Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי לכולם,

מאוד מעניין הפורום, המון מידע מעניין ומקצועי אני מקבל כאן.
אשמח לקצת פרטים או מידע לגבי מכוונים מקצוענים למערכת SQ עם DSP נפרד Bit one.

מולטימדיה - NIPPON KAYER 6GB TS10 CPU
פרוססור (DSP) - Audison Bit One

קומפוננט קדמי - Audison AV K6 VOCE

קומפוננט אחורי - Audison Prima APK 165
מגבר - Audison AV 5.1K Voce
מגבר - 4.300 Audioson SR
סאב - hertz  HX250

קומפוננט קדמי מוגברים אקטיבית מ4 ערוצים של המגבר 5.1
קומפוננט אחורי מוגברים בעזרה המdבר השני עם קרוסים
סאב כמובן על המונו של ה5.1

אני איש של סאונד, לא טכנאי סאונד אבל מאוד אוהב סאונד ודקדקן מאוד בזה בניגוד למי שאני בחיים, אני מבין שבאוטו כנראה לעולם לא אגיע לסאונד שאני מקבל מהGENELC מוניטורים באולפן הביתי שלי (כולל אקוסטיקה)
אבל אני רוצה להגיע כמה שיותר קרוב.

המלחמה שלי באוטו היא בין ה"כוח" ל איכות, מניח שאצל כולם, אני אוהב כוח אבל לא מחפש רק כוח, ממש ממש לא, אני מחפש הפרדה ודיוק.
אחרי התייעצות כללית ויותר מכללית עם הרצל (אני קורא ל CHAT GPT שלי הרצל חח), הגענו למה אני מחפש בכלל, לא ידעתי להביע את זה במילים כל כך.

לדעתי סוג המוזיקה מאוד מאוד משנה כאן!! ואני לא נכנס כרגע לטיפול אקוסטי , זה נושא אחר.
למדתי היום על ענייני במה וIMAGING אבל... זה יותר נכון לדעתי למוזיקה אקוסטית, רוק, הופעות וכאלה וצריך לטפל בזה.
הבעיה מתחילה כשאני רוצה לשמוע Hip hop, Rap או הבעיה הגדולה - טראנס, לא טראנס של ARMIN או TIESTO אלה ASTRIX, ACE VENRURA וכו'.

בפסיי-טראנס טוב, אני לא מחפש בהכרח:

זמר באמצע

כמו בג'אז או רוק.

אני מחפש:

• שכבות
  • הפרדה
  • עומק
  • אפקטים שמרחפים במרחב
  • מיקום מדויק של צלילים

*** אני שומע הכל מהכל אבל 65-70% זה מוזיקה אלקטרונית והרוב פסיי-טראנס.

הרצל תיאר את זה כל כך נכון כאילו שזו בעיה מאוד נפוצה וזה בדיוק מה שאני מרגיש.
הוא קרא לזה Tonal Balance At High SPL - בול !!!!

ב-70% ווליום:
😍 מושלם

ב-80%:
😁 מעולה

ב-90%:
🤔 משהו מתחיל להציק

ב-95%:
😬 הגבוהים קצת צורחים
😬 המיד קצת אגרסיבי
😬 הסאב עדיין בסדר

כאן הוא קנה אותי !!

הוא נתן גם כמה פתרונות מעניינים אבל זה אני אשאיר כבר לאיש DSP המקצועי.

אז אני מחפש מישהו שיכול לעזור לי בכיוונים כאן, Preset אחד שיהיה טוב להכל או 2 עם אחד לSPL גבוה עם טיפול בתדרים של הגבוהים והמידים, לא יודע.
אשמח להמלצות על איפה אני מוצא כאלה מקצוענים.
עדיפות לכאלה שעובדים עם מיקרופון מדידה ותוכנה ולא רק RTA בסיסי.
אשמח גם לדעת מחירים בערך שאדע מה הכיוון בערך של מחירים ואבין למה אני נכנס.

תודה מראש לכל העונים והעוזרים.
SQ Lover

עריכה אחרונה על ידי SQ Lover
טעויות כתיב :-)
פורסם

ברוך בואך לתהום :turn-l:

לפני 21 שעות, SQ Lover כתב:

אשמח לקצת פרטים או מידע לגבי מכוונים מקצוענים למערכת SQ עם DSP נפרד Bit one.

מפנה אותך להודעה הזו עם כמה כאלו (ויש כנראה כבר עוד שאולי למדו את העסק, בין השאר אולי יורי מ-Heddin Sound שיושב בחולון. ואחרים).

יכול לנסות לפנות גם ליבואן של אודיסון אולי הוא יודע להמליץ על חבר'ה נוספים באזורך.

