Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש , מנועי 5 הצילינדרים האלה אמינים ומיוחדים, אחלה רכב. ראיתי אישית את המודעה ואם הייתי מעוניין להחליף לא הייתי חושב יותר מדי. ממליץ לך להביא שמן בתקן של קסטרול או וולף שנמכרים בארץ - למוסך. בגלל שהשמן שהיבואן שם הוא תוצרת פז. וכמובן כדאי לשים לב להחלפת נוזל גיר ורצועת טיימינג

• רעיון טוב! 1
פורסם

תתחדש!
היא ממש נראית חדשה!
רואים שזה רכב שמאוד אהבו במרוצת השנים.. 
היא גם לי קרצה ביד 2 במשך שבוע, בתור חובב דיזלים ;)

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Morde כתב:

גרמת לי להיכנס ליד 2 לראות אם יש איזה אקזמפלר דומה... :)

בהצלחה אחי!!

לפני שבוע ראיתי משהו מעניין.

אם הוא עוד לא מכר אותה יש V70 אחת ידנית, דיזל למכירה.

מבחור בשם יאן.

אם מעוניין, שלח לי פרטי ואפרסם את הצילום מסך של הרכב עם כל הפרטים

עריכה אחרונה על ידי NickName1
ו/ן
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

ת'חדש,סע בדרכים טובות

אין כמו לדוג אחלה מציאה בכלום כסף :)

לפני 9 שעות, nissan1211 כתב:

תתחדש , מנועי 5 הצילינדרים האלה אמינים ומיוחדים, אחלה רכב. ראיתי אישית את המודעה ואם הייתי מעוניין להחליף לא הייתי חושב יותר מדי. ממליץ לך להביא שמן בתקן של קסטרול או וולף שנמכרים בארץ - למוסך. בגלל שהשמן שהיבואן שם הוא תוצרת פז. וכמובן כדאי לשים לב להחלפת נוזל גיר ורצועת טיימינג

לא בהכרח נכון,רוב המוסכים ששמים שמן ככה זה בגלל אנשים שלא ממש מעניין אותם\טורחים לבדוק או לציין במעמד הרישום לטיפול

סוג של מתנחלים בחדר המתנה או בכלל זורקים את הרכב וממשיכים במונית לעבודה\סידורים

בכל המוסכים שהייתי (מורשים וגם שלא) אפשר לבקש שמן נורמלי בגלון,מן הסתם המוסך ישים לך שמן דגים של פז מבמבולה כי זה הכי זול לו

עריכה אחרונה על ידי ezuf
  • רעיון טוב! 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

על סמך מה אתה קובע שהשמן של פז נחות, אם הוא עומד בתקנים?

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ראשית, תודה מקרב לב לכל הברכות והתגובות. 

לגבי השמן ששמו במורשה - יועץ השירות הראה לי : יש להם מיכלי "גלון" של 4 ליטר צמיגות 0W30 עם כיתוב צבעוני ממותג   "מאיר - VOLVO".  לא שאלתי מי היצרן. 
ייתכן כמובן שזה של "פז". 

עריכה אחרונה על ידי orankohn
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תקן שעובר בעוונטה,רוצה שמן טוב? תשקיע וקח נוזל שבא מחברה נורמלית (קסטרול,מוביל1,והשאר)

פז מייבאים את השמן שבמתקני 1 קוב לך תדע מאיפה ומה השמן עבר עד שהגיע למוסך,שומר נפשו יירחק (דעתי בלבד כמובן,לא מכריח אף אחד לחשוב כמוני)

אם אכפת לך אפילו באחוז מזערי מהרכב ששלך או שלא (עבודה) - לפחות תשקיע בשמן שזה בטיפול שזה פעם בשנה (למרות שהשיטה עובדת והישראלי הממוצע יחסוך בכל דבר,העיקר ש"עקץ" את המערכת)

