Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברוקר ישראלי- איזה מומלץ?

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים אשמח לחוכמת ההמונים 

מעוניין לפתוח תיק השקעות בברוקר ישראלי:אקסלנס, ibi , מיטב טרייד. בנקים פסלתי על הסף

חשוב לציין אני משקיע בקרנות איריות בשקלים לכן פסלתי את אינטרקטיב ישראל וגם הבנתי שזה מתווך מקפריסין וזה לא ברגולציה ההישראלית.

אני מתכנן להשקיע לטווח הרחוק (30 שנה)

האם למישהו כאן יש נסיון מהברוקרים האלה?

קראתי בכל מיני קבוצות פיננסיות בפייסבוק והדעות שם מאוד חלוקות, ועדיין לא סגור על זה..

כל הברוקרים ההישראלים מבצעים ניכוי מס במקור שזה מאוד חשוב עבורי, יש לי אזרחות ישראלית בלבד וחי בישראל 

ראיתי את ההשוואה שמיכה סטוקס פירסם ביום שבת האחרון והאמת לא עזר לי כל כך, הוא אמר שאקסלנס שבעים מלקוחות- שזה אומר טוב? אם יש להם הרבה לקוחות זה מראה על דברים טובים..

על פניו ב ibi אני מקבל תנאים  יותר טובים- עמלת ביצוע פעולה 2.35 שח בבורסה ההישראלית, פטור מדמי ניהול למשך שנתיים ולאחריו 15 שח בחודש שזה מתקזז עם העמלות, 250 שח מתנת הצטרפות. אבל מקבל אפליקציה ספארק- שהבנתי שהיא מאוד נחותה וישנה ולפי התגובות בחנות אפליקציות היא על הפנים אבל שוב אני נכנס לאפליקציה פעם בחודש לצורך קנייה בלבד. 

שמעתי על החברה הזאת לא מזמן..

קראתי תגובות פה ושם שאנשים עברו מהם אבל שוב יש כאלה שמציינים אותם וכאלה שברחו מהם

לעומתם יש את אקסלנס שטיפה יותר יקרים עמלת פעולה 3 שח בבורסה ההישראלית פטור מדמי ניהול למשך שנתיים ולאחריו 15 שח שמתקזזים עם העמלות. 100 שח מתנת הצטרפות ואפליקציה אקסלנס טרייד- כותבים שיש שינוי מספארק לטובה אבל פה ושם יש באגים 

אקסלנס מכיר, חברה וותיקה בשוק ההישראלי

וגם באקסלנס התגובות חלוקות, כאלה שמרוצים וכאלה שעברו מהם.

מיטב טרייד- כרגע פסלתי, לא מקבל תנאים טובים שזה אומר פטור מדמי ניהול למשך שנתיים ואז לשלם כל חודש 15 שח (לא מתקזז) בנוסף עמלת ביצוע שזה 4.65 שח והבנתי שזה גם באפליקציית ספארק (משקיע לטווח הרחוק לא כזה משנה עבורי). מקבל 100 שח מתנת הצטרפות

האם יש לכם נסיון באחד הברוקרים האלה ?

אלה כל התנאים שהצלחתי לקבל דרך קבוצות בפייסבוק.

פורסם
לפני 18 דקות, ANUTKK כתב:

איתי את ההשוואה שמיכה סטוקס פירסם ביום שבת האחרון והאמת לא עזר לי כל כך, הוא אמר שאקסלנס שבעים מלקוחות- שזה אומר טוב? אם יש להם הרבה לקוחות זה מראה על דברים טובים..

הבן אדם חי באמריקה ולא משקיע באף בית השקעות ישראלי, אז לצורך הבחירה הזו אני לא רואה חשיבות מיוחדת לדיעה שלו.

לפני 19 דקות, ANUTKK כתב:

אני מתכנן להשקיע לטווח הרחוק (30 שנה)

אתה מתכוון להשקיע במדדים בצורה עקבית? בלי לשחק במניות ברמה יומית או שבועית?

