Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, 

ברשותי סוזוקי ספלאש ידנית 2013. כשאני מפעיל את המזגן ברכב, הכח של המנוע נחלש, אני מרגיש את זה מיידית שהאוטו פחות סוחב. בנוסף אם אני בהילוך נמוך ולא לוחץ על הגז האוטו כאילו מגמגם.. התנועה שלו לא חלקה. זה לא קורה כשהמזגן כבוי.

בנוסף בהפעלת המזגן יש רעשים כאלו ואחרים והוא גם לא באמת מקרר.

מוסך אחד אמר לי זה הפלגים, בדק וראה שהם תקינים.

מוסך אחר אמר לי ככה זה.. האוטו כבר מ2013.

אשמח אם מישהו כאן יכול לאפיין את התקלה ולהציע טיפול.

פורסם
לפני 22 דקות, יהושע 1987 כתב:

אני לא יכול לאפיין תקלה מתיאור של כמה מילים.

כמעט בכל אוטו שנהגתי בו, בשיא הקיץ והחום.. הפעלת מזגן מעמיסה מאוד על תפקוד המנוע. 

כבה את המזגן ותבדוק איך האוטו נוסע.

לגבי מזגן מקרר או לא, לוקח כמה דקות לקרר אוטו שעמד כמה שעות בחניה, בשיא החום. 

ייתכן שהמזגן לא מקרר, ואת זה כדאי לבדוק נקודתית. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 22 שעות, יהושע 1987 כתב:

ברשותי סוזוקי ספלאש ידנית 2013. כשאני מפעיל את המזגן ברכב, הכח של המנוע נחלש, אני מרגיש את זה מיידית שהאוטו פחות סוחב.

קורה לכולם... לפעמים צריך לנתק את ה-life support בשביל קצת כח למנוע.

When it's like 100 degrees outside but you need to pass someone on a  two-lane road: Divert all power from life support to the main thrusters! -  iFunny

בנוסף אם אני בהילוך נמוך ולא לוחץ על הגז האוטו כאילו מגמגם.. התנועה שלו לא חלקה. זה לא קורה כשהמזגן כבוי.

באוטומט, הטורים מתאימים עצמם לתוספת הנדרשת של הכח למזגן, בידני אני מניח שזה קצת שונה (כבר לא ממש זוכר איך זה בידני).

בנוסף בהפעלת המזגן יש רעשים כאלו ואחרים והוא גם לא באמת מקרר.

שאלה טיפשית, אני יודע, לשאול מעל גבי פורום כתוב- איזה רעשים?

לגבי לא מקרר, יכול להיות החל מסתם פילטר סתום שצריך ניקוי\החלפה ועד למדחס חדש, כולל הבאמצע- מילוי גז.

מוסך אחד אמר לי זה הפלגים, בדק וראה שהם תקינים.

מוסך אחר אמר לי ככה זה.. האוטו כבר מ2013.

פלאגים. 

בגלל תקלת מזגן? 

פלאגים???

אני הייתי מתחיל מהפשוט ביותר ומחפש את הפילטר של המזגן, ודואג לנקות אותו (או להחליף אותו). במיצובישי לנסר הוא מאחורי תא הכפפות, צריך לפרק את המגירה כדי להגיע אליו. לא יודע איך זה אצלך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

על פניו אתה מתאר 2 בעיות.

1. רכב עם מזגן מופעל מגמגם בסל"ד סרק.

המחשב מעלה את הסל"ד בהתאם לעומס על המנוע, כמו בהפעת מערכות חשמל ומזגן. אצלך זה לא קורה כך נשמע.

הייתי מתחיל בניקוי בית מצערת, ניתוק המצבר למינימום 15 דקות וחיבור.

2. מזגן לא מקרר ורעשים. זה לא משהו שאפשר לדעת על סמך התיאור שלך, מינימום בשביל הרעשים צריך סרטון וידאו או הקלטה.

זה משהו שאתה צריך לגשת איתו למקום שמתעסק במזגנים.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 30.7.2025 בשעה 15:33, ברווז כתב:

פלאגים. 

בגלל תקלת מזגן? 

פלאגים???

אני הייתי מתחיל מהפשוט ביותר ומחפש את הפילטר של המזגן, ודואג לנקות אותו (או להחליף אותו). במיצובישי לנסר הוא מאחורי תא הכפפות, צריך לפרק את המגירה כדי להגיע אליו. לא יודע איך זה אצלך.

קודם כל, תברח מהמוסך הזה ומהר 😜

אני מניח שהמזגן הרכב שלך אינו ״חשמלי״ כלאמר המדחס מקבל את כוחו באמצעות חגורת האביזרים של המנוע. 

מעבר להיות מדחס מזגן כזה צרכן כוח שבהחלט מעמיס על המנוע. יתכן ומיסבי המדחס אינם במיטבם כבר ויוצרים התנגדות מעבר למה שהיה קודם לכן העומס על המנוע גדל ומורגש יותר, שכן המדחס מתנגד למנוע ומכאן הגמגום (המדחס ״מנסה לעצור את המנוע״ ). 

גש למזגניסט, כלאמר למי שעוסק במיזוג לרכב שיבדוק את המדחס והאביזרים המחוברים אליו.

מנוע הרכב ככל שאתה מתאר, תקין. 

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...