Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי תסחוב בתחזוקה סבירה עד שימות,

גם כך לא מאמין שתקבל עליו עכשיו יותר מ6-7 (כפח שציינו מעלי) כך שהרבה מה להפסיד אין לך,

בעוד שנה המשפחה תתרחב אז תחליף את הרכב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לפי הטבלה אני רואה פה סביב ההוצאות של 5 אלף אקסטרה לעומת טיפולים שוטפים רגילים. 5000 תוספת ב-4.5 שנים זה כלום ושום דבר.

יש פה אנשים עם רכבים צעירים משלך ב-6-7 שנים שמשלמים יותר מזה עקב פרמיית מוסך מורשה + תחזוקה שמראש יקרה יותר

הרכב הכי משלם כלכלית זה יהיה הרכב השמור הכי זול שתמצא. כול עוד לא נפלת על רכב שהוא בור ללא תחתית, כמעט תמיד ירידת ערך תנצח עלויות מוסך.  זה אתה צריך להחליט כמה כסף שווה לך לשלם אקסטרה על התחושות שתיארת. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 51 דקות, hans כתב:

הכול עלויות סבירות לגמרי לרכב בן עשור עם קילומטראז' גבוה. סליחה שאני מנפץ את אשליית הטויוטה, גם בטויוטה מתחילים להחליף כל מיני רכיבים יקרים בגיל כזה, שום הבדל במחיר, פסיכולוגיה

אני מבין שאלו עלויות סבירות. השאלה היא לא האם עדיף לקנות טויוטה בת עשור עם קילומטראז' דומה, אלא האם עדיף לרכוש רכב חדיש יותר כך שההוצאה החודשית תהיה דומה או זולה, אבל נסע ברכב נוח ומרווח.

לפני 27 דקות, llaavvii כתב:

לדעתי תסחוב בתחזוקה סבירה עד שימות,

גם כך לא מאמין שתקבל עליו עכשיו יותר מ6-7 (כפח שציינו מעלי) כך שהרבה מה להפסיד אין לך,

בעוד שנה המשפחה תתרחב אז תחליף את הרכב.

כן. כרגע היא עוד לא שם אבל בטח הגיר לא יחזיק לנצח. אני אקבע תור במוסך ונראה מה הנזק הפעם. איך נדע שהגיע זמנו של הרכב? תמיד זה עוד תיקון אחד.

לפני 19 דקות, davemustaine87 כתב:

יש פה אנשים עם רכבים צעירים משלך ב-6-7 שנים שמשלמים יותר מזה עקב פרמיית מוסך מורשה + תחזוקה שמראש יקרה יותר

זו אמירה חשובה. למה בעצם האחזקה שלהם ככ יקרה משמעותית משלי? רכבים באילו גילאים הם ה sweet spot מבחינת עלויות כוללות (אחזקה+אובדן ערך)

לפני 20 דקות, davemustaine87 כתב:

כול עוד לא נפלת על רכב שהוא בור ללא תחתית, כמעט תמיד ירידת ערך תנצח עלויות מוסך. 

זו נקודה חשובה. בתחשיב שלי באמת המצב דיי break even עם רכב שעולה 60 אלף. אבל אולי זה אופטימי מדיי.

פורסם
לפני 51 דקות, ramiv כתב:

זו אמירה חשובה. למה בעצם האחזקה שלהם ככ יקרה משמעותית משלי? רכבים באילו גילאים הם ה sweet spot מבחינת עלויות כוללות (אחזקה+אובדן ערך)

רכבים חדשים הם יותר מורכבים מהרכב שלך, יותר חיישנים, ומערכות שנדרשות ליותר תחזוקה מונעת - בעיקר בגיר. 

אבל עיקר הבעיה, מכיון שאלו רכבים חדשים יחסית ומורכבים יותר, יש נטיה לטפל בהם במוסך מורשה במקום מוסך כללי כלשהו, ובמוסך מורשה העלויות פשוט גבוהות יותר בצורה ניכרת. 

אני רואה פה חשבוניות לפעמים שאנשים מעלים על טיפולים בסיסיים ביותר, וזה נגמר בכמה אלפים. סתם באסה. 

ומה הסוויפט ספוט מבחינת גיל רכב? אין כזאת. זה מאוד תלוי ברכב.

בעיקרון, אם אתה רוצה כמה שפחות הפתעות בגזרת המוסכים, תכוון לרכבים פשוטים מכנית, שכול מוסך יכול לעבוד עליהם ותמנע מרכבים שמלכתחילה ידועים בבעיות.

