Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

אני מחפש בעיקר מידע מה התנאים של מורה לביולוגיה מבחינת שעות/שכר ואיך נראית קריירה שמתחילה אי שם בגיל נגיד 35 ועד הפנסיה מבחינת פיתוח. 

אין שום רצון לעשות מיליונים, אבל רוצה להבין מה סדר הגודל לפרנסה ולשעות העבודה. למשל איך נראה שבוע ממוצע. עד כמה אפשר להגדיל או להקטין את המשרה, מה ההדלים בין ההתחלה להמשך כשיש יותר ניסיון וכדומה. 

בנוסף שאלה,

האם חייבים תעודת הוראה? או שדוקטורט בביולוגיה + ניסיון כמתרגלת ומרצה באונ' מספיק? 

יש אפשרות להוציא תעודת הוראה סחינם דרך האונ', השאלה אם צריך? 

אקדים תרופה למכה ואציין שהרצון ללמד תיכוניסטים ואולי טיפה צעירים מכך גדול משמעותית מאשר להיות מרצה, ללא קשר להבדלי השכר. למעשה יש גם הצעות מחברות הייטק עם שכר פי כמה וכמה משל מורה או מרצה, אך אין רצון או תשוקה לעיסוק הזה. זה ישמע מגוחך ותמים אולי לחלק מן האנשים, אבל החלום האמיתי מגיל צעיר של מושא השרשור הוא רצון להשקיע בדור הצעיר ולעזור להם להתפתח בתחום שמעורר בה תשוקה. מאוד אוהבת ללמד ותמיד משהו עצר אותה בחיים. עכשיו יש לה הזדמנות לעסוק 30-40 שנים במקצוע שהלב שלה באמת רצה. אני רוצה לקבל עבורה מידע. 

תודה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, כבוד על הרצון להיות מורה. מהניסיון הנקודתי במשפחה יש אנשים שפשוט נועדו לכך, וזו אש בעצמותיהם.

שאלתי את אשתי, שבעבר ניהלה בית ספר תיכון. התשובה שלה לגבי תנאים היא שהם משתנים, וכדי לקבל מידע מעודכן עליה מומלץ לפנות לארגון המורים.

לגבי קידום - המסלולים היחידים לקידום של מורים הם ניהול ופיקוח. מעטים מתקדמים בהם.

לגבי תעודת הוראה - הדרישה היא לרישיון הוראה הניתן על ידי משרד החינוך, בדרך כלל על בסיס תעודת הוראה (שנרכשת על ידי לימודים במוסד אקדמי), אבל יכול להנתן גם על בסיס אחר, כגון ניסיון קודם. יש הרבה גורמים משפיעים וצריך לבדוק במקום בו היא מעוניינת לעבוד ולהציג את המסמכים המעידים על השכלתה וניסיונה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מורה בתיכון ויש לי הרבה מה לכתוב ולדעתי לענות כמעט על כל שאלה שיש לך.

אבל כרגע אני בחוסר זמן. 

אבל רוצה לזכור להגיב לך מסודר.

אשמח אם תרכז את השאלות שלך 1-2-3 כדי שיהיה לי קל לענות על השאלות שלך.

ואם אתה רואה שעוד יום יומיים לא הגבתי. תן תזכורת.

• רעיון טוב! 1

.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, ניקו פ. כתב:

האם חייבים תעודת הוראה? או שדוקטורט בביולוגיה + ניסיון כמתרגלת ומרצה באונ' מספיק? 

יש אפשרות להוציא תעודת הוראה סחינם דרך האונ', השאלה אם צריך? 

נעשה את זה באימלוק מהיר, כמה שיותר וותק ככה השכר עולה. כל עוד לא ישברו את הנוסחה של וותק=שכר. היא לא תרוויח הרבה [לא בהתחלה כאמור אבל עם השנים זה עולה].

אם המטרה זה קריירה בשביל תנאי עבודה טובים, זה אחלה של דבר. אם כי צריך להבין את הנוסחה של ההסכמים הקיבוציים לעומקם ולהבין שצריך השקעה לאורך השנים.

אם ישברו את הנוסחה של וותק=שכר {לא נראה לי בטווח הקרוב}, היא כאמור תצטרך לבצע התאמות ולהתמקד בשיפור דברים אחרים ולאו דווקא מה שיעלה לה את הוותק.

