Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עומד להכנס לדירה חדשה, הדירה היא במתחם של מספר בניינים שחלק מהציוד/רכוש הוא משותף לכל הבניינים, כמו מחסומים, מערכת האשפה ועוד.

הקבלן/יזם שלחו לכל הדיירים (מאות של דירות) מכתב שבו אנו חותמים על חוזה מול חברת ניהול שהם בחרו עבורנו, אין שום דרך לדעתי שנצליח לעבוד מול חברת ניהול אחרת מכיון שאנחנו הדיירים לא מכירים אחד את השני, אני לדוגמא במאמץ רב של חיפוש במרשתת יצרתי קשר עם 4 דיירים בלבד. בכל אופן זה לא על הפרק כרגע.

לאחר הקדמה לתיאור המצב, לשאלה.

בחוזה מתואר אופן דמי גביית הניהול ועבור מה, בין השאר כתוב שחברת הניהול מבטחת את כל האיזורים המשותפים, חלוקת העלות על כל דייר ביחס לשטח הדירה שלו לעומת שאר הדירות, עד כאן בסדר.

אך היא מבטחת גם את כלל הדירות ביטוח מבנה, כל דייר אם רוצה אחראי על ביטוח תכולה שלו. מצד אחד זה טוב ככה לכל דייר יש ביטוח מבנה ואם קורה משהו באשמתו לשכן יש ביטוח ואף אחד לא נזרק לכלבים.

אך מצד שני, למה לכפות עליי את הביטוח שלהם?

לי יש חברת ביטוח משלי, שאני מבטח בה רכב ושני דירות אחת למבנה ואחת מבנה ותכולה, ומקבל הצעות טובות בגין מספר הביטוחים.

האם כביכול ההכרח לבטח דרכם, הוא חוקי?

פורסם (נערך)

תרימו טלפון לאגודה לתרבות הדיור ותשאלו.

מעבר לזה זו דירה חדשה. יש לך עו"ד שליווה אותך אז תתייעץ איתו כי זה חלק מהתפקיד שלו.

כשתיכנסו לדירה אתם תבחרו ועד ותקימו קבוצת ווצאפ לבנין. שם כבר תוכלו להתנהל מול חברת האחזקה בין אם על מנת לשנות סעיפים ובין אם על מנת להחליף אותה.

עריכה: את ההכי חשוב שכחתי. תתחדשו.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תתחדשו.

האופי יותר מתאים לביטוח צד ג.

בטוח שזה ביטוח מבנה? תוכל לשתף את הסעיף הרלוונטי (בחוזה שלכם ו/או בפוליסה של חברת הניהול מול חב' הביטוח)?

• רעיון טוב! 2
פורסם

כנראה באמת צד ג'. 

אני מנחש שדווקא יש מצב לרצות להישאר עם הביטוח המדובר- העלות שלו (ניחוש בלבד) יכולה להיות טובה משמעותית מהביטוח הפרטי, מאחר ומדובר על כמות גדולה מאד של ביטוחים שנרכשו יחד. שווה לבדוק את הסוגיה הזו באמת לעומק. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בכל מקרה דרשו העתק של הפוליסה.

אני לא הייתי בונה עליה אלא מבטח לבד לפי מה שאני רוצה וצריך. 

• רעיון טוב! 2

פורסם

ואם יש לך משכנתא אתה צריך ביטוח מבנה בגובה המשכנתא שיהיה משועבד לבנק המלווה. אני מסופק אם חברת האחזקה תאפשר זאת.

ביטוח התכולה כולל הרבה מאוד סעיפים נוספים רצויים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תודה לעונים עד כה

