיר שהוא טוב נגד אבנית וקורוזיה אבל אני לא מכיר אותם, קראתי באינטרנט על PRESTONE, אבל מה שמצאתי באוטו-דיפו זה "פרסטון 5/15" שהוא מתאים ל 5 שנים ונגד קורוזיה והוא בתקן אמריקאי ASTM (הנוזל נשמע טוב) אבל רשום עליו למכוניות פורד משנת 2003 ומעלה.

בסופו של דבר התייאשתי, הלכתי למוסכניק שלי (אגב למי שגר באזור כפר סבא או הוד השרון, מוסך "לב בשרון" ברחוב בן-גוריון בהודהשרון, מאוד מאוד אמינים) ושאלתי אותו איזה נוזל יש לו, הוא אמר שיש לו משהו בלגי, בסוף לקחתי הימור וביקשתי שיחליף.

אז אתמול הוא עשה לי טיפול והחליף לי נוזל קירור ובלמים.

אני עדיין לא שלם עם ההחלטה, יש מישהו שיכול להמליץ לי על נוזל קירור טוב והיכן משיגים אותו? או אולי מישהו יודע היכן משיגים את הנוזל מוטורקרפט?

3. קניתי שם גם גולד-לייבל של ליקווי-מולי, תוסף דלק לניקוי השסתומים והאינג'קטור, מישהו יכול לזרוק עליו מילה?

עדיין לא שמתי, אמרו לשים על כשליש עד חצי מיכל דלק.

4. יש לי מקרים שהטורים קופצים ואפילו "נתקעים" על טורים גבוהים לזמן מה,

מישהו יכול להעריך ממה זה נובע?

5. צריכת הדלק שלי היא 1 ל 10/11 בערך, אני מתדלק כל יום שישי ובודק.

תודה מראש

פורסם
שלום לכם,

אני חדש בפורום, גם אני קניתי לפני כחודש אסקורט 98, ידנית.

1. גם אצלי המד מראה גבוהה, בערך ב A נדלק המאוורר ואז זה יורד קצת.

עם הפעלת מזגן המד מראה טמפרטורה הרבה יותר נמוכה.

לפי תגובותיכם הטמפרטורה לא תקינה, אבל נראה שאצל שנינו החום זהה.

יכול להיות שאתם טועים?

2. בקשר לנוזל קירור, אני מודע שצריך נוזל טוב אבל אין לי מושג איזה?

לפי ספר הרכב הם ממליצים "מוטורקרפט(MOTORCARFT) סופר 4", אבל אין לי מושג היכן מוצאים דבר כזה.

הציעו לי את "פז כול 6" (4 ליטר במבצע 35 ש"ח במקום 120)או "אוטוקור" (ב 39 ש"ח במקום 100)של דלקול שמצהיר שהוא טוב נגד אבנית וקורוזיה אבל אני לא מכיר אותם, קראתי באינטרנט על PRESTONE, אבל מה שמצאתי באוטו-דיפו זה "פרסטון 5/15" שהוא מתאים ל 5 שנים ונגד קורוזיה והוא בתקן אמריקאי ASTM (הנוזל נשמע טוב) אבל רשום עליו למכוניות פורד משנת 2003 ומעלה.

בסופו של דבר התייאשתי, הלכתי למוסכניק שלי (אגב למי שגר באזור כפר סבא או הוד השרון, מוסך "לב בשרון" ברחוב בן-גוריון בהודהשרון, מאוד מאוד אמינים) ושאלתי אותו איזה נוזל יש לו, הוא אמר שיש לו משהו בלגי, בסוף לקחתי הימור וביקשתי שיחליף.

אז אתמול הוא עשה לי טיפול והחליף לי נוזל קירור ובלמים.

אני עדיין לא שלם עם ההחלטה, יש מישהו שיכול להמליץ לי על נוזל קירור טוב והיכן משיגים אותו? או אולי מישהו יודע היכן משיגים את הנוזל מוטורקרפט?

3. קניתי שם גם גולד-לייבל של ליקווי-מולי, תוסף דלק לניקוי השסתומים והאינג'קטור, מישהו יכול לזרוק עליו מילה?

עדיין לא שמתי, אמרו לשים על כשליש עד חצי מיכל דלק.

4. יש לי מקרים שהטורים קופצים ואפילו "נתקעים" על טורים גבוהים לזמן מה,

מישהו יכול להעריך ממה זה נובע?

5. צריכת הדלק שלי היא 1 ל 10/11 בערך, אני מתדלק כל יום שישי ובודק.

תודה מראש

4. זה נוצר מקורוזיה מעברי חשמל שרופים בתיבת פיוזים , נושא מאוד רגיש בפורד , יש צורך לשפץ את התיבה אצל חשמלאי / מישהו שיודע להלחים טוב

3. תוסף מרוכז עובד באותו עיקרון כמו bg-44 , אני משתמש בו כל 10 אלף ק"מ

2. לא חסרים נוזלי קירור טובים : פרסטון , פרפלו ,

1. רצוי וכדאי לשים יוניט מאוורר נמוך יותר ממה שהיצרן שם , אנחנו בארץ די חמה אחרי הכל

פורסם

אז בקשר לתוסף גולד-לייבל אני מבין שאין שלילה להשתמש בו.

בקשר לנוזל קירור, אתה יכול לציין דגמים ספציפיים של פרסטון? ואיפה מומלץ לקנות?

תודה

פורסם

מומחה לפורד אני לא אבל הגיון בריא יש לי, אז מה כל ההערות על ארץ חמה ולשים יוניט מאוורר שישמור על המנוע קר יותר? כל הרעיון של יוניט שהוא עושה בקרה על הטמפ' של המנוע ומכריח אותה להשאר בטמפ' שהיצרן קבע, למשל 92-97 .

ארץ קרה, המאוורר בקושי יעבוד. ארץ חמה - יעבוד די הרבה. תוצאה סופית: המהנדסים של פורד יודעים שלא משנה איפה הרכב נוסע, אפשר לסמוך על היוניט ישמור על טמפ' של 92-97 כמו שהם רצו מלכתחילה.

• תוכן חדש...