Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נתקלתי בסדנאות של "המוסכית" שהן 2 בנות שעושות גם סרטונים עם אלי כנופיה,

עכשיו בתכל'ס אני ממש אוהב את הסרטונים שלהן, של אלי, אבל נתקלתי במשהו שקצת פחות אהבתי. והאמת שאני קצת מתבאס שנתקלתי בו.

הן עושות סדנאות לטיפול והכרה של הרכב לנשים בלבד, אחלה, אבל הן טוענות שהן מביאות להם סט כלים לבצע טיפול 10K ק"מ לבד?

זה האתר:

https://hamusachit.com/HomeV5

זה עולה 1,336 ש"ח

ולא הבנתי את זה:

image.png.3ca50943cc88487626bfde38e0b0b573.png

הן מספקות מפתח חצי ו 3/8 וגם כל מה שצריך כדי שנניח כל אחת מה4-5 בנות שמגיעות לסדנא ביום X יוכלו לבצע טיפול 10K ק"מ מלא?

הן מספקות בוקים?

זה חוקי בכלל ללמד מישהו לבצע טיפול 10K ק"מ בתשלום? כאילו, לא עדיף להן פשוט להימנע מלכתוב על זה שמישהי יכולה לבצע טיפול 10K ק"מ לבד?

אם הן לא מספקות בוקים, וגם אם כן, אני בספק ש-7 שעות מספיקות. גם ללמד מ-0 מישהו שאין לו מושג בכלל, עד למצב שהוא או היא יכולים לבצע טיפול מלא של 10K ק"מ?

ללמד נניח מישהי להחליף פילטר אוויר, מזגן, פילטר שמן, שמן ברכב שלה?

זה נשמע לי סיפור.. בלי בוקים אין פה מה לדבר בכלל..

לדעתי הרבה יותר חכם אם הן היו מביאות לכל אחת בוסטר איכותי וזהו. 

אם הן היו מלמדות את הבנות להעלאות את הרכב על בוקים, היינו רואים תמונות של זה באתר שלהן, אין אף תמונה. הבנות שלומדות אצלן מקבלות תיק ב 8$ מעליאקספרס שמכיל בטח כל מיני כלים,

אבל להחליף שמן אני בספק שהן מלמדות.

נראה לי שזה עבודה בעיניים ולא באמת עוברות הכשרה לבצע החלפת שמן, וגם לא בטוח שזה היה חוקי אם כן היו מלמדות.

הן גם לוקחות כסף על משהו לא חוקי וגם הפרסום שלהן לא אמין כנראה, אחרת איפה התמונות של הבוקים ושהן מעלות רכב על בוקים? הכל עם ליפט שם

מוזר מאד הסיפור. לא הייתי עושה את זה ככה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

לא מבין מה אתה רוצה מהן, נתפסת על דבר כל כך זניח. 

הן מציינות בחלק הזה בדיוק מה מטרת הסדנה ובעיקר למי זה לא מתאים. 

image.thumb.png.a98437b54be3a3636ab168ef41253696.png

הן מבהירות שם שמטרת הסדנה היא לייצר בטחון גבוה יותר והיכרות עם מכלולי הרכב. לא לצאת מכונאית. 
כחלק מהסדנה (ככה זה נשמע) הן מדגימות טיפול בסיסי והחלפת שמן, שוב, כנראה לא במטרה שכל אחת מהמשתתפות תתחיל לעשות את זה בעצמה בבית למחרת, אלא כדי להראות שהשד לא כזה נורא. 
נשמע לי כמו יוזמה מבורכת. 

עריכה אחרונה על ידי Tal7
מחיקת תמונה
  • אהבתי 1
פורסם

מי שעושה טיפול 10K ק"מ לבד, הוא לא מחפש לעבוד בתחום או הכשרה מקצועית.

