Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

המכונה שלי מסריחה. זה אחרי שהעברתי אותה 2 סיבובים של מלח לימון, אחד מהם בהרתחה.

את המכונה הקודמת החלפתי כי היא הייתה מסריחה, ולא כי היא התקלקלה.

בזמנו החלפתי את הגומיה שהייתה עם עובש, ואחר כך גם היא עברה ניקיון עם אקונומיקה, וגם חומץ אם אני זוכר נכון.

המיקום של המכונה לא מאפשר השארה של הדלת פתוחה לרווחה, אז לרוב מישהו בבית טורק את הדלת ויוצא שהמכונה נשארת רטובה ואטומה. כשאני שם לב אני משתדל להשאיר פתח אבל אתם יודעים איך זה ילדים ..

שום דבר לא עוזר ונמאס לי להחליף מכונות כי הם מסריחות. מה עושים ?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, phpclub כתב:

המכונה שלי מסריחה. זה אחרי שהעברתי אותה 2 סיבובים של מלח לימון, אחד מהם בהרתחה.

מלח לימון זה חמוד, וזה טוב להברקת הנירוסטה והסרת שאריות של אבנית - אבל ממש לא מספיק.

תפעיל את המכונה על תוכנית 90 מעלות ושפוך לתוך מגירת האבקה של המכונה כוס חד פעמי (200~ מ"ל) של אקונומיקה.

נכון, אקונומיקה היא קורוזובית וגורמת לפגיעה בסכבת הפסיבציה של פלדת אל-חלד ("נירוסטה" בשפת העם), אבל למשך הזמן הזה ועם כל המים מסביב שמוהלים אותה אין פה בעיה וזה לא מזיק למכונת הכביסה.

אם אתה מכבס מעט (פעם בשבוע?) - תקפיד פעם בחודש להריץ על מכונת הכביסה כשהיא ריקה מכל כבסים תוכנית 90 מעלות עם כוס אקונומיקה הנ"ל או עם טבלית ניקוי למכונת כביסה כמו שהציעו מעליי או עם נוזל ניקוי למכונת הכביסה של סנו (שהוא בעיקרו חומץ לפי מה שאני מבין אולי עם קצת משמרים וכו').

אם אתה מכבס הרבה (3 פעמים בשבוע?) - תעשה את זה פעם בשבועיים.

למקרים קשים כמו שאתה מתאר אפשר לעשות את זה כל 10~ כביסות בערך עד שהמצב משתפר.

חוץ מזה, דברים חשובים מאוד שלא מוותרים עליהם אף פעם:

1. אחרי כל כביסה (!) - דלת מכונת הכביסה חייבת להישאר פתוחה כי מכונת הכביסה צריכה להתאוורר ולהתייבש בין סבבים של כביסה בכדי למנוע גדילה של מה שלא רוצים במכלולים הפנימיים והרטובים.

2. אחרי כל כביסה (!) - מגירת האבקה של מכונת הכביסה חייבת להישאר חצי-פתוחה. מגירת האבקה של מכונת הכביסה צריכה להתאוורר ולהתייבש בין סבבים של כביסה כדי למנוע גדילה של מה שלא רוצים בעיקר בחלק העליון של תא אבקת הכיסה היכן שנמצאים המתזים שמזרימים את המים למגירת האבקה.

3. אחרי כל כביסה (!) - חובה לנקות ולייבש את הגומי של פתח מכונת הכביסה עם מטלית יבשה כדי להסיר ממנו שאריות נוזלים. במיוחד בחלק התחתון שלו שהוא כמו בריכה קטנה לנוזלים ושם גדל העובש בדר"כ.

אם תקפיד על הנ"ל - מכונות הכביסה שלך לא יהיו מסריחות (אלא אם אתה מכבס בהן כל היום קקי וקיא). באחריות.

מתי ניקית את הפילטר של מכונת הכביסה לאחרונה?

