Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי BYD סיל U פלאג אין 2025 איתה עברתי את ה- 10K ק"מ הראשוניים ורציתי לסכם את החוויה לפני שהיא הופכת לשגרה.

גילוי נאות - אני לא חסיד של רכבים סיניים ועד הרכב הזה נמנעתי בכל כוחי מלקחת אחד כזה. 

לפני כחצי שנה, כשהייתי צריך להחליף רכב עבודה, נאמר לי שזה הרכב שנותן היום תמורה הכי גבוהה לכסף - מחיר סופר אטרקטיבי בליסינג + שווי שימוש נמוך בגלל הנחה לפלאג אין (3600 ש"ח).

עשיתי עליו קצת שיעורי בית וראיתי שעל הנייר הוא באמת נותן הרבה יותר באותו מחיר. אמרתי לעצמי - אולי הדעה הקדומה לגבי הסיניות לא מוצדקת (הרי גם טסלה מייצרים בסין), אולי באמת שווה לקחת כזו לניסיון, הרי מדובר ברכב מעבודה שלא צריך למכור בסוף התקופה. אז לקחתי.

קיבלתי את הרכב אי שם באמצע אוגוסט החם וישר גיליתי את כל הפינוקים, כולל האוורור בכסאות. הרכב מאוד גדול (מידות חיצוניות של אוטלנדר), מרווח בפנים, אבל תא מטען צנוע לרכב כזה.

האבזור עשיר מאוד - כולל מסך ענק, המסתובב ב- 90 מעלות (גימיק נחמד, אבל לא ברור בשביל מה), כסאות חשמליים עם זכרונות (אבל השימוש בזכרונות מאוד לא נוח), גג שמש פנורמי ענק (אבל התריס נסגר בכל פעם שנועלים את הרכב כאילו הרכב מגן על עמו) ועוד.

אבזור

באמת אבזור מרשים בשביל רכב שעולה כ- 200K ש"ח, אבל הכל מרגיש "לא בשל". כמה דוגמאות:

- מערכות בטיחות עובדות בצורה אלימה עד כדי מסוכנת לפעמים, בעיקר שמירה על נתיב. טועה בהמון מקרים. לכן הוצאתי קיצורי דרך למסך המרכזי ואני מבטל בכל תחילת נסיעה. עובד בצורה של שכחת לבטל - חטפת.

- הרכב לא תמיד נפתח מהפעם הראשונה באמצעות Keyless, לפעמים צריך ללחוץ פעמיים על לחצן שעל הדלת. ליתר ביטחון החלפתי למפתח השני, זה אותו דבר.

- בהתנעה, הרכב לא תמיד מזהה את המפתח וצריך להזיז את התיק עם המפתח כדי שימצא אותו.

- כסאות "עור פרמיום" עושות רעשים בסיבובים כשגוף האדם לוחץ עליהם בצדדים (במיוחד בבוקר כשהם קרים), בחיים לא פגשתי תופעות כאלה ברכבים קודמים.

איכות נסיעה

לפי המפרט הרכב יודע לעבור 1100 ק"מ למיכל דלק (כולל טעינה) או 1000 ק"מ ללא טעינה. 

ובאמת, כל פעם שאני מתדלק את הרכב הוא מציג טווח נסיעה של בדיוק 1000 ק"מ - לא 1001 ולא 999. תמיד 1000 🙃

אנחנו תמיד נוסעים במצב ECO ובפועל הרכב מצליח לעבור כ- 600-700 ק"מ, לא יותר מזה וגם זה בנסיעה רגועה יחסית.

ברוב המקרים הרכב שקט ונוסע די דומה לרכב חשמלי, אבל לפעמים מנוע בנזין מתחיל להרעיש חזק מדי וזה פוגע באיכות הנסיעה.

בנסיעות מנהלתיות בכביש מהיר הרכב נוסע די טוב, חלק ושקט.

בתוך העיר, איכות הנסיעה ברמה די נמוכה -

- בולמים קופצניים מדי, במיוחד הסרן האחורי שלפעמים מקפיץ את החלק האחורי בצורה מפחידה.

- הברקסים שמרגישים כמו בובספוג עם בלימה חלשה.

האם הסימפטומים של אני חווה אכן מצביעים על רכב סיני או שזה הסנדרט החדש? 😳

• מעניין 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...