Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 4.1.2025 בשעה 11:50, Gavrik כתב:

לגבי החלקים - זה פשוט לא נכון.

DS4 מבוססת על פלטפורמת EMP1 וחולקת את אותו בסיס מכאני עם מגוון רכבים של PSA כולל 308, 3008, C5 aircross ואפילו ברלינגו ופרטנר.

DS4 מ 2021 מבוססת EMP2.

3008 דור שני (2017 ואילך) גם כן יושבת על EMP2. 
C5 איירקרוס - EMP2 (לא היה קיים לפני 2019).

EMP2 הוצגה למעשה על ה C4 פיקאסו ב 2013 (2014 בישראל) וכרגע משרתת את הדור השלישי של הברלינגו מ 2019 (שהוא למעשה הכלאה בין ה PF2 ל EMP2 אם לדייק).

עד 2020 היתה ה DS4 על PF2 כולל מתיחת פנים באמצע.

PF2 שירתה את הברלינגו מ 2008 ועד 2018.

שירתה גם 3008 דור ראשון, C4 דור שני וכו'.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, J.Daniels כתב:

למה לא יוקרה?

מה הופך אותו לנחות מהשאר?

1. כי זה מה שרוב הקונים חושבים. יוקרה לא נקבעת על ידי המחיר אלא על ידי איך הקונים מסתכלים על המותג.

2. מוניטין אמינות גרוע  - THP156 ב DS3 הישנות, פיורטק ב DS החדשות.

3. כי אתה מקבל אותו יחס בדיוק כאילו קנית סיטרואן C1, בין אם בתהליך הקנייה, הטיפולים, ההתנהלות מול שירות היבואן וכו'. בלקסוס ובאלפא זה לא ככה (חלקית לפחות), לפי חברים שעבדו שם במכירות. אני חושב שלובינסקי ניסו מעט אבל זנחו את זה - היה להם קו טלפון ללקוחות DS שאמור היה להיות זמין 24/7 כשה DS3 שלי יצאה מהסוכנות, אני חושב שעכשיו המספר הזה מוביל לשירות לקוחות הרגיל של לובינסקי.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 6 דקות, nadavd4 כתב:

2. מוניטין אמינות גרוע  - THP156 ב DS3 הישנות, פיורטק ב DS החדשות.

אתה מתכוון ל פיורטק 1.2T ?

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 2 דקות, nadavd4 כתב:

כן. ה 1.6 שמשווקים כ"פיורטק" הם בעצם THP.

בסדר אבל זה לא ה 1200 המושמץ - זה ה 1.6 הוותיק עם שינויים בהספק (180-200) בתוספת מנוע(י) עזר חשמלי(ים) כתלות בדגם (DS4 או DS7).

נכון למידע שהם מוסרים כרגע, אין מנוע 1200 ב DS.

זה נכון שה-1600 הוא לא שיא פאר היצירה, אבל זה רחוק מה-1200.

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא משנה הדקויות, לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד.
עובדתית המוניטין של DS גרוע, למעשה היום רוב הרוכשים כבר יודעים שהיא זהה (אמינותית) לפיג'ו וסיטרואן. כנראה שרובם לא יודעים מה זה פיורטק ולמה 1.6 זה טוב ו 1.2 זה לא, אבל הם לא קונים וזה מה שמשנה.

פורסם
לפני 18 דקות, nadavd4 כתב:

לא משנה הדקויות, לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד.
עובדתית המוניטין של DS גרוע, למעשה היום רוב הרוכשים כבר יודעים שהיא זהה (אמינותית) לפיג'ו וסיטרואן. כנראה שרובם לא יודעים מה זה פיורטק ולמה 1.6 זה טוב ו 1.2 זה לא, אבל הם לא קונים וזה מה שמשנה.

