Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, falou כתב:

לזכור, וסליחה על נפוץ האידיליה לרגע, שלהפוך להיות מורה כנראה תמיד אפשר, אבל לקבל משרה בהיי טק - לא.

יותר קל להיות חלוץ בשכר נמוך, שכבר עשית כסף והוא בבנק...

צודק מאוד לדעתי..

והערת אגב שלי,

רוב גדול של מורי ההסבה נכון למה שאני ראיתי לא שורדים במערכת.. ועוזבים אחרי כמה שנים.

נקודות החוזק בהוראה, בעיניי בכל אופן, היא שזאת עבודה עם משמעות רבה מאוד. עם זאת, למורים חדשים לעתים נותנים תמהיל של כיתות מאתגרות...וזה לא פשוט...

מכיר גם סיפור עם מורה שעבדנו יחד והוא היום בן 50, ועשה לפני כמה שנים הסבה לעריכת דין.. אז יש גם כאלה שאחרי 20 שנה בהוראה מיצו את זה. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

סיפורי מוסר עבודה אני יכול לספר לך מפה עד קואלה לומפור, זה לא ייחודי למורים. חלק מהבעיה היא הנוקשות, כשאתה לא יכול לקחת שעתיים כדי להכניס את הרכב למוסך אתה מתחיל לקחת ימי היעדרות (תמיד בזוגות) וימי מחלה ואפילו סתם להיעלם.

לשיחות טלפון שהיו נכנסות בשעות מאוחרות - אצלנו זה אחרי 20:00 -  אני הייתי עונה ומבהיר שמחר יש יום חדש. 

הום מורים מחוייבים לשעות שהיה ופרטניות (ששניהם על הנייר בלבד ב 99% מהמקרים) אבל זכאים ל 3 ימי ההרה בשנה מעבר לחופשות הנדיבות (מה הבעיה הגדולה להכניס את הרכב למוסך ביום שישי או בשעה 3?).

בפועל מורים נמצאים כ 24 שעות שבועיות בבית הספר ועל זה כמובן מתווספים ימי הורים, טיולים, סיורים, טלפונים מההורים והצוות (שאלה נושאים שתלוי מאוד כמה אתה אסרטיבי ויודע להציב גובלות. זה נע מכל היום כל היום ועד שעה מוגדרת ביום).

מבחינת שכר בתארים מוסיפים לשכר וכך גם גמולי השתלמות. חשוב לבדוק גם איזה וותק מוכר כי הוא משפיע לא מעט על השכר. מורה מתחיל יכול לקבל בין 8 ל 10 ומורה עם וותק יכול להגיע בקלות גם ל 16-17 נטו.

לגבי קידום יש מגוון תפקידים בתוך בית הספר (מעבר למחנך יש רכז טיולים, רכזי מקצוע, רכזי בגרוות, רכז פדגוגי ועוד) שלכל אחד מהם יש שעות תפקיד שמחליפות שעות בכיתה וגמול באחוזים. גובה הגמול והשעות משתנים בהתאם ליכולת המו"מ וכמה בית הספר קמצן. מעבר לזה יש את תפקידי ניהול וסגנות ניהול בית ספר ומשרות בפיקוח שנעות בין מספר שעות הדרכה שבועיות ועד למשרה מלאה על תקן מפקח.

עוד דבר שחשוב לשים לב אליו זה שעות תקן לעומת שעות שהן לא תקן. שעות תקן משולמות גם בחופשים ואלה שלא רק על ביצוע בפועל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

עוד דבר שחשוב לשים לב אליו זה שעות תקן לעומת שעות שהן לא תקן. שעות תקן משולמות גם בחופשים ואלה שלא רק על ביצוע בפועל

זה הדבר הכי חשוב לדעתי. לבקש מראש שכל שעה שמלמדים תהיה בתקן..ולא פר שעה (אלא אם כן זה שעה של תיגבור או איזה פרויקט..ויש היום הרבה כאלה).

