Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי! tac-mat

image.jpeg.4a63357183a6d08dfeeae0715c7fb412.jpeg

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז ממשיכים בטיפוס כלפי מעלה - נדבר קצת על חצאיות צד, חללים אנכיים ברכב 

יש סה"כ שניים כאלו בד"כ ברכבי נוסעים - כשמדובר במסחריות קצרות עד ארוכות - זה תלוי באורך הרכב. 

בעבר - מעבר לכמובן יריעות בוטיל על משטחי פח גדולים באזורים האלה וקצת CCF - היו בעיקר שיטות ביתיות 

הנפוצה מכולן זה קצף פוליאוריטן - זול מאוד, יעיל מאוד אבל גם דביק מאוד ואם בטעות היה שם פתח ניקוז או מחיצת אוורור - בגשם הראשון בעל הרכב היה מבין את גודל הטעות. 

השניה - שקית זבל גדולה - הרבה חתיכות ספוג - יאללה דוחפים עד שנכנס למקום וסוגרים - פשוט, זול, יעיל. 

שיטה נוספת שמצויה ברכבי יוקרה ופרימיום (היה לי ככה בDS בזמנו) - פלציב.

קופצים לרפדיה כלשהיא - לא משנה בית או רכב פלציב זה פלציב - ממלאים את החלל, סוגרים, ביי. 

נעבור 25 שנה קדימה 

ויש כבר פתרונות כאלו 

image.thumb.png.e4929745f2b87c439f4ef9e000958bfe.png

קונים אחד כזה לכל חלל - זורקים פנימה או חותכים למידות לפי הצורך - ביי. 

וכמובן יש שלל סוגים של ספוגים ובדי לבד בעוביים שונים שיכולים להתאים גם. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ממשיכים בטיפוס כלפי מעלה - הפעם משטחים אנכיים בתוך תא הנוסעים - הרצפה, החלק העליון של הדש-בורד וגם דבר אחד מאוזן - השמשות

הפעם לא מדובר בחומרים שקשורים ישירות לבידוד רעשים אלא לפתרונות נלווים - אבזור רכב, שדרוגים

נתחיל ברצפה 

בשלב מסויים, התחילו למכור לא רק כיסויי מושבים אלא גם "שטיח מקיר לקיר" בחיתוך לייזר לרכבים - האמת, גם לרצפת תא המטען ולגב המושב האחורי. 

באחד הרכבים שלי יש בדיוק סט כזה. 

לדוגמא - 

image.png.a081bd6279f45f7e5cedd4e67d1dd176.pngimage.png.424cc2c9528f9b05a85f6e8a505c80e2.pngimage.png.435a08ea58a29963d4ad72e1f1e723e5.png

יפה או לא - אם זה מוסיף לרכב או נזם באף חזיר - זה לא עצם הענין וגם לא פה קבור הכלב. 

מדובר בשטיחים מאוד עבים - וגם יש בהם שילוב של מספר חומרים כמו עור סינטטי, ויניל, שכבת ספוג או קצף - וכשזה בא בעובי של לפחות ס"מ 

זה חתיכת בולם רעשים! מבודד רעידות על הדרך גם ושימו לב שבתמונות למעלה הכיסויים האלה גם מכסים את תעלות הצד של הקונסולה המרכזית ותעלת התמסורת של המושב האחורי וגם אפילו את בארות הרגליים - החלק התחתון של קיר האש. 

מנסיון - זה עושה הבדל גם בתחושת הנהיגה וגם מוריד את רעשי הרצפה. 

בתא המטען הכיסויים האלה מכסים את בתי הגלגלים, רצפת תא המטען ואף השורה האחורית - ברכב סדאן אולי בידוד השורה האחורית לא רעיון טוב כי זה יבלום בעוד מידה לא מבוטלת את הסאב וופר. 

זה משהו שקיים בעשור האחרון - אולי טיפה לפני  - בזמינות שכזו. 

נעבור אל הדש-בורד 

אני כמובן מדבר על כיסויי הדש-בורד 

אני מדבר על אלו - 

image.thumb.png.11c3c973647ef40245c6c4b3a890564f.png

בעבר היה ניתן להשיג אותם רק ברפדיות מיוחדות לרכב כאן בארץ, בהזמנה אישית. 

היום ניתן להזמין אותם לכל רכב וסוג, חומרים שונים, גוונים שונים, עיצובים שונים - דרך האתרים הסיניים. 

כן, גם כאן מדובר במוצר מאוד נתון לטעם אישי - יש שיאמרו שזה יותר מידי מבגר את הרכב, יש שיגידו שזה לא שייך. 

אבל אם נביט מעבר לזה - חוץ מלהגן על הדש מקרני השמש הישראליות - זה גם חומר שסופג היטב את גלי הקול הגבוהים של הטוויטרים ומצליח "לרכך" את הגוון הכולל ובמקרים רבים זה שיפור מהותי לסאונד, באפס מאמץ ועלויות סימליות יחסית. 