להלן החפירה שלי:

על מנת לעבוד בתור מורה צריך תעודת הוראה כי זה עבודה עם רישיון. למרות שמדובר על משהו באזור שנתיים לימודים או פחות. ממליץ להתעדכן מול המכללות הרבות שיש.

דוק' בביולוגיה יקל אם היא מעוניינת לעסוק בביולוגיה בעבודה בתור מורה, אם היא מעוניינת לעסוק בתחום אחר אזי צריך לעשות את התואר הרלוונטי.

למרות שבמצב הנוכחי של ההוראה וכו', עם קצת מזל היא תוכל להגיע לבית ספר שחסר בו המקצוע הרלוונטי {להיכנס בתור מורה לביולוגיה) והיא תוכל בעזרת קצת "חמאה" (לא בקשיש, כן?) לעסוק בתחום הרצוי.

תנאים: תלוי אם מדובר באופק חדש או עוז לתמורה. לשניהם היא *אמורה* לקבל ותק על התואר השלישי ועל הוותק מהצבא, ממליץ להשקיע משקל רב לאחר הקבלה לבית הספר על מנת שיכירו לה לצורך וותק.

קרן השתלמות צריך לפתוח לבד, אני ממליץ ללכת על אחת הקרנות של אירגוני העובדים למרות שיש מגבלות בשנת ההשתלמות, מקבלים לאורך התקופה שצוברים בה כסף יותר כסף מהמעסיק.

מה הטייק שלי? אם זה ממש משהו שהיא רוצה, אני ממליץ ללכת על משהו באמצע - יש עבודות של עוזרי הוראה וכו'. להתחיל משם ולראות וגם לשאול כשהיא כבר עובדת בסביבה הזו, מה מו מי, ככה היא תוכל להבין מי נגד מי, לקבל יותר אינפורמציה והסברים ולא מגברים שלא היו שנייה במערכת הזו מהצד השני.

https://www.edjobs.co.il/לוח-דרושים

https://www.alljobs.co.il/SearchResultsGuest.aspx?page=1&position=469&type=&city=&region=

https://www.facebook.com/groups/be.shvil/?locale=he_IL

ואם היה לי כוח ורצון "להחנות" את עצמי בקריירה נוחה וקצת מתגמלת, הייתי בוחר בתחום ההוראה או משהו בתחום החינוך, כל עוד לא מדובר על שוק פתוח ויש ריגולציה מכבידה על המערכת (אם כי זה לא נראה כך לפי מודעות הדרושים), זה אחלה תחום לעבוד בו. יש פה אחלה רשת ביטחון חזקה בגלל ארגון עובדים דורסני, ריגולציה שלא מתאימה לתקופתנו ועליית שכר עיקבית [שקצת מדביקה את האינפלציה] לאורך השנים בהשוואה לתפוקה שצריך לעשות, במידה ועושים אוטומציות טובות. 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, ניקו פ. כתב:

אבל רוצה להבין מה סדר הגודל לפרנסה ולשעות העבודה.

עונה למיטב ידיעתי..וניסיוני. 

1. משרה מלאה זה 24 שעות של ללמד כיתה בשבוע עבודה.

מתוכן בערך 16-18 שעות פרונטליות.

2. יום הלימודים מתחיל ב 8 בבוקר ומסתיים ב 15:30. כמובן שיש ימים ארוכים/קצרים יותר.. בלת"מים לעתים.

3. התואר המתקדם עוזר בהחלט לטבלת השכר. מורה עם תואר שני מרויח יותר ממורה עם תואר ראשון. ודוקטור מרויח יותר מתואר שני. רישיון הוראה חייב. ויש מסלולי הסבה תוך שנה או שנתיים.. טבלאות שכר ניתן למצוא באינטרנט. בתחילת הדרך השכר לא להיט. נניח 14-12 ברוטו. 

4. בתיכון - מכיתה יוד עד י"ב עובדים בהסכם שנקרא עוז לתמורה. יש שעות פרטניות, ושעות שהייה. עובדים דרך הרשות המקומית/עירייה באותו היישוב. לא חייבים להיות מועסקים של משרד החינוך.  

עובדים 5 ימים בשבוע. תלוי בהיקף המשרה. 