לפני כשעה, Night Driver כתב:

הנדיבות (מה הבעיה הגדולה להכניס את הרכב למוסך ביום שישי או בשעה 3?

המוסך שלי לא פתוח בשישי..לסירוגין. למיטב ידיעתי.

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 15 דקות, saar5555 כתב:

המוסך שלי לא פתוח בשישי..לסירוגין. למיטב ידיעתי.

אז או שקופצים בחלון או שלוקחים יום הצהרה. הם קיימים בדיוק בשביל בלת"מים כאלה.

פורסם

וכשלוקחים יום הצהרה כבר לוקחים שניים, כי אחרת מאבדים יום אחד. עוד עיוות של המערכת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את הרוב כבר כתבו בצורות כאילו ואחרות הנה ההדגשים שאני מכיר במשפחתי המורחבת.

1. כלכלית ומקצועית: הקידום היחידי שקיים הוא הוא וותק. המשכורת ההתחלתית היא די נמוכה, אבל מנהל שבאמת צריך את המורה יכול לעשות טריקים כדי להגדיל אותה קצת. המעטים שהולכים למסלול ניהולי עושים זאת כבר בשנות השלושים, חלק גדול לא מצליחים ונושרים או חוזרים להוראה. תואר שלישי מעניק 6% תוספת למשכורת. מקצועית המערכת מאד שמרנית, את החידושים האחרונים בביולוגיה לא ילמדו , למעט כיתות "מצטיינים" אבל על זה בהמשך.

2. חופשות: נוח מאד כשיש ילדים קטנים ורוצים לבלות איתם זמן כימסונכרנים עם המערכת, אין כמעט אפשרות לחופשות ספונטניות.

3. מערכת שעות: במיוחד למי שאינו מחנך המערכת אינה 8-15. יש ימים קצריםשל שלוש שעות ימים וארוכים של תשע שעות עם "חלונות", "דלתות", שעות מילוי מקום ושעות שהיה. ככל שהוותק עולה, המערכת נהיית יותר מסודרת.

4. מורים חדשים: בסוף התור של שרשרת המזון וכתוצאה מכך מקבלים את הכיתות הכי קשות. לא תוכל להשוות כיתה ז של מורה למדעים מול הכנה לבגרות של יא יב בביולוגיה.

5. האתגר: נראה לי משאלתך שאתם לא מבינים מהו האתגר העיקרי כיום במיוחד למורה מקצועי: החומר הלימודי הוא ברמה של שבועיים ראשונים בשנה א באוניברסיטה. עם המערכת מקבלים גם מערכי שיעור מסודרים. כמובן שישנן תוכניות למצטיינים ואתגרים, אבל זה לא קורה למורים חדשים. ככל שהשנים חולפות ומעמד המורים מתדרדר הן בעיני התלמידים והן בעיני ההורים האתגר הוא ביצירת סביבה שמאפשרת לימוד. התעסקות ב"משמעת" דורשת  כשליש עד חצי מהזמן של השיעור, כאשר אצל מורה חדש זה יכול להוות כמעט את כל השיעור ואצל מורה מנוסה מעט מאד. כמובן שזו יכולת שלא נלמדת בדוקטורט לביולוגיה ומעט מאד בלימודי תעודת הוראה, אלא יותר יכולת אישית. קראתי שכשליש מהמורים החדשים נושרים בשנתיים הראשונות, ואותי זה מפתיע שלא יותר. כמובן שזה תלוי גם באופי בית הספר, רמת הגיבוי מההנהלה, הרמה הסוציו-אקונומית של ההורים, העיר וכו'.

