Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,
לאחר המון התלבטויות ובדיקות, מצאתי רכב שאני כנראה הולך לסגור עליו בימים הקרובים – אשמח לשמוע מה דעתכם עליו לפני שאני מבצע בדיקה וסוגר עסקה.

מדובר ב:https://www.yad2.co.il/vehicles/item/s16c3lw3 
🏎 Honda Civic Sport 1.5T 2018
• מנוע 1.5 טורבו 182 כ״ס
• יד שנייה
• 127,000 ק"מ
• טסט עד יולי
• מראות קארבון, מכסה מנוע עם דמוי כונס
• ברקסים חדשים, מזגן מקפיא
• אגזוז רזונייטור עם סאונד סבבה (עובר טסט)

דיברתי עם הבעלים, התרשמתי לטובה, ואני מתכנן לנסוע לבדוק את הרכב במכון מורשה בקרוב. אם הבדיקה יוצאת תקינה והמוסך שלי נותן אור ירוק אני לוקח את הרכב.

אני בעיקר רוצה לשאול:

• איך הרכב הזה מבחינת אמינות כללית ותחזוקה?

• האם יש דברים שחשוב לשים לב אליהם בסיוויק מהשנה הזו?

• גיר CVT + טורבו – האם זה שילוב בעייתי לאורך זמן?

• מה המחירון המשוקלל כיום לרכב כזה במצב טוב?

הקשר האישי שלי לרכב:
אני נכה צה"ל, מחפש רכב קצת יותר חזק ומפנק מהמאזדה 2 הקודמת שלי (שנשרפה לאחרונה בכביש 6 לצערי 🥲). רוצה משהו שגם ישדרג אותי מבחינת כוח, אבל שלא יכניס אותי להוצאות תחזוקה מטורפות.

תודה מראש לכל מי שעוזר הלוואי שכולכם תמצאו את הרכב שהכי מתאים לכם ותמיד יהיה לכם רמזור ירוק בדרכים!. 🙏
אם מישהו כאן גם מכיר את הדגם מקרוב או היה לו אחד כזה – כל שיתוף יתקבל בברכה!
דרך אגב זה מה שהיה לבעלים של הרכב להגיד: "שבוע טוב איתן הרכב הכי שמור שתפגוש הוא אצלי שנה וחצי קניתי ב112 אלף קילומטר היום הוא ב128 כבר עבר שלוש טיפולי עשר אלף אני עושה את הטיפולים אצל חבר כי בא אתה בטח יודע כמה המורשה גנבים יש מצבר חדש משהו כמו חצי שנה הרכב באמת שמור אני עכשיו פשוט בטירונות והייתי שבת בבית אני יכול לשלוח לך את המספר של אבא של חברה שלי שליד הרכב ויתן לך עוד פרטים אם זה בסדר
האמת שאם לא הייתי מתגייס לא הייתי מוכר את הרכב  הרכב ממש טוב"

עריכה אחרונה על ידי 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟
תגובה של הבעלים
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לגבי הדגם עצמו אני פחות מכיר אז לא יכול להמליץ או לא.

לגבי המוכר:

שים לב שקודם כל זו לא אותה היד שרשומה במודעה.

אם אין תיעוד של הטיפולים, (אפילו אם עושה אצל החבר צריך שיהיה תיעוד כלשהוא)

הייתי מתרחק.

בנוסף, כל הדיבור הזה של האבא של החברה שלי יראה לך, ואם לא הייתי מתגייס לא הייתי מוכר -

נשמע חשוד מדי.

יכול מאוד להיות שאני טועה ובגדול והמוכר הוא באמת חייל לפני גיוס שמוכר ומטפל אצל החבר באופן קפדני.

אם הייתי מחליט בכל זאת להמשיך למרות התמרורי אזהרה הייתי בוחן את הרכב טוב טוב מכל הבחינות. מכניקה במוסך/מכון, עיקולים וכולי.

כן הייתי ממליץ לך לאור הדרישות שלך מהרכב להישאר דווקא במאזדה ולשדרג ל6, מנוע 2500 כמובן.