המוניטין (לטענתך) של ה DS גרוע הוא *גם* (בחלק גדול מהמקרים) יכול לבוא לידי ביטוי כתלות במנוע, כי שם מצטברות רוב הבעיות של המכוניות בשנים האחרונות - ואם בשבילך מנוע 1200 או 1600 זה לא משנה כי זה "דקויות" בשבילך, אז לדעתי זה עניין מהותי בבחירה של הרכב וההשפעה שלו על האמינות הכללית, במיוחד כיד-2.

ספציפית ל DS אני חושב שעניין המוניטין הוא גם בגלל שזה סיטרואן וגם בגלל שבישראל לעולם יהיה קשה לחדיר לאנשים לראש שיש רכב פרימיום\יוקרה צרפתי. שום פרימיום\יוקרה צרפתי לא הצליח פה מעולם; לא בסיטרואן, לא בפיג'ו ולא ברנו - ולכולם היו ניסיונות כאלה... זה ממש לא קשור באופן ספציפי לדגמים שיש כרגע ל DS (באופן יחסי לכישלונות העבר, ה DS יחסית "מצליחה").

איציק

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

DS7 אמנם לא מכרה כמויות מטורפות אבל זה רכב מאוד מוצלח ומיוחד והאמינות שלו עם מנוע 2.0 טורבו דיזל ברמה גבוהה מאוד. המנוע הזה סוס עבודה.

לקנות אותו כיד 2 במחיר רצפה זאת עסקה סופר כדאית.

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, איציק נ. כתב:

המוניטין (לטענתך) של ה DS גרוע הוא *גם* (בחלק גדול מהמקרים) יכול לבוא לידי ביטוי כתלות במנוע, כי שם מצטברות רוב הבעיות של המכוניות בשנים האחרונות - ואם בשבילך מנוע 1200 או 1600 זה לא משנה כי זה "דקויות" בשבילך, אז לדעתי זה עניין מהותי בבחירה של הרכב וההשפעה שלו על האמינות הכללית, במיוחד כיד-2.

ספציפית ל DS אני חושב שעניין המוניטין הוא גם בגלל שזה סיטרואן וגם בגלל שבישראל לעולם יהיה קשה לחדיר לאנשים לראש שיש רכב פרימיום\יוקרה צרפתי. שום פרימיום\יוקרה צרפתי לא הצליח פה מעולם; לא בסיטרואן, לא בפיג'ו ולא ברנו - ולכולם היו ניסיונות כאלה... זה ממש לא קשור באופן ספציפי לדגמים שיש כרגע ל DS (באופן יחסי לכישלונות העבר, ה DS יחסית "מצליחה").

איציק

מבחינתי ומבחינתך THP או פיורטק אלה ממש לא דקויות, אבל מבחינת הרוכש הממוצע שלא מבין יותר מידי - אלה כן דקויות והן לא מה שיקבעו אם ירכוש או לא ירכוש רכב של DS.

"לא הצליח פה" - פה זה ישראל? איך ההצלחה של פריומיום צרפתי ב 99.9% אחוזים האחרים של שוק הרכב העולמי? (אני באמת לא יודע)

פורסם
לפני כשעה, nadavd4 כתב:

מבחינתי ומבחינתך THP או פיורטק אלה ממש לא דקויות, אבל מבחינת הרוכש הממוצע שלא מבין יותר מידי - אלה כן דקויות והן לא מה שיקבעו אם ירכוש או לא ירכוש רכב של DS.

"לא הצליח פה" - פה זה ישראל? איך ההצלחה של פריומיום צרפתי ב 99.9% אחוזים האחרים של שוק הרכב העולמי? (אני באמת לא יודע)

DS ספציפית לא מוכרת הרבה בכלל (משהו כמו 50,000 חתיכות בשנה בעולם).

מצד שני, הם צימצמו את מבחר הדגמים ל-3 בקושי (היו יותר).

GENESIS זה סיפור הצלחה טוב, הודיעו שמכרו כ 1 מיליון חתיכות (כמעט 700K בשוק שלהם ועוד 300K חתיכות בעולם) - אבל יש מבחר\מגוון.