6. תנאי קבלה: באופן רשמי נדרשת תעודת הוראה. בפועל זה עניין של היצע וביקוש כאשר נראה שכרגע הביקוש עולה על ההיצע. יש מקומות שבהם אם יש יכולת לשמור על רמת הרעש מהתלמידים שתהיה נמוכה ויודעים את ה ABC בלי שגיאות מתקבלים כמורה לאנגלית. הדוקטורט מהווה יתרון כי יש מנהלים שמתגאים בזה "אצלנו כל המורים המקצועיים הם דוקטורים" ויש הורים שחושבים שזה נותן ערך ללמידה. תלוי לאן רוצים ללכת, לא נראה שלימודי תעודת הוראה מוסיפים בשלב הזה.

יצא לי הרבה יותר ארוך ממה שהתכוונתי, יש לכם הרבה מה לקרוא ולעכל, אם תרצו להתמקד בשאלות נוספות אתם מוזמנים.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

החופשות הרבה פחות נוחות מכפי שנדמה מבחוץ - יש ימי השלתמות, ימי היערכות, ימי הרשמה ועוד מיליון מטלות שמבוצעות בזמן שהילדים בחופש. במקרה הטוב, נטו למי שמגיש לבגרות יש החגים עצמם ו-3 שבועות בחופשת הקיץ, כמובן שאלה גם הימים הכי יקרים לטיסה או נופש בארץ. גם שעות העבודה בלי מטלות נוספות בהחלט חורגות משעות הסכם העבודה, כי במעט מעוד בתי ספר יש מתקנים שמאפשרים למורה לעשות את העבודה שמחוץ לכיתה בשקט.

אתגר שמירת המשמעת הוא אכן אתגר גדול, יש מי שמביא את זה מהאישיות שלו, יש מי שלא עומד בזה. אשתי עם ה-1.50 מ' שלה היתה עומדת בין 8 ז'לובים של 1.80 מ' ומעלה והם היו רועדים מפחד. אילו זה הייתי אני כנראה שהייתי בורח עם הזנב בין הרגליים (צריך להוסיף ש-80% מהקריירה שלה היתה בבתי ספר של נוער בעייתי, רק בשנים האחרונות עברה לבית ספר שרובו נוער רגיל).  את אחוז הנשירה\תחלופה הגבוה בשנים הראשונות כבר הזכרתי, גם הקושי להתמודד עם הנוער וגם הדרישות המקצועיות והבקרה של הדרג הממונה.

אגב, לגבי תואר אקדמי, תיאורטית תואר שני הוא תנאי להוראה  בחטיבה העליונה. מעשית זה כבר עניין של היצע וביקוש, יש מקומות שיקפידו, יש שישמחו שיש מי שמשגיח על הילדים ותו לא.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הערה קטנה לדיון - שנת שבתון. שאלתי פעם קרובת משפחה שיצאה לשנת שבתון מה התנאים והתברר שמקבלים שכר של 60-70% שמשולם מתוך קרן השתלמות של המורה ( כן, המורים משלמים שכר של עצמם ), וגם צריך לעשות קורסים בשנה הזאת. אני מקווה שזכרתי נכון, אם טעיתי, נא לתקן אותי.

פורסם

במהלך הקריירה אשתי יצאה לשני שבתונים. את הראשון ניצלה לצורך לימודי תאור שני, השני היה בהחלט שבתון. 

העקרון כזה (כפי שאני מכיר, ואיני מעודכן):

1. בקרנות ההשתלמות הייעודיות למורים חוסכים אחוז יותר גבוה מהשכר מאשר בקרן השתלמות "רגילה".

2. את הקרן חייבים לנצל לצורך לימודים מוכרים. למי שאין תואר שני הדרישות מאוד קפדניות, למי שיש תואר שני יש מבחר עצום של קורסים שיכולים להיות כיפיים כמו טיולים מודרכים מכל מיני סוגים, אפילו הכירו להאשתי במנוי לחדר הכושר (אבל זה היה מזמן).

3. הקרן משלמת 60-80% (בערך) מהשכר - תלוי במשך החסכון (6-8 שנים, מעבר לכך צריך לפתוח קרן חדשה), וכן את שכר הלימוד.