תמחורים כמובן יהיו אינדיבידואלים, אבל צפה ל-1000-2000 ש"ח לכיוון מקצועי לדעתי.

נשאלת השאלה אבל גם מי התקין את המערכת הקיימת? והאם לא בוצע כבר כיוון כלשהו?

אם בא לך ללמוד אולי לנסות לעשות את זה לבד, אומנם לא עולה לי איזה ערוץ יוטיוב שמתעסק ספציפית עם אודיסון, אבל העקרונות דומים באופן כללי גם במוצרים אחרים. יכול לבדוק למשל ערוצים כמו RawCat (רשימת ניגון הזו או הזו למשל) או SocketAudio. ואולי גם הרשימת ניגון הזו של אודיסון עצמם תספיק באופן בסיסי (לא התעמקתי).

@lanosforce אם יש לך מה להוסיף... ;) 

פורסם

לי זה נשמע שקצת "בהיר" לך מידי הטון הכללי של המערכת מחד 

וביחד עם זה יש לך כנראה בעיה קשה של טונאליות בווליום גבוה, אין מספיק הפרדה בין צלילים וכנראה שגם אין מספיק כוח לסט הקידמי ואז גם מגיע חוסר הניקיון. 

קודם כל לגבי - 

לא מחפש זמר במרכז אבל מחפש מיקום מדוייק - השניים האלה הולכים יחד יד ביד זה חלק מסטייג'ינג אם אין זמר במרכז כשזמר צריך להיות במרכז אין מיקום מדוייק למעט אולי שמאל וימין קיצון. 

הדבר הראשון שאני בספק גדול מאוד כלפיו היא יחידת הראש ועד כמה היא מסוגלת להפיק סיגנל נקי - האם יש לה יציאה אופטית? או USB HOST שמסוגל להוציא USB AUDIO? אם לא כאן כבר כנראה הרעה הכי גדולה - כבל RCA ארוך שיוצא מיחידת ראש עם יציאות מגברים פשוטות מאוד - כבר כאן אתה צובר כנראה את עיקר הרעשים וכבר מכאן הלך הניקיון צליל בייחוד ככל שתגביה יותר. 

הדבר השני - סט שני חלקים קידמי שמוגבר אקטיבי שאת דעתי לגבי הטוויטר שלו אעדיף לא לרשום - לא שהוא סט רע לא ממש לא אבל נתחיל מטוויטר דום שהייתי שוקל לו תחליף 

אבל עוד לפני שהייתי שוקל לו תחליף הייתי בוחן את האפשרות להוסיף מידריינג' ולעבור לסט שלושה חלקים - אם הבנתי נכון הסט האחורי מוגבר פסיבי בגישורים? מדוע? הוא לא זקוק לכל כך הרבה כוח - יש לך זוג ערוצים פנוי... לטובת מידריינג'. 

ואז חוזר לנושא הטוויטר - לסגנונות המוזיקה שאתה מציין ולאופי הבהיר שאתה מחפש הייתי שוקל טוויטרים מסוג שונה שהסיכוי שלהם לשמור על פירוט בעוצמות שמע גבוהות טוב יותר 

טוויטרים שהם HARD DOME

או טוויטרים משי אבל RING RADIATOR

היו יותר הכוון שהייתי שוקל כאן. 

ובסופו של דבר יתכן והסאב לא מספק ולא מצליח לאזן את הקצה העליון כאשר ההספקים עולים אבל לסגנונות המוזיקה שאתה ציינת לא הייתי עולה בקוטר ובמקום לקבל תדרים נמוכים יותר - הייתי בוחן את האפשרות של דאבל סאב או לסירוגין סאב קידמי מאותו סוג או גרסאת 8 אינטש שלו. 

אין מה לדבר כמובן - בידוד אקוסטי לפחות בדלתות הקידמיות ודלת תא המטען. 

התקנה רהוטה וכן - מישהו שידע לכוון לך את כל האורכסטרא. 

בהצלחה. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דבר ראשון ממש ממש תודה לכם על התשובות המפורטות !!! לא מובן מאליו.
דבר שני שכחתי תאמת כמה פרטים...
הסאב מאוד מדוייק, אולי באמת לא נותן לי מספיק (מאוד מעניין ההצעה לגבי סאב כפול) lanosforce , גם ההצעה שלך לגבי טוויטרים אחרים או 3WAY מעניינים.
לגבי אקוסטיקה, דלתות קדמיות מטופלות היטב, תא מטען מטופל כולל דלת תא מטען 
החיבור אופטי, במכשיר הזה יש חיבור אופטי, לכן הלכתי עליו.
המתקין דימה SOUNDSCREAM, התקנה לדעתי ברמה גבוהה מאוד, אני מאוד מרוצה ממנו וממליץ אפילו, הוא גם זה שכיוון לי ומוכן לכוון עוד ועוד כפרה עליו!!  אבל בלי לזלזל בו נראה לי שהייתי רוצה כיוון מקצועי אולי אפילו עם מיקרופון RTA ותוכנה ולראות מה אפשר להוציא מהציוד שלי.
Tom_22 - כן, כבר דיברתי עם דרור כמה פעמים על זה.