בשוק שלנו:

אם אני מסתכל על ה DS7 - זה יופי של אוטו בכלום כסף כעסקת יד-2 (במיוחד אם מדובר בדיזל, שכרגע כבר לא נמכר).

עדיין אין מידע איך מסתדר ה THP1.6 עם המערכת ההיברידית\חשמלית. כל עוד זה מוריד ממנו עומס, זה אומר פחות תקלות בטווח הבינוני. עם גיר פלנטרי 8 הילוכים, זאת מערכת הנעה שיכולה לספק אמינות טובה למדי לטווח רחוק.

• אהבתי 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתם מדברים על בעיות אמינות של סיטרואן וצרפתיות מצד אחד ומצד שני אומרים שDS שנת 24 מבוססת על פיגו.

ממה שאני מכיר רכבי פיגו 3008 (עליה מבוסס DS4 כולל מנועים) מאד מוצלחים ואמינים.

אז הבעיה היא רק העובדה שנהג פוטנציאלי לא מבין שרכב צרפתי יכול להיות מוצלח?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, J.Daniels כתב:

אז הבעיה היא רק העובדה שנהג פוטנציאלי לא מבין שרכב צרפתי יכול להיות מוצלח?

בול.

בדגש על יכול - יש רכבים צרפתיים מוצלחים ויש כאלה שהייתי זורק מצוק.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, J.Daniels כתב:

רכבי פיגו 3008 (עליה מבוסס DS4 כולל מנועים) מאד מוצלחים ואמינים

כל עוד היא לא מצויידת במנוע 1.2, אבל גם מנוע 1.5 דיזל יכול להיות פוטנציאל לעומת נפש רצינית. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 55 דקות, menir1 כתב:

כל עוד היא לא מצויידת במנוע 1.2, אבל גם מנוע 1.5 דיזל יכול להיות פוטנציאל לעומת נפש רצינית. 

נכון לעכשיו רק 1.6thp הייברידי מוצע ב ds.

תכלס אם צריך לסייג: הייתי ממליץ על ה ds רק מהדגם החדש של 2020/2021 או הקודמים עם מנוע 2.0hdi.

מצד שני, אם לא חשקה נפשך באיזה פרימיום מיוחד, אז כל 3008 דור שני 2017-2018 תהיה פגזית.

המחירים בקריסה טוטאלית והיום ב 50-60 כבר אפשר לשים יד על אחת ואם מצאת אחת מאוד שמורה ועוד פרימיום אז הטווח יהיה באיזור 60 גג 70.

כלום כסף יחסית למה שהאוטו הזה נותן.

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 5.1.2025 בשעה 17:49, J.Daniels כתב:

אז מה הסיבה שהDS נמכרת במחיר נמוך ב50% אחרי שנה ראשונה?

DS חדשה למעלה מ300אש"ח ויד 2 שנתון 2023 160אש"ח עם 16אק"מ.

הפיג'ו 3008 נמכרת ממש טוב וגם ביד 2 יחסית שומרת מחיר בהתאם למצב הרכב כמובן.

לא רוצה להכניס את עצמי עם רכב יוקרה יד 2 ללא אחריות וללא שוק.

כל פיפס קטן יהיה כואב בכיס.

מחירים נמוכים כמו שאתה מתאר זה לא סתם בגלל שוק גרוע. ספציפית יצא לי לבדוק שתי DS שמוצעות למכירה, אחת עברה תאונה רצינית שתוקנה והמחיר בהתאם, והשניה עברה החלפות כנף ועוד. בגלל זה המחירים נמוכים. גימור פרפורמנס לדוגמה שראיתי שיש כאלה שמוכרים ב 150, זה רכב שבמקור לא עלה מעל 300 אלא סביבות 280 (ובטח פחות אחרי התמקחויות).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...