Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לדעתי חבל לך להשקיע בשני סטים של רמקולים. עדיף שתשים קומפוננט מורל פולס מקדימה וביתרת הכסף תקנה מגבר, מאשר שני סטים של רמקולים שיוגברו ע"י הרדיו דיסק בלבד. אני בטוח שעם סט אחד קדמי מוגבר תשמע יותר טוב משנייםלא מוגברים.

1000 שקל על רדיו דיסק

500 שקל על קומפוננט מקדימה של מורל פולס.

900 שקל JBL מהדיוטי למקראה שבעתיד תרצה להוסיף עוד רמקולים\סאב

(אם המחיר כבד לך שים מגבר יותר זול אולי 2 ערוצים)

סה"כ 2400 שקל .

הבדלי השמיעה הן בעוצמה והן באיכות הם משמעותיים ביותר עם מגבר ולכן לדעתי עדיף זוג רמקוליםמוגברים מארבע לא מוגברים.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גבר ישמעו זוועה ולא יהיה באס נראה לך שהקומפננט יכול להגיע לרמה של באס כמו של ה 6 על 9 בחיים לא

קודם כל שיקנה רמקולים ואחריי זה מגבר

מה דחוף לקנות מגבר לאט לאט

כבר מזמן לא בקטע של יפניות,

התאהבתי בצרפתיה (פיג'ו 206XT).

פורסם

לא מסכים איתך.

אני זוכר כשהתקנתי את המערכת הראשונה שלי בלי מגבר חשבתי ששומעים חזק וטוב.(פיוניר 6\9 210W). כשחיברתי מגבר הרגשתי כאילו מישהו החליף לי את הרמקולים, הבדל שמיים וארץ.

לדעתי ואתה יכול לחלוק עליי קומפוננט מקדימה ומגבר, ישמעו הרבה יותר טוב מארבע רמקולים על ה HU.

פורסם

כן אבל זה לא אומר שבעתיד הוא לא יוכל להביא מגבר את מבין

זה פשוט זמני!

אני יודע למה את מתכוון אבל קומפננט זה לא שש על תשע זה שונה מאוד שונה לקומפננט יהיה קשה להגיע לרמה נמוכה כמו של השש על תשע

פורסם

שאלה אחת. למה הוא חייב 6/9?

הוא לא חייב !!!!! (הוא יכול להוסיף) עם חסר לו סראונד אבל הוא לא חייב.

עם יש לו סט קדמי באיכותי סבירה ומעלה. מחובר למגבר.

וסאב שמכוון שישתלב טוב עם הסט הקידמי, הוא ממש לא חייב 6/9

ולהגיד שבעתיד יוסיף מגבר. אז הוא סתם טחן את הקומפוננט עם הבסים של הרדיו דיסק.

וה 6/9 בעתיד לא יחוברו למגבר, ויחובר סאב .

והם יהפכו ללא מורגשים כמעט לחלוטין.

ועם ממש חייבים 6/9 . אז שיקנה רמקול של עד 50W RMS שזה בערך 180-200W

וישר יחבר לרדיו. והוא ישאר מחובר לתמיד. רמקול כזה אמור לעלות עד 300 שקל.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

השאלה היא אם הוא באמת ישדרג את המערכת בעתיד ואם כן אז מתי,

לדעתי אם אתה מתכנן תוך חודש חודשיים לשדרג את המערכת אז אין בעיה

לעשות את מה שאמרו פה שזה לקנות כרגע קומפוננט ומגבר ולהוסיף בעתיד הקרוב

סאב.

אבל אם אתה לא רוצה להוסיף בקרוב עוד כסף אז עדיף באמת לשים קומפוננט ו6X9

ולחפש קומפוננט עם הספק סביר ולא מטורף בעל נצילות גבוהה כמה שיותר,כדי שינוצל

ע"י ההגברה של הפאנל,למרות ששוב כדי לנצל קומפוננט כמו שצריך ולהפיק ממנו את

המירב צריך הגברה חיצונית לא יעזור כלום.

עוד המלצה שלי אליך וזה הדבר הכי חשוב פה היא לשמוע את מה שאתה הולך לקנות

ולא לקנות רק על פי המלצה,כי לכל רמקול אופי שונה וכל אחד אוהב לשמוע אחרת.

בקיצור יש לך הזדמנות פז בתחרות ביום שבת לבוא ולשמוע מערכות לאוו דווקא אלה שמתחרות,

אלא גם את אלה של האנשים שמגיעים לתחרות ואני מאמין שאנשים ישמחו להשמיע לך מה שרק תרצה.