5. בית הספר יכול או שיבקש להוסיף תפקידים כמו חינוך כיתה, וכו'. זה גם משולם בצורה גמול % למשרה. 

6. לגבי ביולוגיה אני יכול לברר..בגדול המשכורת בנויה מוותק, דירוג גמולים, תואר אקדמי והיקף משרה. לפעמים יש בונוסים לבית הספר. קח בחשבון שיכולים להכיר בוותק ההדרכה שלה וזה טוב, כי היא לא מתחילה מאפס.

7. יש תנאים סוציאליים, וגם לזה חשיבות.

מאחל המון הצלחה!! זמין לעוד שאלות. 

נ.ב לא דיברנו על פוליטיקות, עבודה בצוות, כיתות מאתגרות ששואבות אנרגיה וכל מיני דברים שקורים בשנה הראשונה. ויש דברים שלא מלמדים בתעודת הוראה.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני לא יודע למה אתה קורא ״תנאי עבודה טובים״ כי יש הרבה trade offs. למשל הנושא שהקהל אוהב לתקוף - ימי החופשה: מצד אחד דומה שיש הרבה ימי חופשה. מצד שני - אין שום גמישות (אפילו את החתונה שלי קבעתי לפי החופשות במערכת), וחלק לא מבוטל מימי החופש של התלמידים הם ימי עבודה עבור המורים.

גם שעות הנוכחות בבית הספר כבר אינן אותן 24 שעות שבועיות היסטוריות, צריך להיות נוכח בביה״ס נוכחות מלאה, מה שלא מונע מהורים להתקשר אליך גם ב-11 בלילה. וכמובן כל מיני פעילויות מחוץ לבית הספר שיכולות להוציא אותך מהבית לכמה ימים, כולל לילול לבנים בהשגחה על בני התשחורת.

נקודה נכונה היא שהעלה @DareDevil היא קרנות ההשתלמות - למורים תנאים שונים לחלוטין מאלה של כל מגזר אחר. צריך לבדוק את התנאים העכשוויים מול ארגון העובדים או יועץ שמכיר את הנושא.

מבחינת התקדמות ועליה בשכר - יש עוד מרכיבים חוץ מוותק. למשל השתלמויות מוכרות שיכולות לקדם את השכר בהדרגה בעשרות אחוזים (יש לזה כללים מדוייקים, כולל סוגים והיקפים של השתלמויות שונות), תפקידים כגון ריכוז מקצוע וכו׳.

לגבי תנאי העבודה - לפחות לגבי השירות הממשלתי, יש ברשת ״פורטל עובדי הוראה״. הסכמי השכר תופסים לכל המורים שאינם בחוזה אישי, ובכל זאת יתכנו הבדלים לפי בעלויות, כגון עיריות ורשתות.

אגב, כמורה מתחילה יש אתגרים של התמודדותֶעם התלמידים, וכמובן הכרת תוכנית הלימודים, בניית מערכי שיעור, כתיבת ובדיקת מבחנים וכו׳ להביא בחשבון שזה יגלוש גם הביתה, כי אי אפשר להספיק בשעות השהיה, מה גם שבדרך כלל התנאים בבית הספר אינם נוחים לעבודות אלה.

ועם כל הקשיים האלה למי שהעבודה מתאימה היא מתגמלת. קוריוז קטן - כאשר ישבנו שבעה על אבי ז״ל הגיעו לנחם מספר תלמידים שלו, כולל כאלה שבעצמם כבר היו פנסיונרים. מורה טוב רואה את הישגי התלמידים בזמן אמת, והרבה פעמים גם כשהוא פוגש אותם אחרי שנים רבות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, sperial כתב:

צריך להיות נוכח בביה״ס נוכחות מלאה, מה שלא מונע מהורים להתקשר אליך גם ב-11 בלילה. וכמובן כל מיני פעילויות מחוץ לבית הספר שיכולות להוציא אותך מהבית לכמה ימים, כולל לילול לבנים ב

צודק לחלוטין..

אבל נניח שבוע מסע ישראלי זה גם סוג של שובר שיגרה וגם משלמים על זה. 

מורה מחוייב ל3 ימים לדעתי. לטיול שנתי אחד בשנה. 