4. שנת השבתון נספרת לוותק. כמוכן, מי שמשלים תואר נוסף (שמעלה את שכר היסוד ונגזרותיו) זוכה לאיפוס של ספירת גמולי ההשתלמות, הוא מתחיל לצבור אותם מחדש.

5. קרנות השתלמות שלא נוצלו הופכות לחסכון ארוך טווח נאה מאוד שביציאה לפנסיה מוכר לקיבוע הזכויות.

פורסם
לפני 31 דקות, sperial כתב:

החופשות הרבה פחות נוחות מכפי שנדמה מבחוץ - יש ימי השלתמות, ימי היערכות, ימי הרשמה ועוד מיליון מטלות שמבוצעות בזמן שהילדים בחופש. במקרה הטוב, נטו למי שמגיש לבגרות יש החגים עצמם ו-3 שבועות בחופשת הקיץ, כמובן שאלה גם הימים הכי יקרים לטיסה או נופש בארץ. גם שעות העבודה בלי מטלות נוספות בהחלט חורגות משעות הסכם העבודה, כי במעט מעוד בתי ספר יש מתקנים שמאפשרים למורה לעשות את העבודה שמחוץ לכיתה בשקט.

זה נכון לתפקידי ניהול. השאר נותים יום או יומיים הערכות בסוף אוגוסט, תגבורים לפי בחירה שלהם ובגרויות שמסתיימות בתחיל יולי (לימודים די דלילים ובתמורה מקבלים גמול הכנה לבגרות כל השנה).

אין ספק שהחופשים של המורים הם בתקופות היקרות יותר לחול כי אלה תקופת החופשות של כולם.

פורסם
לפני 3 שעות, borsood כתב:

מערכת שעות: במיוחד למי שאינו מחנך המערכת אינה 8-15. יש ימים קצריםשל שלוש שעות ימים וארוכים של תשע שעות עם "חלונות", "דלתות", שעות מילוי מקום ושעות שהיה. ככל שהוותק עולה, המערכת נהיית יותר מסודרת.

4. מורים חדשים: בסוף התור של שרשרת המזון וכתוצאה מכך מקבלים את הכיתות הכי קשות. לא תוכל להשוות כיתה ז של מורה למדעים מול הכנה לבגרות של יא יב בביולוגיה.

5. האתגר: נראה לי משאלתך שאתם לא מבינים מהו האתגר העיקרי כיום במיוחד למורה מקצועי: החומר הלימודי הוא ברמה של שבועיים ראשונים בשנה א באוניברסיטה. עם המערכת מקבלים גם מערכי שיעור מסודרים. כמובן שישנן תוכניות למצטיינים ואתגרים, אבל זה לא קורה למורים חדשים. ככל שהשנים חולפות ומעמד המורים מתדרדר הן בעיני התלמידים והן בעיני ההורים האתגר הוא ביצירת סביבה שמאפשרת לימוד. התעסקות ב"משמעת" דורשת  כשליש עד חצי מהזמן של השיעור, כאשר אצל מורה חדש זה יכול להוות כמעט את כל השיעור ואצל מורה מנוסה מעט מאד. כמובן שזו יכולת שלא נלמדת בדוקטורט לביולוגיה ומעט מאד בלימודי תעודת הוראה, אלא יותר יכולת אישית. קראתי שכשליש מהמורים החדשים נושרים בשנתיים הראשונות, ואותי זה מפתיע שלא יותר. כמובן שזה תלוי גם באופי בית הספר, רמת הגיבוי מההנהלה, הרמה הסוציו-אקונומית של ההורים, העיר וכו'.

נכון ימים קצרים, אבל זה די נדיר.. ובגדול, הולכים לפי המערכת. 

מורים חדשים: צודק בכל מילה. מאידך, אחרי כמה שנים, לומדים לקרוא ולפענח את הכיתה. מורה וותיק גם מתמודד עם בעיות משמעת, אבל גם לומד איך לגייס את המעגלים הקרובים ולדעת לתמרן (דברים שאני לא בטוח שמלמדים בתעודת הוראה). בנוסף רציתי להגיד שהלמידה בתיכון היא הרבה יותר לעבר מטרה (בחינות בגרות) בשעה שבחטיבת הביניים, זה יותר הקניית הרגלי למידה/עבודה ולימוד בסיס הידע. 

