Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתחזים כאלה חשופים גם לתביעות אזרחיות, שיכולות למוטט משפחות לכמה דורות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 שעות, sperial כתב:

מתחזים כאלה חשופים גם לתביעות אזרחיות, שיכולות למוטט משפחות לכמה דורות. 

דור אקשטיין למשל, הוא לא דיאטן BSc, אבל הוא לא מציג את עצמו גם ככה.

אני לא חושב שהוא מורשה לטפל במי שיש לו מחלה מסוימת, רק באנשים שמגדירים את עצמם בריאים.

לפי מה שאני יודע ממישהי שלמדה תזונה, המומחיות שלהם זה להתאים תפריטים לאנשים עם מחלות, 

לאנשים רגילים, אם אתה מספיק חוקר את הרשת, אתה יכול תוך מספר חודשים להבין בדיוק מה עליך לאכול כדי להתחיל להתמיד בתהליך של ירידה במשקל או עלייה במסה.

כנ"ל תהליך של צום לסירוגין בין אם זה רק מס' ימים בשבוע או כל יום.

פורסם

עם כמות הזבל ברשת הייתי נזהר מאוד מאוד מהסתמכות על מקורות שאינם מבוססים - כלומר מוסדות בריאות או איגודים מקצועיים רלוונטיים. אגב, גם בתחומים כמו תרופות וציוד רפואי גם אתרי יצרנים, מה שהם כותבים באתרים שמיועדים למדינות מערביות מפוקח על ידי הרשויות.

הבעיה ברשת היא שכל אחד יכול לכתוב מה שמתאים לו באותו רגע, ללא כל בקרה, ולך, כהדיוט, קשה מאוד לבור את הבר מן התבן.

ולגבי הדור אקשטיין הנ״ל - זו הפעם הראשונה שנתקלתי בשם. אבל בחיפוש בגוגל התשובה הראשונה היא אזהרה מפניו. רק מחזק את האזהרה שלי לעיל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

הבעיה ברשת היא שכל אחד יכול לכתוב מה שמתאים לו באותו רגע, ללא כל בקרה, ולך, כהדיוט, קשה מאוד לבור את הבר מן התבן.

יש לי נסיון בעולם הזה מבחינת ידע והתעניינות כתחביב מעל 20 שנה, ככה שאני יודע לאבחן חרטא או לא. כשמישהו אומר לי היום שעבור ירידה במשקל, אירובי זה קריטי, אני אפילו לא מתווכח איתו. אני יודע שתזונה זה 70-80% מהעניין. לצורך העניין אם מישהו רוצה לרדת במשקל הוא יכול לעשות IF כל יום ולרדת בוודאות. אני לא מסוגל ולכן עושה רק בשישי שבת.

כמובן שהשיטה הכי בטוחה היא CICO ספירת קלוריות, אבל לעולם לא הצלחתי להתמיד בספירת קלוריות מעל כמה ימים.

לדור אקשטיין לפי הפרסומים יש הרבה לקוחות מרוצים, אבל שוב, חייבים לעשות בדיקות דם וגם לחקור בעצמך אם לא חסר לך משהו בתפריט שהוא נותן.

פורסם

תשמע, גורו׳אים משחקים בבריאות ובחיים של המעריצים. אתה יכול לבחור לעשות מה שאתה רוצה - יש לך אוטונומיה על גופך - אבל אם אתה רוצה להתייעץ עדיף שזה יהיה עם מישהו שעבר הכשרה מסודרת ולפי העניין גם רישוי.

להסתמך על מומחים מטעם עצמם זה כמו לעלות לאוטובוס שהנהג שלו לא למד לנהוג ולא עבר טסט.

אגב, במקצועות החופשיים יש גם הגבלות על פרסום. אמנם בשנים האחרונות הוקלו מאוד, אבל, עדיין, יש איסור על פרסום מטעה.

ואתה יודע, לאקשטיין יש הרבה לקוחות מרוצים. גם לביבי.

פורסם
לפני 36 דקות, sperial כתב:

די נו, ממש מהר מגיעים לאותה ההמלצה שאתה כתבת (ושכתובה בכול מקום). 

בגלל זה ממש נחמד עם הצ'אטים, מקבלים את ההמלצה, ואז מבקשים להחליף את מה שלא אוהבים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

עד שהוא נהיה סוג של גורו בתחום, היו לו שנים שהוא היה פשוט עצמאי / עובד רגיל. 

