Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 50 דקות, om2 כתב:

אצלנו רוב המכונות 60 מעלות. לדעתי

וזה לא הורס את הבגדים? 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא.

כל הבגדים עוברים כביסה ב60 מעלות ומייבש.

לא נרשמו תלונות מצד הבגדים 

בגדים מיוחדים (ממש מעטים) כביסה עדינה

ומייבש בחום נמוך יותר.

• מעניין 1

.

פורסם
לפני כשעה, guya72 כתב:

ת המים שיש בתוך אטם הגומי הנ"ל, פשוט ל"העיף" עם האצבע לתוך המכונה כדי שלא ישארו מים בתוך האטם.

לא נשמע הגיוני שצריך להעיף מים מהאטם גומי,

אצלנו יש צינור שמנקז את המים, צריך רק לדאוג שיישאר פתוח ולא סתום

לפני כשעה, om2 כתב:

לא חייב סיפון.

אפשר להשאיר את הצינור עודפים עם כמין U וזה מונע ריח.

מניסיון, יותר קל לשלם 25 ש"ח ולשים סיפון קבוע בקיר, מאשר לדאוג כל הזמן שהצינור הגמיש יישאר עם U 

-

פורסם
לפני 35 דקות, saar5555 כתב:

וזה לא הורס את הבגדים? 

אנחנו ירדנו מ-60 ל-50 מעלות (פשרה - אני רציתי 40, האישה 60, התפשרנו) - אבל גם לפני כן, כשכיבסנו ב-60 מעלות, לא היתה בעיה. אההה. שכחתי. כל הכביסה מיובשת במיבש. לא תולים. יש חריג אחד והו וילונות בסלון, וגם זה אירוע נדיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרוב אני מכבס 40 מעלות. זה גם בתוויות של הבגדים. 

תולה את הכביסה, אין מייבש.

60 מעלות זה שמור רק למגבות וסדינים. מצעים.

חושש שמא בגדים יתכווצו. 

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כביסה על 40 גם מנקה

אבל על 60 יוצאת ריחנית יותר (אולי בגלל שזה מנקה יותר או משמיד יותר חיידקים ומחוללי ריח רע.לא יודע ) ובדרך כלל יותר נקי 

אצלי גם יש הבדל בין כביסה של גדולים שהבגדים יחסית נקיים בסל כביסה וכאלה של ילדים קטנים עם הרבה כתמים/חול/שתן וכו' 

לקטנים יש כביסה אינטנסיבית גם על 60 מעלות

אבל לוקחת כמעט 4 שעות.

.

פורסם

גם אצלי הדלת של הארון לא מאפשרת כביכול להשאיר את הפתח של המכונה פתוח. אז קניתי זרוע מגנטית כזו מעליאקספרס שמחזיקה את פתח המכונה, יחד עם דלת הארון, מעט פתוחות, וזה עושה עבודה נהדרת. המכונה הזו בת 12 ויש ממנה 0 ריח.. בלי שום שטיפות, טבליות, אקונומיקה, ייבושים, או פעלולים אחרים.

17603395794971468110975490793533.thumb.jpg.58c2113a62bff495504e8b542e10049c.jpg

• רעיון טוב! 3

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, BEEKER כתב:

לא נשמע הגיוני שצריך להעיף מים מהאטם גומי,

אצלנו יש צינור שמנקז את המים, צריך רק לדאוג שיישאר פתוח ולא סתום

בתוך האטם גומי הזה מצטברים מים בזמן הכביסה.

בזמן שהמכונה לא עובדת, הלחות שיש בתוך האטם מאפשרת גדילה של עובש/ חיידקים, והם אלו אשר גורמים לריח הרע.

ברגע שאתה מנקז משם את המים (ולא חשוב איך - ספיגה עם סמרטוט, "להעיף" עם האצבע וכו') + איוורור (השארת הדלת פתוחה) למעט טיפות מים שנשארו - זה מונע את גדילת העובש/ חיידקים וכמה מונע את הריח הרע..

הערה : אני מתכוון לאטם גומי שמונע נזילת מים מצד הדלת בזמן הפעלת המכונה (למקרה ואנחנו לא מדברים על אותו אטם... )

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
בתאריך 12.10.2025 בשעה 08:17, phpclub כתב:

במכונה הקודמת ניקיתי עם אקונומיקה ולא עזר. אנסה שוב עכשיו..

מבין לגמרי, אבל איזו ברירה יש לך?... אני לא מכיר חומר חריף ו/או חזק יותר שאפשר לנקות איתו מכונת כביסה.

אקונומיקה זה ה"טופ" והיא קוטלת ידועה מאוד של כל נושא העובש (בעצם מסיר העובש של סנו הוא בסה"כ אקונומיקה בתרסיס).

לא הייתי שם חומצת מלח במכונת הכביסה (HCl, חומצה הידרוכלורית).

כפי שציינתי, המיקום של המכונה לא מאפשר להשאיר אותה פתוחה לגמרי, או את המגירה, זה מפריע לדלת להסגר.