פורסם

אוקיי!

אז קודם לפני הכל-על מה מדובר פה DR ORLICK? מפגש? בשבת הזאת? לכבוד מה?

ציין מקום+שעה! ואשתדל להגיע! :-D

עכשיו...לענינינו...

סאונדמן עלה פה על משהו... בתכלס האוטו שלי לא מפוצץ בחבר'ה... זה אני ומי שנוסע לידי שנהנים מהמוזיקה... ומאחורה אולי לא צריך להשקיע...

פשוט אולי בגלל שאני לא מומחה... ההגיון אומר לי שצריך לשים מאחורה עוד 2 רמקולים כדי לקבל צליל מקיף. אבל אולי אני טועה?... אולי באמת שווה להשקיע כבר במגבר ורק אם ארגיש בחוסר-אוסיף 9*6 חמודים של MAGNAT ב-300 ש"ח...?!

אני רק מקווה שקומפוננט טוב "יכסה" את כל האוטו ועדיין יספק נפח למוזיקה...

הנה ההערות העדכניות שלי:

1.כנראה שבן דוד שלי טס בקרוב אז נראה לי שכדאי להזמין דרכו את הרדיו דיסק הזה מהדיוטי פרי:

http://www.sakaldutyfree.co.il/Index.asp?ArticleID=1844&CategoryID=72&Page=1

הבנתי [למרות שלא כתוב] שזהו הדגם עם ה RDS כך שקליטת הרדיו צריכה להיות טובה וגם הפאנל רק נשלף [ולא נופל] ככה שזה לא מועד לעוד תקלות...

מה אתם אומרים? נראה טוב... [מצאתי אותו אחד ב-1000 ש"ח בפומפה]

2.את המורל פולס שכולם מדברים עליו [עדיין אף אחד שהמליץ לא ציין אם אכן יש ברשותו את הקומפוננט הזה בכלל].... אז יש אותו בדיוטי פרי אבל את הדגם הקטן יותר 5.25 ועוד ביותר יקר מבארץ:

http://www.sakaldutyfree.co.il/Index.asp?ArticleID=2403&CategoryID=122&Page=2

אז נראה לי שארכוש מפה 6.5[רק שאני לא יודע עוד איפה אפשר לשמוע אותם... מישהו יודע?]:

http://i.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=23401

האם יש מצב ש 6.5 לא ייכנס בדלת הרכב?

ו... שימו לב להערות שמה בזאפ.... כולם ממליצים פה אחד להוסיף מגבר! על זה דיברת DR_ORLICK? שההספק של הרדיו דיסק לא יספיק בשביל הקומפוננט?

מה אתם אומרים?

3.נו.. אז נגיד שנוותר כרגע על 9*6 ....

תנו לי המלצה על מגבר טוב? או על חברה טובה... שייצא ככה 500 ש"ח בערך.... תנו לינקים...

האם אפשר לנסות מגבר לפני קניה בכלל? האם תוכלו להמליץ על משהו שמותקן אצליכם?

במה צריך להתחשב בקניית מגבר? מה זה 2 או 4 ערוצים? [הכוונה למקס' מספר רמקולים לחיבור?]

וואו כמה שאלות...

טוב אז אני אשתוק עכשיו.. :?

אני פשוט מתלהב טיפה כי אני מקבל פה כיוון טוב למה אני צריך לעשות...אז תודה...

פורסם

לגבי יום שבת מדובר על התחרות של EMMA הנה לינק עם הפרטים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=78794

לגבי המגבר אז ככה:מגבר 2 ערוצים משמע מגבר שאפשר לחבר עליו שני רמקולים

או לחילופין "להפוך" את שני הערוצים לערוץ אחד מונו ולחבר אותו לסאב,בכך אתה מרוויח

יותר עוצמה ששני ערוצים הופכים לאחד(אני לא יסבך אותך איך זה קורה בפועל עם התנגדויות וכאלה).

מגבר 4 ערוצים בדיוק אותו עיקרון,למה שדיברת שאתה רוצה מתאים מגבר כזה,כששני ערוצים אתה יכול לחבר לקומפוננט ועוד שניים ל6X9 מאחורה,או במקום לחבר את האחוריים לחבר בגישור סאב

(להפוך שני ערוצים לאחד).

מה שכן אני ממליץ לך להיכנס לFAQ תקבל שם הסברים לגבי הכל מהדברים הבסיסיים ועד למסובכים,

תלוי כמה תרצה ללמוד,אבל בכל זאת מומלץ שתקרא שם קצת אם לא להגיד נדרש.