נשמעת תפורה עליך.

Screenshot_20251102_011004.jpg

Screenshot_20251102_010821.jpg

עריכה אחרונה על ידי NickName1
פורסם
לפני 48 דקות, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

איך הרכב הזה מבחינת אמינות כללית ותחזוקה?

ספוילר

לא מכיר אישית 
אבל הבנתי שגם במנועים של ה1.5 ליטר לא הכל חלק
רק תוודא לפני שאתה קונה
בהצלחה

פורסם
לפני 15 דקות, NickName1 כתב:

לגבי הדגם עצמו אני פחות מכיר אז לא יכול להמליץ או לא.

לגבי המוכר:

אם אין תיעוד של הטיפולים, (אפילו אם עושה אצל החבר צריך שיהיה תיעוד כלשהוא)

הייתי מתרחק.

בנוסף, כל הדיבור הזה של האבא של החברה שלי יראה לך, ואם לא הייתי מתגייס לא הייתי מוכר -

נשמע חשוד מדי.

יכול מאוד להיות שאני טועה ובגדול והמוכר הוא באמת חייל לפני גיוס שמוכר ומטפל אצל החבר באופן קפדני.

אם הייתי מחליט בכל זאת להמשיך למרות התמרורי אזהרה הייתי בוחן את הרכב טוב טוב מכל הבחינות. מכניקה במוסך/מכון, עיקולים וכולי.

כן הייתי ממליץ לך לאור הדרישות שלך מהרכב להישאר דווקא במאזדה ולשדרג ל6, מנוע 2500 כמובן.

נשמעת תפורה עליך.

Screenshot_20251102_011004.jpg

Screenshot_20251102_010821.jpg

היי אחי,
תודה רבה על התגובה המפורטת והעניינית 🙏

רציתי לשאול אותך לגבי הרכב הספציפי הזה:
דיברתי עם הבחור שמוכר אותו, הוא באמת חייל שנמצא כרגע בטירונות, אז ההתנהלות שלי היא מול אבא של בת הזוג שלו נשמע אותנטי לגמרי.

קבענו נסיעת מבחן ונסיעה למוסך שלי בחולון (אני מגיע במיוחד לנתיבות). המוסכניק שלי בודק לי רכבים כבר כמה שנים טובות ותמיד היה אמין איתי.
אם הוא יגיד שהרכב במצב טוב, האם לדעתך שווה ללכת על זה?

סיכמנו על 68 אלף כולל המערכת מולטימדיה שהוא השקיע בה מסך אנדרואיד חדש, סאב, מגבר, מערכת עם וויז, יוטיוב, נטוורק עם אינטרנט, אחריות לכל החיים אצל יוסי סאונד מראשון לציון.
הוא רשם שהשקיע בה 6,000 ש"ח ורצה בכלל 70, אבל ירד ל-68. (זה מה שהוא רשם: "שמע כעיקרון הרכב פורסם ב70 בלי במערכת מולטימדיה המקצועית שהתקנתי לו וסאב ומגבר בשובי 6 אלף שתכננתי להעביר לרכב הבא יש ברכב מערכת מולטימדיה חדשה עם אפליקציה וייז יוטיוב הכל עם אינטרנט ח4 שנים וסאב ומגבר חמש ערוצים מתחת למושב עבודה ישראלית לא ערבית אחריות לכל החיים אצל יוסי סאונד ראשון לציון אין לי בעיה לעשות לך את הרכב ב 70 עם המערכת מולטימדיה כולל הכל או 68 עם המערכת המקורית בלי הסאב והמגבר שוב מחיר אחרון אם אתה רציני ממש אפילו יוכל לעשות לך 68 עם המערכת אבל ממש על הסגירה לא דיבורים באוויר" )

מה שכן אמרת שהרכב הוא יד חמישית בפועל, למרות שבמודעה ביד2 זה מופיע כ"יד שנייה".
השאלה שלי:
– לשאול אותו ישירות למה זה ככה?
– או להשתמש בזה כמנוף להוריד עוד במחיר?
– או לא להתעסק בזה אם הבדיקה יוצאת תקינה?