הוא פשוט רוצה לחסוך כסף ולדעת בדיוק מה הוא שם כדי שלא יעבדו עליו במוסך

לכן התמונה שצירפת לא סותרת את התמונה הזו:

פורסם

לא נראה לי שהכוונה ללמד נשים לבצע טיפול תקופתי בעצמן - אלא לתת להן היכרות ויותר ביטחון 

וסט כלים כל אחת יכולה לקנות ההום סנטר הקרוב ק

סדנה כזו היא עניין מבורך. הגיע הזמן שנשים לא ייתפסו כ״לא מבינות״ בענייני רכב וישלמו על כך בחשבונית במוסך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא ממש מבין את הטענות שלך.
מה מהדברים מפריע לך יותר, שלדעתך הכלים מגיעים בנרתיק של 8$ מעלי אקספרס? שהן כותבות שהכלים האלו יכולים לשמש לביצוע טיפול בסיסי? שהן לא מספקות להן בוקים הביתה?

לדעתי, ההבטחה שלהן ברורה, מי שתגיע תצא עם בטחון גבוה יותר לפחות להבין מה זה תחזוקת רכב, תהיה בקיאה יותר במושגים ובאיך נראים הדברים. קורס היכרות.
כבונוס (נחמד מאוד בעיניי) הן יקבלו סט כלים קטן (גם אם זול, לטענתך) למי שתרצה לעשות את הצעד הבא וליישם חלק מהדברים. אין כאן הבטחה לצאת מהסדנה עם כל הידע ההכרחי כדי לא להיכנס למוסך יותר לעולם. 

שוב, לא ברור לי כל כך מה הטענה שלך כלפיהן. התחלת בביקורת שמנסה להיות בונה, וסיכמת ל״נראה לי שזה עבודה בעיניים״ הן גם לוקחות כסף על משהו לא חוקי וגם הפרסום שלהן לא אמין כנראה״.

פורסם (נערך)

התיק הזה מעליאקספרס שעולה 8$ או 12$ סבבה לגמרי, יש לי כזה וזה מכיל ימבה דברים ואני מאמין שהם נותנים מברגים ומברג חצי ואולי 3/8 והכל טוב, ומלמדים וסבבה.

יכול להיכנס שם הרבה דברים הכרחיים, גם בכיסים בצדדים.

אני שואל מה זה?

עם סימן קריאה.. בוא.. מי שקוראת את זה חושבת שהיא תוכל לעשות טיפול לבד, זה השקעה אדירה אם ככה לשים פחות מ 1,500 ש"ח ולקבל את ההכשרה הזו.

נניח והיא יצאה אפילו מוקדם מהעבודה פעמיים, וההשקעה הכוללת עומדת אפילו על 2,000 ש"ח ומעלה, כל שנה לחסוך טיפול זה הרבה כסף במצטבר.

החסכון עומד על כ 6,000 ש"ח בעשור. למי שמטפל לבד, רק טיפולים שוטפים של שמן פילטרים וכו', ומזמין את הפילטרים מאיזה אתר אירופאי. 

החסכון כולל בפנים את ההשקעה הכוללת.. לא רק בוקים אלא גם ג'ק נוח ומברגה-מקדחה שתרים אותו בנוחות. עם כל ההשקעה החסכון באלפים בעשור.

לפני 11 דקות, sperial כתב:

וסט כלים כל אחת יכולה לקנות ההום סנטר הקרוב ק

סט כלים הכי קל פשוט לקנות מה שצריך מעליאקספרס..

במקרה שלי הייתי צריך רק מברג T20, מברג בוקסה 10 מ"מ, אלן 8 מ"מ, מברג שטוח למזגן, ועוד כל מיני נלווים וגיבויים. לא קניתי סט מוכן.  למרות שזה גם אופציה.

לפני 15 דקות, Tal7 כתב:

אני לא ממש מבין את הטענות שלך.

הטענה שלי היא צילום המסך שלא הגבת לגביו, אין לי טענה מעבר לזה. כאילו, שיווק מוגזם? אפילו שקרי?