לא חייב פתוחה לגמרי. גם חצי-פתוחה זה מעולה.

אצלי הדלת של מכונת הכביסה (פתח חזיתי) חצי פתוחה וגם מגירת האבקה חצי פתוחה - שני הנ"ל פתוחים קבוע כשהמכונה לא בשימוש.

לייבש את הגומי ? אני לא מכיר אנשים שמייבשים את הגומי ואין להם את התופעות הנ"ל. מי יש לו זמן/עצבים לייבש גומי ?

כן. לייבש אחרי כל כביסה את הגומי האפור של מכונת הכביסה... מדגיש - אחרי כל כביסה.

זה לוקח בדיוק 10 שניות וגם זה לא.

למי יש זמן ו/או עצבים לייבש את הגומי האפור של מכונת הכביסה לאחר כל כביסה?

למי שלא רוצה לחיות קבוע עם עובש בתור בן לוויה נאמן.

למי יש זמן ו/או עצבים לעשות ספורט?...

בתאריך 12.10.2025 בשעה 09:19, `Infinity כתב:

יש מגנט כזה מעליאקספרס שמחזיק אותה פתוחה אם אתה רוצה למנוע "מעוברים ושבים" לטרוק אותה.

הכוונה לזה.

לפני 23 שעות, om2 כתב:

אצלנו רוב המכונות 60 מעלות

למה 60 מעלות?... סליחה, מיותר לגמרי.

את רוב העבודה עושה הדטרגנט (סבון) של אבקת/ג'ל/קפסולת הכביסה, ואת השאר עושים האנזימים.

40 מעלות זה לגמרי מספיק ויותר חסכוני.

יש מצב גם ש- 60 מעלות הורס ביגוד מהר יותר וגורם לצבעים לדהות מהר יותר. לא בטוח בזה לגמרי.

פורסם
לפני 5 שעות, guya72 כתב:

בתוך האטם גומי הזה מצטברים מים בזמן הכביסה.

יש שם מים רק בזמן הכביסה,

הם לא מצטברים, ובטח לא נשארים.

כשפותחים את הדלת בסוף הפעולה, יש קצת לחות וזהו,

היא מתייבשת בזמן קצר, גם כשהדלת טרוקה ולא פתוחה לרווחה.

-

פורסם (נערך)

ממליץ להשתמש ב50מל חומץ במקום מרכך.

לפחות פעם בשבוע לכבס ב60 מעלות, זה גם רשום בחוברת ההוראות של המכונה.

אחרי כול כביסה לפתוח את הדלת של המכונה ואת המגירה של האבקת כביסה, לא צריך עד הסוף.

לגבי הניקוי, בפורום הסבירו לי שצריך לתת לחומר זמן לעבוד כי המשקעים המסריחים מצטברים בתחתית התוף החיצוני ועל התוף הפנימי מבחוץ. 

גם לי הייתה מכונת כביסה מסריחה, מה שעזר זה לשפוך שקית של נוזל לניקוי מכונות כביסה של סנו לתוך תוף ריק לרבע שעה.

אחרי זה להוסיף ליטר מים כדי שמים יהיו קצת נראים בתוף, כול רבע שעה לסובב את התוף רבע סיבוב, זה ינקה את התוף הפנימי מבחוץ.

לאחר מכן להפעיל מכונה על 90 מעלות תוכנית כותנה.

וכמובן לפרק ולנקות טוב את מגירת אבקת הכביסה.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
בתאריך 13.10.2025 בשעה 16:25, DAHUJI כתב:

למה 60 מעלות?... סליחה, מיותר לגמרי.

את רוב העבודה עושה הדטרגנט (סבון) של אבקת/ג'ל/קפסולת הכביסה, ואת השאר עושים האנזימים.

40 מעלות זה לגמרי מספיק ויותר חסכוני.

יש מצב גם ש- 60 מעלות הורס ביגוד מהר יותר וגורם לצבעים לדהות מהר יותר. לא בטוח בזה לגמרי.

+1

כבר שנים שכל הכביסה שלנו לא עוברת טמפ' של 40 מעלות. חבל על האנרגיה המיותרת והבלאי המואץ של הבד.

מעבר לאמור, כל מספר סייקלים, אנו מפעילים מחזור אחד של הרתחה (90 מעלות) "על ריק" לצורך ניקוי המכונה והתוף מעודפי סבון (זה בהוראות היצרן ועם תזכורת של המכונה עצמה).

כנ"ל לגבי הסחיטה - 900 סל"ד זה די והותר לייבוש בסיסי (למעט מגבות שהולכות למייבש וגם אז מסתפק ב-1,200 סל"ד ולא מגיע למקסימום).

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לא יאומן על מה יהודים יכולים להתווכח 

כביסה על 40 או 60

טראמפ או ביידן

באותה להיטות

• מצחיק 2
  • לא הבנתי... 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שני הנושאים משפיעים על חיי היומיום. אבל רק על אחד אנחנו יכולים להשפיע.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...