אפשר למצוא ב-500 שקל מגבר 4 ערוצים סביר חדש,או שתחפש משהו יותר טוב יד שניה,אם קצת

סבלנות יש אחלה מציאות.

פורסם

לא יודע למה אבל זכור לי שבתחילת השרשור הבחור רשם שהוא רוצה רק קומפננט ו 6*9

הנה ציטוט של הבחור

"רמקולים 9*6-מאחורה... אשר יתנו צלילים נמוכים טובים גם.. כי אני לא הולך לשים סאב וופר!..."

פורסם
לא יודע למה אבל זכור לי שבתחילת השרשור הבחור רשם שהוא רוצה רק קומפננט ו 6*9

הנה ציטוט של הבחור

"רמקולים 9*6-מאחורה... אשר יתנו צלילים נמוכים טובים גם.. כי אני לא הולך לשים סאב וופר!..."

כן אחי.... תשמע... אני עדיין בתהליך התגבשות..... אני שומע כל מיני דעות אבל הכי חשוב זה לשמוע בעצמי...

עכשיו חזרתי מ TOMCAR ליד יהוד... והבחור-תומר-ממש אחלה גבר ונתן שירות טוב אבל ההמלצה שלו על 9*6 של פיוניר [בזמן שהוא מדגים לי אותם...] וההערות שלו - "שמע איזה אחלה רמקולים" - לא הסתדרו לי טוב בזמן ששמעתי חרא סאונד ודיסטורשן ללא בושה...

טסתי מייד ל POMPA... הבחור שמה די יודע מה שהוא מדבר [אבל החסרון שהוא לא מתקין כך שאני יכול בטעות לקנות רמקולים שלא יתאימו פיזית למכונית-סובארו אימפרזה]

בונא... ה-9*6 ובכלל כל הרמקולים של MAGNAT שמה ממש מדליקים! לא יקרים וסאונד חם וטוב!

הרמקולים של KENWOOD גם מצויינים ועם באס חזק!

ממש בשני סוגי הרמקולים לא היה ממש צורך במגבר! אין לי מילים לתאר...

גם המערכות שם שראיתי ממש מדליקות! [עכשיו שמתי לב עד כמה מערכת משפיעה על הסאונד]

ראיתי שמה KENWOOD BLAUPUNKT ואת CLARION היקרנים האלה....

אקיצור ... אני יותר מבולבל עכשיו מאשר קודם....:?

אני מקווה לבוא ביום שבת..... נקווה שזה לא יבלבל אותי עוד יותר....

פורסם

כן אתה צודק...

למרות שכנראה המחיר של 9*6 יהיה זניח כי אני ממש נדלקתי על דגם של MAGNAT שעולה בערך 250-300 שקל... אבל על מגבר אני לא חושב שאוציא 900 שקל...

אין משהו ב-600 שקל טוב?

אגב....משהו מוזר...

כשהייתי היום אצל TOMCAR... הבחור אמר לי לרדת מההורל פולס כי זה לא ייכנס לי לדלת של האוטו שלי! [סובארו אימפרזה]....

אני לא יודע אם הוא מזבל בשכל או צודק... [למרות שהם נראו שמנים יותר יחסית לאחרים]

עכשיו מייד שלחתי מייל למורל בארה"ב והנה התשובה שלהם:

You can install the SR-6.2s system. It is a 6.5" midbass driver and 28mm silk dome tweeter:

Your installer is probably right that it will be difficult to fit. But, not with our product. Our product is very shallow and in addition you can add a special gasket to make the mounting even shallower. You should have no problem installing this system with a gasket in your Subaru.

I have attached an order form to this email. We can accept payment by credit card or wire transfer. Please fill it out and fax it to me at 617.277.2415. You may also email me with all the required information or call us at 617.277.6663 (10am-6pm Eastern Time).

מה זה הרמקולים האלו שבלינק?

ולא ממש הבנתי את התשובה הסופית שלו... הפולס יתאימו או לא? ומה זה GASKET? :-)

פורסם
Your installer is probably right that it will be difficult to fit. But, not with our product.

אהבתי :-P

ובקשר למגבר ב- 600 ש"ח, במחיר הזה לא תמצא משהו נורמלי 4 ערוצים בחנות, כדאי לך לבדוק לוח יד שניה בפורום, יש הרבה מציאות :idea:

• תוכן חדש...