• משעמם 1

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, ezuf כתב:

ת'חדש,סע בדרכים טובות

אין כמו לדוג אחלה מציאה בכלום כסף :)

לא בהכרח נכון,רוב המוסכים ששמים שמן ככה זה בגלל אנשים שלא ממש מעניין אותם\טורחים לבדוק או לציין במעמד הרישום לטיפול

סוג של מתנחלים בחדר המתנה או בכלל זורקים את הרכב וממשיכים במונית לעבודה\סידורים

בכל המוסכים שהייתי (מורשים וגם שלא) אפשר לבקש שמן נורמלי בגלון,מן הסתם המוסך ישים לך שמן דגים של פז מבמבולה כי זה הכי זול לו

אני מדבר ספציפית על מוסכי היבואן , ממה שידוע לי הם שמים לכל מי שמגיע לטיפול את השמן המדובר ובבקשה ספציפית יכולים להביא לך שמן אחר . במוסכים רגילים זה סיפור אחר שם אפשר כמובן לבקש מבחר גדול יותר וחלק אפילו שואלים אותך

לפני 31 דקות, sperial כתב:

על סמך מה אתה קובע שהשמן של פז נחות, אם הוא עומד בתקנים?

שמן זה לא רק תקן למרות שקל להתבלבל בזה. זו תורה שלמה אבל אם לנסות להסביר בקצרה, שמנים מחולקים לכמה קבוצות, רוב השמנים שנמכרים היום כסינתטיים או ״טכנולוגיה סינטטית״ הם שמנים מקבוצה 3 שמתוספים ומזוקקים לרמה דומה לשל סינטטי מלא קבוצה 4 שאלה שמנים עמידים ויקרים יותר בפער לפחות בארץ ופחות נפוצים במוסכים. לכל חברה יש את קבוצת התוספים שלה שמשפיעה על התכונות של השמן.

לכל שמן יש תכונות שונות , שחלקן מפורסמות במסמך specs , כגון viscosity index , flush point, Noack וכו וזה משפיע על רמת ההגנה של השמן על המנוע , היכולת שלו להתמודד עם חום גבוה , ההתחמצנות שלו לאורך זמן וכן גם התאדות שלו במנוע (שאגב בוולוו חשובה)

תקן הוא דבר כללי שלא חייב להיות איכותי מאוד כדי לעבור , הרבה מאוד יצרנים עוברים את התקן ועדיין יש הבדלי איכויות בין השמנים. לשמן של פז אין מפרט מפורסם לציבור , לא ידוע אם הוא עבר את התקן דרך החברה או שהיצרן רק ממליץ להשתמש בו במסגרת התקן. זה לא אומר שהוא שמן גרוע כי בסוף זו חברה גדולה שמכבדת את עצמה ומוציאה גם מוצרים טובים, פשוט קסטרול היא חברת ענק עם תקציבי פיתוח אדירים ויכולות ולכן הייתי מעדיף שמן כזה (אגב וולוו ממליצים עליו כשמן הרשמי של הרכב) .

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, ezuf כתב:

קח נוזל שבא מחברה נורמלית (קסטרול,מוביל1,והשאר)

תרופות של טבע אתה לוקח, או רק של פייזר?

אני באמת רוצה לראות בדיקות שמראות הבדלים בתפקוד השמן, לא רק סיסמאות.

אגב, אותי פחות מעניין איזה תוסף יש בשמן, מעניינת אותי סטטיסטיקת תקלות במנוע - האם מנועים שמטופלים בשמני פז שובקים אחרי 100,000 ק״מ וקסטרול ב-300,000 ק״מ, או ששניהם ב-100,00 או שניהם ב-300,000.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

תרופות של טבע אתה לוקח, או רק של פייזר?

אני בכלל צם כל החיים,ככה לא צורך כלום ולא חולה אף פעם.

• משעמם 1

GTI

סאאמק כולכם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...