וגם נדבר קצת על שמשות הרכב גם קידמיות אחוריות וגם דלתות 

מה שפעם היה ניתן למצוא רק ברכבי יוקרה כמו רולס רויס, בנטלי, סדרת S של מרצדס וסדרה 7 של במוו (בחלקן אופציות בתשלום)

אם הזמן נהיה יותר ויותר זמין ונגיש - לרכבי פרימיום באופן גורף. 

שמשות עם זגוגיות כפולות! 

היה לי את זה בDS 5 - רמת בידוד הרעש, ממש חסימת רעשים של חלונות כפולים זה לא סוד - דירות בסטנדרט יוקרה היום מקבלים את זה בעצם בכל החדרים, אפשר לגור מעל כביש ראשי ובקושי להבחין ברעש כאשר החלונות סגורים. 

אז אם זכיתם לרכב עם אופציה שכזו - ללא ספק רווח נקי למערכת הסאונד. 

שמשות מטופלות נגד רעש 

כן - גם זה פיתוח שהולך ונהיה נפוץ יותר ברכבי נוסעים גם עממיים מאוד - היה את זה בB4 2015 שהיתה לנו במשפחה - למשל 

ואז גם מגיעים הגגות הפנורמיים שהם בעצם גג זכוכית מלא או בכיסוי גדול לפחות 

גם את זה היה לי בDS - פחות כיף בימים חמים בוודאות! אבל האקוסטיקה ברכב היתה פשוט לא נורמאלית והיכולת לתת אומדן לעד כמה גג כזה תורם לבידוד רעשים - תגיע במבול הראשון, זה מדהים, כי אין צורך אפילו להשקיע בבידוד אקוסטי בגג הרכב. 

ובסופו של דבר בנושא שמשות - ציפויים, השחרת חלונות ומיגון UV 

כאן יש בעיה שבארץ הדבר הזה חוקי אך ורק לדלתות האחוריות של הרכב או אם הרכב הגיע עם חלונות מושחרים בלייזר ישירות ממפעל היצרן (שמשה אחורית בעיקר) 

ניתן למגן עם ציפוי שקוף שרק יגן נגד UV - אבל גם זה, בדלתות הקידמיות לא חוקי כי במקרה של תאונה, יהיה קשה מאוד לחלץ נוסעים מהרכב. 

מה התרומה של זה לסאונד אבל? 

מתברר, שיש לזה אפקט פסיכו-אקוסטי שקשור לטונוס שרירי הפנים - בייחוד בסביבת העור ליד האזניים וגם יש לזה אפקט נפשי. 

חם בארץ הקטנה שלנו, מאוד! ברגע שמורידים את החום בתוך הרכב, המזגן גם נהיה יעיל יותר - קל לנו הרבה יותר להרגע. משקפי שמש על העיניים עושות בעצם אותו אפקט - גם מגינות על העיניים וגם מרגיעות את כיווץ השרירים בסביבתן. 

בסופו של דבר - כשאנחנו רגועים יותר, אנחנו מרוכזים יותר, מתוחים פחות וזה גם מאפשר לנו להאזין בצורה יותר - ניטראלית. 

זה פשוט עובד. 

ואחרון חביב - צלון מגש אחורי 

זו האופציה הישנה והטובה - (למי שזה לא מפריע לראות דרך המראה האחורית) ללא צורך בציפוי לא חוקי - לקבל אווירה נעימה יותר ברכב, רגועה יותר. 

מכאן גם אפשר להגיע לכסאות מקוררים, מחוממים, הגה מחומם, כסאות מסאג' - באמת, כל אבזור שעוזר לכם להרגע - משחק איזשהו תפקיד - והדברים האלה הולכים ונהיים נפוצים יותר ונגישים יותר. 

בקיצור - אבזור ומיגון - גם תורמים לאקוסטיקה באופן ישיר וגם לא מעט - עקיף. 

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 46 דקות, lanosforce כתב:

אני כמובן מדבר על כיסויי הדש-בורד 

ומה קורה עם הכרית/יות אוויר? 

אני מניח שהכוח שהיא תפעיל תעיף את הכיסוי קיבינימט, ועדין, לא עשוי להפריע ברמה כלשהי לתפקוד נכון? 

לפני 49 דקות, lanosforce כתב:

ניתן למגן עם ציפוי שקוף שרק יגן נגד UV - אבל גם זה, בדלתות הקידמיות לא חוקי כי במקרה של תאונה, יהיה קשה מאוד לחלץ נוסעים מהרכב. 

אם זו באמת הסיבה, זה די נשמע כמו תירוץ של המחוקק. 

זכוכית כפולה שהזכרת פחות בעייתית? גם שם יש שכבת פלסטיק/ניילון בין שכבות אם לא טועה. כנ"ל גם בשמשה הקדמית לדעתי.

זה בוודאי לא בעייתי עבור כוחות החילוץ. אולי לעוברי אורח שינסו לעזור. 