האם ווידאת שהפילטר של כניסת המים למכונת הכביסה נקי ולא סתום או שאין בו משהו שמעודד ריחות נניח?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ובעיקר, כשמכבסים, אז לא צריך להעמיס את המכונה בצורה מלאה. דווקא כשיש המון בגדים הכביסה לא תצא טוב.

להקפיד על איוורור של המכונה, להשאיר את המכונה פתוחה, ובמקום מאוורר. 

להריץ תוכנית על טמפ' גבוהה כמו שאמרו. 

חזור לעדכן.

לפני 4 דקות, DAHUJI כתב:

מתי ניקית את הפילטר של מכונת הכביסה לאחרונה?

האם ווידאת שהפילטר של כניסת המים למכונת הכביסה נקי ולא סתום או שאין בו משהו שמעודד ריחות נניח?

נכון מאוד

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

תודה.

במכונה הקודמת ניקיתי עם אקונומיקה ולא עזר. אנסה שוב עכשיו..

כפי שציינתי, המיקום של המכונה לא מאפשר להשאיר אותה פתוחה לגמרי, או את המגירה, זה מפריע לדלת להסגר.

לייבש את הגומי ? אני לא מכיר אנשים שמייבשים את הגומי ואין להם את התופעות הנ"ל. מי יש לו זמן/עצבים לייבש גומי ? בקושי להוציא את הכביסה מספיקים וגם את זה לפעמים שוכחים.

• אהבתי 1
פורסם

תחליף למכונה עם פתח עליון. תוכל להשאיר פתוחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מתחזק ככה את מכונת הכביסה:

1. מגירת האבקה אני שם במדיח כל פעם שמצטבר שם נוזל כביסה או מרכך שלא נשטף.

2. אחרי שאני מוציא את המגירה, עם מברשת שיניים וספריי אקונומיקה אני מנקה את החלל - בעיקר את החלק העליון - מאיפה שהוצאתי את המגירה.

3. פותח את מכסה הניקוז (בדרך כלל ממוקם בתחתית) מנקה את הפילטר ומנקז את כל המים משם.

4. מפעיל את המכונה על 90 מעלות עם קפסולה של המדיח בתוך התוף ולאחר מכן עם מטלית מנקה את הגומיות ואת הדלת.

5. כמו שאמרו פה, חובה להשאיר את הדלת פתוחה, יש מגנט כזה מעליאקספרס שמחזיק אותה פתוחה אם אתה רוצה למנוע "מעוברים ושבים" לטרוק אותה.

6. בשביל לקבל כביסה ריחנית, חשוב מאוד לא להעמיס יותר מדי בגדים, *ולא* לשים יותר מדי מרכך כביסה - מספיק כמות ממש קטנה ואין שום צורך לשפוך עד שהמגירה היעודית מתמלאת.

• אהבתי 1

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

כתבו כבר הכל

השניקל שלי:

1. להפעיל מכונה ריקה עם חומץ

2. גם אם לא אפשרי להשאיר דלת ומגירה פתוחים, אפשר להשאיר חריץ פתוח

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, phpclub כתב:

כפי שציינתי, המיקום של המכונה לא מאפשר להשאיר אותה פתוחה לגמרי, או את המגירה, זה מפריע לדלת להסגר.

שום תכסיס מתוחכם / שמן נחשים / כישוף / קמיעות לא יצליח לפתור את הבעיה כל עוד הנתון הזה לא משתנה. ההמלצה של ספריאל הכי סבירה בינתיים, או שתמצא דרך יצירתית אחרת לשנות מיקום. לפעמים כל מה שצריך זה חמש סנטימטר והזחה בזווית...

