Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי כמעט 9 שנים שהיונדאי i20 (דור שני) 2015 משמשת אותנו כרכב שני בבית - הגיע הזמן להתקדם.

מעוניינים ברכב קטן וגבוה (אשתי, הנהגת העיקרית ברכב התלהבה מהגובה של האטקה ליסינג שהיתה לנו עד לאחרונה), הרכב משמש בעיקר לנסיעות עירוניות קצרות ויוצא מחוץ לעיר אולי 4-5 פעמים בשנה. בשנים האחרונות הרכב נסע כ-1500 ק"מ בשנה וגם היקף הנסועה של הרכב המחליף יהיה דומה, כך שצריכת דלק נמוכה לא משמעותית עבורנו. הנסועה הנמוכה גם לא מצדיקה "השקעה" ברכב היברידי, ואינו מעוניינים ברכב חשמלי.
מתכננים להחזיק ברכב ה"חדש" כ-10 שנים.
אבזור בטיחותי חשוב לנו מאוד ובמיוחד חיווי על רכב בשטח "מת" במראות הצד.
באבזור הנוחות אנחנו מחפשים רק פרטיטי אבזור פרקטיים כמו כניסה והנעה ללא מפתח ומולטימדיה מקורית (ולא בהתקנה מקומית). לא מחפשים גג נפתח, צמיגים בחתך נמוך וכדו.

אנחנו מעדיפים שהרכב השני שלנו לא יהיה ארוך מאוד ולכן מתמקדים בקטגוריית B-SUV.

תקציב כ- 120K ₪ עם גמישות, מעוניינים ברכב משנתונים 2023-25

המועמדת המובילה היתה קיה סטוניק עם מנוע 1.4 ליטר אטמוספרי ותיבת 6 הילוכים פלנטארית או סיאט ארונה עם מנוע 1.0 – אך הן נפסלו בגלל שהן גבוהות רק ב-3-6 ס"מ מה- i20 שלנו.

בקטגורית B-SUV, הרכבים הגבוהים ביותר הם:

יונדאי וניו (159 ס"מ)
סוזוקי ויטרה (161 ס"מ)
את הוניו אני יכול לרכוש במבצעי 0 ק"מ ב-124K ₪, אך אני לא אוהב את אופי הפעולה של התיבה הרציפה שלה, גם הפלסטיקה שלה פחות טובה מזו שבויטרה וכך גם אבזור הבטיחות (אין בקרת שיוט אדפטיבית וחיווי על רכב בשטח "מת" במראות הצד).

יחידת ההנעה של הויטרה נעימה יותר (טורבו ותיבה פלנטארית), היא יקרה יותר ונפוצה פחות.
אני לא מכיר את האמינות של מנוע הטורבו ויחידת העזר המיקרו היברידית של סוזוקי, אבל לגם לא שמעתי תלונות.

אשמח לקבל תובנות בנושא אמינות הויטרה וגם אפשרויות נוספות תתקבלנה בברכה.

תודה מראש

פורסם

למה חשוב הגובה - נוחות כניסה ויציאה, תנוחת הישיבה או נוחות גישה לספסל האחורי? אלה מדדים אישיים מאוד שקשה להסיק לגביהם ממספרים יבשים במפרט. כיוון שאתם מחפשים רכב בן שנה - שנתיים ההמלצה שלי היא לגשת למגרשי הליסינג ולנסות את התחושה האישית.

עוד עניין חשוב הוא שבחלק מהדגמים המושבים שונים בין רמות הגימור. למשל לארונה FR מושבים שונים מאלה של הסטייל. שימו לב לכך כשאתם בוחנים את האפשרויות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתו מוסיף מיצובישי asx שהיא גבוהה. ברמת אבזור הבכירה, אמינה, אך קיימת מחלה למצלמץ רדאר, יש היום תיקונים באזור ה 1500-2000 שקל, אך לא יודע לכמה זמןצהם מחזיקים. בדרך כלל החלפה עולה כמה אלפים.

מזדה cx3 גם אמינה מאוד, ברמת אבזור pure black, יש גם התראה על שטח מת.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 38 דקות, sperial כתב:

למה חשוב הגובה - נוחות כניסה ויציאה

כן, נוחות כניסה ויציאה.