פורסם

עדיין לא מבין מה אתה רוצה. אבל אפשר להתקדם - אני כנראה ׳מגונן׳ עליהן מדי כי כיף לי לראות יוזמות כאלה ומבאס אותי לראות ביקורות כאלה קטנוניות.

אני קורא את זה הטקסט בצילום מסך שצירפת ומבין דבר אחד - בסט הזה יש כלים שמספיקים לביצוע טיפול בסיסי בצורה עצמאית. לא מצאתי שם הבטחה או עבודה בעיניים כמו שאתה טוען. 
בשביל הספורט - שלחתי את האתר לאשתי ושאלתי מה דעתה. חזרה ואמרה דבר אחד - מגניב, אם אני אלך אולי אני אבין טיפה יותר כשאתה מדבר על תחזוקה של הרכב. לא שאלה מה הטעם אם לא מקבלים בוקים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

איזה צורה עצמאית? מגיעה מישהי עם מנוע פרינס, לדוגמא, הן מלמדות אותה להחליף פילטר מזגן נניח, סבבה, פילטר אוויר - אפשרי, צריך בוקסה 10 מ"מ או מפתח, מברג T20, לא בעיה. סבבה.

פילטר שמן, צריך לפרק קצת, מברג שטוח ולהוציא כמה פלסטיקים, סבבה, ואז עם מפתח חצי אינץ' עם מאריך ובוקסה 27 מ"מ להוציא את הפילטר. אין בעיה.

זה גם חסכון אם רק מחליפים את 3 הפילטרים. אבל מה הן יושבות אחת אחת לגבי המנוע שלהן ואומרות להן איך להחליף? וגם מדברות על מצבר, צמיגים, וכל מיני דברים אחרים?

אין מצב....

נראה לך מה ההמשך אבל? הן לא יביאו להן בוקים אחרת היית רואה תמונות של זה, למה הן הלכו איתן לליפט? שיביאו בוקים שיצטלמו איתן, זה שהן מצטלמות על ליפט זה רמז לזה שאין בוקים בסיפור.

שמע, אני לא קובע עובדה סבבה? כי אני לא יודע מה הן נותנות ומה לא. אבל בגלל שלא תמצא שם תמונות של בוקים, אי אפשר להגיד שמדובר בטיפול.

כל אחד יודע שטיפול = החלפת שמן. כי השמן נהיה צמיגי עם הזמן (סופח חלקיקי מתכת)

זה משווק אגרסיבי מדי ושיקרי מדי לדעתי.

image.png

אני חוזר,

טיפול ברכב זה בהכרח החלפת שמן. אין דבר כזה בלי.

אתה רואה מישהו מלמד בהכשרה על ליפט ? תחשוד.

פורסם

6,000 ש״ח בעשור זה פרוטות. בחישוב חודשי זה 50 ש״ח. לא סיבה מספקת למרוח את הידיים בגריז.

תנסה לחשוב מה המחזור הכספי השנתי שלך כרווק. תכפיל ב-10 כדי לחשב 10 שנים, ותבין שחוץ מלהנות מההצלחה שלך זה לא חיסכון משמעותי.

לי ברור שה״סדנה״ הזו היא בערך כמו סדנת קוקטיילים ביום ההולדת שלך - חווייה נחמדה, אבל לא תמא ממנה ברמן. לכל הייותר תקנה כמה בקבוקים ותכין לך משקה לשתות עם בת הזוג באיזה ערב רומנטי.

• אהבתי 4

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

6,000 ש״ח בעשור זה פרוטות. בחישוב חודשי זה 50 ש״ח. לא סיבה מספקת למרוח את הידיים בגריז.