פורסם

כאחד שהוא חדש לתחום, אם אני צריך לסכם אז אנחנו בעצם מחלקים את הכל לשלוש קטגוריות עיקריות:

1. חומרי למניעת וויברציה/תהודה של פח

2. חומרים לבליעת קול כמו ספוג CCF

3. חומרים לבידוד קול כמו ספוג OCF

אז אם לדוגמה אנחנו מדברים על דלתות, שזה המקום הפופולרי ביותר, נתקין על הפח החיצוני חומרים מקטגוריה מספר 1 ואפשר להוסיף על זה חומרים מקטגוריה 2. על הפח הפנימי אפשר להתקין חומרים מקטגוריה 1 אך לא חובה? על כיסוי הפלסטיק של הדלת נתקין חומרים מקטגוריה 3 ואפשר להוסיף מקטגוריה 1 אם מזהים ויברציה בפלסטיק? 

פורסם
לפני 8 שעות, Tom_22 כתב:

מה קורה עם הכרית/יות אוויר? 

אני מניח שהכוח שהיא תפעיל תעיף את הכיסוי קיבינימט, ועדין, לא עשוי להפריע ברמה כלשהי לתפקוד נכון? 

חסר משמעות - הדבר הזה יעוף לקיבינימט גם אם הדבקת אותו עם מדבקות קטנות של דו"צ 

גם קורות שבונים עליהן רמקולים - יפתחו. 

לפני 8 שעות, Tom_22 כתב:

אם זו באמת הסיבה, זה די נשמע כמו תירוץ של המחוקק. 

סביר להניח - לא יכול להתווכח עם זה, אחרי ששלוש שנים נהניתי מחלונות קידמיים מוגני UV והסירו לי אותם במכון טסטים על הטענה הזו. 

לפני שעתיים, madmaxx כתב:

כאחד שהוא חדש לתחום, אם אני צריך לסכם אז אנחנו בעצם מחלקים את הכל לשלוש קטגוריות עיקריות:

1. חומרי למניעת וויברציה/תהודה של פח

2. חומרים לבליעת קול כמו ספוג CCF

3. חומרים לבידוד קול כמו ספוג OCF

אז אם לדוגמה אנחנו מדברים על דלתות, שזה המקום הפופולרי ביותר, נתקין על הפח החיצוני חומרים מקטגוריה מספר 1 ואפשר להוסיף על זה חומרים מקטגוריה 2. על הפח הפנימי אפשר להתקין חומרים מקטגוריה 1 אך לא חובה? על כיסוי הפלסטיק של הדלת נתקין חומרים מקטגוריה 3 ואפשר להוסיף מקטגוריה 1 אם מזהים ויברציה בפלסטיק? 

בגדול כן - לחומרים יש שלוש משפחות עיקריות 

מבטלי רזוננס - בוטיל

סופגי רעשים - CCF 

בולמי גלים - MLV ושאר אטומים. 

אבל כמות השילובים בין החומרים האלה, כמות הפתרונות שנוספו עם השנים - כבר יצרו תת משפחות נוספות שחייבים להתייחס אליהן. 

לפח - אתה תמיד תצמיד בוטיל אם מדובר במשטח שמייצר רעידות, קודם כל בוטיל. אח"כ לפי הצורך. 

בסופו של דבר בידוד טוב - הוא לא רק כזה שמטפל במשטחים נגד רזוננס וגם סופג או אפילו גם בולם ממנו גלי קול. 

יש עוד מלא דברים ברכב שירעישו ויהיו שמיעים הרבה הרבה לפני שאתה בכלל מדבר על הבידוד הסטנדרטי - וזה דברים קטנים כמו צמות, קונקטורים, מהדקים, לוחיות רישוי, חלקים קטנים שנוגעים זה בזה, חלקים שמזמזמים בפני עצמם באופן שמיע.

אתה יכול לבודד רכב מכף רגל ועד ראש ואז משהו קטן יתחיל לשגע אותך ובסוף תגלה שצמת חוטים לא מבודדת שהמיגון המבודד שלה כבר הפך לפלסטיק ועובר לך באזור המראה המרכזית - הוא זה שעושה את כל הרעש. 

וגם ההפך - בודדת את הרכב? עכשיו על אחת כמה וכמה - אתה מתחיל לשמוע דברים אחרים שמרעישים שמקודם - לא שמעת כי הרעש של המשטחים שבודדת - גבר עליהם. 

חוזק השרשרת נמדד על החוליה החלשה ביותר. 

• אהבתי 2

Pioneer TS-X150

פורסם

עכשיו נדבר על ראש הנחש - הדברים הקטנים 

הדברים שחושפים את הפרצוף המכוער שלהם - אחרי שכבר יצאה לכם הנשמה, פירקתם את כל הרכב, בודדתם והחזרתם חזרה. 

וכאן באמת יש חומר מסויים - בשלל פתרונות שפשוט מככב בענק 

החומר הוא - בד! 