אם כן אז אין משמעות מיוחדת לחברה שבה אתה עושה את זה והייתי הולך על הכי זול אלא אם הוא ממש לא נח.

אישית אני באקסלנס. לצרכים שלי זה מספיק.

לגבי זה שהם שבעים? אולי. הפניתי את הבן שלי לפתוח שם חשבון והוא לא הצליח והם גם לא אמרו לו למה ופשוט ויתרו עליו.

אני התקשרתי וגם אותי הנציגים העבירו מאחד לשני וניסו לנפנף אותי, עד שהתעצבנתי וביקשתי לדבר עם מנהל יותר מוסמך. אז באמת התקשר אלי מנהל תוך 10 דקות והוא הצליח להגיד לי מה הסיבה שהם לא מצליחים לפתוח חשבון לבן (עניין במשרד הפנים).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יש כל מיני דילים עם קהילות פייסבוק שונות ומשונות, וגם עם כל מיני מעסיקים במשק.

אני לדוגמא באתי לפתוח חשבון בIBI דרך השותפות עם קבוצת "חתול פיננסי" בפייסבוק, ואז גיליתי שאני כבר מופיע אצלם במערכת בתור עובד אינטל וזכאי לתנאים אפילו טובים יותר מחתול פיננסי.

מעבר לזה כמובן שמדובר בשוק וצריך להתמקח.

בשורה התחתונה, בשביל המשקיע הממוצע כל הבתי השקעות אותו דבר, לך לזה שנותן לך את העמלות הזולות ביותר.

אם אתה מתכנן על מסחר אקטיבי ויש מבחינתך משמעות לנוחות של מערכות המסחר אז כמובן זה מכניס שיקולים נוספים למשוואה.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

מצליחים לפתוח חשבון לבן (עניין במשרד הפנים).

עדיין אין 18 ?

לפני 7 דקות, פינדר כתב:

אישית אני באקסלנס. לצרכים שלי זה מספיק

איך האפליקציה החדשה שלהם? יש שינוי לטובה מספארק?

לפני 8 דקות, Igalz כתב:

באתי לפתוח חשבון בIBI

פתחת בסוף? איך ibi ? על הנייר מהם אני מקבל תנאים קצת יותר טובים

לפני 18 דקות, taranta כתב:

לדעתי בסולידית, חתול פיננסי ודומיהם ידעו לענות לך יותר טוב.

אני בקבוצות פיננסים בפייסבוק הדעות שם מאוד חלוקות

שזה גם חתול פיננסי, ידע שווה כסף, ציפור פיננסית והשקעות לעצלנים

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, ANUTKK כתב:

עדיין אין 18 ?

לא עניין של גיל. סיפור אחר לגמרי...

ב7.10 הוא היה בבסיס ליד עזה שהותקף, ואז התפנה מהבסיס והטלפון נשאר מאחור.

משרד הפנים התבסס על איכונים של טלפונים כאלו והגדיר אותם כמנותקי קשר (מחשש לחטיפות). את זה גילינו רק כשאקסלנס ניסו לאמת את הזהות שלו וקיבלו שגיאה מהמערכת של משרד הפנים (אקסלנס לא ידעו להגיד על מה השגיאה).

בסוף הבן היה צריך להתקשר למשרד הפנים ולבצע אימות זהות כדי להפעיל מחדש את הזהות הישראלית שלו.

כאמור הבעיה לא היתה אצלם, אבל לא הרגשתי שהם מתאמצים לפתור את הבעיה. אנשי השירות לקוחות פשוט משכו בכתפיים, אמרו אין לנו מה לעשות וזהו. רק התעקשות על נציג בכיר הביאה לפתרון.

לפני 10 דקות, ANUTKK כתב:

איך האפליקציה החדשה שלהם? יש שינוי לטובה מספארק?

לא הספקתי להיות הרבה זמן עם ספארק. סה״כ האפליקציה בסדר גמור לצרכים שלי.

משקיע בארץ ובחו״ל, אבל לא מבצע שינויים בתדירות גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 18 דקות, ANUTKK כתב:

פתחת בסוף? איך ibi ?

