Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, היא כתבה שהאתר הראשון הוקם על בסיס גוגל דוקס ואז עיבוד ידני למחצה של הנרשמים. והפעם ניסתה ללכת שלב אחד קדימה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

שזה סוג של צימצום בעצמו.

לא הבנת את זה:

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

לא חושב שיצומצמו אלא שיעברו פשוט לעשות דברים אחרים יותר מסובכים ושיותר דורשים מגע של מתכנת ולא מכונה.

יש הרבה מוצרים / הרחבות למוצרים שעכשיו לא עושים כי הכמות כח אדם שצריכים כדי להקים אותם לא משתלמת.

זה מה שמשתנה מהר. וזו לא הפעם הראשונה שזה משתנה.

סט הבעיות שאפשר לפתור בזמן סביר ועלות סבירה מצטמצם. דברים שפעם מנהל מוצר היה מוריד מהשולחן שלו אחרי הערכה ראשונית של כמה זמן ומאמץ זה יקח -> הופך פתאום לאפשרי.

זה קורה כל כמה שנים עם כלים חדשים , ספריות חדשות ויכולות פלטפורמה חדשה - הפעם הקפיצה הנוכחית היא ביכולת לפתור בעיות יותר מורכבות יותר מהר - אבל זה לא שונה מאוד מהותית ממעברים שקרו הרבה פעמים כבר.

אם אתה חושב שלחברות אין מגירה של דברים שהן רוצות לעשות אתה אגב לא בכיוון.

בגדולות יש ממש ליינאפ של איפה להיות ב5-10 שנים הקרובות (עם רמות פירוט כאלו ואחרות) שעובדים עליהן קבוע.

לפני כשעה, פינדר כתב:

זו דוגמה למישהי שניסתה להרים אתר קטן מאפס, בלי ידע בתכנות.

דוגמא מעולה - מאוד מייצג את הפער בין ציפיות למציאות של איך משתמשים בכלים האלו.

עריכה אחרונה על ידי Liviur
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

שזה סוג של צימצום בעצמו.

ואנסה טיפה לפרט, למה אמרתי צימצום- אם אני יכול לבוא לצ'יפופו ולומר לו "תן לי קוד לתפריט של 5 שורות" עם הגדרות טקסט וכולי, זה חוסך לי כמתכנת X זמן עבודה. כל תיבה כזו שאפשר לשים עליה V, חוסכת זמן (שניתן לפנות למטלות אחרות) ומצריכה מעט יותר אנשים בסופו של יום לתפעול כל העסק. 

הנה משהו שחסך לי זמן היום- הייתי צריך להכין רשימה [של משהו] לטובת [דבר מה]. 

קפצתי לרגע למשרד של צ'יפופו, וביקשתי ממנו "תן לי רשימה של 20 [משהו עם הגדרה מדויקת של מה שאני מחפש]". 

קיבלתי מיד. חסך לי גיגול, העתק-הדבק, ועוד כמה פעולות- כמובן כמו קריאה ומעבר על התוכן לראות שה[משהו] אכן מתאים תוך כדי החיפושים, חיפוש תכנים אחרים. תשובה מידית, לגמרי בתוך מה שאני צריך, שחסכה לי זמן על משהו שנשמע קל ופשוט אבל מצריך עצבים לשבת ולחפש את השטות הזו.  מפה רק לסנן מה יותר מתאים מתוך ה-20 וזהו. 

את אותו העיקרון אפשר לקחת גם לתוך צוותים של מתכנתים (כשהטכנולוגיה תהיה בשלה דיה), להפוך פעולות מסויימות לאוטומטיות ולייתר כמה עובדים על הדרך כפועל יוצא. 

אבל זה כל הקטע, יש סיכוי שיש לך 5 מתכנתים עם 100 משימות שלא מגיעים אליהן כי הם תקועים על המשימה ה101.

אם את ה101 אתה מעביר לAI, הם יעבדו על ה101.

במקום להגיד "הנה אני יכול לפטר ולחסוך" אתה צריך לחשוב על זה בתור "יש לי כל כך הרבה כוח אדם איכותי שאני יכול להתפתח עוד".

לפני 6 שעות, ברווז כתב:

פעם ראשונה שאני נתקל באישה שמבקשת במפורש הסגברה :LOL:

רק על זה שהיא השתמשה בביטוי המטומטם הזה הייתי מבקש מצאטגיפיטי קוד שמכיל באגים ושולח לה

פורסם
בתאריך 8.5.2025 בשעה 15:23, פינדר כתב:

לעניין הזה של ניהול גרסאות. אין לה מושג מה בדיוק נשבר בקוד

זו בדיוק הנקודה -

בעוונותי עסקתי גם בניהול פרויקטים של תוכנה custom למערכות גדולות, לעיבוד וסינון מידע בזמן אמת.