היתרונות של זה הם:

1. מוסך לא יכול לשקר לך ולהדאיג אותך כמו שעשו לי - טענו שיש לי נזילות שמן - אין לי. מה שהיה לי פספוסי שמן או ממש מעט שמן שנוזל מאיזה אטם, אבל בצורה זניחה שלא מצריכה טיפול כאמור. למוסך לא אכפת לקחת 700 ש"ח בדיקה ואז להחזיר כשהם יחליפו איזה משהו זניח. לא אוהב את זה בכלל.

2. מוסך לא יכול לשים שמן שבא לו ולא תדע. כנראה שלא יקרה במוסך היבואן, אבל שם גם יכסחו במחיר.

3. אתה לא מלכלך את הידיים, אתה עם כפפות חזקות יחסית. יש עבודות שיגרמו לכפפות האלה להיקרע ותצטרך להביא 10 כפפות איתך, אבל לא בטיפול שנתי.

4. לפי הגישה שלך גם הייתי צריך לתת לגילת טלקום להתקין לי ראוטר במקום להתקין פרטי, זה גם משהו שאני חוסך עליו, אבל מבין מה אתה כותב.

תנסה לחשוב מה המחזור הכספי השנתי שלך כרווק. תכפיל ב-10 כדי לחשב 10 שנים, ותבין שחוץ מלהנות מההצלחה שלך זה לא חיסכון משמעותי.

מבין מה אתה אומר. כאילו בעשור חסכתי פחות מפעמיים ביטוח חובה+מקיף, שזה זניח בסה"כ. אוקיי קיבלתי בגדול.

לי ברור שה״סדנה״ הזו היא בערך כמו סדנת קוקטיילים ביום ההולדת שלך - חווייה נחמדה, אבל לא תמא ממנה ברמן. לכל הייותר תקנה כמה בקבוקים ותכין לך משקה לשתות עם בת הזוג באיזה ערב רומנטי.

נכון, לכן צריך להסיר משם את כל האזכורים של "לטפל לבד בעצמך בבית"

אפשר ללמד את הבנות להתניע עם בוסטר, כבלים, פילטר מזגן ואוויר כנראה. ולבדוק צמיגים שזה מבורך!!

אסור שיהיה כתוב שם שמישהי יכולה לבצע טיפולים לבד. רק חלק מטיפולים.

כולם יודעים שטיפול זה שם נרדף ללהחליף שמן מנוע.

@Tal7תבין משהו בבקשה,

אי אפשר לדבר על טיפולים לבד, כמו שהן מפרסמות, עם ליפט. הרי לאף אחד בבית אין ליפט, או גישה לליפט. למעט אנשים יש.

חוץ מאלי כנופיה אני לא מכיר מישהו שיש לו גישה לליפט, לא קרוב לזה. רק בוקים.

אם מדברים על טיפולים לבד, חייבים לפרסם תמונות עם בוקים. חייבים להבטיח שמקבלים בוקים. וחייבים להדריך עם בוקים בצורה מקצועית.

זה לא חוקי בארץ. לכן בכלל השיווק הזה לא תקין בעיניי. 

פורסם

איבדת אותי. אתה יורד לפרטים כל כך לא רלוונטים. בחיי, לא יודע מה נתפסת על הבוקים. הן גם לא מספקות למשתתפות רכב. בעייתי, לא? במה יטפלו?

זו סדנת מבוא והיכרות עם נגיעה מעשית. לא מכונאות רכב 101, לא מסלול מקוצר ללא לראות מוסך יותר בחיים, מבוא, והיכרות.

שחררתי. זכותך לפרש את זה כשיווק אגרסיבי ושיקרי מדי. נשאר לקוות שביקורות טרחניות כאלה לא יגרמו להן להפסיק עם היוזמה הנחמדה הזאת.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, sperial כתב:

אגב, אנשים לא חושבים במונחים האלה בדרך כלל.

עובדה שלאנשים שיש שומות על הפנים שהם ממש רוצים להוריד, אבל קופות חולים לא מורידות, וממש מרתיע אותם שרופא פרטי רוצה מהם 4K ש"ח או יותר על 5 שומות.