היום שום דבר לא בהתנדבות...פעם היו בונים על המחוייבות האישית של המורים. 

לגבי טלפונים ב23:00 בלילה - זה אם אתה מחנך כיתה, רכז או מנהל..בתור מורה מקצועי אני מבהיר מראש.. שעד 21:00 יכולים להתקשר. מעבר לזה..מוגזם. ואם זה לא דחוף אז עונים במהלך שעות העבודה המקובלות. אני לא בהייטק..

לגבי נוכחות בבית הספר. צר לי לאכזב, היעדרויות מורים זה משהו מאוד נפוץ...מעבר לכך שיש מורים שבמו"מ, עם סיבות אישיות לא פשוטות מצליחים להשיג תנאים טובים יותר..נניח פיזור משרה בצורה יעילה יותר. אישור להתחיל את היום מאוחר יותר..

מעל גיל 50 יורדות שעות פרונטליות. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם

סיפורי מוסר עבודה אני יכול לספר לך מפה עד קואלה לומפור, זה לא ייחודי למורים. חלק מהבעיה היא הנוקשות, כשאתה לא יכול לקחת שעתיים כדי להכניס את הרכב למוסך אתה מתחיל לקחת ימי היעדרות (תמיד בזוגות) וימי מחלה ואפילו סתם להיעלם.

לשיחות טלפון שהיו נכנסות בשעות מאוחרות - אצלנו זה אחרי 20:00 -  אני הייתי עונה ומבהיר שמחר יש יום חדש. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

עד כמה אפשר להגדיל או להקטין את המשרה, מה ההדלים בין ההתחלה להמשך כשיש יותר ניסיון וכדומה. 

זאת שאלה ממש טובה.

בתחילת הדרך ההמלצה שלי, זה חצי משרה עד משרה של 100%. כי יש קצת הלם השנה הראשונה..

עם הניסיון והידע, אפשר להעלות באחוז המשרה. אפשר 120%. ואפילו יותר..למיטב ידיעתי עד 140%..אבל צריך אישור מיוחד. לחילופין, אפשר שיעורים של פרוייקטים שיש בבית הספר או לעבוד בעוד בית ספר (אבל אז תיאום מס וכל זה, אני לא בטוח שכלכלית זה שווה. גם התשלום זה פר שעות  (מהניסיון שלי לפחות).

לפני 6 דקות, sperial כתב:

חלק מהבעיה היא הנוקשות, כשאתה לא יכול לקחת שעתיים כדי להכניס את הרכב למוסך אתה מתחיל

אני מסכים חלקית.

יש יום חופשי באמצע השבוע ואני מקדיש אותו לסידורים כאלה..קניות בסופר. טיפול שיניים.. 

אני חושב שכמו בכל מקום, למי שיש מרפקים, הוא קובע עובדה ולא מגיע.. על אף "חסמי הצריכה" שעושים. או מנסים לעשות.

ומורים שחוקים או ממורמרים נעדרים הרבה יותר.. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אין לי ידע בנושא, אבל חיפוש מהיר העלה כתבות מעניינות לגבי ה"חובה" לתעודת הוראה.

אחת מלפני שנתיים הציגה תחקירנים שהתקבלו לעבודה בלי תעודה, ובסופה תגובת משרד החינוך שזה אסור. 

אבל אחת אחרת מ-2024 מראה שנראה שגם הם נאלצו להגמיש את הכללים:

https://www.mako.co.il/news-education/2022_q3/Article-e113f8ff9a55281027.htm

https://www.themarker.com/news/education/2024-08-19/ty-article/.premium/00000191-6b70-d034-aff9-fb79fc6b0000

והנה קבוצת פייסבוק רלוונטית https://www.facebook.com/groups/morimhasavot/posts/3820372754911723/

בקיצור, מלא מידע ברשת על מסלולים שונים.

בשורה התחתונה, המחסור במורים חמור וכנראה שקופצים על כל אחד שמראה מוטיבציה ורצון.

פורסם
לפני 35 דקות, sperial כתב:

אגב, כמורה מתחילה יש אתגרים של התמודדותֶעם התלמידים, וכמובן הכרת תוכנית הלימודים, בניית מערכי שיעור, כתיבת ובדיקת מבחנים וכו׳ להביא בחשבון שזה יגלוש גם הביתה, כי אי אפשר להספיק בשעות השהיה, מה גם שבדרך כלל התנאים בבית הספר אינם נוחים לעבודות אלה.