זה נראה לי שטח מאוד מאוד דינמי ואינדיבידואלי ומבלבל במיוחד עם ההצעות שקיבלתי כאן לגבי שינויים בציוד אולי.
מבולבל חחח

אגב Tom_22, איך אני עושה כזה TAG ליוזר כמו שעשית ל LANSFORCE?

פורסם

שטרודל ואז שם המשתמש יקפוץ ברגע שתתחיל לכתוב.

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

מי בנה לך את המערכת? דימה מסקרים דיזיין חולון ? הם עובדים בעיקר עם "אודיו סיסטם" יבואנית הרץ\ אודיסון בארץ והם עסק ברמה גבוהה.

המערכת שלך היא מה שאני קורא לו "מערכת לא מאוזנת" השקעה ענקית במגברים ו DSP 

והשקעה בסיסית ברמקולים , הסט הקדמי שלך הוא סט סידרת ביניים והסט האחורי הוא סט כניסה

ה HX250 הוא הגירסא 10 של רמת הביניים של הרץ והוא סאב דיי קרנף למרות שבגירסא 10 ועם תיבה אטומה 

הוא יכול להשמע דיי טוב אבל הוא לא היה הבחירה הראשונה שלי למוזיקה אלקטרונית.

מעבר לזה אתה אומר שב -80% ווליום הכל מושלם אבל ב 95% אתה לא מרוצה ואני שואל את עצמי 

אם בווליום כזה גבוהה לא הגעת פה בכלל לגבול היכולת המכאנית של האלמנטים וזה בכלל לא עניין של כיוונים

וגם אם כן , מה נשאר לעשות ? אתה יכול לחתוך את המידבאסים גבוהה יותר עם הסאב זה יעזור לאלמנטים לעבוד יותר נקי בווליום גבוהה 

בדומה למערכת SPL ושימוש במידים PRO אבל אתה מדבר על מונחים מעולם ה SQ ודימה הוא בעל מקצוע שיודע לכוון מערכת לא מתקין זוטר.

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
פורסם
לפני כשעה, AUDIO KING כתב:

מי בנה לך את המערכת? דימה מסקרים דיזיין חולון ? הם עובדים בעיקר עם "אודיו סיסטם" יבואנית הרץ\ אודיסון בארץ והם עסק ברמה גבוהה.

המערכת שלך היא מה שאני קורא לו "מערכת לא מאוזנת" השקעה ענקית במגברים ו DSP 

והשקעה בסיסית ברמקולים , הסט הקדמי שלך הוא סט סידרת ביניים והסט האחורי הוא סט כניסה

ה HX250 הוא הגירסא 10 של רמת הביניים של הרץ והוא סאב דיי קרנף למרות שבגירסא 10 ועם תיבה אטומה 

הוא יכול להשמע דיי טוב אבל הוא לא היה הבחירה הראשונה שלי למוזיקה אלקטרונית.

מעבר לזה אתה אומר שב -80% ווליום הכל מושלם אבל ב 95% אתה לא מרוצה ואני שואל את עצמי 

אם בווליום כזה גבוהה לא הגעת פה בכלל לגבול היכולת המכאנית של האלמנטים וזה בכלל לא עניין של כיוונים

וגם אם כן , מה נשאר לעשות ? אתה יכול לחתוך את המידבאסים גבוהה יותר עם הסאב זה יעזור לאלמנטים לעבוד יותר נקי בווליום גבוהה 

בדומה למערכת SPL ושימוש במידים PRO אבל אתה מדבר על מונחים מעולם ה SQ ודימה הוא בעל מקצוע שיודע לכוון מערכת לא מתקין זוטר.

כן כן לרגע לא מזלזל בדימה ובכיוונים שלו, אני תמיד אלך אליו, התקנה ברמה גבוהה מאוד אצלו ובכללי הציוד והשירות, אני קצת מגזים לגבי ה95%, הכל משוערך רק המגמה היא כזאת, יכול להיות שבווליומים שאני מנסה לשמוע תמיד תהיה בעיה של טונאליות, אבל האלמנטים ממש לא מגיעים לקצה שלהם, אני מאוד רגיל לדברים האלה וגם בגלל ההגברה האקטיבית דימה הגביל אותי בעניין הווליומים.
ממה שאתה אומר כאן אני מבין שאולי כן נדרשת פה השתדרגות של דבר ראשון סאב שיותר יתאים לי, אולי אפילו סט קדמי אחר או אפילו 3WAY אבל ארצה להגיע לרמה הכי טובה שאוכל להגיע אליה.
אשמח אם תוכל להמליץ על סאבים שהיית חושב עליהם, כי זה אולי הדבר שהכי קל כאן להחליף ולשפר את התמונה הכללית ומשם אמשיך .
את הטקסט לגבי 80% ו95% העתקתי מתשובה שנתן לי ג'מיני ופשוט ממש התאים למה שאני מרגיש.

