Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

*לא אני! ביקש מישהו שלא מחובר לפורום*

בהמשך לדוחות החדשים הוא בתפקיד בטחוני רגיש וחייב לקרוא הודעות מיידית . לא מדובר בהודעות של אייל גולן התחתן עם שרי רז.

הרכב איננו רשום כרגע רכב ביטחון ,זה בתהליכים.

הוא עם שעון שמציג לו ההודעות וככה הוא לא נוגע בטלפון.

השאלה היא אם מערכת פרוצה של אנדרואיד עם ווצאפ WEB עובד, והוא מקיש עליה או לוחץ בכדי להקליט הודעה, זה בתחום האפור ולא יקבל דוח כי הוא לא נוגע בטלפון. הטלפון בכלל בכיס או בתיק.המערכת הקבועה ברכב היא "המחשב הנייד" של הבחור.

תקין?

תודה לעונים

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם (נערך)

שאלת קיטבג.

ברור שלא תקין - אם תשים סרט במולטימדיה ויתפוס אותך שוטר הוא יוכל לתת לך דו״ח גם אם הידיים שלך בשעה עשרה לשתיים. לא רואה איך זה שונה פה אם הוא קורא הודעות.

מצד שני, סיכוי נמוך ששוטר יתפוס אותך, כי תפעול של חצי מהרכבים היום הוא דרך המולטימדיה.

שישלחו לו הודעות קוליות.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • אהבתי 1
פורסם

ביטחוני אמרתי.

ההודעות לרוב מוקלדות בתפוצת נאטו.

מעניין אם יש תקדים למישהו שקרא הודעות בשעון שלו וקיבל דוח על זה.

רגע, ומה הדוח על סרט שרואים בנסיעה?

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם (נערך)

תשובות תכלס מנסיון: קריאת הודעה בשעון- קשה עד בלתי אפשרי לאכיפה.  קריאת הודעה על מסך מולטימדיה - קל לאכיפה ומספיק לציין " ראיתי הודעות ווטסאפ פתוחות על מסך מולטימדיה". קריאת הודעה על מסך טלפון , ללא תלות במיקומו ברכב, גם די קל לראות ולאכוף. כמובן שכל המקרים שהוזכרו הינם עבירה על החוק. 

אין כל קשר לכך שהוא רכז בטחון כזה או אחר, לצורך כך יש מכשירי קשר.

תצוגה נראית לנהג - הזמנה לדין.

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340
  • אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אדון פטבוי, היום ממה שאני מבין דרך מצלמות קבועות ישלחו הדוחות למי שנגע בטלפון.

המצלמה גם אם תצלם וידאו 20 דקות ברציפות תראה שהוא נוגע בקונסולה ומבחינת כולם הוא בכלל מתלבט בן שיר של אייל גולן לציון גולן או אולי ג'קי מקייטן.

בשביל מה שאתם אומרים צריך שוטר על אופנוע שיסע בצמוד לבחור ויראה אותו במסך הווצאפ מקליד.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם (נערך)

משפטית נטו:

יש 2 תקנות רלוונטיות לשאלה שלך.

הראשונה-

28(ב) -  בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב –

(א)   לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית;

(ב)   לא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s);

השניה-

28א(א) - ברכב מנועי המצוי בנסיעה לא תופעל תצוגה הנראית ממושב הנהג, יותקן ברכב מנגנון לניתוקה בהיות הרכב בנסיעה ולא ינהג בו אדם אלא אם נותקה התצוגה כאמור.

אם ננתח את זה, על התקנה השניה הוא ודאי עובר, (עריכה:) השוטר כאן כתב שזו הזמנה לדין.

על התקנה הראשונה לכאורה הוא גם עובר, בהנחה שמסרון כולל גם הודעת ווטסאפ (על זה אין היתר של דיבורית). מאידך לחיצה להקלטת הודעה אולי תיפול בהחרגה של הדיבורית שהותרה ל"שימוש".

צריך לשים לב שיש עוד תקנה, אבל בהנחה שמותר להשתמש בטלפון (להוציא או לקבל שיחה) באמצעות דיבורית (ראיתי שהיה על זה דיון משפטי https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3854470,00.html ) מסתבר שגם זה יהיה מותר (כל עוד אין קריאה או כתיבה כנ"ל).

28(א) - נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה.

לפני 11 דקות, eladns כתב:

המצלמה גם אם תצלם וידאו 20 דקות ברציפות תראה שהוא נוגע בקונסולה ומבחינת כולם הוא בכלל מתלבט בן שיר של אייל גולן לציון גולן או אולי ג'קי מקייטן.

כנראה שאת זה לא יהיה ניתן לאכוף דרך מצלמה. אכיפת מצלמה רלוונטית למי שמחזיק את הטלפון ביד

(ואל תשאלו איך אני יודע... מזל שלא אני הייתי הנהג... הקנס בסך 4000 ש"ח -דוח תאגיד- כנראה ישולם בימים הקרובים)

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם
לפני 7 דקות, eladns כתב:

בשביל מה שאתם אומרים צריך שוטר על אופנוע שיסע בצמוד לבחור ויראה אותו במסך הווצאפ מקליד.

אפשר אופנוע, אפשר סטטי צמוד לכביש, רואים יפה בשני המקרים מנסיון. נהג שנוגע תדיר במסך מולטימדיה בזמן נהיגה, גם אם לא רואים בבירור מסך ווטסאפ או כדומה, רושם נהיגה בחוסר זהירות תוך פירוט נסיבות

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

אנדרויד אוטו מקריא הודעות ווצאפ שנכתבו בעברית. קצת עקום אבל ברוב הזמן מבינים מה שנשלח.

אבל אצלי ברכב זה עובד רק אם אתה תופס את ההודעה ומיד לוחץ על המסך ״תשמיע״.

אני לא מבין בתפקידים בטחוניים אבל הכי טוב יהיה כנראה להמתין בסבלנות לסידור קבוע עם מכשיר קשר וכיו״ב

בצורה שמקובלת על המשטרה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם הוא כזה חשו שייגדירו את הרכב שלו כרכב ביטחון על כל הכרוך בכך, כולל התקנת מכשיר קשר. או שיציידו אותו ברכב מטעם כוחות הביטחון.

גם כוחות הביטחון רוצים אותו חי ושלם, לא תקוע באיזה עמוד כיוון שקרא הודעה.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שאלה:

מותר לקרוא בשעון את ההודעה ולענות במסך הקבוע באוטו בווצאפ על ידי קול ולא על ידי הקלדה?

BMW E36 M40 year of 1992

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי מערכת מולטימדיה סינית גנרית שמסוגלת לקרוא את ההודעות בוואטסאפ, מניח שזה לא משהו מיוחד ובכל מערכת זה קיים.

בשביל החבר שלך זה מצויין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם זה לא חוקי בדרכים בינעירוניות ומהירות או במקומות בהם יש איסורים לפי תמרורים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברור. אבל איפה שזה חוקי, שזה רוב המקרים, זה פתרון. וגם בדרך בין עירונית הסיכוי לקבל קנס על עצירה לשנייה בשוליים עם אורות חירום הוא בערך 0.0000000001%. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הבעיה לא קנס. הבעיה היא פוטנציאל לתאונות חמורות. 

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...