Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אמא שלי בת 74 והיא כבר לא צעירה, נזקקת להרבה עזרה.

אנו הילדים החלטנו לתבוע את ביטוח הסיעוד ולהפעיל אותו. לשם כך צריך לתבועאת חברת הביטוח (אחת החברות הידועות במשק) - שכרנו עו"ד והתחלנו הליך של תביעה מול חברת הביטוח להכרה לקבלת קצבה חודשית + סכום חד פעמי.

נתבקשנו ע"י השופטת לתת חוו"ד מרופא מומחה בתחום הסיעודי - אכן מצאנו בעיר צפונית רחוקה (אנו גרים במרכז) רופא מצוין ושילמנו כ 6000 ש"ח (יש קבלה והכל...)

בשבוע שעבר העו"ד פונה אלינו ואומר שהשופטת החליטה החלטה חדשה: היא מפנה אותנו לחוו"ד מטעמה אצל רופאה מומחית באיזור המרכז והתשלום של 7000 ש"ח + מע"מ - הפעם יתחלק בינינו לבין חברת הביטוח.

ואני שואל:

אז מה הטעם בחוו"ד הראשונה שהבאנו?

הרי יש לנו חוו"ד . האם היא לא טובה לחברת הביטוח ? אתם רוצים חוו"ד נוספת? תשלמו עליה אתם ואולי נחליט שאנו מוכנים ללכת.

אשמח להארות

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אני מנחש שחברת הביטוח הציגה חוות דעת נגדית והשופטת מבקשת חוו״ד מומחה מטעם בית המשפט. משהו מקביל לשמאי מכריע בתחום הרכוש (דובר בכך רבותֶבפורום המשפטי).

אגב, מדובר בביטוח פרטי או ביטוח דרך קופ״ח?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דרך קופ"ח. אז במקרה שציינת שזה חוו"ד שהשופטת מבקשת - זה נורמאלי לשלם חצי חצי ?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
לפני 22 דקות, rafi_vk כתב:

אנו הילדים החלטנו לתבוע את ביטוח הסיעוד ולהפעיל אותו.

קחו בחשבון שיש פה הימור מסויים. כל עוד אמא שלך גרה בבית תקבלו סכום X. אם בשלב מסויים היא תעבור למוסד, סכום התשלום החודשי גדל בעוד כמה אלפי שקלים.

אבל בגלל שתקופת התשלום מוגבלת בזמן ל5 שנים אאל״ט, יוצא שסה״כ התשלום של חברת הביטוח, על פני כל תקופת הביטוח, יהיה קטן.

לפני 1 דקה, אלעדית כתב:

הלא-נורמאלי הוא כבר זה שזה עובד בתביעה בבימ"ש ולא מול החברה עצמה.

לא מובן לי למה צריך תביעה בבימ״ש. עבור אבא שלי הספיק הליך של חוו״ד של רופא כדי שחב׳ הביטוח תכיר בו כסיעודי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בהחלט - אמא שילמה כל חודש במשף חייה המון המון וכשזה מגיע לרגע האמת לצערי אז אתה נתקל בסחבת של יותר משנה ועדיין אנו רק בחוו"ד......

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

לא מובן לי למה צריך תביעה בבימ״ש. עבור אבא שלי הספיק הליך של חוו״ד של רופא כדי שחב׳ הביטוח תכיר בו כסיעודי.

הוא אשר אמרתי. עצם זה שזה הגיע לבימ"ש ויש כאן מחלוקת, השופט לא יכול לפסוק בלי לברר את העניין לעומק.

פורסם

הפוליסות הקבוצתיות האלה במשבר אקטוארי קשה, למעשה בסוף 2024, כאשר הפוליסה של ״כללית״ היתה צריכה להתחדש, אף חברה לא ניגשה למכרז ובסופו של דבר המדינה האריכה את הפוליסה בשנתיים תוך צמצום ניכר בזכויות המבוטחים. המשבר נדחה לסוף 2026. בנוסף, אי אפשר יותר לרכוש ביטוח סיעודי פרטי.

פות״ש - לגבי שאלתך המקורית עליך לפנות למשפטן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 49 דקות, sperial כתב:

פות״ש - לגבי שאלתך המקורית עליך לפנות למשפטן

בשאלה משפטית לפנות למשפטן? 

Don't be silly

חוץ מזה שזו תשובה טריוויאלית, פות"ש מודע לזה ומלווה על ידי עורך דין. הוא בא לפורום רכב בשביל לקבל דעות נוספות מבעלי נסיון, לא את האובוויאס.

יום טוב גם לך

פורסם

כיוון שיש לו יועץ למה לפנות לפורום אנונימי שאין בו משפטנים?, מה גם שלדבריו יש החלטה של בית המשפט, לא ניסיון לנחש מה יחליט. רק מי שמכיר את החומר מקרוב יוכל ליעץ האם יש מקום לבקש שינוי.

פורסם

כי יש ערך לנסיון של אנשים, ואפילו לדעות. 

אם אפשר להסתפק רק באנשי מקצוע, אז אפשר לסגור את הפורום. בשביל הכוונה לבעל מקצוע רלוונטי יש מדרג ודפי זהב.

יום טוב גם לך

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

ברור שיכולתי לשאול את העו"ד. כבר שאלתי. אני פשוט רציתי לקבל תשובה מהצד כדי לקבל תמונה איך אנשים התנהלו במצבים דומים. ברור שאני בוחר מה לקחת ומה לא. אבל בהחלט חשוב להתקדם לאחר שיקול דעת.

תודה

פורסם

נושא כואב. קשה לראות הורים במצב כזה, ועוד יותר קשה להרגיש שאחרי שאמא נתנה ושילמה כל החיים מערימים כאלה קשיים.

הרבה בהצלחה ורק בריאות לאמא.

פורסם

מאחל לך הרבה כוחות ועזרה. 

כמו כן, אני מציע שתברר מה הזכויות בתוכנית של גילי תמיר. לפעמים אולי יש עזרה או חידוד של דברים. 

כמובן שיש את אתר כל-זכות. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני כשעה, Igalz כתב:

כי יש ערך לנסיון של אנשים, ואפילו לדעות. 

אם אפשר להסתפק רק באנשי מקצוע, אז אפשר לסגור את הפורום. בשביל הכוונה לבעל מקצוע רלוונטי יש מדרג ודפי זהב.

👍

• תוכן חדש...