להלן סעיף הביטוח

ציטוט

.ביטוח רכוש הפרויקט ובמפורש לרבות,אך לא מוגבל , לביטוחמבנה הדירות
, החניון והרכוש המשותף, ובכלל זאת גם ביטוח תכולה של הרכוש המשותף.
מובהר בזאת שביטוח המבנה כאמור לעיל ייערך בהתאם למבנה הדירות, החניון
והרכוש המשותף במצבו המקורי כפי שהיה במועד בו נמסרה על ידי השותפות החזקה בנכס ו/או ברכוש המשותף,לפי העניי ן,לא כולל תכולה, רכוש שהינו בבעלות בעלי זכויות אחרים בפרויקט
, וכן שדרוגים, שינויים ותוספות שנעשו על ידי המחזיקים ו/או בעלי זכויותאחרים בפרויקט ו/או עבורם, וזאת אלא אם הועברה בקשה לחברת הניהול, וזו אישרה,
הרחבת הביטוח לשינויים ושדרוגים כאמור. כמו כן מובהר בזאת שהביטוח אינו כוללביטוח עבור תכולה מכל סוגאשר בבעלות חברת הניהול.הביטוח כאמור לעיל ייערך במלוא עלות כינונם כחדש )אשר תעודכן מעת לעת על ידי הנציגות( ו
מפני אבדן או נזק עקב הסיכונים
המבוטחים בביטוח "אש מורחב" ומבלי לגרוע מכלליות האמור לרבות אש, עשן, ברק,
התפוצצות, רעידת אדמה, סערה וסופה, שיטפון, נזקי נוזלים והתבקעות צינורות, פגיעה ע"י כלי רכב, פגיעה ע"י כלי טיס, פרעות, שביתות, נזק בזדון וכן נזקי פריצה)להלן - חברת הניהול
המחזיק -
9 - "סיכוני אש מורחב "(
. הביטוח כאמור יכלול סעיף בדבר ויתור על זכות תחלוף כלפי המחזיק, הנציגות ומי מטעמםו/או השותפות ו/או מי מטעמה
וכן כלפי דיירים ו/או שוכרים ו/או שוכרי משנהו/או ברי רשות ו/או מי מטעמם
ו/או בעלי זכויות אחרים בפרויקט כמפורט להלן,וכן כלפי מי שהתחייבו כלפיו בכתב טרם קרות מקרה הביטוח, אולם מובהר כי הוויתור כאמור
לא יחול לטובת אדם שגרם לנזק בזדון. מוסכם כי בכל מקרה ביטוח שייגרם על פי סעיף זה, תגמולי הביטוח ישמשו לשם קימום ושיקום הנזק בלבדבכפוף להסדרי שעבוד ככל וקיימים.חברת הניהול תאפשר שיעבוד של פוליסת הביטוח האמורה לכל מחזיק לגבי ה
נכס שבבעלותו, לפי בקשתו של המחזיק,ותמסור למחזיק, בתוך זמן סביר, אישור
מאת חברת הביטוח על ביצוע השיעבוד כאמו רוכן עותק פוליסה

קיים גם סעיף נוסף לגבי צד ג’

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם (נערך)

לכאורה זה מייתר לך את הביטוח של המשכנתא

(מחקתי אחרי ההערה של @Night Driver )

באופן אישי, כאדם שלא נפגש עם חברת ניהול עד השנה האחרונה, הופתעתי לגלות כמה כסף הדבר הזה מגלגל... יפה שהם מצאו נישה נוספת להרוויח עליה.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם
לפני 12 דקות, Ron Poh כתב:

מובהר בזאת שביטוח המבנה כאמור לעיל ייערך בהתאם למבנה הדירות, החניון
והרכוש המשותף במצבו המקורי כפי שהיה במועד בו נמסרה על ידי השותפות החזקה בנכס ו/או ברכוש המשותף,לפי העניי ן,לא כולל תכולה, רכוש שהינו בבעלות בעלי זכויות אחרים בפרויקט

הדירה לא מבוטחת. הם מבטחים את הקלן עד למסירות אבל אחרי המסיר אתם בעלי הזכויות האחרים שמחזיקים בנכס.

הסעיף בא להבטיח את רכוש הקבלן.

• מעניין 1

פורסם
לפני 8 דקות, Ron Poh כתב:

נו... מה שהדגשת אומר לא כולל תכולה ורכוש שהוא שלי.

משפט קודם רשום ביטוח מבנה.

אני מבין כמו שהבין @Night Driver

לא כולל תכולה (בכלל)

ולא כולל רכוש (גם מבנה) שהוא בבעלות אחרים

ממילא הביטוח הוא רק כל עוד הרכוש בבעלות הקבלן

למה לא להרים אליהם טלפון ולשאול אותם?

פורסם
לפני 20 דקות, Ron Poh כתב:

נו... מה שהדגשת אומר לא כולל תכולה ורכוש שהוא שלי.

משפט קודם רשום ביטוח מבנה.

הדירה היא רכוש שלך.

פורסם

אל תסמוך על אף אחד 

תעשה ביטוח לבד.

אם יש לך משכנתא. גם ככה זה חובה.

אם אין לך. צריך להיות עם *** כדי לא לבטח משהו כזה.

אנשים עושים ביטוח מקיף לרכב ב50 אלף.

ביטוח מבנה עולה רבע מהמקיף הזה ומכסה לך פי 20+ 

• אהבתי 1

.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

הדירה היא רכוש שלך.

יש שימוש במילה מבנה ושימוש במילה רכוש, כך שנראה שהכוונה לשני דברים שונים.

לפני שעה, אלעדית כתב:

אני מבין כמו שהבין @Night Driver

לא כולל תכולה (בכלל)

ולא כולל רכוש (גם מבנה) שהוא בבעלות אחרים

ממילא הביטוח הוא רק כל עוד הרכוש בבעלות הקבלן

למה לא להרים אליהם טלפון ולשאול אותם?

הייתי היום אצל משרד היזם והעלתי בפניו את הנושא, בוצע שיחת טלפון מול חברת הניהול על מנת שישלחו מסמך ניהול מתומצת בשפה של בני אדם מהרחוב.

פורסם
לפני 5 דקות, Ron Poh כתב:

יש שימוש במילה מבנה ושימוש במילה רכוש, כך שנראה שהכוונה לשני דברים שונים.

עד שלא תראה את הפוליסה לא תדע.

בכל מקרה ביטוח דירה זה כסף קטן וממילא אף אחד חוץ ממס רכוש לא יבטח לך תכולה בלי המבנה.

• תוכן חדש...