כן. כשאני נותן פקודה הם מבצעים אותה. זה כל מה שאני צריך מהם והם עומדים בזה.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 52 דקות, ANUTKK כתב:

למישהו

אני ב-IBI, די נוח ועמלות יחסית זולות. תבדוק בקבוצות פייסבוק/קהילות פיננסיות שונות אם יש הטבות הצטרפות גדולות יותר ממה שהציעו לך.

--

אני חושב שלשימושים שציינת כל ברוקר ישראלי (מהחברות הגדולות) יענה על הצרכים, הייתי הולך על זה שמציע את ההטבה הגדולה ביותר.

לפני 58 דקות, ANUTKK כתב:

בנקים פסלתי על הסף

כתלות בגודל התיק (והיחסים עם הבנק), הבנק לפעמים מוותר על הדמי משמורת ולהשוות דמי ניהול לברוקרים. במקרה כזה הייתי מעדיף בבנק, מפשט את התהליך (חוסך העברה בנקאית לברוקר אחת לחודש/רבעון וכו׳).

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

נקודה מעניינת, גם אני רוצה להתחיל להשקיע, יש לי כמה עשרות אלפים להכניס בפעם אחת ואז כמה אלפים כל חודש. 
אני מניח שזה תלוי בכמות הפעולות, סוג התיקים וכו'.

אני הייתי נעול על אינטראקטיב ישראל ואז ראיתי שאמרו שהם יקרים, ולמה לא ישירות דרך אינטרקטיב עצמם.
@Igalz אשתי עובדת אינטל, יצא לך לבדוק אם התנאים טובים מהתנאים של כל הקבוצות הגדולות?

לגבי מיכה הזה, הוא כנראה התעצבן שלא קיבל איזה הנחה לעוקבים אז יצא על אקסלנס, אבל אני מעריך את הכנות שלו. אמר להם קחו את אחוזי האפילייט שהייתם מביאים לי, תנו ללקוח, מה הבעיה בזה?

דרך אגב, לכל המגיבים אשמח אם תוכלו להרחיב בקצרה במה אתם משקיעים? לא חייב לנמק :D

הלכתי קצת לאיבוד, אני כן רוצה להשקיע חזרה דיבידנדים, הבנתי בעקרון שאם רוצים קרנות סל עדיף ישראלי או אירי, האמריקאי לא משתלם.

אני אישית מכוון ל SP500, הודו ועוד משהו, עוד לא החלטתי מה, אולי קצת ישראלי אולי נאסדק. 

פורסם

אם אתה משקיע מדדים עדיף אירי - הישראלים מנסים לפתות עם דמי ניהול נמוכים בהתחלה ואז כשאתה מושקע/מחליטים שיש להם מספיק כסף מנוהל הם מעלים בצורה משמעותית את דמי הניהול, אנשים מתבאסים על המס אז נשארים עם הלקרדה.

אני משקיע מדד עולמי - אם אתה רוצה לפזר לך על זה, אם לא לך רק על S&P. אין היגיון בלנסות לאלתר עם הודו ישראל וכל זה.

פורסם
לפני 22 דקות, יובל .מ. כתב:

אם אתה משקיע מדדים עדיף אירי - הישראלים מנסים לפתות עם דמי ניהול נמוכים בהתחלה ואז כשאתה מושקע/מחליטים שיש להם מספיק כסף מנוהל הם מעלים בצורה משמעותית את דמי הניהול, אנשים מתבאסים על המס אז נשארים עם הלקרדה.

אני משקיע מדד עולמי - אם אתה רוצה לפזר לך על זה, אם לא לך רק על S&P. אין היגיון בלנסות לאלתר עם הודו ישראל וכל זה.

תודה, זה מה שמבלבל אותי, אומרים 'ישראלים' - קרנות או ברוקרים \ בתי השקעות?

תקן אותי אם אני טועה, להגיד SP זה כמו להגיד ארהב, לא? אז למה זה לא 'לאלתר'? כמו ארהב אפשר להגיד הודו. זה לא סותר.