בין אם זה בד לבד או בד לריפוד כמו קטיפה, אלקנטרה וכך הלאה וכך הלאה כאשר הבולט ביניהם אצלי באופן פרטי הוא הSTP CARPET 

בין אם זה בתצורה של LINE TAPE - 

image.thumb.png.1d8a9bd49a296d6fcee2893f0cf27a8a.png

בין אם זה בתצורה של שטיח - 

image.png.ae5334b10078e2ed8f3a09a2d22ff606.png

וכן גם בתצורה של ספוג - יש את הBIPLAST והBITOPLAST גם כסרט בידוד.

או פשוט החומר ה"ביתי" TESA TAPE 

סיפור - 

נוסע ברכב אחרי שכבר בודדתי בו כל דבר שהרעיש לי, בוקר יום ראשון לעבודה - ומשהו פשוט מטריף אותי מכוון החלק האחורי של הרכב ברמה כזו שאני מחפש איפה לעצור בשביל שאוכל לרגע להזיז את הגוף והראש לכוון המושב האחורי. 

מגלה תוך מספר דקות שהילד שכח מכונית צעצוע בכיס של הדלת האחורית. 

חתיכת בד לבד - סכין יפנית, עשיתי מה עשיתי, לילד שלום. 

אין יותר רעשים משם גם אם תשכחו שם מכונית צעצוע. 

ובדיוק על הדברים האלה הפוסט הזה עכשיו מדבר - הדברים הקטנים. 

המגש של התא כפפות והרצפה שלו, האזור של המחזיקי כוסות - כל מיני משטחים שלא נלקחו בחשבון שיכול להווצר בהם רעש רק מעצם העובדה שמניחים שם חפצים או שהם יכולים לבוא במגע עם משטח אחר. 

אותו הדבר קרה לי עם קורה B ברכב הנוכחי וקורה C - והתפס של חגורות הבטיחות - נגיעה של בד והופס - שקט. 

אז בנוסף לצמות, קונקטורים, מהדקי ניילון, קצוות דיפונים, לוחיות רישוי - צריך גם להביט על המשטחים האלו. 

עוד דברים שבד פשוט מטפל בהם נפלא - משטחי החזר גדולים 

כמו למשל החיפויים של הקונסולה המרכזית - ברכב הקודם הם היו לי מבד לבד מקורי מהמפעל. 

ברכב הנוכחי - אני בקרוב אפרק אותם ואצפה אותם בשטיח לבד - כי המידבאסים באופן וודאי פוגעים בהם ולדעתי זה גם גורם לצרימות. 

לא רוצים בד לבד מכוער? אין בעיה יש דוד עלי - אפשר להביא "קטיפה" עם גב נצמד או כל סוג אחר של בד בכל צבע שתחשבו עליו במטר רץ  

image.thumb.png.c8c5de675dc83508aa74dd82f7c40541.png

ואז - גם כל חלקי הדיפון הקטנים יותר ברכב כמו קורות A, B וגם C (עליון ותחתון) שניתן לפרק אותם, להוסיף להם טיפה בוטיל דק, להוסיף על זה CCF או פשוט... בד לבד ולהחזיר אותם למקום - זה הופך את כל הרכב להרבה יותר סופג, פחות מחזיר ומשקף גלי קול. 

אפרופו ברכבים צרפתיים - מהדקי הניילון מגיעים עם גומי שמונע מהם להרעיש - והתושבת שלהם קפיצית 

image.png.6186886bffe37c2bca7a03b27f82838c.png

ובכל זאת בתושבת שלהם בצד הדיפון אני שם קצת טסה טייפ. 

בהמשך - נתחיל כבר לדבר על המקומות ברכב בהם כוח המשיכה עובד נגדנו במקום לטובתנו. 

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 14 שעות, lanosforce כתב:

הפעם משטחים אנכיים בתוך תא הנוסעים - הרצפה, החלק העליון של הדשבורד וגם דבר אחד מאוזן - השמשות

הפוך גוטה, הפוך. הרצפה והדש הם מאוזנים השמשה אנכית. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אכן כן - דבר אחד מאונך לעומת משטחים מאוזנים - הדיסלקציה, החוסר קשב והריכוז 

מה? 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני כשעה, lanosforce כתב:

אכן כן - דבר אחד מאונך

יכל להיות יותר גרוע, יכל להיות מאונך נלקית.

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אז מטפסים עוד קצת למעלה וכבר נוגעים במקומות שאין בהם כוח משיכה - המשטחים המאוזנים העליונים של הרכב 

דלת תא מטען 

אז כן נכון - דלת תא מטען היום ברוב המקרים היא דווקא אנכית מסיבה פשוט - רכבי סדאן התמעטו באופן ניכר, הם בפועל אחוז קטן מאוד של השוק היום לעומת כל רכבי המיני, סופר מיני, SUV וכבר רכבים שהם בפועל שלדת משאית. 