נגיד הונדה סיוויק עם מנוע 1.8, תהיה זולה לאחזקה בוודאות מאותה אחת עם מנועי הטורבו וגיר רציף. 

או פיז'ו 301 עם מנוע 1.6 תהיה זולה לאחזקה מאשר פיזו 308 עם מנוע 1.2 טורבו. 

אני אישית חושב שרכבי הונדה ללא טורבו - ג'אז, סיוויק, HRV יהוו פשרה טוב בין מחיר זול יחסית לבין עלויות אחזקה די טובות. 

יש עוד רכבים שגם פשוטים מכנית אבל או שהם נסחרים בהרבה מעל המחירון מה שמבטל את הכדאיות ברכישה לטווח ארוך - מאזדה, טויוטה

או כאלה שהסיכוי למצוא רכב שמור מאוד נמוך כי אלו היו בעיקר רכבי השכרה ואחר כך רכבי אימהות שמידת המודעות שלהם לגבי מצב הרכב, שואפת לאפס.  -פיזו 301, פיאט טיפו, יונדאי I25

פורסם
לפני 16 דקות, davemustaine87 כתב:

ומה הסוויפט ספוט מבחינת גיל רכב? אין כזאת. זה מאוד תלוי ברכב.

בעיקרון, אם אתה רוצה כמה שפחות הפתעות בגזרת המוסכים, תכוון לרכבים פשוטים מכנית, שכול מוסך יכול לעבוד עליהם ותמנע מרכבים שמלכתחילה ידועים בבעיות.

נגיד הונדה סיוויק עם מנוע 1.8, תהיה זולה לאחזקה בוודאות מאותה אחת עם מנועי הטורבו וגיר רציף. 

או פיז'ו 301 עם מנוע 1.6 תהיה זולה לאחזקה מאשר פיזו 308 עם מנוע 1.2 טורבו

אבל אם ניתנת לי האפשרות לבחור רכב (אני הרי יכול לקנות דגמים ספציפיים) האם אפשר לענות על השאלה? למשל עדיף לי לקחת הונדה ג'אז/סיוויק בת 6-8 שעברה עד 120 אלף ולהחזיק אותה עד 150.

אפשר גם לומר שכל רכב משומש הוא חתול בשק (כמו אבא שלי), אבל אז לקנות רכב חדש/משומש באחריות זה כבר ממש יקר.

פורסם

לא באמת,

אף אחד לא יכול להעריך עד לרמה כזאת של שנתונים, בטח שלא ברכב משומש שזה המון תלוי מה היה היד הקודמת. 

אני אביא לך דוגמא:

בשנת 20-21 החזקתי יונדאי I30 1.6  2013 שהציגה אמינות טובה אבל היו פה ושם דברים, קניתי עם 95 אלף ומכרתי עם 140. רכב בן 8 בעת המכירה. 

כיום אני מחזיק כבר 3.5 שנים קיה פורטה 2014. גם קניתי עם 95 והיום היא עם 180 אלף והאמינות שלה טובה יותר. הרכב כיום בן 12. 

שניהם היו בידיים הקודמות פרטיות והבדיקות שלהם לפני קניה יצאו טובות. 

ולמה אני מספר את זה ? כי פורטה ו-I30 זה רכבים מאוד דומים תחת אותו קונצרן שחולקים המון חלקים משותפים. 

רכב  בן 12 שנסע יותר ומציג אמינות טובה יותר מרכב בן 8 שכמעט זהה לגמרי. 

מבין עד כמה השונות פה היא גדולה? 

אני הייתי שואף לקנות את הרכב הכי שמור שאני יכול במגוון תקציבים - יכול להיות 25- 50 אלף. העיקר שפשוט יהיה שמור. מן הסתם זה יהיה קל יותר בתקציבים יותר גבוהים. 

פורסם

הייתי סוחב עד שיהיה ילד ואז מחליף ובנתיים אוסף כסף להתקדמות משמעותית בשנתונים. סך הכול הרכב לא עושה בעיות מיוחדות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצטרף לדעות לעיל.
מה שאתה לא מתייחס אליו זה ירידת ערך ועלויות ביטוח.
אצלך אין כבר לערך לאיפה לרדת ואני מניח שהביטוח זול ממש, אפשר גם לוותר על מקיף.

