Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטויוטה ורסו שלי התאורה הפנימית של האוטו לא נדלקת כשפותחים את הדלת, 

ולא משנה באיזה מצב הבורר , גם באוטומט וגם בדלוק קבוע או קבוי קבוע, 

והפרט המעניין , שבפתיחה - כן נדלק במסך הקדמי ליד השעונים שהדלת פתוחה, כך שהמערכת מרגישה שהדלת פתוחה, 

מה הפיתרון לדבר ? 

האם יכול שזה מפוצל בפיוזים?  

פורסם
לפני שעה, הקבצן הנדיב כתב:

התאורה הפנימית של האוטו לא נדלקת כשפותחים את הדלת, 

ולא משנה באיזה מצב הבורר , גם באוטומט וגם בדלוק קבוע או קבוי קבוע, 

בדקת שהנורה לא פשוט שרופה? 

פורסם

מעולם לא נתקלתי בנורה שרופה (ועוד 2 מהן יחד) ברכב ביחידת תקרה, והחזקתי רכב שהגיע אצלי לגיל 12.

זה כנראה פשוט פיוז כלשהו, הכי הגיוני. 

בחלק מהרכבים הפיוז הזה שולט גם על תאורה במקומות נוספים (תא המטען למשל), זה יכול לעזור לאפיין את הבעייה- לא יודע איך זה בטויוטה של פות"ש

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פיוז, כמו שכתבת, כנראה קשור לעוד אביזרים. בהחלט דרך לאבחן, אבל פותה"ש לא פירט בנידון.

יתכן גם ממסר כלשהו שאולי יותר פרטני לתאורת הקבינה.

נורות, לא יודע מה הסידור ברכב המדובר. והאם הכוונה לנורה מרכזית/אחורית ברכב שאולי יש רק אחת ממנה או גם/רק לתאורה בקידמת הגג ואיך היא מפוצלת. וגם, נגיד שיש שתי נורות באותה יחידה, אם ללא הפרדה כיוונית (שיותר קל להבחין), אולי אחת נשרפה מזמן ועכשיו פשוט השניה.

שוב, חסר פירוט מפותה"ש.

הרכב פוטנציאלית עוד משנת 2009, זה כבר עוד 5 שנים על הנסיון שלך 😉🫣

פורסם
לפני 17 שעות, הקבצן הנדיב כתב:

התאורה הפנימית של האוטו לא נדלקת כשפותחים את הדלת,

התאורה הפנימית בגג לא נדלקת רק בפתיחת דלת אחת ספציפית או בכל הדלתות?

פורסם

סליחה שירדתי למחתרת

לא פרטתי מספיק, 

הנורות לא שרופות אלא כשאני מדליק אותם בלחיצה, הם נדלקות, 

שכל הדלתות כשנפתחות, הם מדליקות את המסך הקטן מקדימה, שזה אומר שהמערכת החשמלית מזהה פתיחה, אבל הם לא מדליקות את התאורה הפנימית של האוטו, 

שאלתי האם יתכן שיש פיוז מיוחד רק להדליק את התאורה בפתיחת הדלתות, או בעיה אחרת. תודה 

פורסם

כן, יש פיוז לזה- כמו שכתבתי. 

אני רק לא יודע אם הוא לא אמור לשלוט גם על התאורה האינדיווידואלית בלחיצה (מה שכן עובד אצלך). 

לפני 22 שעות, Tom_22 כתב:

בדקת שהנורה לא פשוט שרופה? 

נראה לי שאני צריך לראות שוב את הגיף עם הבלנדר ששמת בשרשור אחר :rofl:

• מצחיק 1

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, הקבצן הנדיב כתב:

לא פרטתי מספיק

image.thumb.png.beca586fd71a05686646c16833882ce1.png

כלומר, אתה מסוגל להדליק בנפרד את כל (מה שנראה כמו) ארבעת הנוריות (2 קדימה, 2 אחורה) שנראות לעיל?

אם אתה לוחץ על ה-ON (מספר 3 בתמונה), כולן נדלקות?

הערכה זהירה היא שאולי המתג של מצב הדלתות/OFF תקוע במצב לחוץ (OFF, מספר 1), ולכן הן לא נדלקות כשפותחים דלתות, אבל אולי ה-ON עושה לזה אוברייד (אם אכן נדלק לשאלתי). אולי שפריץ קטן של אוויר דחוס או של ניקוי מגעים יחיה לפחות זמנית את המתג כדי לאשש את הסוגיה.

לגבי פיוז, פחות נראה לי.

לפחות בספר רכב באנגלית, וככל שאין הבדלים בין מה שמצאתי לדגם הספציפי של פותה"ש, יש פיוז 10A #23 בקופסה בתא המנוע, שאחראי על תאורה בתא מטען, "תאורת איפור", תאורה בדלתות ותאורת רגליים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

יכול להיות או בעיה ביחידת הבקרה של התאורה (מגעים בפנים) או בעיה פיזית סלאש באג בתוכנה של ה BCM. תנסה לעשות ריסט למערכת (ניתוק מצבר ל 15 דקות), ולראות אם מסתדר. אל תשכח לעשות סדר פעולות של אחרי ניתוק מצבר ואיפוס מערכת.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

"תאורת איפור"

אוקי, אז- אם האור מעל הנהג איננו "תאורת איפור". איך הוא כן נקרא בספר רכב?... תעלה בבקשה את העמוד הרלוונטי.