חשוב שגם החדר עצמו שבו ממוקמת המכונה יהיה מאוורר בהגזמה. זה קל בירושלים, לא יודע איך ואיפה ממוקם מסתור הכביסה שלך.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עוד נקודה. בדוק שצינור המוצא של המכונה יושב בתוך צינור הניקוז (יעני standpipe) בגובה הנכון לפי הוראות ההתקנה. בנוסף, חייב להיות מעבר אויר חופשי - אין לאטום את המרווח בין צינור המוצא לבין צינור הניקוז. אם מותקן סיפון על צינור הניקוז, הפיה של צינור המוצא חייבת להיות מעל הנקודה הכי גבוהה של הסיפון. אם אחד מאלה לא מתקיים, יכולה להווצר בעיה של זרימה חוזרת של מים לתוך המכונה ועקב כך בעיות סירחון קשות. 

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

תקנה מאוורר usb קטן ושים אותו בתוך המכונה אחרי שהיא מסיימת, יחד עם איזה קרש או משהו דומה שימנע מהדלת להסגר לגמרי :-)

זה אומנם נאמר בחצי בדיחה, אבל יש לי חדר אמבטיה שסובל מחוסר אוורור והלחות הורסת את הארון והדלת, ולכן הצבתי מאוורר קטן שמופעל אחרי המקלחת.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 13 שעות, phpclub כתב:

המיקום של המכונה לא מאפשר השארה של הדלת פתוחה לרווחה, אז לרוב מישהו בבית טורק את הדלת ויוצא שהמכונה נשארת רטובה 

אצלנו הדלת נותרת טרוקה, ועדיין אין את הבעיות שאתה מתאר,

יכול להיות שמקור הריח הוא הביוב?

אולי כדאי לעקוב אחרי צינור הניקוז הגמיש, שיוצא מתחתית המכונה.

הוא אמור לעבור דרך סיפון שמונע חזרה של אויר ממערכת הביוב.

נקרא מחסום למכונת כביסה וכמובן יכול להיראות גם ככה

נראה לי שזה מה שידידנו @קורן בן אשר הסביר

לפני 24 דקות, קורן בן אשר כתב:

אם מותקן סיפון על צינור הניקוז, הפיה של צינור המוצא חייבת להיות מעל הנקודה הכי גבוהה של הסיפון. אם אחד מאלה לא מתקיים, יכולה להווצר בעיה של זרימה חוזרת של מים לתוך המכונה ועקב כך בעיות סירחון קשות. 

העקרון די פשוט, מופיע בתמונה בתור TRAP,

597138394_.gif.f00541967d7d2247ebda39fb3f2b42df.gif

בהצלחה

-

פורסם
לפני 8 שעות, phpclub כתב:

לייבש את הגומי ? אני לא מכיר אנשים שמייבשים את הגומי ואין להם את התופעות הנ"ל. מי יש לו זמן/עצבים לייבש גומי ? בקושי להוציא את הכביסה מספיקים וגם את זה לפעמים שוכחים.

אפילו לא לייבש את הגומי.

את המים שיש בתוך אטם הגומי הנ"ל, פשוט ל"העיף" עם האצבע לתוך המכונה כדי שלא ישארו מים בתוך האטם.

אתה לא תמיד יכול לעשות את זה ו/או להשאיר דלת מכונה ותא אבקה פתוחים ?  אז תתרגל להחליף מכונה פעם ב...   כי איוורור וניקיון מכונת כביסה זאת תחזוקה שוטפת שיש צורך לעשות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא חייב סיפון.

אפשר להשאיר את הצינור עודפים עם כמין U וזה מונע ריח.

פעם בכמה זמן אתם מפעילים מכונה.

ויותר חשוב... על איזה טמפ' מפעילים מכונות

אצלנו רוב המכונות 60 מעלות. לדעתי זה עוזר שלא יהיה ריח (+ דלת תמיד פתוחה וכמה מכונות כביסה ביום)

.

פורסם

אני ממליץ לזרוק לתוך את כל הספונג'ות ולהשים חומץ במקום חומרי ניקוי אחרים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...