Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דילמה.
נמצא בקרן פנסיה של חברת הראל. הם נתנו תנאים של 1% מההפקדה ו0.05% מהחסכון.
שוקל לעבור לקרן פנסיה של חברת הפניקס, כי כשאני בוחן את התשואות שלהם על אותם מסלולים לאורך שנה,שלוש שנים, חמש שנים אחרונות הם תמיד טובים יותר, בפער של כמה אחוזים וזה מצטבר..., אבל שם התנאים פחות טובים, 1% מההפקדה ו0.13% מהצבירה.

מה הייתם עושים? עוברים? על פניו נשמע ששווה לעבור, אבל מצד שני אני אומר תשואות אולי השתנו (אם כי לא היה שינוי מגמה לאורך פרקי הזמן שבדקתי).

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

התשואה במסלול לא נשארת לנצח. לעיתים גבוהה. לעיתים נמוכה. ולעיתים גם שלילית.

למרות ששמות המסלול זהים (בעקבות רפורמה שנכנסה לתוקף ביולי השנה), לעיתים שיטת המימוש שונה, וזה מה שמוביל להבדלים בתשואה (לטובה ולרעה).

מה שלא תבחר, יש בזה סיכוי וסיכון -> יתכן שתרוויח תשואה יותר גבוהה. מאידך, יתכן שהם יעברו להפסדים (או תשואה יותר נמוכה), ואז תשלם יותר עמלה ותפסיד.

לדעתי, עדיף לבחור בעמלה היותר נמוכה. במיוחד אם יש לך צבירה יחסית גבוהה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

זו בדיוק ההתלבטות.
אבל אם נבחן את אחד מהמסלולים שאני נמצא בהם, "בני 50 ומטה", אפשר לראות שהראל ממש גרועים שם ביחס לפניקס...

פורסם (נערך)

עושה סקר שוק מקיף בכל הנוגע לעמלות של הפניקס, אין מצב שזה הכי נמוך שיש.

אני לא הייתי בוחן לפי תשואה אלא מבחינת התמהיל שיש בתוך המסלול שאני בוחר.

לפי הסיכון שמתאים לי.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

וואלה האמת שאני לא ממש חזק בכל מה שקשור לנושא העמלות. אין לי מושג אם זה נמוך או לא מה שאני משלם עכשיו.
מה שמציעים לי אני מבין שזה לא נמוך, כי עכשיו אני משלם פחות.
האמת, שאני כרגע עובד עם איזה סוכנות דרך מקום העבודה, אבל ממה שיוצא לי לראות, הם לא ממש דואגים לעמלות הכי נמוכות... את העמלה שיש לי עכשיו השגתי כי ביקשתי לעבור ואז חזרו אליי עם הצעת שימור בהתחלה הם התעקשו שאעוב את אותו "מתווך" אבל בסוף הסכימו להותיר אותו וגם לתת לי את ההצעה הזו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

זה לא העמלות הכי נמוכות שראיתי אבל גם לא הכי גבוהות. יחסית טובות אבל בטוח שיש מקום להשתפר.

זה כמו בשוק, אל תפחד להתמקח. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 19 דקות, farkash7 כתב:

שניהם

.

תנסה את זה https://www.htzone.co.il/item/101058/פנסיה-זון/?sale_id=139

אם יש לך דרך להגיע לקרן פנסיה של הצבא (למשרתי קבע), בכלל האחוזים נמוכים - 0.0018 אחוז דמי ניהול ללא אחוזים מההפקדה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם (נערך)

לא הייתי עובר לחברה שמרעה לי את דמי הניהול.

כן הייי חוזר לפניקס ומוציא מהם הצעה יותר טובה - אם יש לך צבירה גבוהה יזרמו איתך.

לרפרנס - אני בפניקס עם 0.9 הפקדה ו0.09 צבירה, עם התחייבות לא להעלות כל עוד הקרן פעילה.

תכלס אני צריך לעבור להראל, ההפרש כבר נהיה משמעותי עכשיו כשאני רואה את ההפרש בעלות השנתית של שני הגופים. 

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם

כל ענייני ה"הם עשו יותר, הם עשו פחות, אני עובר!" זה הכל:
"Fugayzi, fugazi. It's a whazy. It's a woozie. It's fairy dust." 
זה לא שהם "יודעים" משהו שהראל לא יודעים. למעשה, זה לא שהם יודעים משהו שאתה לא יודע לעשות, זה הכל הימורים והשערות שהם משחקים תחת הגנות הרגולטור עם הכסף שלנו, פעם אתה למעלה, פעם אתה למטה, לא הייתי מייחס לזה שום חשיבות כל עוד אתה לא באיזו חברה שהיא באמת בתחתית הרשימה.
כמובן שיש איזשהי נקודת איזון בין הפקדון להפקדה שצריך למצוא אותה. אבל מן הסתם לדמי הניהול מהפיקדון יש השפעה מאוד משמעותית כאשר מתחיל להצטבר שם סכום רציני. 0.05 מהחסכון זה מאוד נמוך 

פורסם (נערך)

1% מהפקדה, ו0.05% מצבירה זה מאוד נמוך, ולפחות בעבר (לפני שנתיים כשעשיתי סקר שוק מקיף), כמעט לא היה אפשרי להשיג דמי ניהול כאלו בלי שיוך למקום עבודה גדול או קבוצת רכישה. בקבוצת רכישה קיבלתי 0.96 ו0.05.

מה שהוזכר כאן שנותנים לאנשי קבע לא רלוונטי ואל תתייחס למספרים שלהם, אי אפשר להשיג אותם אם אתה לא בקבע (או ששימרת בשחרור מקבע לתקופה מסויימת). 

כמו כן, תבדוק אם מסלול עוקב מדד snp יכול להתאים לך מבחינת סיכון, כי אז לא ממש קריטי באיזו חברה אתה נמצא, כל עוד דמי הניהול נמוכים.

עריכה אחרונה על ידי Step
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, Step כתב:

image.thumb.png.6b9d9f4987556c54d3fb9e6b0991aca8.png

הצלחת להצחיק אותי :)

טיעון נכון בהחלט. מקבל ומודה.

לדעתי התשובות בפורום של הסולידית יהיו מכוונות יותר וגם בנושא הזה בדיוק יש אינסוף מידע בפורום של הסולידית, ומה שבאמת חסר זה לא המידע אלא הסבלנות והמאמץ והרצון לקרוא ולהעמיק.

אני אישית רציתי לענות לשאלות של פות"ש, אבל לא מצאתי הרבה טעם לכך כי ענו לו מעולה לפניי.

• תוכן חדש...