אם מישהו מנפק תפריט לאדם ששוקל 100 ק"ג על 1.75 ס"מ, והתפריט כולל יותר מ 1,800 קלוריות ליום, מכיל מספיק חלבון, שתיית מים, דואג שיהיו ויטמינים שצריך, סיבים, שלא יהיו מעט מדי פחמימות לאורך זמן, וגם שהפציינט עושה בדיקות דם לראות שכלום לא חסר, מה הבעיה?

אתה צריך לסמן V על כל מיני דברים. אחרת כמו שאכתוב למטה, לא היו מאשרים לו לעבוד כלל.

(להבנתי ה FDA דורש שבתפריט יהיו מעל 1,200 קלוריות ליום, לא משנה משקל האדם)

אם היה אסור להנפיק תפריטים, אז היו מפסיקים את הפעילות שלו מזמן. 

אסור לו להגיד שהוא תזונאי BSc אבל עובדה שלפי החוק מותר לו להנפיק תפריטים.

אני לא אומר שאני בעדו באופן כללי.

אני פשוט אומר שזה לא תורה מסיני להנפיק תפריט.

לעמוד בו? צריך אופי חזק. כמו כל דבר שאתה משיג בחיים.

אני לא חושב שההישג שלי אישית כזה רציני, לרדת מאיזור ה 140 ל 120 ק"ג ולא לעלות חזרה, אבל אני עובד על זה שאני אגיע לאיזור ה 100 ותהיה לי כמעט בטן שטוחה.

אבל זה הרבה עניין של אופי. יש מי שיורד לאט ושומר, יש מי שיותר מהר ושומר, יש מי שלא יורד, יש מי שעולה כל הזמן. ובקיץ שלנו להיות עם עודף משקל זה מבאס.

פורסם (נערך)

@David32 הבעיה בצאט היא מה המקורות שהוא בוחר. ואם לאיזה גורו יש הרבה טראפיק הצ׳אט עלול לקדם את המלצותיו גם אם אינן מבוססות.

זו בדיוק הסיבה שבגללה מזהירים רופאים לגבי שימוש נכון ב-AI.

חוזר וממליץ - בענייני רפואה הסתמך רק על מקורות קרדיביליים, כאלה שעוברים עדכון ובקרת עמיתים שוטפות. וכדי לזהות אותם בחר במוסדות רשמיים ומוכרים, לא באתר של משה. אם היית מכיר את התהליך של כתיבת המלצות רפואיות על ידי איגודים מקצועיים היית מבין למה כוונתי. אז תבין, המלצות כאלה נכתבות על ידי צוותים בני עשרות ומאות מומחים מובילים בתחומם, עוברות בקרה, התהליכים יכולים לארוך גם שנתיים ושלוש, ובין חוברת המלצות אחת לבאה יוצאים עדכונים. ורשימת המקורות עליהן מבוססות ההמלצות כוללת מאות ולעיתים אלפי מאמרים. והמסמכים  גם מתארים את איכות ההמלצות - מה טיב הבסיס המחקרי של כל המלצה והמלצה. 

כמובן שהנחיות אלה מיועדות לרופאים ובעלי מקצועות נלווים, אבל הן הבסיס שעליו מושתתות ההמלצות בניסוח מונגש לקהל הרחב. וכמובן שגם אלה עוברות בקרה.

@גולדן191 - לא הבנת את התהליך. אי אפשר לאסור על אדם לכתוב מה שהוא רוצה, וגם לא לתת המלצות אישיות ככל העולות על רוחו. אבל אם פלוני לא ישלם לו והוא יתבע תמורה לעצות בית המשפט יעיף אותו מכל המדרגות. ואם הוא יגרום למישהו נזק כמובן שהוא חשוף לתביעה אזרחית. עכשיו, אני, כרופא מורשה, מבוטח למקרה כזה. אני מסופק (אם כי אין לי ידיעה מוסמכת) אם חברת ביטוח כלשהי תהיה מוכנה לבטח בביטוח אחריות מקצועית אדם חסר רישיון לעסוק במקצוע.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 9 דקות, David32 כתב:

הצ'אטים

שאלתי את הצאט כמה שאלות על תזונה וקיבלתי תשובות שהתאימו למה שרציתי. אבל הסתכלתי על המקורות וראיתי שהוא שילב בין אתרים של גופי רפואה רשמיים ואתרים של מומחי כושר מטעם עצמם. נחש מאיפה הביא את החלק שדווקא בו התעניינתי.