סה"כ ההוצאות סבירות לרכב בגיל הזה ובשימוש הזה, אתה יכול לקנות אוטו אחר ב 50 אלף ולאכול הוצאות לא קטנות יותר.
הכי הגיוני באמת לסחוב עם האוטו כמה שאפשר - לעשות איזון גלגלים שזה גרושים כדי לפתור את הרעידות בשאיפה, המכה בגיר קר זה לא משמעותי - אפשר לסחוב עם זה עוד כמה שנים.
כשיהיה ילד תעברו לאיזה משהו יותר מרווח כמו כולם, אם יש מצב לחשמלי אני רואה את הג'ילי ג'אומטרי C יורדות כבר למחירים של 75 אלף בערך, עד שתרצו להחליף כבר יהיה פחות...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 55 דקות, elibaba כתב:

מצטרף לדעות לעיל.
מה שאתה לא מתייחס אליו זה ירידת ערך ועלויות ביטוח.
אצלך אין כבר לערך לאיפה לרדת ואני מניח שהביטוח זול ממש, אפשר גם לוותר על מקיף.

סה"כ ההוצאות סבירות לרכב בגיל הזה ובשימוש הזה, אתה יכול לקנות אוטו אחר ב 50 אלף ולאכול הוצאות לא קטנות יותר.
הכי הגיוני באמת לסחוב עם האוטו כמה שאפשר - לעשות איזון גלגלים שזה גרושים כדי לפתור את הרעידות בשאיפה, המכה בגיר קר זה לא משמעותי - אפשר לסחוב עם זה עוד כמה שנים.
כשיהיה ילד תעברו לאיזה משהו יותר מרווח כמו כולם, אם יש מצב לחשמלי אני רואה את הג'ילי ג'אומטרי C יורדות כבר למחירים של 75 אלף בערך, עד שתרצו להחליף כבר יהיה פחות...

תודה. זה אכן הכיוון כרגע. יש תור למוסך בשלישי. אעדכן.

לגבי חשמליים ברור לי שזה העתיד. הרבה יותר פשוט. אבל אנחנו בלי שקעי הטענה כרגע. אבל אולי כדאי ששקע הטענה (או היכולת להתקין) יהיה בונוס בדירה הבאה שנעבור אליה.

פורסם

איך שלא תסובב את זה, אחזקת רכב עולה אלפי שקלים בשנה. בין אם בתיקונים או בירידת ערך וביטוחים.

הכסף יוצא בצורה אחרת ברכב צעיר או ברכב ותיק. אבל הוא יוצא. שלא תחשוב שיש דרך להתחמק מזה.

אם כבר, על פי רוב הרכב הישן עולה פחות. אבל אולי מרגישים יותר איך הכסף יוצא.

במקרה שלך, תתקן מה שצריך ברכב ותהנה ממנו עוד שנה שנתיים. כשיבואו ילדים תעבור למשהו גדול יותר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עדכון:

1. אמש נכנסתי לעשות איזון גלגלים בפנצ'ריה. מסתבר שצמיג קדמי בצד הנהג נשחק באופן לא אחיד. אז החלפתי זוג צמיגים, כיוון פרונט + איזון 3 גלגלים. עלה 1100 ש"ח. גם ברכב בן 5 זה קורה.
  2. היום נכנסתי למוסך. טיפול קטן סטנדרטי (שמנים ופילטרים) 820 שח.
  • יש רק הזעה קלה באזור אגן שמן. אין ירידת שמן משמעותית.
  • יש שריקה קלה מכיוון האלטרנטור. היא קיימת כבר 3 שנים ולא היה משהו חריג.
  • שמן הגיר במצב סביר ואין שם קרייסיס שמחכה.
  1. הרכב עבר בהצלחה טסט. 218000 על השעון

עכשיו יש שקט לבצע פעולות ללא לחץ. 

תודה לכל המגיבים מעליי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, ramiv כתב:

יש שריקה קלה מכיוון האלטרנטור. היא קיימת כבר 3 שנים ולא היה משהו חריג.

אם אף פעם לא החלפת רצועת אביזרים, עכשיו זה זמן טוב להתחיל..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 51 דקות, amosbmw כתב:

אם אף פעם לא החלפת רצועת אביזרים, עכשיו זה זמן טוב להתחיל..

החלפתי ביישור קו ב150 אלף לפני 4.5 שנים. 

לפי מדיניות האחזקה כל 6 שנים או 150 אק"מ. המוסכניק המליץ לעקוב אם הרעש מחמיר, ואז לגשת.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...