כל פרוייקט כזה דרש תיעוד מפורט הכולל בקרת תצורה, ניהול גרסאות והאתגר הגדול code review בגלל שימוש בצוותים מבוזרים לכתיבת משימות שונות ״מסביב״ .

זה משהו שעדיין הכלים לא נותנים. גם עם פרומפטים מפורטים מאוד. הכלים לא שומרים על תצורה בין גרסה לגרסה ומאוד קשה להבין מה פוגע בביצועים שכבר היו טובים, כאשר נוצרה גרסה חדשה. 

אהה, אין תיעוד ברמת קוד. שזו דרישה של הלקוחות. 

למעשה עובדים כמעט כפול. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 שעות, zaf כתב:

זו בדיוק הנקודה -

בעוונותי עסקתי גם בניהול פרויקטים של תוכנה custom למערכות גדולות, לעיבוד וסינון מידע בזמן אמת.

כל פרוייקט כזה דרש תיעוד מפורט הכולל בקרת תצורה, ניהול גרסאות והאתגר הגדול code review בגלל שימוש בצוותים מבוזרים לכתיבת משימות שונות ״מסביב״ .

זה משהו שעדיין הכלים לא נותנים. גם עם פרומפטים מפורטים מאוד. הכלים לא שומרים על תצורה בין גרסה לגרסה ומאוד קשה להבין מה פוגע בביצועים שכבר היו טובים, כאשר נוצרה גרסה חדשה. 

אהה, אין תיעוד ברמת קוד. שזו דרישה של הלקוחות. 

למעשה עובדים כמעט כפול. 

פשוט חסר גודל לcontext size, לך תגע אולי בעתיד חברות כגולות יריצו llm מקומית עם חומרה ייעדוית שתתן להם להגדיל את חלון הקונטקסט וכל הבעייתיות הזאת תיפתר.. וכולנו נחתום בלשכה 🥲

פורסם
לפני כשעה, MZN כתב:

פשוט חסר גודל לcontext size

ואיך זה יפתור בקרת תצורה? ניהול גרסאות או יבצע לעצמו code review?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

AI engines like LLMs are fundamentally different from version control systems and are not designed to keep a persistent version history of your code for several key reasons

• Lack of File System Interaction
  • Focus on Current Input
  • Stateless Nature
  • They are not built with the database architecture and tracking mechanisms necessary to record, timestamp, branch, merge, and manage different versions of files over time, which is the explicit purpose of version control systems.

Your AI engine is a powerful tool for generating and understanding code snippets and providing assistance based on its training data and the immediate context you provide. However, it lacks the fundamental architecture, memory, and purpose of a version control system, which is specifically engineered to track the history and manage the evolution of code projects over time.

עוד יהיה לנו מה לעשות. פרט לקידוד.

פורסם

יש בcursor הנוכחי כבר check points להחזיר אחורה את השיחה והמצב קבצים.

במצב agent עם סט חוקים נכון הם גם יכולות לעשות commitעם ולנהל גירסאות

אבל כאמור - צריך לדעת מה לבקש ולהעריך את התוצרים אחרת כל זה לא שווה כלום.

דרך אגב windsurf מסקרן מאוד עם זה שהם טוענים שהוא לא צריך שיוסיפו לו קונטקסט מתוך הפרוייקט / לחפש בזמן query בקוד אלא שהוא מכיל את כולו. מסקרן מה הם באמת עושים.

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 שעות, zaf כתב:

AI engines like LLMs are fundamentally different from version control systems and are not designed to keep a persistent version history of your code for several key reasons

• Lack of File System Interaction
  • Focus on Current Input
  • Stateless Nature
  • They are not built with the database architecture and tracking mechanisms necessary to record, timestamp, branch, merge, and manage different versions of files over time, which is the explicit purpose of version control systems.

Your AI engine is a powerful tool for generating and understanding code snippets and providing assistance based on its training data and the immediate context you provide. However, it lacks the fundamental architecture, memory, and purpose of a version control system, which is specifically engineered to track the history and manage the evolution of code projects over time.

עוד יהיה לנו מה לעשות. פרט לקידוד.

הכל קיים, למה בעצם לא מיישמים את זה?

לא נשמע שהחסם הוא טכנולוגי..

פורסם
לפני 42 דקות, flytomars כתב:

הכל קיים, למה בעצם לא מיישמים את זה?

לא נשמע שהחסם הוא טכנולוגי..

כי זה כבר מיושם :) תראה מה כתבתי הודעה אחת למעלה. פשוט כמו כל כלי - זה שזה אפשרי - לא אומר שזה פשוט.

