Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגתי על DS באירופה ונהנתי אבל רכב השכרה.

ראיתי בארץ יד 2 ונחירים בתקציב שלי.

מעולם לא היה לי רכב צרפתי אז מתלבט אם יש ממה להזהר.

תודה לעוזרים.

מדובר ב DS 4 2023

פורסם (נערך)

גם ב1.5 דיזל (אם יש כאלו) הצרפתים דאגו להכניס איזו עז.
בגדול אם אנחנו מדברים על DS מה-5 שנים האחרונות (אולי יותר קרוב ל-8 האמת), עם מנוע 1.6 טורבו בנזין שעבר את כל השדרוגים הנדרשים (היצרן שיפר את המנוע במהלך השנים) וגיר אוטומטי יפני של אסיין שווה לבדוק - DS4 מ-2023  שווה מאוד לבדוק.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

יש DS4 עם מנוע 1.6 טורבו בנזין שמציג אמינות טובה.

את הפלאג אין אני פחות מכיר למרות שבסיס המנוע אמור להיות דומה.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם
בתאריך 2.1.2025 בשעה 12:40, TZR84 כתב:

יש DS4 עם מנוע 1.6 טורבו בנזין שמציג אמינות טובה.

את הפלאג אין אני פחות מכיר למרות שבסיס המנוע אמור להיות דומה.

רק לשים לב שמדובר ב 165 או 180 כ"ס שנחשבים אמינים (אם השני קיים בכלל ב DS4), ולא 156 כ"ס שדווקא נחשב לבעייתי.

פורסם

שוב כדאי להבהיר, המנוע הזה, פרינס 156 סוסים, לא מיוצר בקונפיגורציה הזו מזה שנים ולכן הסיכוי שיימצא ב DS 4 משנת 2023, אליה מתייחס הפותח, מאוד זניח אם להתבטא בעדינות. חבל להפחיד סתם.

• אהבתי 1
פורסם

ב DS4 בשנים האלה יש או בנזין 1.6 225 כס או פלאג אין הייבריד 180 כס +מנוע חשמלי. הדיזל לא הגיע לארץ. DS היא חטיבה נפרדת בסטלנטיס אבל אלה מנועים שמשמשים מגוון רחב של מכוניות. סה״כ מדובר בעסקאות שוות מאוד מאחר ורכב חדש כזה עלה הרבה יותר, אבל כן חלקים וכו עולים בו יותר וכנ״ל לגבי תחזוקה שוטפת. היתרון הוא שאפשר לקנות רכב יוקרה במחיר סביר מאוד כמשומש, כי הוא מתרסק בשוק שניה אחרי שיצא מהסוכנות. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 16 שעות, dr6633 כתב:

ב DS4 בשנים האלה יש או בנזין 1.6 225 כס או פלאג אין הייבריד 180 כס +מנוע חשמלי. הדיזל לא הגיע לארץ. DS היא חטיבה נפרדת בסטלנטיס אבל אלה מנועים שמשמשים מגוון רחב של מכוניות. סה״כ מדובר בעסקאות שוות מאוד מאחר ורכב חדש כזה עלה הרבה יותר, אבל כן חלקים וכו עולים בו יותר וכנ״ל לגבי תחזוקה שוטפת. היתרון הוא שאפשר לקנות רכב יוקרה במחיר סביר מאוד כמשומש, כי הוא מתרסק בשוק שניה אחרי שיצא מהסוכנות. 

לגבי החלקים - זה פשוט לא נכון.

DS4 מבוססת על פלטפורמת EMP1 וחולקת את אותו בסיס מכאני עם מגוון רכבים של PSA כולל 308, 3008, C5 aircross ואפילו ברלינגו ופרטנר.

90% מהחלקים זה אותם חלקים - מדחס מזגן, רדיאטור, ציריות, חלקי מנוע ואפילו הכפתורים של החלונות חשמל והידיות של הדלתות והמנגנון הרמת חלון.

מה שיחודי לDS זה זה בעיקר המעטפת החיצונית (פנסים, שמשות, חלקי פח) ומתלים במקרה של דגמי DS אחרים, אבל בDS4 יש מתלים רגילים.

דווקא אחד ההיתרונות בDS זאת עלות החלפים והטיפולים, שממש לא תואמת לרכב "יוקרה" וזולה יחסית אפילו בהשוואה לרכבים עממיים מסויימים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יש לנו ds3 במשפחה וגם c3. אין לי נסיון עם ds4 אבל אני יכול להגיד שב ds3 כל דבר עולה יותר. הטיפולים, החלקים החיצוניים (נשבר ראי, עלה אלפי שקלים) ועוד. זה בכל זאת רכב פרימיום וזה בא לידי ביטוי. מכנית ואולי בחלק מהמנגנונים בתוך הרכב הם זהים (ברוב לא) אבל בהרבה מהחלקים המחירים גבוהים יותר. 

עריכה אחרונה על ידי dr6633
תיקון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, dr6633 כתב:

יש לנו ds3 במשפחה וגם c3. אין לי נסיון עם ds4 אבל אני יכול להגיד שב ds3 כל דבר עולה יותר. הטיפולים, החלקים החיצוניים (נשבר ראי, עלה אלפי שקלים) ועוד. זה בכל זאת רכב פרימיום וזה בא לידי ביטוי. מכנית ואולי בחלק מהמנגנונים בתוך הרכב הם זהים (ברוב לא) אבל בהרבה מהחלקים המחירים גבוהים יותר. 

אכן פנס ב DS3 שלי עולה כ 7000 שח ליחידה, והסיבה היא כי יש מעט מאוד רכבים כאלה וההיצע יהיה בהתאם - אבל החלקים הייחודיים בכל רכב יהיו בעיקר הקוסמטיים שצריך להחליף רק במקרה של תאונה, בעוד שהחלקים המכאניים שמתבלים עם הזמן הם זהים לשאר רכבי הקונצרן.

מבחינת הטיפולים השוטפים אין הבדל והDSיות מטופלות לצד 208 וברלינגו באותם מוסכים.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אז מה הסיבה שהDS נמכרת במחיר נמוך ב50% אחרי שנה ראשונה?

DS חדשה למעלה מ300אש"ח ויד 2 שנתון 2023 160אש"ח עם 16אק"מ.

הפיג'ו 3008 נמכרת ממש טוב וגם ביד 2 יחסית שומרת מחיר בהתאם למצב הרכב כמובן.

לא רוצה להכניס את עצמי עם רכב יוקרה יד 2 ללא אחריות וללא שוק.

כל פיפס קטן יהיה כואב בכיס.

פורסם
לפני 3 דקות, nadavd4 כתב:

יוקרה זה לא, אולי פרימיום במקרה הטוב.

למה לא יוקרה?

אני באמת לא מבין היכן בקטגוריה הDS נמצא.

הרכב נמכר בלמעלה מ300אלף שח

באותם מחירים של מרצדס, אאודי, לקסוס, אלפא רומאו ושות'.

מה הופך אותו לנחות מהשאר?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...