Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. הרכב הוא טורבו דיזל וכושר הגרירה של הרכב הוא 1600 ק"ג וניסיתי לגרור קרוואן במשקל 1400 בערך, המשקל הוריד את הרכב כך שכשנסעתי את 2 המטר הראשונים (בשטח עם מהמורות) המרכב נגע שפשף את הגלגל. הבנתי שניתן להקשיח את הקפיצים. האם זה ריאלי לרכב כזה? אם כן זה יפתור את הבעיה?

פורסם

לרוב, כן, קפיצים חזקים יותר יעמדו בעומס רב יותר. חשוב לציין שבחלק לא מבוטל מהמקרים כדאי לשים גם בולם זעזועים קשיח יותר.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 7 שעות, Tom_22 כתב:

לא מבין ממש בגרירות, אבל אין ענין של גובה מתאים בין וו הגרירה לכף ריתום של הנגרר? האם מתאים במקרה זה?

הוא כתב שהמרכב שפשף את הגלגל, מה שאומר שהבעיה לא בגובה של הוו גרירה ולא הכף ריתום אלא קפיצים ובולמים.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ממה שאני מבין, לא צריך להיות עומס אנכי גבוה על וו הגרירה. וחלק מזה ענין של חלוקת המשקל בנגרר וגובה החיבור. נראה לי יותר הגיוני מאשר בעיה במתלים של רכב חדש ושמתוכנן להיות מסוגל לגרור משקל כזה. אבל כאמור מודה שלא מבין בדקויות של זה מספיק. 

image.thumb.jpeg.3a6a8d74fd5e041d619ee8f03f9a4e60.jpeg

פורסם
לפני 26 דקות, Tom_22 כתב:

ממה שאני מבין, לא צריך להיות עומס אנכי גבוה על וו הגרירה. וחלק מזה ענין של חלוקת המשקל בנגרר וגובה החיבור. נראה לי יותר הגיוני מאשר בעיה במתלים של רכב חדש ושמתוכנן להיות מסוגל לגרור משקל כזה. אבל כאמור מודה שלא מבין בדקויות של זה מספיק. 

תאורטית - הצדק עימך.

מעשית - בשטח המציאות שונה.

הברלינגו שלי רשומה ברישיון עם כושר גרירה של 1300 ק"מ על גרור עם בלמים, אך מאחר ומדובר בדגם XTR שנחשב ל"פרטי" ולא "מסחרי" הוא מגיע עם קפיצים רכים וחלשים וגם בולמי זעזועים רכים.
בפועל אם לא הייתי משדרג את הקפיצים והבולמי זעזועים לדגם המסחרי החזק ביותר - גם ארגז כלים היה מנחית אותה לרצפה.

https://carsforum.co.il/topic/722946-יומן-מסע-ברלינגו-2017-xtr-אוטומטית-שרשור-קניה-אחזקה-ויישור-קו/page/5/#comment-6601771

מעבר לעניין חלוקת המשקל עם גרור "קראוון", אפשר להתמודד עם העומס על הרכב בצורה יחסית פשוטה (הארכת המוט המחבר את הקראוון לתפוח גרירה - או מיקום הגלגלים באיזור קצת יותר "קדמי" ) רק שהבעיה הזו גורמת לכל העסק להיות יותר מידי ארוך *או* (אם משחקים עם מיקום הגלגלים) שעלולה להיות בעיה חמורה בסיבובים (הזנב של הקראוון יבעט ברכבים סביבו בכל סיבוב). בסופו של דבר זה יגרור בעיות תימרון קשות, לכן הריתום לרכב נעשה באופן יחסי קרוב לקראוון והגלגלים במרחק סביר מקצה החלק האחורי.

איציק

• מעניין 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצד שני הרכב של פותה"ש הוא פרטי בלבד.

למרות שכמובן יכולות להיות רמות גימור שונות (גם ע"ב שוק היעד) עם הבדלים במתלים.

בכל מקרה, משהו לבחון.

נראה לי גם שיש ענין לכלול בשיקלול של האם להתקין קפיצים מחוזקים כמה פעמים הקרוואן הזה הולך להיגרר, וספציפית לא בכביש סלול, ביחס לנסיעות אחרות שהרכב צפוי לעבור. ביחוד ומדובר ברכב פרטי, הפגיעה בנוחות עשויה להיות מהותית כמו גם פגיעה בהתנהגות הרכב לאור הקשחה של סרן אחורי בלבד (אני מניח).

פורסם

הכל תלוי באיך הרכב מתנהג היום, אפילו שהוא חדש יחסית.

אם הוא רך ורופס בחלק האחורי, הקשחה תעשה לך רק טוב מכל הכיוונים. 

מאידך, החלפת הקפיצים בלבד, מתוך ניסיון, פוגעת ברמה מזערית בנוחות (החלפתי קפיץ של 12ממ עובי באחד של 13.25 על אותו האורך) ולמעט תחת יותר גבוה לא היה שיפור ברמת הנידנוד של החלק האחורי.

רק עם השלמת השידרוג (החלפת בולמי זעזועים heavy duty תואמים לקפיצים) הרכב הפסיק להתנדנד והוא מגהץ ת'כביש גם שהוא עמוס לגמרי בלי טיפת נידנוד.

• מעניין 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה לכל העונים. אכן דברים מעניינים. לקחתי לניסיון קרוואן אחר שבנוי בצורה שונה, המיטה עם הארגז בחלק הרחוק מהוו לעומת הקרוואן הראשון, הרכב עדיין ירד אבל נסע בצורה טובה ואולי המרכב פגע בגלגל רק כשעברתי במפרים, דבר זה גרם לי לחשוב שאולי קצת נלחצתי בפעם הקודמת מאחר וזו היתה הפעם הראשונה שגררתי קרוואן והרעשים באו ממקום אחר. 

בכל אופן לפני הניסיון השני הקשחת קפיצים ושאר הדברים שתיארתם בתגובות סביר להניח שהיו מועילים להתנהלות הרכב הזה עם הקרוואן במידות האלו. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...