פורסם

תיקח בחשבון שסט שני חלקים הוא כמעט תמיד משחק של שמיכה קצרה  - או שכפות הרגליים סובלות או שהכתפיים. 

בשביל שסט שני חלקים יוכל להיות עוצמתי לכל הדעות, הסטייג' יהיה טוב מאוד ולא יהיו משיכות של גובה נמוך או כליאה של פינות איתו - אתה תצטרך להשקיע המון! השקעה כספית גדולה - כי גם אם תביא סט שני חלקים זול שיענה על כל הדרישות ההתקנה כאן תדרוש בניה רצינית למידבאסים, הם לא יוכלו להיות אוף אקסיס בכדי לספק סטייג' נכון בסט שני חלקים. הטוויטר יהיה כזה שיכול לרדת נמוך מאוד ועדיין לנגן גם חזק וגם הוא ידרוש במקרים רבים בניה כי טוויטר קטן - נדיר שיכול לספק דרישות כאלו. 

אז יש לזה פתרונות אם אתה רוצה בכל זאת להשאר בשני חלקים (לפחות בתצורה וכמות המיקומים וההתקנות שלהם) - לשקול מידריינג' רחב פס או אלמנט סורס פויינט גם בא בחשבון - בכל אחד מהם יהיו יתרונות וחסרונות. 

ונתנו לך כאן רעיון נהדר של העלאת החיתוך של המידבאסים מלמטה בכדי להפוך אותם למהירים יותר, יעילים יותר, נצילים יותר אבל אז אתה תשלם בנפח הבאס בקדמת הרכב אבל זו עדיין גישה (מנסיון) שאני מאוד אוהב ומאוד מעריך - בייחוד! אם לגישה הזו מצטרף סאב קידמי (אפילו סאב אנדרסיט שזה בדיוק מה שאני עושה היום). 

אבל הדבר הכי נכון והכי טוב הוא לדעת מה אתה רוצה, לשמוע עוד רכבים וכשתשמע משהו שאהבת - לכוון לשם.

רפרנס! (הדבר הכי חשוב בתחום שלא עולה לך כלום) 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם

נושא סאב קדמי מאד נכנס לאחרונה לתחום הזה.אתה יכול להוסיף סאב שטוח 8״ בתיבה פיצית קדימה ואז לחתוך את המיד הרבה יותר גבוה ולתת לו יותר את תחום המיד-מיד נמוך .אבל בשביל כוח ואיכות חייב המון כוח מהמגבר וכמובן רמקול בהתאם. לכן אם הציוד הנוכחי אתה שומע מצויין עד גבול מסויים ומעבר לזה הרכיב הכי נחות בשרשרת מראה את הסימנים שלו ואלו הרמקולים

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

זה לא סתם נושא וזה גם לא עניין אופנתי סאב קידמי.

הוא פותר בעיה פיזיקלית שקיימת כמעט בכל רכב ומביא איתו יתרון מובהק נוסף.

הוא פותר את הביטולים שחלים על תדר 70 הרץ ומאפשר בו זמנית לסאב האחורי לנגן את התדרים הנמוכים יותר מ50 בפחות מאמץ.

והוא גם מאפשר לוופרים בדלתות לעבוד מחיתוך תחתון גבוה יותר ומוריד לחץ מהדלתות שהן גם ככה מראש לא תוכננו לעמוד בו.

הוא לא תחליף לתיבות בדלתות אבל הוא כן פותר מהצורך בהן להפקת תדרים נמוכים בהספק גבוה.

ולא חייב סאב קידמי, מספיק וופר טוב.

Pioneer TS-X150

פורסם

אין היום רכב תחרותי ללא סאב 8-10 קדימה ומפלצת 15-18 מאחורה, זו טכנולוגיה שלא הייתה קיימת אז אפשר לומר שזה כן עניין של אופנה או התלהבות. בכל מקרה זה פותר המון בעיות שהיו פעם.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

זה הידע שלא היה זמין/נגיש.

זה יוטיוברים כמו פיטר, ארין, מירנג'ו וסוקט או פרענק וכך הלאה

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...