היית ממליץ לקחת במחיר הזה אם המוסך מאשר?
תודה על העזרה 🙏

לפני 9 דקות, אבי ים כתב:
  הסתר תוכן

לא מכיר אישית 
אבל הבנתי שגם במנועים של ה1.5 ליטר לא הכל חלק
רק תוודא לפני שאתה קונה
בהצלחה

תודה רבה גבר 🙏
האמת שגם אני קראתי שיש מנועים עם בעיות לפעמים בדגם הזה, במיוחד בגיר או בטורבו, אז לגמרי מתכנן לבדוק הכל עד הסוף.
קבעתי נסיעת מבחן עם הבעלים מנתיבות ומשם אני ממשיך למוסך שלי בחולון לבדיקה מקיפה.
אם המוסכניק שלי, שעובד איתי שנים, אומר שהרכב במצב טוב — אני לוקח.

הבעלים חייל עכשיו בטירונות אז אני בקשר עם אבא של בת הזוג שלו שסוגר איתי הכל — נשמע לי אותנטי בינתיים.
סיכמנו על 68K כולל מערכת מולטימדיה מושקעת עם אחריות לכל החיים מ־יוסי סאונד.

אם יתגלה משהו בבדיקה כמובן שאני לא אקח.
שוב תודה על ההערה, מעריך את זה! 🙌

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

בשנת 2017 חבר טוב שלי קנה רכב וגם שם היו מעורב איזה אבא כלשהו של הבחורה שמכרה

עשו עליו קומבינה, הלך מנוע אחרי כמה ימים מהקנייה ומאז הוא לא קונה רכבים - רק מחברת השכרה, ליסינג וכדומה תשלום חודשי.

סיפור לא נעים.

לקחת למוסך נייטרלי שיבדוק טוב טוב.

לקחת מפה המלצה למוסך ושיבדקו טוב טוב. תגיד שהגעת מהפורום או משהו.

אני חושב נניח מקרה כמו אצלי, אם הייתי רוצה למכור, אני גם מטפל אצל חבר, לא חושב בכלל לפזול לכיוון של לערב אבא של מישהו. זה מוזר.

אם הכל סבבה, למה שיעורב אבא בסיפור?! הרי הכל טוב, הכל סבבה, תטפל פעם בשנה, תבדוק שמן פעם ב-1,000 ק"מ, מים וכו', מה הקשר אבא פה?? חשוד חשוד.

אחי, אחד הדברים הכי טובים בפורום פה בפורום שיש מוסכים מומלצים על ידי חברי הפורום פה.

ויש מצב שבעלי מוסכים קוראים פה.

תלך למוסך כזה ושיבדקו את האוטו, אתה עומד להיפרד מסכום כסף משמעותי. אפילו תריץ 2 בדיקות ב-2 מוסכים שונים.

כל פעם שמעורב אבא זה סכנה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

דיברתי עם הבחור שמוכר אותו, הוא באמת חייל שנמצא כרגע בטירונות, אז ההתנהלות שלי היא מול אבא של בת הזוג שלו נשמע אותנטי לגמרי.

אותנטי או לא, בלי להיפגש עם הבעלים עצמו אין אפשרות להתרשם מ:

היחס שהרכב זכה לו מהבעלים (חסך כל שקל? יחס אוהב? הרכב לא מעניין אותו?)

רמת האמינות שלו
מה הוא מנסה להסתיר

וכן הלאה

שום בדיקה מכנית שבעולם לא יכולה להחליף בדיקת בעלים. לכן הסיכויים שלך לקנות חתול בשק עולים משמעותית.

רוב הרכבים שקניתי ב20 שנה האחרונות היו מאנשים בני 60+ , בעיקר מהסוג של אלו שהולכים למוסך היבואן ועושים כל מה שאומרים להם לעשות לפי הספר בלי להתווכח.

עריכה אחרונה על ידי MRobot
פורסם (נערך)

אין לי מה להוסיף על מה שנכתב כאן לגבי הבעלויות והטיפול העצמי.

לי חשוד עניין מכירת רכב אחרי שנה וחצי. בשילוב השקעה ברכב זה נראה קצת מוזר.