היינו באולם התצוגה של יונדאי ובדקנו את נוחות הכניסה והיציאה של הוניו.

אני הייתי היום באולם התצוגה של סוזוקי ובדקתי את הנושא בויטרה, נחכה שגם אשתי תתנסה בויטרה.

כמובן שמעבר לכניסה ויציאה - אנו בודקים את תנוחת הישיבה ותנוחת הנהיגה.

לפני 26 דקות, yulianx כתב:

הייתו מוסיף מיצובישי asx שהיא גבוהה. ברמת אבזור הבכירה, אמינה, אך קיימת מחלה למצלמץ רדאר, יש היום תיקונים באזור ה 1500-2000 שקל, אך לא יודע לכמה זמןצהם מחזיקים. בדרך כלל החלפה עולה כמה אלפים.

ה- ASX היתה אצלנו כמה פעמים כרכב חלופי (כולל הדגם שלאחר מתיחת הפנים).

יחידת ההנעה לא נעימה לנהיגה, התיבה מאוד רועשת, אבזור הבטיחות פאסיבי והמולטימדיה בהתקנה מקומית לא נוחה לשימוש.

לפני 31 דקות, yulianx כתב:

מזדה cx3 גם אמינה מאוד, ברמת אבזור pure black, יש גם התראה על שטח מת.

כרגע, אנחנו עם מאזדה 2 כרכב גישור.

CX3 גבוהה רק ב-4 ס"מ מהמאזדה (153.5 ס"מ), המולטימדיה עם הגויסטיק זהה לזו במאזדה 2 ומאוד מאוד לא נוחה לתפעול.

מניח שגם המושבים זהים לאלו שבמאזדה 2, וכרגע שנינו מאוד סובלים מבסיס המושבים הקצר (46 ס"מ) שגורם לכאבים ברגל ימין.

הממדים של CX3 קטנים מאלה של הסטוניק...

פורסם

אפשר לבדוק את אחותה של הויטרה הקרוס אובר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לנו בבית וניו זו הפעם השנייה וזה מכיוון שהצודקת החליטה שזה האוטו האולטימטיבי מבחינתה בליסינג "כי הוא לא גדול". חייב לציין שנוחות הכניסה והיציאה היא נקודת האור היחידה שאני מוצא ברכב. גיר רציף המסרס את המנוע, רועש, 123 כ''ס על הנייר ולא בפועל, כסא שגורם לי לכאבי גב, רעש מבתי הגלגלים ובידוד רעשים לקוי. בקיצור, אם זו לא החלטת הצדקת ולא מהליסינג, אין מצב שהייתי רוכש את הרכב הזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מנצל את השרושר לשאול לגבי הסוזוקי קרוסאובר

יש שנתון מומלץ ? הבנתי שהוא רכב אמין, יפני אבל הממשק שלו "זקן" והמערכות בטיחות שלו מיושנות יחסית/לוקות בחסר

מה דעתכם ?

פורסם

הקוסאובר כבר לא קצר - 4.30 מ, כ-15 ארוכה מהויטארה בכ-15 ס״מ. היתרון הוא תא מטען שימושי מאוד - לפחות בגרסאות שהין 2013-21.

לגבי הואגיות - התקציב שלך קרוב מאוד לארונה חדשה, ועם הנסועה האפסית הצפויה ונהיגה נכונה לא צפויה בעיה בתיבת ההילוכים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, Dani_cohen כתב:

מנצל את השרושר לשאול לגבי הסוזוקי קרוסאובר

יש שנתון מומלץ ? הבנתי שהוא רכב אמין, יפני אבל הממשק שלו "זקן" והמערכות בטיחות שלו מיושנות יחסית/לוקות בחסר

מה דעתכם ?

הקרוס אכן אמינה בשילוב מנוע 1.4 טורבו ועם ביצועים טובים, אך כמו סוזוקי הסלון לא מרגיש  מודרני או איכותי.