כן .. העבודה ממשיכה גם בבית. שיחות טלפון עם הורים, תכנון שיעורים, בדיקת עבודות, מבחנים ועוד.

ניהול זמן זה גם משהו מאוד חשוב.

הרבה מקומות היום AI יכול לסייע.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני לא יודע האם כיום, עם עוז לתמורה, עוד קיים הסיפור של מעל משרה מלאה. בוודאי בשנים הראשונות, כשמורה עוד מתחיל, לומד את המקצוע וצריך להשקיע הרבה שעות ב״עבודות שלא רואים אותן״. אבל צריך להתחיל ממשהו, ומילא ההסכמים האלה משתנים.

@Be roo אכן יש מחסור קשה במורים ולכן מקבלים הרבה אנשים ומכשירים אותם תוך כדי עבודה. ויש גם כל מיני אנשים שמגיעים להוראה בשלהי הקריירה, כשצברו מספיק כסף ורוצים לתרום לחברה. הצד השני הוא אחוז עצום של נשירה בשנים הראשונות, העבודה קשה, יש לא מעט מנגנוני סינון על ידי הערכות של המנהלים, ולכן תחלופה לא קטנה. ויש סיבות טובות לכך שמאפשרים ליחסית הרבה מורים לפרוש בפרישה מוקדמת.

לגבי תיאומי מס - זו פרוצדורה פשוטה מאוד, ובדרך כלל כדאי להשלים אותה עם דו״ח שנתי וקבלתֶהפרשי מס. בהחלט לא סיבה להמנע מהגדלת היקף העבודה.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

. בהחלט לא סיבה להמנע מהגדלת היקף העבודה.

נכון..רק אמרתי את דעתי..

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

אני לא יודע האם כיום, עם עוז לתמורה, עוד קיים הסיפור של מעל משרה מלאה. בוודאי בשנים הראשונות, כשמורה עוד מתחיל, לומד את המקצוע וצריך להשקיע הרבה שעות ב״עבודות

קיים. חי ובועט. כן. היום גם מורים חדשים ישר נכנסים ומוכנסים לרפורמה. עם סיבות מיוחדות ניתן לבקש לצאת מזה, ולהיות ב"עולם הישן". 

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 8 שעות, ניקו פ. כתב:

זה ישמע מגוחך ותמים אולי לחלק מן האנשים, אבל החלום האמיתי מגיל צעיר של מושא השרשור הוא רצון להשקיע בדור הצעיר ולעזור להם להתפתח בתחום שמעורר בה תשוקה. מאוד אוהבת ללמד ותמיד משהו עצר אותה בחיים

זה לא מגוחך וזה לא תמים ואני מכיר מורים שעושים את זה, גם כאלו שכבר עשו את הכסף שלהם והמשכורת לא מכסה את החשבון מים של הגינה...

יש הרבה ביקוש למורים ולמצוא עבודה לא קשה, השאלה היא עם איזו אוכלוסיה רוצים לעבוד

שכר מורים זה דבר מאוד מורכב ואפשרויות ניהול השעות והזמן עם התקדמות הקריירה גם כן, והכי טוב יהיה לדבר עם מורה שכבר עובד ורצוי בתחום.

הכי חשוב זה להבין שבין הפנטזיה למציאות תמיד יש פער, ורצוי לגשר עליו כמה שניתן לפני שמקבלים החלטה...

גם לזכור, וסליחה על נפוץ האידיליה לרגע, שלהפוך להיות מורה כנראה תמיד אפשר, אבל לקבל משרה בהיי טק - לא.

יותר קל להיות חלוץ בשכר נמוך, שכבר עשית כסף והוא בבנק...

וקישור שנראה מועיל:

https://high-tech.macam.ac.il/finance-assistance/?_gl=1*nuwis2*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwk43ABhBIEiwAvvMEB8LLyEQqZ-Jginbb5-QBPFXJsNLnnCq78l7u2tmXdxqOZbvZqHJPGhoCV7sQAvD_BwE&gbraid=0AAAAADj4htWDhnW1bQJqVg16x3M7B8h88

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...