זה מה שאני מצאתי, עם דגש דווקא על פיוז מספר 21.

אותו הפיוז שולט גם על הואניטי וגם על ה interior (וגם הפרסונל, וגם הדלתות ועוד כמה). 

פות"ש, לפני ניסיון של ריסט (נקודה מעניינת בפני עצמה), נסה לבדוק את הפיוזים. אם זה סה"כ פיוז שרוף, כמו שאני חושד, זה תיקון קל ומהיר שלא מצריך כמעט התעסקות. אם לא, לפחות שללת את הבעייה הזו.  

פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

נסה לבדוק את הפיוזים. אם זה סה"כ פיוז שרוף, כמו שאני חושד, זה תיקון קל ומהיר שלא מצריך כמעט התעסקות.

אם הפיוז היה שרוף הנורות לא היו נדלקות גם ידנית. הסבירות נמוכה מאוד שיש קשר לפיוז. 

• רעיון טוב! 3
פורסם

נכון- בהנחה שזה אכן אותו הפיוז ששולט על התאורה האוטומטית ועל התאורה האישית, צודק. זה הגיוני שזה אותו הפיוז. 

איך לא הבנתי את זה כשכתבתי את זה, אני לא יודע- תודה על התיקון. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

אסביר קצת תשובתי הקודמת. מגיע חשמל ליחידת תאורה. כשמפעילים ידני הנורה נדלקת. האוטומט לא עובד. האוטומט ביחידת תאורה מקבל הזנת חשמל ונעילת מעגל ממקום אחר מהידני כי צריך לעבוד דרך פתיחת הדלת. בידני זה בעצם סגירת מעגל ON-OFF.

מה שמשאיר 2 אופציות. בעיה ביחידת התאורה (קונקטור של הצמה או באחד המגעים בתוך יחידת התאורה. משהו די נפוץ )או שהבעיה עוברת בצומת כלשהי בין יחידת התאורה לבין פתיחת הדלת. הנקודה הבעייתית הנוספת זה ה BCM. נזילת מים שהגיעה לשם, קורוזיה, או כתוצאה מקצר עבר או משהו בסגנון. או באגים בתוכנה שקורים לפעמים ל BCM. כבר נתקלתי בתקלות מוזרות שקשורות לתאורת פנים שאחרי איפוס מצבר שבעצם מאפס את כל ההגדרות למצב מפעל דברים הסתדרו.

אם הייתי צריך לתת הימור מושכל מאין נובעת הבעיה:

1. ביחידת תאורה עצמה.

2. ב BCM.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 42 דקות, ברווז כתב:

אוקי, אז- אם האור מעל הנהג איננו "תאורת איפור". איך הוא כן נקרא בספר רכב?... תעלה בבקשה את העמוד הרלוונטי.

זה מה שאני מצאתי, עם דגש דווקא על פיוז מספר 21.

אותו הפיוז שולט גם על הואניטי וגם על ה interior (וגם הפרסונל, וגם הדלתות ועוד כמה). 

"תאורת איפור" זה ה-Vanity (האמת שכך גם השם בספר בעברית, כך שהמרכאות לא נחוצות, פשוט לא בדקתי קודם). אלו נורות שיושבות מעל סך השמש והן נדלקות כשפותחים את הכיסוי של המראה שיושבת בסך.

image.thumb.png.70c2e2089b89777f910e1eace135e3ae.png

פותה"ש לא ציין באיזה שנה מדובר (נדיב בנתונים הוא לא 😉), ובשרשור אחר הזכיר רק טווח של 2009-2015.

אבל באתר של טויוטה יש חלוקה בספרי הרכב בין 2009-2013, 2013-2017 ו-2017-2018.

בספרים בעברית, בראשון כמו שאמרת פיוז מס' 21 אבל בשני פיוז מס' 23. משום מה לא מוזכר שם ספציפית לגבי תאורת האיפור (או בשום פיוז אחר), אבל אני בכלל הסתכלתי בספר באנגלית שניתן להגיע אליו מאותו אתר הנ"ל והלכתי על השנתון הממוצע 2012 😅 ושם זה כן רשום.

2012 אנגלית:

image.thumb.png.a2c784fdc57f89b77e4d660f453510c4.png

2009-2013 עברית:

image.thumb.png.b53ea4891416a2daa675491d1e0ce39b.png

2013-2017 עברית::

image.thumb.png.0240f10dbf25d690ed1554dd245121cc.png

הבנת  🦆? מה הבנת? לא הבנת. 😉

לענייני האפשרות שמדובר בבעיה ב-BCM, כך גם עולה בחיפוש דרך הצ'ט. איני יודע להוסיף בנידון. אבל כן מציע כפי שכתבתי קודם לבחון תקינות הכפתורים אוברהד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה לכולם, 

האוטו שלי ורסו 2009 

מצורף התמונה של הכפתורים המדוברים, (מעט חשוך, אבל זה השעה). 

ההדלקה היא רק כשהכפתור לחוץ, ואז כשדולק, לא מעניין אותו כלל באיזה מצב הבורר, 

וכן להיפך, כשהם כבויים, לא משנה באיזהה מצב הבורר, OFF או ON או אוטומט. 

WIN_20260204_23_44_59_Pro.jpg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...