ודרך אגב, איפה אתה משקיע? דרך מי כלומר.. 

זה ממש עולם שלם (לא מפתיע), הבנתי שיש מקומות שלא עושים לך ניקוז מס אוטומטי ויש אנשים שאוהבים את זה כי יש להם עוד כסף 'לשחק' איתו עד סוף השנה. 

פורסם
לפני כשעה, RG1 כתב:

אשתי עובדת אינטל, יצא לך לבדוק אם התנאים טובים מהתנאים של כל הקבוצות הגדולות?

עובדי אינטל מקבלים תנאים טובים בIBI כי תוכנית המניות של העובדים (RSU) מתנהלת כבר היום בIBI וזה היה חלק מהמכרז.

מקבלים פתור מתשלום חודשי ל3 שנים, 300 שקל מתנת הצטרפות, 0.08% קניה\מכירה בארץ (ניתן להתמקח ולהוריד ל0.07%). אין סכום מינימאלי בפתיחת תיק.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני כשעה, RG1 כתב:

תודה, זה מה שמבלבל אותי, אומרים 'ישראלים' - קרנות או ברוקרים \ בתי השקעות?

תקן אותי אם אני טועה, להגיד SP זה כמו להגיד ארהב, לא? אז למה זה לא 'לאלתר'? כמו ארהב אפשר להגיד הודו. זה לא סותר.

ודרך אגב, איפה אתה משקיע? דרך מי כלומר.. 

זה ממש עולם שלם (לא מפתיע), הבנתי שיש מקומות שלא עושים לך ניקוז מס אוטומטי ויש אנשים שאוהבים את זה כי יש להם עוד כסף 'לשחק' איתו עד סוף השנה. 

ברוקרים/בתי השקעות - ישראלים הכוונה לאקסלנס, מיטב וIB, לישראלי זה הכי נוח כי הם מתעסקים עם כל ניכוי המס.

קרנות - הכוונה למה אתה קונה. מבחינת מיסוי הכי יעיל אירית או ישראלית, האיריות יותר זולות כי הן גדולות יותר, ונסחרות בשקלים כמו הישראליות אז אין המרות.

מבחינת מה לקנות - אם אתה הולך על מדדים יש לך אפשרות להגדיל את הפיזור דרך המדד העולמי (מוריד סיכון אבל מוריד תשואה), או לצמצם דרך S&P או אפילו נסדק. המדד העולמי מנסה לחקות את השוק, אז ארצות הברית גם ככה תופסת בערך 60 אחוז ממנו. 

אם אתה קונה את הS&P אתה מרכז יותר את התיק, אז אין היגיון לקנות את ההודי שנמצא בעולמי, אחר כך לצמצם שוב עם הנאסדק ואז לקנות גם ישראלי. ריבוי ניירות לא אומר פיזור טוב יותר אלא יותר עמלות קנייה ומכירה מה שאומר הפסד כספי בשבילך.

אז אם הגישה שלך היא קניית מדדים ואתה יותר בשלב של צבירת הון לטווח ארוך - ההיגיון הוא לקנות קרן אירית צוברת זולה בהתאם למה שאתה מחפש (סנפי או עולמי).

*העולמי יכול להתחלק ל2 עם מדינות מתפתחות או בלי.

פורסם

כמה הערות - 

לגבי תנאים - בכולם תוכל להשיג שלל תנאים/הטבות אם תצרף דרך לינק הצטרפות של חבר קיים (שנתיים פטור ד"נ וכו'). הערת אגב, ה'חבר' מקבל על זה בונוס רציני אז אם יש מישהו שבא לך לפרגן לו קח בחשבון.

אישית, היה לי חשבון מסחר באקסלנס עד לא מזמן. האמת שהרגיש לי 'מוטה', כאילו המערכת בנויה בצורה שמעודדת אותך להיות סוחר יומי. אולי זו תחושה שלי אבל זה היה די מעצבן.

• תוכן חדש...