לגבי אחוז המורים הנושרים, אתה צודק בהחלט. העבודה היא קשה, יחד עם דימוי לא להיט. לכן קיים מחסור גדול במורים טובים.

בסוף זה תלוי באיכות האדם עצמו, ובמידת ההתאמה שלו לסביבה, לקהילה וכו', דברים שעל האדם להבין בעצמו מיהו ומהן היכולות שלו. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כל הכבוד לאישה בת 35 שרוצה ללמד בבית ספר. להסתכל היום קדימה עד הפנסיה זה משהו שלדעתי רק נשים מסוגלות. להן המקצוע הזה מתאים כמו כפפה ליד. אבל הנוער של היום הוא קשה עד בלתי נסבל, חצי מהשיעור מתבזבז על משמעת ורוב הכתה מוכנה ללמוד רק לקראת בחינה. בבתי הספר יש מורים טובים ויש גם כאלה שלא היית נותן להם לנהל מכולת (אולי לפוליטיקה הם כן מתאימים..). מאוד חשוב ללמד בעיר טובה עם שם טוב ובית ספר עם שם טוב ותלמידים "טובים". גם במחיר של נסיעה של חצי שעה-שעה מהבית.

בהצלחה, חשוב להתייעץ עם מורים פעילים בפורומים מתאימים. לדעתי, כאן זה לא הפורום המומחה בנושא הזה.

**הכותב למד תואר ראשון (מנע"ס+מחשבים)+שנה רביעית של לימודי הוראה, עבד שנה בתיכון ומאז לא חזר לשם 😉

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 4 דקות, Michazzz כתב:

מאוד חשוב ללמד בעיר טובה עם שם טוב ובית ספר עם שם טוב ותלמידים "טובים". גם במחיר של נסיעה של חצי שעה-שעה מהבית.

דווקא פה חולק עליך.

אתה יכול לעבוד עם תלמידים "טובים" ו"בני טובים" שיבואו עם עו"ד ליום ההורים וצלבו אותך על כל נאד בגיבוי מלא של ההורים המקושרים ואתה יכול לעבוד עם נוער "זבאלה" שהסיכוי שיוצא בגרות נמוך ושיהיו במחששה יותר מבשיעור בלי להציק לך יותר מידי ובלי שיהיו למערכת ציפיות ממך.

"בני הטובים" לא יספרו אותך ואולי יבינו מה היית כשיהיו בשנות השלושים שלהם אבל לעומתם ה"זבאלה" יתחלקו לכאלה שאתה לא תעניין אותם ולכאלה שתשנה להם את החיים ויזכרו לך את זה כל חייהם.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, Night Driver כתב:

ולכאלה שתשנה להם את החיים ויזכרו לך את זה כל חייהם.

נראה לי שזה משמעותי, לא ?

לפני 38 דקות, Michazzz כתב:

מאוד חשוב ללמד בעיר טובה עם שם טוב ובית ספר עם שם טוב ותלמידים "טובים". גם במחיר של נסיעה של חצי שעה-שעה מהבית.

ולהוסיף להערה מקודם - הוראה היתה פעם מקצוע עם רוב גברי, אבל עם השנים (והנוחות...בלו"ז) יותר נשים הגיעו לתחום. 

לגבי נסיעה חצי שעה עד שעה, לדעתי זה לא לכל אחד  - לו רק מבחינת הזמן שהולך בנהיגה או הנסיעה בכביש. 

[גילוי נאות: עושה את זה כבר כמעט עשור]. 