בכלל, כשאני משתמש בו בעבודה, גם בכלים ספציפיים מקצועיים, אני מקבל לפעמים הזיות. רק שבתחום שאני מבין בו אני יכול לזהות את זה בקלות. לכן אני נזהר לגבי תשובות בתחום שאני לא מומחה בו.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

אם היית מכיר את התהליך של כתיבת המלצות רפואיות על ידי איגודים מקצועיים היית מבין למה כוונתי.

אילו המלצות? "דיאטה ים תיכונית" ומספר קלוריות מסויים? 

עזוב את הביקורת על שיטות המחקר בתחום התזונה שקיימת (ודי נפוצה בצדק). 

לא מבין, אתה מתכווח מתוך איזה פחד שלוקחים לך את העבודה למרות שאתה לא תזונאי. להרכיב תפריט פשוט שעומד בכמה תנאים זה לא מדע טילים, אף "צוות" לא בונה את זה. מישהו בא ובונה בדיוק את אותו התפריט שמציעים לכולם + התאמות קלות לטעם האישי שלך ולכמות הקלוריות הנחוצה. לך תנסה ותראה. 

מעבר לכך, הטענה המטומטת שלך שאנשים שמנים הם רפואית לא בריאים ולכן לא נכנסים לקטגוריית ה "אנשים הרגילים" היא טענה בומרית מפגרת שעיוורת לגמרי למציאות. ניסיון עצוב להיתפס למשהו לפני שהתיאוריה קורסת לגמרי. כש50% עם משקל עודף (ועוד כמה עם תת משקל), אנשים בשנמצאים בתוך הטווח התקין הם המיעוט ולכן הלא נורמליים.

לפני 15 דקות, פינדר כתב:

נחש מאיפה הביא את החלק שדווקא בו התעניינתי.

לא יודע מה שאלת, לבנות תפריט לפי דיאטה מסויימת זה לא מדע טילים. אני מכיר ומשתמש בכלי גם כן (לא לצורך בניית תפריט אבל לא קריטי). 

כשמקבלים את זה שזאת עבודה פשוטה מאוד ולא באמת מסובכת או דורשת איזה ידע מטורף, מעבר לכך, בסופו של דבר זה מתגבש לאיזה תפריט די סטנדרטי וזהה לשאר עם שינויים פיציים. 

להכפיל ערכים קלוריים במשקל המנה זה גם לא מסובך במיוחד. אז מה... מה ההתעקשות.

כמו גם ההתעקשות של גולדן לצום, למרות שבתכלס גם זה הגבלה קלורית. 

ולא חייב לספור כול קלוריה בודדת, אפשר לשערך ולעבוד עם שיערוכים, רק צריך להיות אמיתי עם עצמך קצת בהתחלה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

@גולדן191 - לא הבנת את התהליך. אי אפשר לאסור על אדם לכתוב מה שהוא רוצה, וגם לא לתת המלצות אישיות ככל העולות על רוחו. אבל אם פלוני לא ישלם לו והוא יתבע תמורה לעצות בית המשפט יעיף אותו מכל המדרגות. ואם הוא יגרום למישהו נזק כמובן שהוא חשוף לתביעה אזרחית. עכשיו, אני, כרופא מורשה, מבוטח למקרה כזה. אני מסופק (אם כי אין לי ידיעה מוסמכת) אם חברת ביטוח כלשהי תהיה מוכנה לבטח בביטוח אחריות מקצועית אדם חסר רישיון לעסוק במקצוע.

חייב להבין משהו,

אקשטיין לדעתך לא מחתים אותם על טופס שהם לא יכולים לתבוע לא משנה מה?

אחרת היו תובעים אותו בוודאות לדעתי.

אני די בטוח שהוא מחתים אותם על טופס. כמה טפסים.

אגב, אני מאד מכבד רופאים, ואני יכול להגיד לך שאני מודע לכך שיש דברים שהם יכולים לתת כחוות דעת רק על ידי רופאים. בלבד.

