Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 1.3.2025 בשעה 10:51, hondacivic02es כתב:

בפקקים אני מיד מעביר למצב ידני ונשאר בעיקר על הילוך ראשון

בגלל שהרפידה של ההילוכים האי זוגיים היא הראשונה להישחק (ממה שקראתי פה בפורום וזה גם הגיוני - זו הרפידה שמעבירה את היציאה מעמידה במקום מה שדורש הכי הרבה כוח וגורם להכי הרבה שחיקה) נראה לי הגיוני להישאר בהילוך שני בפקקים כדי לאזן את השחיקה. זה מה שאני עושה בכל אופן (בפולקסווגן גולף).

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

קודם כל מבין אותך לגמרי, 

מאמין שלא מחדש כלום , אבל בוודאות הרעשים האלה הם סימפטום של קלאצ'ים שחוקים , זה הרעש שהם עושים שהם שוחקים\ קרובים לשם. 

רעש כזה של חתול מיילל כזה,  לדעתי התוכנה שברכב אשמה , הdq200 או בשמו היותר פשוט dsg7 "יבש" עמיד עד ל25.5 קג"מ , אז לדעתי יש מצב שהתכונה לקחה את המומנט לקצה ברמה שהקלאצ'ים התבלו הרבה יותר מוקדם מהמצב הרגיל  בסטוק.

ובלי קשר מניסיון של 3 וחצי שנים עם אותה איביזה , זה לא רכב ספורט , ולא קרוב לשם. (לדעתי) משום מה יצא לרכב הזה שם של רכב ספורטיבי ולא ברור לי למה .

כן המנוע יחסית לגודל שלו, חזק ואפילו באופן מפתיע , ה1.5 על המשקל הזה חיה אחרת ביחס ל1 ליטר.  במקרה יצא לי לנהוג על אחת , אבל עדיין זה לא באמת שם.  ובנוסף גם ב1.5 הגיר מגביל לשיפורים עם מגבלת המומונט. 

בכל מקרה אישית אני חושב שהתוכנות האלה הם בעיקר שיווק, כן זה שיפור זול ונגיש אבל ברוב המקרים זה גורע מהאמינות של הרכבים, ובוא נגיד שאני סומך על המהנדסים של ואג הרבה יותר  "מהמנדסים" של תוכנה כזו או אחרת .

בסופו של דבר אין מנוס מלהחליף לרכב חזק יותר .

שוב זו דעתי כמובן.

עריכה אחרונה על ידי Shay Fishman
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 2.3.2025 בשעה 20:22, ninickname כתב:

החלק האירוני בכל הסיפור הוא שפותח האשכול היה *התגובה הראשונה בפוסט הזה* והיה הראשון להגיד 

אחחח האירוניה. 

אני שמח שאתה מבסוט..

בכל אופן.. אין הוכחה חד משמעית שזה בגלל התוכנה. זה יכול להיות אופי הנהיגה שלי (אין לי בעייה להודות בזה).

אני גם מחליף צמיגים, רפידות, צלחות, ואת הבוקסות של המשולשים לעיתים תכופות יותר.

לפני 41 דקות, Shay Fishman כתב:

קודם כל מבין אותך לגמרי, 

מאמין שלא מחדש כלום , אבל בוודאות הרעשים האלה הם סימפטום של קלאצ'ים שחוקים , זה הרעש שהם עושים שהם שוחקים\ קרובים לשם. 

רעש כזה של חתול מיילל כזה,  לדעתי התוכנה שברכב אשמה , הdq200 או בשמו היותר פשוט dsg7 "יבש" עמיד עד ל25.5 קג"מ , אז לדעתי יש מצב שהתכונה לקחה את המומנט לקצה ברמה שהקלאצ'ים התבלו הרבה יותר מוקדם מהמצב הרגיל  בסטוק.

ובלי קשר מניסיון של 3 וחצי שנים עם אותה איביזה , זה לא רכב ספורט , ולא קרוב לשם. (לדעתי) משום מה יצא לרכב הזה שם של רכב ספורטיבי ולא ברור לי למה .

כן המנוע יחסית לגודל שלו, חזק ואפילו באופן מפתיע , ה1.5 על המשקל הזה חיה אחרת ביחס ל1 ליטר.  במקרה יצא לי לנהוג על אחת , אבל עדיין זה לא באמת שם.  ובנוסף גם ב1.5 הגיר מגביל לשיפורים עם מגבלת המומונט. 

בכל מקרה אישית אני חושב שהתוכנות האלה הם בעיקר שיווק, כן זה שיפור זול ונגיש אבל ברוב המקרים זה גורע מהאמינות של הרכבים, ובוא נגיד שאני סומך על המהנדסים של ואג הרבה יותר  "מהמנדסים" של תוכנה כזו או אחרת .

בסופו של דבר אין מנוס מלהחליף לרכב חזק יותר .

שוב זו דעתי כמובן.

כן, קודם כל את הקלאצים כבר החלפתי. בעל המוסך אמר שהוא בדק את המק"ט שלהם ואלה קלאצים מחוזקים (שמרכיבים ברכבי דיזל יותר) לפי מה שהוא אמר.

ימים יגידו ... 

לגבי רכב חזק יותר, כרגע הכיס לא מאפשר, מה גם שאני מושקע ברכב הזה ומאוד מאוד נהנה ממנו. החלקי חילוף והטיפולים יקרים אבל זה בכל הוואגיות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 שעות, דניאל1983 כתב:

מה המחיר להחלפת קלאצ'ים בצ'מפיון ובמוסכים מתמחים?

החלפתי אצל גיא מוטורוס. 4500 ש"ח. אני חושב שהמחירים בשאר המוסכים שהם לא צ'מפיון הם זהים. בצ'מפיון זה כבר סיפור אחר.

פורסם
בתאריך 1.3.2025 בשעה 15:44, zaf כתב:

אתה לא הראשון התוכנה הזו ״שברה״ לו קלאצ׳ים. יש כאן אחד שאצלו גם הלך המכטרוניקס. 

אתה יודע לכמה בעלי וואגיות הלך המכטרוניקס בלי קשר לתוכנה? זה מחלה של הרכבים האלה, גם הקלאצ'ים.

פורסם
בתאריך 4.3.2025 בשעה 14:03, hondacivic02es כתב:

לכמה בעלי וואגיות הלך המכטרוניקס בלי קשר לתוכנה

אכן, וזה בעיקר לאלה שלא השתמשו בשמן בתקן היצרן שעיכל את האטמים ונכנס לתוך המיכלול החשמלי וגרם לקצרים.

בתחילת הדרך -2009 בערך התגלה כבר אז ליצרן שהשמן שבו השתמשו אז מתחמם וממיס את האטמים סביב מכסה המכטרוניקס, מאז עדכנו כמה פעמים את תקן השמן (על התוספים השונים/חדשים שבו) והתופעה במיוחד למי שלא שם תוכנה, כמעט נעלמה לגמרי. יש כאלה ששיפצו מכלול אבל לא אטמו כמו שצריך וזה לא החזיק מעמד, יש כאלה ששיפצו אבל הנזק היה כל כך עמוק שבהמשך החלק שלא הוחלף כשל.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...