אבל אני אתייחס בעיקר למצב בו דלת תא המטען מכילה גם משטח שהוא אופקי. 

קודם כל אם למסגרת החיצונית של תא המטען אין גומיית רוח - תשקלו להוסיף אחת - אולי D קטנה אולי D גדולות יתאימו. 

לפני הבידוד - תשקלו אם אתם רוצים להשאיר תעלות או מקום או גישה להעברת חיווט לאמצעי מיגון כמו מצלמת רוורס במידה ואין ותרצו להוסיף בעתיד. 

מתחילים בפירוק הדיפון של דלת תא המטען, כמובן ניקוי משטחים וניגשים להנחת יריעות בוטיל איפה שאפשר - איפה שהפח דק ואין מספיק תמיכה של קורות חיזוק.

הדגש כאן הוא לא להתפשר על יריעות בוטיל זולה - לכו על מותגים טובים ומוכרים עם אמינות מוכחת! 

אתם עובדים נגד כוח המשיכה ואם יריעת הבוטיל תיפול - גם כל מה שתצמידו אליה יפול ביחד איתה. 

הדבקתם את הבוטיל - נהדר, עכשיו צריך למלא את החלל עד כמה שניתן בחומר סופג רעשים - ספוגים, פלציב, בד לבד עבה וכך הלאה. 

* פירוק דלת תא המטען לצורך עבודה נוחה - בבקשה המנעו, אח"כ אם לא תיאמתם טוב את הסגירה שלה או שהשארתם סימני פתיחה וסגירה באזור הברגים של הזרועות - בפועל בבדיקת רכישה זה עלול להתפרש כירידת ערך כי יהיו בטוחים שהוחלף חלק והרכב עבר תאונה. 

וגם לגבי קצף פוליאוריטן - שהוא מאוד נפוץ ברכבי סדאן בקהילות SPL - זו דרך נהדרת לסגור חללים ריקים בתוך הדלת אבל אח"כ אם תצטרכו לתת שם שירות - נחמד ונעים לא יהיה לכם - המונח לקסיקון של קללות - בייחוד! אם יש בדלת תא המטען פתח ניקוז - לא נעים. 

מה היא התרומה של בידוד דלת תא מטען? - זה די ברור - הסאבוופר גורם להן פשוט לרקוד... 

מכסה תא המנוע 

זהו המשטח השני בגודלו ברכבי נוסעים שהינו משטח פח עם שטחים גדולים יחסית שיכולים לייצר תהודה - בייחוד ברכבים בהם היצרן ניסה לייצר את החלק קל ככל הניתן. 

בד"כ יש שני מצבים למכסי מנוע -

יש מיגון רעש וחום. 

אין מיגון רעש וחום. (רכבים זולים במיוחד, רכבי ספורט למשל) 

מדובר במגן פיברגלס מעורב צמר סלעים (צהוב בפנים - כיסוי בד שחור מבחוץ) שמהודק במהדקי ניילון. 

תיזהרו מהחומר הזה אם הוא מתפורר - הוא לא בריא לנשימה - אם מגן החום של המנוע פגוע - עדיף להפטר ממנו וללכת על שיטת הבידוד - לרכבים שהגיעו ללא מיגון כזה במכסה המנוע. 

השיטה שכוללת את שימור מגן החום המקורי מהיצרן

מפרקים את מגן החום של מכסה המנוע. 

מנקים היטב! 

ניתן לדגום עם נייר שקף או כל שיטה אחרת את השטחים במכסה המנוע שהם לא חלק ממסגרת התמיכה של המכסה (אין צורך לבודד את מסגרת התמיכה - היא חזקה ועבה). 

מדביקים יריעות בוטיל - איכותיות!!!! 

מדביקים שכבת CCF ייעודית למכסי מנוע! (אצרף אח"כ דוגמאות לחומרים שכאלו) 

מחזירים את מגן הרעש המקורי. 

השיטה לבידוד מכסה מנוע כאשר אין מיגון חום מקורי או כאשר הוא פגום ויש להפטר ממנו 

מפרקים את מגן החום של מכסה המנוע. 

מנקים היטב! 

ניתן לדגום עם נייר שקף או כל שיטה אחרת את השטחים במכסה המנוע שהם לא חלק ממסגרת התמיכה של המכסה (אין צורך לבודד את מסגרת התמיכה - היא חזקה ועבה). 

מדביקים יריעות בוטיל - איכותיות!!!! 

דוגמים את צורתו הפנימית של מכסה המנוע כולל! מסגרת התמיכה - ופשוט מדביקים יריעה אחת גדולה של חומר בידוד למכסי מנוע. 