אל תשכח שזה רכב שמקובל יחסית לשפר ולשדרג. המוכר צעיר, הרכב עם כל מיני תוספות עיצוב מצועצעות וספויילר של typeR... שווה לבדוק שלא שיחקו שם עם המנוע.

לגבי הרכב עצמו: יש לי מודל 2020 ידנית. גימור ספורט

לא יודע להגיד דבר לגבי ה CVT מידיעה עצמית. לא שמעתי על בעיות אמינות שלו וממבחנים באינטרנט משבחים את התיבה הזו כאחת שהפעולה שלה טובה מאוד יחסית ל CVT....

אם אתה מחפש רכב אמין ככל הניתן אז CVT וטורבו זה לא השילוב הכי טוב לרכב מזדקן.

אני אוהב את הרכב. בהחלט ישדרג אותך מבחינת ביצועים. לא רכב ספורט אבל משפחתית נמרצת בהחלט.

המראה של הרכב זה עניין של טעם. בעיני כל התוספות שהוא שם והספויילר המוגזם מכערות את הרכב בהשוואה למראה המקורי שלו. זה כאשר בעיני המראה המקורי שלו מכוער מאוד לכשעצמו....

הוא כותב מזגן מקפיא. המזגן סבבה אבל ממש לא מהסוג המקפיא.

בתיאוריה אפשר טיפולים כל 15,000 ק"מ. בפועל יש התראה ממחשב הרכב. לי יוצא להחליף שמן (כ 450-500 ש"ח) בהתאם למחשב הרכב כל 8000-9000 למעט פעם אחרונה שהתלונן אחרי פחות מ 7000.

ממה שאי מבין ככה מקובל ברכב הזה ורבים אחרים מקבלים התראות בקצב הזה. הבעלים הקודם של הרכב החליף שמן כל 11,000-12,000 (לדבריו לפי מחשב הרכב). או שההבדל בגלל שהרכב היה חדש יותר או שזה קשור לכך שנהג כמעט רק בינעירוני.

אני מבין שגם ברכבים אחרים עם מנועי טורבו נדרשת החלפה תכופה. אני לא מכיר רכבים אחרים עם התראה כזו של מחשב הדרך. בהתחלה חשבתי שזה כי בהונדה המצב בעייתי יותר. אבל נאמר לי במוסך שזו דוקא דרך טובה של הונדה להביא לתחזוקה טובה וצמצום של בעיות בטורבו.

הרכב אצלי שנתיים וחצי ו 45,000 ק"מ (בערך) ללא תקלות.

אני מאוד אוהב את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני הייתי מוותר בעיקר בגלל ההתנהלות המוזרה.

חייל בטירונות צריך שאבא של חברה שלו ימכור לו את הרכב?

זה לא היחיד, יש עוד כמה רכבים מהסוג הזה בלוחות.

לפני 7 שעות, NickName1 כתב:

יש שם 3 בעלויות, הסוחר לא נחשב יד. 3 בעלויות נכתב ברשיון כבעלים קודמים 2.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נשמע סיפורי סוחר רחוב קלאסיים

להיזהר ולבדוק בציציות טוב טוב את ההיסטוריה של הרכב לפני שתבזבז כסף על בדיקה.

כשמתחילים יותר מדי סיפורים ותירוצים משהו מסריח וכדאי להתרחק.

פורסם

לא התייחסתי למחיר אבל זה רכב נפוץ ולא רואה סיבה לשלם מעל למחירון. בטח לא דוקא לרכב הזה עם הנורות האדומות.

תמצא בקלות כאלו עם טיפולים מתועדים.

רק משהו שלא צויין כאן ואכתוב ליתר בטחון: לא לגעת בגרת ה 1.0 ליטר. מנוע בעייתי מאוד וגם לא ייתן לך את הביצועים שאתה מחפש.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, גולדן191 כתב:

בשנת 2017 חבר טוב שלי קנה רכב וגם שם היו מעורב איזה אבא כלשהו של הבחורה שמכרה

עשו עליו קומבינה, הלך מנוע אחרי כמה ימים מהקנייה ומאז הוא לא קונה רכבים - רק מחברת השכרה, ליסינג וכדומה תשלום חודשי.