אבל בענייני תזונה, לא בטוח. כי יש כל מיני דברים שצריך לסמן עליהם V ולהיות במעקב, הלקוח לא הולך לניתוח.

אם ענייני תזונה היו מוגבלים לבעלי מקצוע בלבד, תהיה בטוח שהפורומים של IF ושל fasting ברדיט לא היו מאושרים לכתיבה לכל אחד. כמובן שתגובות פח אשפה שם מקבלות Report ומנהלים מוחקים אותם אני מניח. אני בטוח שאנשים נזהרים לכתוב שם שטויות. רוב מה שכתוב שם סבבה. 

ברדיט, יש פורום של ייעוץ שיניים. רק רופאים מורשים לכתוב שם. עובדה שבענייני תזונה כל אחד יכול לכתוב ולייעץ.

עם זאת, צריך לדעת למי להקשיב. אני גם לא אומר שצריך להקשיב לי, למרות הנסיון. במבחן התוצאה הוכחתי את עצמי פחות מאנשים כמו יוחאי וכדומה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

@David32 הפוסט שלך מוכיח חוסר הבנה של הנושא.

נכון, יש קושי גדול לבצע מחקרים בתחום התזונה, כי קשה מאוד לבקר לאורך זמן את מה שאנשים אוכלים, ולאנשים קשה מאוד לאמוד כמויות. בינינו, אנשים לא מסוגלים להעריך את המרחק מהבית שלהם לתחנת האוטובוס או את משקל התפוח שהם אכלו - אז משהו מורכב כמו משולש פיצה זה באמת מסובך. ובכל זאת מצליחים לבצע מחקרים באיכות סבירה.

לגבי השמנים - מחקרים אפידמיולוגיים הראו של-80-90% מבעלי משקל יתר או השמנה יש הפרעות מטבוליות (סוכר, שומנים, יתר לחץ דם) הפרעות בתפקודי הכליה, או טרשת עורקים. אז יש איזה 10-20% בלי אלה, אבל צריך לבדוק זאת. וזה תפקידם של רופאים.

התופעות כה נפוצות עד שבארה״ב ממליצים לבדוק שומנים בדם כבר בסביבות גיל 101

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

לגבי השמנים - מחקרים אפידמיולוגיים הראו של-80-90% מבעלי משקל יתר או השמנה יש הפרעות מטבוליות (סוכר, שומנים, יתר לחץ דם) הפרעות בתפקודי הכליה, או טרשת עורקים. אז יש איזה 10-20% בלי אלה, אבל צריך לבדוק זאת. וזה תפקידם של רופאים.

לכן אני כל כך מבסוט מ IF 20:4 וכדומה

רואה בזה רק יתרונות

מי שמצליח לעמוד בנניח 16:8 כמה חודשים רצוף יראה תוצאות מאד יפות, לצערי לא מצליח כשאני צריך לעבוד. (כאמור, אלקטרוליטים, הרבה מים, ולהקשיב לגוף ולמוח אם יש בעיות להפסיק את הצום)

פורסם

תראה, אני לא מומחה לתזונה, אבל ממה שאני רואה במקורות אמינים מדובר בטכניקה עם פוטנציאל טוב לתועלת וגם בטוחה חוץ מכמה מצבים. אבל אם אתה שמן מומלץ מאוד שתבדוק עוד כמה מדדים כמו לחת דם, שומנים בדם, סכרת ופגיעה בכליות, שעלוליםמלהצריך התערבויות נוספות. גם לאלה יש כמה דרגות, בהתאם לחומרתם ולסיבוכים אפשריים. אתה בן 35, בהחלט ייתכן שכבר אפשר למצוא אצלך סימנים לטרשת עורקים - זה דבר נפוץ מאוד - מה שמצריך התייחסות יותר מעמיקה.

פורסם (נערך)

בדיקת דם אחרונה לפני שנה:

ALT 58

מקסימום 37

להבנתי זה לא הפרש רציני

AST 25 תקין

טריגליצירדים 177 , קצת מעל המקסימום

LDL 123 תקין

HDL 43 כמעט תקין

Non HDL 158 תקין

כולסטרול 201 המקסימום זה 200 - לא תקין - אבל כמעט תקין

גלוקוז 104 כמעט תקין - מקסימום 100 לתקין