דוגמאות לחומרים ייעודיים למכסה תא מנוע 

דיינאמאט הודליינר - אתם אפילו תראו כאן כמה דוגמאות שונות לשיטות יישום - החומר הזה נהדר אפרופו מניסיון אישי 

image.thumb.png.4ab8449f59284750cb10dedaecd82cdf.png

חומר ייעודי סיני מעלי אקספרס (אבל ייעודי וכן - הוכיח את עצמו היטב באחד הרכבים) - אם ממש קשה לכם כלכלית - זו כן אופציה שאפשר לשקול רק לוודא שרשום שהחומר עמיד לחום. 

image.png.f75061c8fbade86982a62952e3b5baeb.png

הנה מוצר מבית STP 

image.thumb.png.56c20fb8c728f94e11a03e98c6ae16d1.pngimage.png.2f8e5eb27c7e21c272f677f317502d7d.png

ויש להם אפילו מגן חום ורעש תחליפי משלהם - שזה משהו חדש אפרופו 

image.thumb.png.cedf9a9ae5c7692f97157486f506c907.png

מה התמורה של בידוד תא מנוע? 

זה תלוי - ומהניסיון שלי מתחלק לשניים 

היו לי רכבים שבהם הבידוד הזה הפך את רעש הנסיעה ברכב ממשהו באמת, בלתי נסבל - לחוויה נעימה! 

הדוגמא הכי צורמת לזה מבחינתי היא המיצובישי לנסר שהיתה לי - 2010 מנוע 1.5 - המיגון המקורי היה פגום! ברמה שלא היתה ברירה להפטר ממנו. 

הבידוד של המנוע בוצע לא למטרת מערכת סטריאו - לא הותקנה בה אחת בכלל... (רק מולטימדיה ורמקולים מקוריים לאשה) 

אבל הרכב היה חלש, לקח לו הרבה זמן להאיץ - המנוע פשוט צרח והמכסה ייצר רעשים וגם וויברציות נורא חזקות - זה פשוט היה רכב שאם עולים איתו לכביש המהיר - לא נעים. 

יריעת בידוד סיני מעלי אקספרס שלפניה הצמדתי יריעות בוטיל עם ספוג CCF 3MM 

המכסה מנוע הפך מיד! ממשהו שהרגיש כמו נוצה - למשהו שהרגיש כאילו לקחו אותו מטנק רוסי. 

רעש המנוע - נהיה הרבה יותר נמוך (תדר באס) ונעייים וגם העליה לכביש מהיר עם הרכב נהיתה חוויה רגועה יותר והיה נעים יותר לתת לרכב להאיץ - פשוט לא היו את כל העצבים שזה גרם. 

רכב נוסף שבאמת - בידוד תא המנוע גרם למהפך בחווית הנהגיה - הסובארו הנוכחית שעדיין באחת משתי החניות שלי.

הבידוד בסובארו היה כזה שהשאיר את המיגון המקורי מהיצרן הפעם בניגוד למיצובישי - שיטת הבידוד היתה מינימלית - יריעות בוטיל עם גב CCF ובחלק מהמקומות גם שמתי שאריות מהיריעה הסינית שהשתמשתי בה בלנסר. 

התוצאה - אני הייתי בטוח שהרעש הלא נעים, הצרידות והצרימה - היו של מנוע הבוקסר (הם ידועים בזה) ובחיי לא - לבוקסר יש רעש ותדר דווקא הרבה יותר נעימים - כשלא נותנים למכסה המנוע - להגביר אותו ולהעלות לו את התדר לגבוה יותר. 

כשהייתי מטפס את העליה לראש העין מהכניסה המזרחית הישנה שלה - זה פשוט היה חודר לתא הנוסעים והייתי מחכה לרגע שהרכב יסיים להאיץ בטיפוס - אחרי הבידוד - מעבר לרמת רעש מסויימת זה פשוט נבלם, לא חודר לתא הנוסעים.

וברכבים אחרים - באמת היה האפקט הקטן יותר של בידוד תא מנוע - אבל הוא אפקט מדהים בפני עצמו. 

הורדת הPITCH (תדר השיא) של תהודת המנוע 

באוונסיס שמתי יריעות של דיינאמאט אקסטרים - השלכתי את המיגון המקורי - והדבקתי יריעה שלמה של HOODLINER 

רעש הנסיעה היה פחות או יותר אותו הדבר - הרכב היה שקט מלחתכילה - לא היה תרומה בעצם בבידוד מכסה המנוע במובן הזה. 

אבל הרעש של המנוע - נהיה הרבה יותר נעים ובשרני - לא רק שלא מציק - כיפי! 

לסיכום

בעיני בידוד מכסה מנוע פחות קשור למערכת והרבה יותר קשור לאיכות הנסיעה ברכב - גם כאשר המערכת כבויה. 

אם רעש המנוע מציק לכם - פשוט תבודדו. 

אם לא - אל תטרחו יותר מידי. 

כמובן אם יש אצלכם רמת SPL גבוהה - כל משטח פח גדול אתם פשוט צריכים לבודד (מכמה וכמה סיבות אבל זה לא נושא השרשור).