נקודות קפיצה אחורה זה פיצ׳ר יחסית חדש אבל קיים בcursor 

מצב agent שיכול בעצמו ליצור revision control ולנהל את זה ואפילו התממשקות ישירות עם GitHub בעזרת שרת mcp קיימת בצורה רשמית ברמה מאוד גבוהה.

העניין הוא שהשוני בין הפרוייקטים וצורות העבודה דורש להכווין את הכלי ברמה מסוימת ולתת לו הגדרות מסוימות.

ד״א - אחד מהדברים שאפשר לעשות עם הכלים האלו - זה פשוט לבקש הוראות איך לעשות את כל ההגדרות האלו ולבקש מהם לעשות אותן :) (רק לפני כמה שבועות באחת השיחות עם אחד המנהלים שלי - הוא רצה להריץ איזשהו קוד באחד הפרוייקטים שלנו לדוגמא והיו חסרות לו כמה הגדרות והרשאות - והדרך הכי פשוטה שהוא פתר את זה זה פשוט לשאול את cursor מה חסר לדעתו לפי ההרצה דרך הread me של הפרוייקט והצאט בדק והגדיר איתו ביחד את מה שהיה חסר….)

שאר הדברים שחסרים או לא חלקים - זה עניין של זמן.

א ב ל - מי שכאמור לא יכול להכווין או להעריך ולשנות את התוצרים של זה - זה כמו שיתנו (מכיוון שנגריות כבר עלו) נגריה מלאה בכלי עבודה וסרטוטים וכמה עובדים שלא יודעים כלום -> ואתה בתור המנהל תגיד להם - תבנו לי מטבח.

בסופו של דבר יצא משהו … אבל לא בטוח שהמשהו שאתה רוצה :)

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 8.5.2025 בשעה 16:47, Liviur כתב:

יש הרבה מוצרים / הרחבות למוצרים שעכשיו לא עושים כי הכמות כח אדם שצריכים כדי להקים אותם לא משתלמת.

זה מה שמשתנה מהר. וזו לא הפעם הראשונה שזה משתנה.

אל תשכח ש corporate greed נשאר קיים. אני לא יודע איך זה בהייטק, אבל ברוב העולם, ברגע שרואים שאפשר לצמצם כ"א, עושים את זה. אז ימשיכו לא לעשות את המוצרים\הרחבות, והצוות יהיה קטן יותר... 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

אל תשכח ש corporate greed נשאר קיים

ברור. אבל אתה מפספס שוב ושוב את הנקודה שציינתי. (ואני אוסיף עוד שתיים שאתה גם מפספס)

לכל החברות שאתה מדבר עליהן יש אוסף תוכניות עתידיות ודברים שלא נעשים כי הן עלו המון מבחינת זמן וכח אדם. ברגע שהגדלת את היכולות של כל הצוות פיתוח שלהם - הם יתחילו לממש אותן.

אתה מסתכל על זה בתור - אנחנו יכולים לעשות אותו הדבר עם פחות אנשים. חברות שרוצות לצמוח - ברגע שהן יכולות לעשות יותר עם אותם אנשים - יעשו יותר ויבנו מנגנוני צמיחה חדשים.

זה שוק מאוד תחרותי לצמיחה. אלו לא חברות lifestyle של מימוש רווחים בטווח קצר.

דבר שני - כל המוצרים ישתפרו -> מכך שהתחרות ואיכות התוצרים והכמות שלהן תצטרך לגדול כדי להישאר תחרותיים.

אם מחר פולקסווגן תפתח גולף עם 800 כס וטווח של אלף קילומטר - ותמכור אותה במחיר של משפחתית רגילה - בגלל קפיצה טכנולוגית ועלויות יצור נמוכות - שאר השוק פשוט יתעלם וימשיך כהרגלו או שכולם יכנסו למרוץ מטורף להשלים את הפער ?

דבר אחרון -> זה לא מחליף מפתחים ולא הופך אותם גם לפי 10 יותר פרודוקטיביים.

הייתי אומר שלמפתח מנוסה זה יגדיל את התפוקה שלו ב20-30% (שזה ה מ ו ן) אבל צריך להיות מפתח מנוסה מלכתחילה. הדרך לשם לא התקצרה מהותית - למעשה אחד החששות הגדולים זה לגבי הדור הבא שישתמש בזה בתור קביים במקום בתור כלי ולא יצור את הלמידה שלהם. (מי שלא ילמד ויתפתח - יהיה במקום בעייתי אגב)