פורסם
בתאריך 9.11.2025 בשעה 20:20, yahaga כתב:

יש לנו בבית וניו זו הפעם השנייה וזה מכיוון שהצודקת החליטה שזה האוטו האולטימטיבי מבחינתה בליסינג "כי הוא לא גדול". חייב לציין שנוחות הכניסה והיציאה היא נקודת האור היחידה שאני מוצא ברכב. גיר רציף המסרס את המנוע, רועש, 123 כ''ס על הנייר ולא בפועל, כסא שגורם לי לכאבי גב, רעש מבתי הגלגלים ובידוד רעשים לקוי. בקיצור, אם זו לא החלטת הצדקת ולא מהליסינג, אין מצב שהייתי רוכש את הרכב הזה.

את הוניו הורדנו מהפרק בגלל תא נוסעים לא מספיק איכותי ובעיקר יחידת הנעה לא נעימה.

בתאריך 9.11.2025 בשעה 21:16, sperial כתב:

התקציב שלך קרוב מאוד לארונה חדשה, ועם הנסועה האפסית הצפויה ונהיגה נכונה לא צפויה בעיה בתיבת ההילוכים

אפשר למצוא גם את הארונה 0 ק"מ ב- 124K ש"ח.
יש לי נסיון טוב עם 2 אוקטביות ואטקה שבשמונה שנים וחצי נסעו ביחד 300K ק"מ, רוב הק"מ היה מחוץ לעיר (אבל גם בהרבה פקקים) למרות שנהגתי לא בצורה מיוחדת והגיר תפקד היטב (באוקטביה 2017 נדרש עדכון תוכנה לאחר 80K ק"מ, ואחריו הגיר תפקד כחדש עד להחזרת הרכב עם 120K ק"מ, אוקטביה 2020 הוחזרה לחברת הליסינג עם 134K ק"מ ללא שום בעיה בגיר) - הרכב המדובר יסע נסיעות מאוד קצרות בצורה שכנראה לי תהיה "נהיגה נכונה" ולכן אני חושש. (בזמן האחרון אנחנו גם בודקים את כדאיות רכב הליסינג מהעבודה ואין לי ספק במידה ונחליט לוותר על רכב הליסינג מהעבודה - הרכב המחליף שלו יהיה רכב VAG עם גיר DSG, כנראה קארוק).

ויטרה 2023-25 שמורה עם ק"מ נמוך (10K-15K ק"מ) נמכרת בסביבות 130K-135K ש"ח, היא לא מוצעת במסלולי 0 ק"מ. ויטרה חדשה עולה 160K ש"ח - מחיר מוגזם לרכב מקטגורית B-SUV!

הארונה קורצת בגלל האפשרות לקנות רכב שיהיה אצלנו מהק"מ הראשון גם היא יותר מודרנית, והויטרה קורצת בגלל גיר 6 הילוכים פלנטארי שכנראה מתאים יותר לאופי הנסיעות הצפוי לרכב.

צריכים לחושב ולהחליט בין שתי האפשרויות האלה...

פורסם

תראה, כתבת 1,500 ק״מ בשנה. זה כלום, לכל רכב. אם לא תעשה שטויות לא יקרה לגיר כלום גם אחרי 10 שנים, זה לא צריך להיות השיקול.

לך, שב ברכבים, צא לנסיעת מבחן ובחר ברכב שיקאה לך יותר נוח ומתאים לצרכים.

פורסם

לפי מה שאתה כותב, אשתך תהיה הנהגת העיקרית.

היא יודעת לנהוג ב- DSG? כי אם לא, הקלאץ' יכול ללכת גם אחרי 10 אלף.

נראה לי רק מהסיבה הזאת הסוזוקי עדיף.

גם לא שמעתי על בעיות בתיבה/מנוע, ככה נראה לי שעדיף.

ואם לא בוצע, הכי טוב לקחת לנסיעת-מבחן.

ואם אפשרי - כולל האשה.

בהצלחה

פורסם

לנהוג ב-DSG זה לא להטיס 777. להדריך אותה פעם אחת וזהו.

אני חשבתי שגם זינוק בעליה עדיף לבצע עם בלם יד (השיטה מימי ההילוכים הידניים) - כשהבן שלי קיבל את הארונה הוא שאל על כך והתשובה היתה שה-hill hold נותן את הפיתרון ואין צורך בכך. אנחנו גרים בחיפה, כך שכל נסיעה כוללת זינוקים בעליה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...