Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום למעשה, ערכו הכלכלי של תו הנכה הוא אלפי שקלים בשנה.

החל מהנחה באגרת הרישוי, חניה חינם בערים ובמקומות ציבוריים (בתי חולים, נתב"ג (מוגבל לשעות)) וכמובן חניה פרטית ברחוב.

את כל אלו צריך לבטל ולתלות אותם במבחן הכנסה בלבד (את החניה הפרטית יש לתלות בבדיקה שבבניין שבו בעל המוגבלות גר אין חניות שניתן להקצות לו).

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, גור אדם כתב:

חניה חינם בערים ובמקומות ציבוריים (בתי חולים, נתב"ג (מוגבל לשעות)) וכמובן חניה פרטית ברחוב.

את כל אלו צריך לבטל

אתה יודע מה יקרה? אנשים פשוט יזרקו את הרכבים באמצע הכביש, כלומר לא רק אלה שהיום פשוט חונים באמצע הכביש אלא גםכל אלה שעשו טובה וחנו בכחול לבן יחנו באדום לבן.  אא"כ אתה מדבר לבטל גם את זה, זה משהו אחר.

פורסם
Just now, ELI001 כתב:

אא"כ אתה מדבר לבטל גם את זה, זה משהו אחר.

כמובן שלבטל גם את זה - גם זה פן כלכלי של התו - חניה בכל מקום שבא לך.

תו נכה לרכב, למעשה יעניק רק את הזכות להחנות את הרכב בחניית נכים. לא שום דבר אחר.

פורסם
לפני 2 דקות, גור אדם כתב:

כמובן שלבטל גם את זה - גם זה פן כלכלי של התו - חניה בכל מקום שבא לך.

תו נכה לרכב, למעשה יעניק רק את הזכות להחנות את הרכב בחניית נכים. לא שום דבר אחר.

אז מה הוא יעשה לדוגמה 

https://carsforum.co.il/topic/740872-ב-2020-היו-כ-90-אלף-תווי-חניה-לנכים-וב-2024-הגיע-מספרם-ל-665-אלף-כלי-רכב-המשטרה-חוקרת/?do=findComment&comment=6757124

פורסם
לפני 10 שעות, Haim_gds כתב:

אחרי ההעברה הקפצתי אותם הבייתה ותוך כדי שאלתי אותו למה הוא זקוק לתו נכה אם הוא יכול ללכת, אחרי שהוא הפסיק לצחוק על הטימטום שלי הוא התחיל להסביר את כל ההטבות שהוא מקבל (תשלום אגרת רישוי סימלית, חניה ללא צורך בכרטיס חניה וכו' וכו'). אני זוכר שבזמן הנסיעה הבייתה ניסיתי להבין אם הוא עובד עלי או לא...

היה לי בן דוד ז״ל שהיה חולה סרטן. הייתה תקופה שהבריא והוא קיבל נכות וכל ההטבות הנילוות, כאשר תכלס הנכות שלו הייתה רק בחוסר היכולת להרים את היד מעל זווית מסויימת. הוא אפילו בא לביטוח לאומי ואמר להם שלא צריך כלום ותודה רבה (הוא היה איש אמיד), אבל... יוק. ענו לו שזה אוטומטי וזהו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 13 דקות, גור אדם כתב:

כאשר מספר התווים יחתך ביותר מחצי - הוא ימצא חנית נכים פנויה... (בתקווה).

וזו הנקודה העיקרית כאן - הכמות המופרכת של תווי הנכה פוגעת בראש ובראשונה בנכים עצמם.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 16 שעות, גור אדם כתב:

2. הצעה נוספת היתה לנתק את הפן הכלכלי של תו הנכה. כלומר, שתו הנכה יעניק רק אפשרות לחניה בחניות נכים. לא הנחה באגרה, לא חניה חינם, לא חניה  במקומות אסורים כמו מדרכה וכד'. טענת המציע היתה שכך זה למעשה בחו"ל וברגע שזה יתקיים לא יהיה רווח כלכלי לאלו שמוציאים תו ברמייה.

וואלה, זה רעיון מעניין שיכול לעבוד יפה. 

להעביר את ההטבות למבחנים אחרים, שקשורים ישירות לביטוח לאומי או משהו, כך שרק מי שמקבל באמת דברים הקשורים לנכות יוכל גם לקבל את ההטבות שהתו מקנה כיום. 

זה יכול לפתור את הבעייה נהדר, בשילוב עם הריסטרט לכל הנושא. 

ברצינות, נשמע כמו אחלה פתרון! אני בעד. 

*עדיין יהיו שMוקים שירצו את התו רק בשביל לחנות קרוב, אבל זה כבר יהיה תופעה בשוליים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בבקשה לקרוא ולהבין -  לענות אחרי קריאה.. לא בריפרוף..
זו הודעה אשר כתבתי בפורום - פורסם ב-26 למרץ, 2018

לא תמיד החניה הרגילה ברחוב היא בגודל המתאים  לכניסת ויציאת רכב הנהוג בידי נכה, והנכה מהרכב.

לנכה ולרכב נכה יש מגבלות גם בגישה לחניה , בתפקוד בנהיגה לחניה, וכניסה ויציאה מהרכב.