בהמשך - אנחנו עולים לגג (לא לא קופצים ממנו). 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 14 דקות, lanosforce כתב:

אז מטפסים עוד קצת למעלה וכבר נוגעים במקומות שאין בהם כוח משיכה - המשטחים המאוזנים העליונים של הרכב 

לפני 14 דקות, lanosforce כתב:

אתם עובדים נגד כוח המשיכה ואם יריעת הבוטיל תיפול - גם כל מה שתצמידו אליה יפול ביחד איתה. 

So which is it? 😉 ד"ש מהחלל 😅

Elon_Musk's_Tesla_Roadster_(40143096241).jpg

לפני 16 דקות, lanosforce כתב:

היו לי רכבים שבהם הבידוד הזה הפך את רעש הנסיעה ברכב ממשהו באמת, בלתי נסבל - לחוויה נעימה!...מיצובישי לנסר...בסובארו...באוונסיס

בקיצור, פחנועים 😜

יישמת בקרורומבוש או באירקרוס הנוכחית? ואם כן, איך ההשפעה שם?

• מצחיק 1
פורסם

לא, לא בds5

לא בדודג' ניטרו

לא בצלב אוויר... איירקרוס

הds היתה מבודדת בקטע מעורר פליאה כבר מהיצרן. אפילו בתא מטען לא היה משטח אחד באמת רועש. גג עבה מאוד מזכוכית רק הדלתות הקידמיות קיבלו טיפול.

בדודג' רעש המנוע היה ממכר, הייתי עושה לרכב עוול.

באיירקרוס מכסה המנוע שוקל חצי טון, משהו הזוי וגם בידוד הרעש עבה כנראה בגלל שזה דיזל.

תא הנוסעים שלו מאוד שקט, רק דלתות, דלת תא מטען ומספר אזורים קטנים בתא מטען ומראה מרכזית והדש זכו לבידוד.

• מעניין 1

Pioneer TS-X150

פורסם

והיא עולה על הגג, באמונה שלמההה-אה-אה, שהיא עושה טעוווווווות, קשההההה...... 

על גג העולם (או מתחת) - בידוד גג הרכב 

אז למה בעצם לבודד את משטח גג הרכב? בהתחשב שזו אחת עבודות הבידוד היותר סזיפיות - בייחוד ברכבים בהם אין דלת חמישית - מתי כן כדאי לבצע? מתי עדיף פשוט להניח לזה? 

גג הרכב הוא משטח המתכת הכי גדול ורציף (אלא אם כן יש לכם גג שכולו זכוכית או גג פנוראמי ענק או סאן רוף ענק\כפול) ולכן הוא גם המשטח שייצר הכי הרבה וויברציות. 

לכן בעצם - בכל מצב שתחליטו לבודד את המשטח הזה - תרוויחו מכך המון. 

גלי קול של תדרי באס הינם צמודי קרקע - אבל הם גם מוחזרים בכל הרכב, הם מייצרים בנוסף לכך לחץ אוויר. 

הדבר הראשון לעשות הוא פשוט לבדוק בנקישות על הגג עד כמה היצרן השקיע בו בבידוד - בד"כ האזור הכי לא מבודד ברכבים הינן חצאיות הצד של תא המנוע - תקישו שם עם מפרק האצבע - אם הגג שלכם מרגיש אותו הדבר זה כבר אינדיקציה לבידוד מינימלי. 

הדבר השני הוא להבין מה מטרת המערכת שלכם -  מערכת לשמע סביר ויומיומי, סאב וופר אחד צנוע בתא המטען ואתם לא שומעים בעוצמות שמע גבוהות - אתם יכולים לסלוח לעצמכם בלב שקט. 

הדבר השלישי - האם הגג במצב שדורש שיפוץ? הריפוד נפרד מהספוג? - יש סאן רוף קטן שצריך לתקן לו משהו במנגנון או להגיע לאחד הניקוזים שלו - הזדמנות טובה לבודד את הגג לפני שמרכיבים בחזרה דיפון גג. 

מעבר לכך אם יש לכם רכב שהמטרה שלו היא SPL או SQL או שהשבועיים האלה של גשם בארץ משגעים אתכם או שאתם רוצים להגביר את התפוקה של המיזוג ברכב - בהחלט! תבודדו את הגג! 

מערכת תחרותית - כן, חד משמעית תבודדו את הגג. 

בכלל - רכבי SPL או SQL יכולים להגיע לרמת לחץ כזו שההשפעה על גג או חצאיות צד לא מבודדות - יגרמו לזה שאף פחח לא יוכל להחזיר את המתכת לצורה המקורית שלה. לא מאמינים - כשיצא לכם לראות שישיית בקבוקי קולה מקפצים להנאתם על גג של SUV אתם תשתכנעו. 

דגשים לגבי החומרים לשימוש 

בגג בד"כ שמים שתי שכבות של חומרים - הראשונה היא בוטיל השניה היא סופג רעשים - יכול להיות CCF יכול להיות בד לבד מטופל נגד חום 

בוטיל לגג 

1. הבוטיל חייב להיות בעל כושר הצמדה הכי גבוה שיש - לכן כאשר אתם ניגשים לאתר של יצרן מסויים תוודאו שליריעת הבוטיל שאתם עומדים לרכוש כתוב בייעוד שלה - ROOF. שהיא מתאימה לשימוש בתקרת הרכב. 

