Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דאצ'יה לוגאן סדאן

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת חיפושי אחרי רכב ידני שיהיה רכב משני, נתקלתי בדאציה לוגאן, 2017, דיזל 1.5 ידנית.

האקזמפלר המסויים הוא שנת 2017 עם 200 אלף על השעון, ראיתי כאלו שהגיעו גם ל500.

המוכר רוצה 15 אבל אני חושב שאצליח להוריד אותו לכיוון 12-13, האוטו יושב קצת זמן.

צמיגים אצטרך להחליף, מראיה ראשונית.

איך המנוע 1.5 שלהם?

האוטו כיפי לנהיגה?

ברור לי שאני מקבל המון אוטו לשקל וחשוב לי שיהיה זריז ונחמד לנהיגה

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

מניסיון שלי עם סאנדרו סטפייוי 1.5 דיזל שהיה לי כרכב חברה, אמנם לא מדובר באותו רכב אבל מדובר באותו מנוע ואותם מכלולים.

המנוע היה אחלה, נהניתי מכל רגע איתו, קצת רועש, בעיקר בסרק אבל זה גם קשור ליכולת הבידוד רעשים של הרכב עצמו.

המומנט זמין, הרכב היה קל משקל ובעליות לירושלים שעשיתי אותו באופן קבוע, גם בכביש 1 וגם ב443 הוא טיפס בלי שום הרגשה של מאמץ, גם עם 4 אנשים באוטו.

גם לגרור משקל סביר לא ממש הציק לו יותר מדי אבל גררתי רק בכבישים מישוריים בעיקר וגם לא לא ממש הרבה.

בנסיעה לעסתי משפחתיות 1600 אוטומט בכבישים הרריים כאילו הם ברוורס.

אצלי לא היו בעיות ברכב, אבל עזבתי את המקום בסופו של דבר לפני שהגיע ל100 אלף קילומטר והחזרתי את הרכב, למיטה ידיעתי כל הרכבים שהיו בחברה גם אחרי שעזבתי עשו קילומטראז מכובד מאוד, חלק מהנהגים היו מהסוג שאתה לא רוצה לקנות מהם רכב, בטח לא רכב חברה וגם אצלם הרכב החזיק יפה מאוד.

צריכת הדלק שלו היתה מצויינת, אני הייתי קבוע על הקו של מודיעין-אשדוד, לפעמים גם בפקקים, ועולה לירושלים פעמיים בשבוע, עשיתי ממוצע של כמעט 17 ק"מ לליטר.

קולגה שלי נסע איתה מפתח תקווה- אשדוד- ערד- אילת-חזרה לירושלים- פתח תקווה על אותו מיכל דלק !!!

המזגן היה מצויין, לרכב קטן כמו הסנדרו הוא בהחלט הצליח להקפיא את האוטו, הלוגן גדולה יותר אבל ההרגשה שלי היא שגם לשם הוא יספיק.

לרכב היו מוזרויות כאלה של דאציה כמו חלונות חשמל אחוריים שנמצאים במרכז הקונסולה מאחור וכדי לפתוח חלון צריך להושיט יד אחורה לקוות לא לדחוף אותה לפח האשפה, או כפתור צופר על ידי הוינקר ולא במרכז ההגה, קרוז קונטרול פשוט אבל כדי הפעיל אותו צריך לשלוח יד לתחתית הקונסולה המרכזית, כנראה רצו לחסוך במתגים על ההגה או בחוטים.

לא יודע איך זה בלוגן 2017, אבל כן תצפה לרכב לואו קוסט, בבגאז הכיסוי של הגלגל ספייר היה עשוי מחומר דק מאוד, אני שמתי שם דיקט עבה יותר שחתכתי בצורה המתאימה, מערכת המולטימדיה עצובה, כמעט כל יום בהיר בחוץ עם או בלי שמש ישירה והמסך נעלם, רק מי שנמצא ממש מולו יכול לראות אותה, ממושב הנהג זה קצת הציק.

התנהגות הכביש הזכירה מכוניות רנו של פעם, הרכב התנדנד על המתלים, זויות גלגול מוחשיות שלא גרמו לך לרצות לתקוף פניות בכביש מפותל, אבל מצד שני היא גיהץ מפגעי כביש בצורה מרשימה, הרבה מעבר לתג המחיר שלו.

הגה כוח כנראה היה הידראולי, הרגיש קצת כבד אבל הרבה יותר מתקשר מההגאים החשמליים של הרבה מכוניות, קלאץ היה כבד, לקח זמן להתרגל אליו, חשבתי שזה תקלה ברכב אבל לארבעת המכוניות שהיו לנו בחברה היה קלאץ דומה אז כנראה שזה היה מתוכנן ככה.

בגדול החוויה שלי עם הרכב היתה טובה, ברגע שאתה עושה את הסוויץ לרכב לואו קוסט עם חוטי חשמל גלויים פה ושם או דברים מוזרים שנובעים נטו מתוך חיסכון אז החיים איתו לא רעים בכלל.

נקודה למחשבה- ציוני הבטיחות של דאציה במשך השנים מעולם לא היו להיט גדול, לרכה בספציפי הזה נתנו רק 3 כוכבי בטיחות. חלק מהציון נובע ממחסור במערכות בטיחות בסיסיות שהותקנו פה בהתקנה מקונית כמו מערכת מוביליי, אבל רוב הציון הגרוע הגיע ממבחני ריסוק שלא עומדים בסטנדרט של היום, לגבי הלוגן עצמה נאמר בזמנו שתא הנוסעים התעוות בתאונת חזית, הדשבורד קרס ופגע בנהג והקורה של החלון התקפלה בצורה כזו שפגעה בשלמות תא הנוסעים. 