לי כדוגמה - יש מגבלה קשה  בנהיגה לסובב את הצוואר לאחור עקב פגיעה.
אני מעדיף חנייה אשר הכניסה אליה היא בתנועה ישרה בפינת רחוב, ולא חניה אמצעית בין רכבים אחרים

לפעמים אני מעדיף לעלות על מדרכה רחבה, גם כאשר יש חניה בין רכבים באמצע הרחוב.

הן מהסיבה של קושי בתמרון לאחור.

והן לפעמים כי הכביש הומה מתנועה, ואני צריך לצאת כאשר הדלת פתוחה מאוד - עד הסוף.

דבר הגורם לדלת הפתוחה להפריע ולחסום חלק מנתיב הנסיעה, וגם לסכן אותי ביציאה מהרכב.
מאחר ואני יוצא ונכנס מאוד לאט לרכב
.

אני בעד לבדוק ולברר במידה ויש חשד על שימוש לרעה בתו נכה ואו חניה לנכים.

פונים במכתב - בצורה יפה ומכובדת, לרשות החניה בעיריה / מועצה מקומית, ושואלים

מדוע הקצו חנייה ברחוב לרכב XXW .

היה לי פעם מקרה עם פקחית בחולון אשר הגיעה כאשר אני יוצא מהרכב, ורואה את הקשיים שלי.

..הפקחית אמרה, אני יודעת כי מותר לך לחנות על המדרכה והחנתה את הרכב ללא הפרעה לעוברים במדרכה.

אבל אם יראו את הרכב שלך חונה כאן, תהיה בעיה, כי רכבים אחרים ללא תו-נכה גם יחנו

ולכן אני רושמת לך הודעת עבירה / דו"ח - אל תדאג אתה יכול לבטל את הודעת העבירה.

נשארתי המום ומאוכזב.. אני הבעיה - לא פקחי העיריה שלא מטפלים ברכבים העוברים על החוק

הרי עבורי המדרכה היא מפלט.

(ומאחר ואני מוגבל, אני מבין את הקשיים וחונה באופן המאפשר לכולם לעבור בנוחות)

רכבים החונים על המדרכה ללא אישור - לא מאפשרים לי לחנות כאשר אין חניה מתאימה עבורי.

ואחרי סיבוב או שניים, אני מוותר על הדברים שתכננתי לעשות וחוזר הביתה.

הוספתי זאת להראות את התמונה הכוללת, אפשר ורצוי לבדוק, אם ההיתרים חוקיים.

אבל לא להטריד ולהציק סתם.

גם כך, כל תנועה או אפילו הגשת מסמכים.. אשר לאדם אחר היא פשוטה.

עבור נכה מוגבל בתנועה עם כאבים, לפעמים היא בעיה ו לפעמים גם נמאס להיות שונה.. וצודק

זו שחיקה לאורך זמן, והרבה נכים שהיו פעם חזקים.. היום מוותרים ומתקפלים למסגרת קטנה.

תהיו חכמים.

לדעתי - חובה לעשות בדיקה כללית לכלל אישורי תו הנכה והניידות -  קשה מאוד היום למצוא חניית נכה.
במרכזי קניות קניונים בתי-חולים ומרפאות, הכל מלא..
וחנייה בתשלום במגרש חניה ואו חניון בד"כ רחוקה.. מהיעד שלי, וזה פתרון קצת מגביל.

אייל.

• אהבתי 5
  • מבאס 2
  • רעיון טוב! 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 16 שעות, Be roo כתב:

המספרים הם של תוים אמיתיים שהונפקו ע"י המדינה, הם לא סופרים את הזיופים כי אין שום דרך לדעת כמה מהם. יש.

אתה טועה - התווים *אינם* מזוייפים. הבקשות היו מזוייפות. זאת הסיבה לעלייה במספר התווים שאכן הונפקו ע"י הרשויות - אבל במרמה. והרי בכל מקרה הרי כבר הפקחים היום לא בודקים בכלל אם יש תו אלא לפי מספר הרישוי.

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם

פטור מתור

אני עומד לי בנספרסו באילת 20 דקות - סיפור מצחיק לגמרי והיה שווה לחכות את ה20 דקות.

באה אחת עם "פטור מתור" ועוקפת אותי.. בקניה של... קפסולות נספרסו.

אם את רוצה לצאת מהבית ולהתאוורר ולקנות ככה קפסולות לגמרי בסדר גמור, אבל מה הקטע בלעקוף בתור לחנות פרטית שזה לא הכרחי שתרכשי ממה ולא באתר, יצאת מהבית, תסבלי כמו כולנו בתור או תלכי לים.

• אהבתי 3

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)

לא חסרים כאלו שעושים שימוש לרעה בפטור בתור

לא פעם אני נתקל באיזה בחורה צעירה קלת רגלים חונה בקניון מול המעלית בחניית הנכים בלי שהנכה שם.

בדיוק כמו האנשים שתופסים את החניה שמיועדת לאימהות עם ילדים קטנים ועגלה...

עם ישראל חי.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 5 דקות, סולל הדרך כתב:

לא חסרים כאלו שעושים שימוש לרעה בפטור בתור

לא הבנתי, איך עושים שימוש לרעה בפתור מתור?

פורסם

תקרא את ההודעה שקדמה לי

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 6 דקות, gpro כתב:

איך עושים שימוש לרעה בפתור מתור?

מתווכחים שיש פטור מתור, ובזמן הוויכוח על הפטור עושים תור.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...