סיפור לא נעים.

לקחת למוסך נייטרלי שיבדוק טוב טוב.

לקחת מפה המלצה למוסך ושיבדקו טוב טוב. תגיד שהגעת מהפורום או משהו.

אני חושב נניח מקרה כמו אצלי, אם הייתי רוצה למכור, אני גם מטפל אצל חבר, לא חושב בכלל לפזול לכיוון של לערב אבא של מישהו. זה מוזר.

אם הכל סבבה, למה שיעורב אבא בסיפור?! הרי הכל טוב, הכל סבבה, תטפל פעם בשנה, תבדוק שמן פעם ב-1,000 ק"מ, מים וכו', מה הקשר אבא פה?? חשוד חשוד.

אחי, אחד הדברים הכי טובים בפורום פה בפורום שיש מוסכים מומלצים על ידי חברי הפורום פה.

ויש מצב שבעלי מוסכים קוראים פה.

תלך למוסך כזה ושיבדקו את האוטו, אתה עומד להיפרד מסכום כסף משמעותי. אפילו תריץ 2 בדיקות ב-2 מוסכים שונים.

כל פעם שמעורב אבא זה סכנה.

היי גולן, מעריך מאוד את השיתוף ואת האזהרה 🙏

ברור לי לגמרי למה זה יכול להישמע מוזר כשזה אבא של בת הזוג מטפל במקום הבחור עצמו, אבל במקרה הזה מדובר באמת בחייל שהתחיל עכשיו שירות קרבי. הוא נמצא בבסיס סגור ורק בשעת ת"ש יכול לדבר, אז מי שמנהל את הצדדים האזרחיים זה האבא של החברה שלו. דיברתי עם הבחור והוא נשמע לי אמין.

בכל מקרה, לא מתכוון לקפוץ בלי לבדוק. קבעתי נסיעת מבחן מנתיבות, ומשם אני נוסע איתו למוסך שלי בחולון. מדובר במוסך שאני מטפל בו כבר כמה שנים, מכיר אישית את הבעלים והוא אחד הכי אמינים והישרים שאני מכיר בתחום הזה.

אם הבדיקה שם יוצאת תקינה והמוסכניק שלי נותן אור ירוק  אתה חושב שזה רכב ששווה לקחת?

בנוגע לעניין של רישום יד 2 כשהרכב עבר בפועל 4 בעלים אתה ממליץ לעלות את זה כדי להוריד עוד במחיר? או פשוט לשאול למה נרשם ככה?

תודה שוב על ההכוונה והאזהרה, באמת חשוב לשמוע גם סיפורים מהצד השני כדי לשמור על עיניים פתוחות 👀

פורסם
לפני כשעה, razi_pazi כתב:

אין לי מה להוסיף על מה שנכתב כאן לגבי הבעלויות והטיפול העצמי.

לי חשוד עניין מכירת רכב אחרי שנה וחצי. בשילוב השקעה ברכב זה נראה קצת מוזר.

אל תשכח שזה רכב שמקובל יחסית לשפר ולשדרג. המוכר צעיר, הרכב עם כל מיני תוספות עיצוב מצועצעות וספויילר של typeR... שווה לבדוק שלא שיחקו שם עם המנוע.

לגבי הרכב עצמו: יש לי מודל 2020 ידנית. גימור ספורט

לא יודע להגיד דבר לגבי ה CVT מידיעה עצמית. לא שמעתי על בעיות אמינות שלו וממבחנים באינטרנט משבחים את התיבה הזו כאחת שהפעולה שלה טובה מאוד יחסית ל CVT....

אם אתה מחפש רכב אמין ככל הניתן אז CVT וטורבו זה לא השילוב הכי טוב לרכב מזדקן.

אני אוהב את הרכב. בהחלט ישדרג אותך מבחינת ביצועים. לא רכב ספורט אבל משפחתית נמרצת בהחלט.