ולגבי בתי ספר טובים... אז בגדול כולם די דומים בעיניי, מבחינת הצייסט גייסט (רוח הזמן). כולם רואים אותן סדרות בטלויזיה, טסים לאותם מקומות, ותרבות השופוני אותו הדבר. ובקישור שצירפתי כאן, כשרואים 5.37 במדד להרבה בתי ספר, אתה יכול להבדיל ביניהם? 

אני חושב שהרבה פעמים זה חתול בשק.. אתה מתחיל לעבוד בבית הספר, וצריך להתאים את עצמך לתרבות הארגונית..והיום - אם יש אפשרות, לבחור בית ספר עם אקלים נוח שהמורה משתלב בו היטב. כן יש חשיבות לעבוד קרוב לבית (פחות בלאי על האוטו, פחות הוצאות דלק, פחות זמן מיותר על הכביש, פחות סיכוי לתאונות...).

וכפי שכבר דובר כאן, מדי שנה, בערך 5% מצוות המורים עובר/פורש/מתחלף. יוצא שאחרי שנתיים שלוש, כבר יש צוות בית ספרי אחר. 

בסופו של דבר, המורים המתמידים, הם בסופו של דבר הופכים לגרעין הצוות האיכותי באותו בית ספר. ובכלל, אין חכם כבעל ניסיון.

להסתכל היום קדימה עד הפנסיה זה משהו שלדעתי רק נשים מסוגלות.

לא כל כך הבנתי את המשפט הזה. כי בלי קשר לאיזה מקצוע הבן אדם עובד, הוא חושב על העתיד (הרחוק או הקרוב, זה עניין שלו).

ואם חוזרים לנושא כאן: אני חושב שמהלך קריירה בחינוך זאת ריצת מרתון ארוכה.. ולא ספרינטים.

ולגבי ההוראה עצמה, העבודה, אני יכול לתאר במילים את הקשיים והיתרונות והחסרונות. אבל את החוויה האישית שלי אני לא יכול להעביר.. אז כמו שכותבים פה לאנשים.. תעשו נסיעת מבחן ואז תחליטו.  בסוך מדובר בחבילה כמו חבילת ערוצים בטלויזיה.. אז יש חופשים, אבל יחסית עובדים בבית הרבה. יש בעיות משמעת. אבל לפעמים יש תלמידים שזוכרים אותך לטוב וכותבים מכתב פרידה מרגש שנותן כוח להמשיך.. 

חיילים במדים שמגיעים לבקר בטקסים של יום הזכרון ואז אומרים לך שזוכרים אותך וכמה התגעגעו לבית הספר. ופתאום מעריכים אותך יותר, ואומרים לך את זה. 

ביום יום? העבודה אולי אפורה לעתים. 

אבל הנוער של היום הוא קשה עד בלתי נסבל, חצי מהשיעור מתבזבז על משמעת ורוב הכתה מוכנה ללמוד רק לקראת בחינה.

מסכים עם זה בחלקו. יש ויש. ולא לשכוח שתיכון זה תקופה מעצבת (ואין מושג מה יהיה עם אותו תלמיד שכרגע הורס שיעורים..)

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ללמד בעיר טובה עם בני טובים מאפשר שיח טוב עם ההורים, מסגרת חינוכית תומכת מהעיר מהמשפחה ומהבית, יותר קל לשוחח עם ההורים בלי לחטוף מהם קללות ערסיות...

לתכנן מגיל 35 את העבודה מעכשיו ועד הפנסיה זה משהו שמשתנה בד"כ אצל גברים שמשתעממים לפעמים מעבודה שחוזרת על עצמה, לעומת מורות שמבחינתן ככה יוכלו לתכנן את החופשות ההריונות וכו' וכו'.

ללמד מי שרוצה ללמוד זה הכי קל, פחות הפרעות ויותר זמן מהשיעור ללימוד עצמו. בבית ספר קשה בעיר קשה עם תלמידים קשים - זה מעייף עד מאוד.

ושוב, כל הכבוד לאישה שבוחרת לעשות את ההסבה להוראה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...