2. לגבי העובי - אם מדובר ברכב ספורט או פשוט מערכת שלא נועדה לעוצמות שמע גבוהות - אפשר להסתפק ביריעות דקות וקלות משקל. 

אם למשל מדובר רק במיגון טרמי ולהפחתת רעשי גשם - גם, אין סיבה לבחור ביריעת בוטיל כבדה. 

אבל כל מקרה אחר - בייחוד SPL! יריעות עבות וחזקות ככל הניתן, דוגמא מובהקת ליריעה שכזו הינה הMASSA BASSA שגם דורשת חימום מוקדם לפני היישום שלה. 

מדובר על יריעות בעובי 4 עד כמעט 5 מ"מ. 

סופג רעשים לגג 

גם כאן חשוב מאוד שיהיה כתוב במפורש שהחומר נועד לשימוש בגג הרכב - כאן יש פתרונות מבוססי לבד, כותנה, ספוג CCF והועביים בד"כ לגג - נדיבים לפחות 8 מ"מ ואפשר גם להגיע במקרים מסויימים ל25 מ"מ (אינטש) עובי חומר סופג. 

שונות 

הורדתם דיפון גג? זו הזדמנות מצויינת לבודד צמות, קונקטורים, בדיקת תקינות של מכלולי גג שמש, אנטנה וכך הלאה. 

דוגמא מאתר הבית של SGM 

image.thumb.png.27833bb1c33e219d67c1140a627157c8.png

דוגמא מאתר הבית של STP 

image.thumb.png.8e4ea8f918c1e377dd97e990cfe95d73.png

מבית דיינאמאט 

image.thumb.png.4491e907cd9ff13c71ad201977dce29a.png

בהמשך - נחזור לרגע לעבור קצת יותר פרטני על בידוד דלת וסיכום. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם

אז לסיום ולפני סיכום 

סוג של חזרה דגנרטית אה ז"א גנרלית - הדגשים לבידוד דלת. 

דופן חיצונית 

לנקות ולהכין את המשטח.

לשים חבל בוטיל אם יש פסי חיזוק בנקודות ההשקה שלהם עם הפח. 

ליישם שכבת בוטיל בעובי של לפחות 2 מ"מ ולהשתדל ששטח הכיסוי יהיה כמה שיותר רציף בכדי לשמור על יעילות האלומיניום. 

להצמיד מבלי למעוך לחלוטין את הבוטיל ומבלי לפצוע את שכבת האלומיניום. 

שימוש בדיפיוזרים (מפזרי גלים), או שכבת ספוג או יריעת בוטיל עם גב רך בניגוד לאלומיניום - כראות עיניכם אם המטרה שלכם היא לשכח כמה שיותר מהגלים האחוריים או כן להנות גם מחלק מההחזר שלהם.

לא לחסום פתחי ניקוז! 

דופן פנימית

להסיר את אטם הניילון (מגן רטיבות) אם מדובר בדלת בה תסגרו מחיצות טכניות במידה ולא - להשאירו! הוא מגן נגד כניסת לחות מאזור זה אל גב הדיפון. 

לסגור מחיצות טכניות ולקחת בחשבון שיתכן ותיאלצו לתת שירות למנגנוני הדלת בעתיד - תשקלו להתקין בצורה כזו שניתן יהיה להסיר בקלות או אפילו לפרק בהברגות. 

לא להצמיד יריעות בוטיל על צמות חשמל אם ישנן צמות חשמל - כמובן גם לא על קונקטורים. 

אם יש צמות חשמל וקונקטורים על גבי הדופן - לבודד אותם גם. 

לא לחסום ברגים למנועים ומנגנונים (רצוי לפרק לפני ולהחזיר לאחר מכן ולסמן חורים מראש) 

להתקין את הרמקול על גבי תושבת מוצקה, מטופלת נגד רטיבות וליישם אטם בין הרמקול לתושבת ובין התושבת לפח. 

ליישם אטם בין הרמקול לדיפון במידה והוא לא מוצא בבניה מעבר או על קו הדיפון. 

דיפון

לחזק עם בוטיל קל משקל ודק איזורי פלסטיקה חלשים. 

להצמיד חבל בוטיל בין משטחי מגע שאינם מקשה אחת. 

לעגן את מהדקי הניילון בתושבות שלהם. 

ליישם שכבת CCF בעובי כזה שיאפשר לדיפון להסגר חזרה ללא קושי - על גבי כל שטח הדיפון. 

אם מסגרת הדיפון הינה פלסטיק קשיח אשר מייצר מגע עם הפח - למתוח פס של בד נצמד כלשהו על גבי מסגרת הדיפון. 

Pioneer TS-X150

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...