כל זה נשים בצד גם שזה סט חדש של אפליקציות ומודלים שצריכים משהו שיפתח אותן (שוק חדש שנפתח) ושהעלויות של זה גם לא נמוכות (ובכן , נמוכות יחסית לשכר של בן אדם - אבל לא negligible - בין הסט כלים שיש לי בעבודה כרגע לדוגמא אנחנו כנראה מדברים על כמה מאות דולרים בחודש במצטבר לראש. אני מדבר על מודלים וכלים של עבודה באמת - לא דמו לא רציני או לשחק עם המודלים בחינם. תסתכל על הכלים שציינתי באתרים שלהם לתמחורים לenterprise / teams)

בקיצור - זה יותר מורכב וזה כמו לקבל כלי שהוא קפיצת מדרגה מטורפת - כן, אבל צריך עדיין את בעל המקצוע שיתפעל אותו והשוק של התוצרים שלו כל הזמן גדל ותחרותי בטירוף. (חלק מזה גם נובע מהעולם של תוכנה ואיך שהוא גדל ותחרותי מול עולמות של מוצרים פיזיים - מה שייצר את כל עניין החברות הזנק ואיך שהן ומשקיעים מתנהלים)

לפני כשעה, ברווז כתב:

אל תשכח ש corporate greed נשאר קיים

עוד אנקדוטה לגבי זה והצורך בכח אדם איכותי.

כבר מעל עשור אתה יכול להעסיק בתיאוריה צוותים מדהימים במקומות זולים בעולם. למעשה חלק מהאוניברסיטאות הכי נחשבות למדעי מחשב בעולם קיימות במקומות כאלו (הודו , רוסיה ואוקראינה , רומניה , קנדה - כולם עם כח עבודה יותר זול מארה״ב וגם מישראל) וכמה corporate greed בפני עצמו אם היה מוגבל בדרך שאתה חושב עליה - היה מעביר מלפני שנים את כל העבודה לשם וסוגר את כל המשרדים במדינות היקרות נכון ? אבל זה לא קרה.

חלק ממה שמניתי למעלה זה הסיבה

(ויש מפתחים מ ע ו ל י ם במדינות האלו ובוגרים מעולים - חלק גדול מאוד מרוויח משכורות עתק יחסית למדינות האלו במקור והחלק השני מתגלגל לארה״ב בסוף)

זה שוק מאוד מעניין שמתנהג וגדל בצורה מאוד אגרסיבית. (וההתנהלות האגרסיבית הזו משנה בצורה מהירה מאוד את כל אורך החיים שלנו והתפתחויות טכנולוגיות)

(אני גם נראה לי עם כמה שאני כותב צריך להשתמש יותר בGemini לנקודות שלי 😂 יוצא ארוך)

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 53 דקות, Liviur כתב:

ברור. אבל אתה מפספס שוב ושוב את הנקודה שציינתי.

ואתה התעלמת מהמשך המשפט שלי...

לפני שעתיים, ברווז כתב:

אני לא יודע איך זה בהייטק, אבל ברוב העולם

מסכים עם כל מה שכתבת. 

אם כי, גם למה שאני כתבתי יש מקום. יש חברות שיעדיפו לצמצם ולהשאיר את הרעיונות מגירה במגירה. יש חברות שיעדיפו לנצל עד העצם את היכולות המוספות. ויש באמצע. לדעתי ולתחושתי האישית האצבע תהיה יותר קלה על ההדק של הצמצומים.

מתוך מה שכתבת, נזכרתי בחדש הזה, דיפסטיק. בנוי על קוד שנראה מאד מוכר לחברות השונות משום מה. הופיע ברעש גדול, מחק את השווי של אנבידיה בצורה דרמטית, ו-מה? לא שומעים עליו או ממנו כמעט. אנבידיה התאוששה מאז, אגב, למיטב ידיעתי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מעבר לזעזוע שיצר deepseak , ככל שנעשו ניתוחים ומבחני ביצועים סביב זה, הדיבור הוא על כך שהנושא מחולק ל 2 תקופות - לפני ואחרי דיפסיק.

מה שהסינים עשו, ונעזוב את נושא משאבי compute הנדרשים על מנת להריץ, זה למעשה חשיבה שונה על בניית המודלים. וכאן יש סוג של פריצת דרך.

כל הנושא זה אבולוציה מתמשכת של דרכי חשיבה שה AI מאפשר לבחון מהר יותר ויותר בזמן שהולך ומתקצר. אבל כל זה מגיע במחיר מאוד גבוה של משאבי מיחשוב.

משהו שנחשפתי אליו לאחרונה בסמינר בנושא:

image.png.97b5da7b5dae1ec86c5a7a995361d766.png

image.png

פורסם

נראה לי אפשר לשנות את שם הנושא כדי לאפשר את המשך הדיון אבל גם שיהיה רלוונטי לכל מי שנכנס לשרשור - מנהלים לטיפולכם.

הייטקיסטים, האם אתם מרגישים פחות בטחון לגבי העתיד התעסוקתי שלכם?

• תוכן חדש...