המראה של הרכב זה עניין של טעם. בעיני כל התוספות שהוא שם והספויילר המוגזם מכערות את הרכב בהשוואה למראה המקורי שלו. זה כאשר בעיני המראה המקורי שלו מכוער מאוד לכשעצמו....

הוא כותב מזגן מקפיא. המזגן סבבה אבל ממש לא מהסוג המקפיא.

בתיאוריה אפשר טיפולים כל 15,000 ק"מ. בפועל יש התראה ממחשב הרכב. לי יוצא להחליף שמן (כ 450-500 ש"ח) בהתאם למחשב הרכב כל 8000-9000 למעט פעם אחרונה שהתלונן אחרי פחות מ 7000.

ממה שאי מבין ככה מקובל ברכב הזה ורבים אחרים מקבלים התראות בקצב הזה. הבעלים הקודם של הרכב החליף שמן כל 11,000-12,000 (לדבריו לפי מחשב הרכב). או שההבדל בגלל שהרכב היה חדש יותר או שזה קשור לכך שנהג כמעט רק בינעירוני.

אני מבין שגם ברכבים אחרים עם מנועי טורבו נדרשת החלפה תכופה. אני לא מכיר רכבים אחרים עם התראה כזו של מחשב הדרך. בהתחלה חשבתי שזה כי בהונדה המצב בעייתי יותר. אבל נאמר לי במוסך שזו דוקא דרך טובה של הונדה להביא לתחזוקה טובה וצמצום של בעיות בטורבו.

הרכב אצלי שנתיים וחצי ו 45,000 ק"מ (בערך) ללא תקלות.

אני מאוד אוהב את הרכב.

תודה רבה על התגובה המפורטת והמועילה ראזי! 🙏

לגבי עניין הטיפולים והCVT – ממש עזרת לי להבין טוב יותר למה לצפות מהמכונית הזאת ולמה לשים לב.

אני עובד כמאבטח ונוסע לא מעט – בערך 1000 ק"מ בשבוע, אז כל עניין התחזוקה, השמן, והטיפול בטורבו חשוב לי מאוד. אתה אומר שההתראות להחלפת שמן באות אפילו אחרי פחות מ-7000 ק"מ לפעמים – זה משהו שמוסכניק אמין יכול "לכייל" איכשהו? או שזה נטו לפי מחשב הרכב?

בקשר לרכב עצמו, דיברתי ממש עכשיו עם האבא של הבחור – הבן זוג של הבת שלו – ושניהם נשמעו מאוד אמינים. הסיפור הוא שהבחור התחיל שירות קרבי עכשיו, לכן הוא לא זמין ביום יום, והאבא בעצם מטפל במכירה כי חבל שהרכב פשוט יעמוד ויאבד ערך.

נראה לך לגיטימי? ואם המוסך שלי, שמכיר אותי כבר שנים, אומר שהרכב במצב מצוין ואין סימנים לשחיקה חריגה או משחקים עם המנוע – אתה אומר שווה ללכת על זה?

אשמח לעוד עצה אם יש לך 🙂

לפני כשעה, SlowRide כתב:

אני הייתי מוותר בעיקר בגלל ההתנהלות המוזרה.

חייל בטירונות צריך שאבא של חברה שלו ימכור לו את הרכב?

זה לא היחיד, יש עוד כמה רכבים מהסוג הזה בלוחות.

היי אחי, תודה על ההתייחסות 🙏

האמת שדיברתי ממש לפני כמה דקות עם האבא, והוא נשמע אמין וסבלני. הוא הסביר שהמליץ לבחור למכור את הרכב כי הוא עכשיו בטירונות קרבית, והרכב סתם יעמוד בלי שימוש.
גם אתמול דיברתי עם הבחור עצמו והוא אמר לי בכנות שהוא מאוד אוהב את הרכב ושהוא לא היה מוכר אותו אם לא היה חייב, אבל כרגע זו פשוט ברירת מחדל מבחינתו.