אחרת כולם היו מורידים.

אנשים מסתכלים על הוצאה חד פעמית ברצינות, הגישה שלך סבבה אבל. 

אם היו מסתכלים על זה פר חודש, כמעט כולם היו מורידים את כל השומות שלהם בפנים.

לפני 4 דקות, Tal7 כתב:

איבדת אותי. אתה יורד לפרטים כל כך לא רלוונטים. בחיי, לא יודע מה נתפסת על הבוקים. הן גם לא מספקות למשתתפות רכב. בעייתי, לא? במה יטפלו?

זו סדנת מבוא והיכרות עם נגיעה מעשית. לא מכונאות רכב 101, לא מסלול מקוצר ללא לראות מוסך יותר בחיים, מבוא, והיכרות.

שחררתי. זכותך לפרש את זה כשיווק אגרסיבי ושיקרי מדי. נשאר לקוות שביקורות טרחניות כאלה לא יגרמו להן להפסיק עם היוזמה הנחמדה הזאת.

אני רוצה לראות שהשיווק תואם 1 ל-1 את מה שקורה בפועל. 

רוצות לעשות מעשה טוב? תגידו את האמת, אף אחת לא תוכל להחליף שמן לבד בבית. אף אחת לא תעשה טיפול 10K ק"מ לבד.

רוצה שיווק אמיתי.

אני חוזר,

אף אחת לא יכולה לבצע החלפת שמן לבד אחרי הסדנא, נכון? אל תגידו את זה:

image.png.fd8e27ad743f0ae8dd30cc7139d19fc4.png

לא לחרטט אותי!

היוזמה מבורכת ומקווה שיצליחו.

פורסם

כי אני מסתכל על ההוצאות הכלליות שלי. והשבוע הורדתי את הדו״ח החודשי של כרטיס אשראי ״רמי לוי״. אתה מבין - רמי לוי, ועל זה להוסיף שופרסל וסופרפארם וחשמל ומים ועוד רשימה של הוצאות שוטפות של חודש - אז אני מקבל פרופורציות. 

פורסם

אחי סיפר לי שלהביא ילדה לעולם עולה כמעט 100K ש"ח בשנה הראשונה, אם לא חוסכים יותר מדי וקונים פרימיום בחלק מהדברים.

אז מה זה 6K ש"ח בעשור?

ברור שאני גם נהנה מה DIY.. אבל גם אפשהו המצב שלי נותן לי יותר נחת כי יש לי מכונאי שהוא שכן שלי.

פורסם

אוי, @גולדן191, לא הבנת.

גם החנות שנוכרת לך את הפילטר יכולה למעור לך מזוייף.

ללמוד לאבחן תקלות זה ברבה יותר מאשר ללמוד להחליף שמן.

״ללכלך את הידיים״ פירושו ללמוד לבצע פעולות שאין לך יותר מידי שימוש בהן. אז שמי שלא יודע להחליף רפידות שיתן למכונאי לעשות את זה איך לגשת ל-192.168.1.1 שיזמין טכנאי. יש כאן בקבוצה כמה אנשים שמפרקים ומרכיבים מכונת כביסה כמו שאני מפרק ומרכיב את הכוס של הבלנדר. אז הם מחליפים רצועות הנעה בעצמם. אני לא אטרח ללמוד לעשות זאת בשביל אירוע של פעם ב-15 שנה. כפי שכתבתי בשרשור אחר - השקעתי בלימוד של מיומנויות אחרות שמכניסות לי מספיק כסף בשביל לשלם למי שהתמחה באבחון ותיקון מכונות כביסה, הוא יבוא אלי כשייזקק לשירותים בהם אני התמחיתי. כמו שלפני 2,000 שנה משה היה מחליף את הצמר מהכבשים שלו תמורת החיטה שיוסף גידל. א.ב. של כלכלה.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...