אני מבין את החשדנות – הסיפור באמת קצת מורכב – אבל מהצד שלי זה נשמע הגיוני, במיוחד כי זה באמת נשמע שהוא לא רוצה להיפטר מהרכב אלא נאלץ.
אם אני לוקח את הרכב לבדיקה אצל מוסך אמין שאני מכיר כבר שנים, ואם הוא מאשר שהרכב במצב טוב – מה אתה אומר? שווה לקחת?

תודה שוב!

לפני כשעה, TZR84 כתב:

נשמע סיפורי סוחר רחוב קלאסיים

להיזהר ולבדוק בציציות טוב טוב את ההיסטוריה של הרכב לפני שתבזבז כסף על בדיקה.

כשמתחילים יותר מדי סיפורים ותירוצים משהו מסריח וכדאי להתרחק.

כמו שאמרתי בתגובה לחברה אחרים בתגובה אחרת, נשמע שהוא נאלץ למכור את הרכב מחוסר ברירה. אם המוסך שלי בודק והכל בסדר אז שווה לקחת? 

לפני כשעה, razi_pazi כתב:

לא התייחסתי למחיר אבל זה רכב נפוץ ולא רואה סיבה לשלם מעל למחירון. בטח לא דוקא לרכב הזה עם הנורות האדומות.

תמצא בקלות כאלו עם טיפולים מתועדים.

רק משהו שלא צויין כאן ואכתוב ליתר בטחון: לא לגעת בגרת ה 1.0 ליטר. מנוע בעייתי מאוד וגם לא ייתן לך את הביצועים שאתה מחפש.

ראזי אחי תודה רבה על ההערה החשובה 🙏

הדגש שלך על לא לקנות רכב רק בגלל שהוא נראה טוב או מרגיש "שונה" מהשוק ממש במקום. זה בדיוק למה אני לוקח את הרכב לבדיקה במוסך שמטפל בי כבר שנים, אני מכיר את הבעלים והוא באמת בנאדם אמין שלא עושה הנחות לאף אחד. אם יש משהו – הוא ישר אומר.

דיברתי גם עם האבא של הבחור שמוכר, הוא נשמע רציני והסביר שהוא המליץ לבחור למכור רק בגלל שהוא התחיל שירות קרבי והאוטו פשוט עומד. גם מהשיחה עם הבחור עצמו, הוא אמר בכנות שהוא לא רוצה למכור – פשוט אין לו ברירה.

לגבי מה שציינת על הגרסה של ה־1.0 ליטר, זה מעולה שהבאת את זה כי אני בכלל בודק את גרסת ה־1.5 טורבו, לא את ה־1.0. תודה על ההבהרה כי זה פרט שיכול לבלבל אנשים אחרים גם.

אם המוסך מאשר שהכול תקין, בלי בעיות בטורבו, עם היסטוריית טיפולים טובה – זה עדיין נשמע לך כמו רכב ששווה לבדוק ברצינות, או שעדיף להתרחק מראש בגלל הפוזה החיצונית?

לפני 11 דקות, yahaga כתב:

בלי קשר תזכור שהרכב לא נוסע על מולטימדיה עם אחריות לכל החיים....

לא ממש אכפת לי מה מולטימדיה, יש לי חבר טוב שמבין במערכות סאונד לרכב, יותר חשוב לי שאין איזה משהו shady עם הרכב עצמו 😅

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אם אתה נוסע 1000 ק"מ בשבוע, במקומך לא הייתי בוחר בדגם הזה. זה אומר שתצטרך לעשות טיפול כל 3 חודשים בערך לפי מה שכתבו פה מי שמכיר את הדגם.

לגבי המוכר, תמיד יכול להיות שהכל נורמלי ומדובר באנשים אמיתיים וכל מה שאמרו לך אמיתי, פשוט למה להיכנס לזה מלכתחילה כשיש לך עוד אופציות בלי כל הסיפורים האלה? 

אם מה שקורץ לך ברכב הספציפי הזה הוא התוספות של המערכת וכל הקוסמטיקה מסביב, מציע לך לא להסתנוור מזה יותר מדי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

נכו, כך שהרושם מהמודעה שהרוכש יהיה יד שלישית, בעוד שבתכלס הוא יהיה יד 4.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...