מבחינתי זה כן צריך להיות נקודה למחשבה אבל בהתחשב בתקציב ובצרכים שלך אני לא יודע מה כן יהיה טוב יותר בשיקול של עלות- תועלת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת!

אני אוציא לאוטו דוח בלקר וכמובן אבדוק אותו עם מוסכניק שאני סומך עליו.

תודה רבה

פורסם
לפני 23 שעות, Roycohen1979 כתב:

מניסיון שלי עם סאנדרו סטפייוי 1.5 דיזל שהיה לי כרכב חברה, אמנם לא מדובר באותו רכב אבל מדובר באותו מנוע ואותם מכלולים.

המנוע היה אחלה, נהניתי מכל רגע איתו, קצת רועש, בעיקר בסרק אבל זה גם קשור ליכולת הבידוד רעשים של הרכב עצמו.

המומנט זמין, הרכב היה קל משקל ובעליות לירושלים שעשיתי אותו באופן קבוע, גם בכביש 1 וגם ב443 הוא טיפס בלי שום הרגשה של מאמץ, גם עם 4 אנשים באוטו.

גם לגרור משקל סביר לא ממש הציק לו יותר מדי אבל גררתי רק בכבישים מישוריים בעיקר וגם לא לא ממש הרבה.

בנסיעה לעסתי משפחתיות 1600 אוטומט בכבישים הרריים כאילו הם ברוורס.

אצלי לא היו בעיות ברכב, אבל עזבתי את המקום בסופו של דבר לפני שהגיע ל100 אלף קילומטר והחזרתי את הרכב, למיטה ידיעתי כל הרכבים שהיו בחברה גם אחרי שעזבתי עשו קילומטראז מכובד מאוד, חלק מהנהגים היו מהסוג שאתה לא רוצה לקנות מהם רכב, בטח לא רכב חברה וגם אצלם הרכב החזיק יפה מאוד.

צריכת הדלק שלו היתה מצויינת, אני הייתי קבוע על הקו של מודיעין-אשדוד, לפעמים גם בפקקים, ועולה לירושלים פעמיים בשבוע, עשיתי ממוצע של כמעט 17 ק"מ לליטר.

קולגה שלי נסע איתה מפתח תקווה- אשדוד- ערד- אילת-חזרה לירושלים- פתח תקווה על אותו מיכל דלק !!!

המזגן היה מצויין, לרכב קטן כמו הסנדרו הוא בהחלט הצליח להקפיא את האוטו, הלוגן גדולה יותר אבל ההרגשה שלי היא שגם לשם הוא יספיק.

לרכב היו מוזרויות כאלה של דאציה כמו חלונות חשמל אחוריים שנמצאים במרכז הקונסולה מאחור וכדי לפתוח חלון צריך להושיט יד אחורה לקוות לא לדחוף אותה לפח האשפה, או כפתור צופר על ידי הוינקר ולא במרכז ההגה, קרוז קונטרול פשוט אבל כדי הפעיל אותו צריך לשלוח יד לתחתית הקונסולה המרכזית, כנראה רצו לחסוך במתגים על ההגה או בחוטים.

לא יודע איך זה בלוגן 2017, אבל כן תצפה לרכב לואו קוסט, בבגאז הכיסוי של הגלגל ספייר היה עשוי מחומר דק מאוד, אני שמתי שם דיקט עבה יותר שחתכתי בצורה המתאימה, מערכת המולטימדיה עצובה, כמעט כל יום בהיר בחוץ עם או בלי שמש ישירה והמסך נעלם, רק מי שנמצא ממש מולו יכול לראות אותה, ממושב הנהג זה קצת הציק.

התנהגות הכביש הזכירה מכוניות רנו של פעם, הרכב התנדנד על המתלים, זויות גלגול מוחשיות שלא גרמו לך לרצות לתקוף פניות בכביש מפותל, אבל מצד שני היא גיהץ מפגעי כביש בצורה מרשימה, הרבה מעבר לתג המחיר שלו.

הגה כוח כנראה היה הידראולי, הרגיש קצת כבד אבל הרבה יותר מתקשר מההגאים החשמליים של הרבה מכוניות, קלאץ היה כבד, לקח זמן להתרגל אליו, חשבתי שזה תקלה ברכב אבל לארבעת המכוניות שהיו לנו בחברה היה קלאץ דומה אז כנראה שזה היה מתוכנן ככה.

בגדול החוויה שלי עם הרכב היתה טובה, ברגע שאתה עושה את הסוויץ לרכב לואו קוסט עם חוטי חשמל גלויים פה ושם או דברים מוזרים שנובעים נטו מתוך חיסכון אז החיים איתו לא רעים בכלל.

נקודה למחשבה- ציוני הבטיחות של דאציה במשך השנים מעולם לא היו להיט גדול, לרכה בספציפי הזה נתנו רק 3 כוכבי בטיחות. חלק מהציון נובע ממחסור במערכות בטיחות בסיסיות שהותקנו פה בהתקנה מקונית כמו מערכת מוביליי, אבל רוב הציון הגרוע הגיע ממבחני ריסוק שלא עומדים בסטנדרט של היום, לגבי הלוגן עצמה נאמר בזמנו שתא הנוסעים התעוות בתאונת חזית, הדשבורד קרס ופגע בנהג והקורה של החלון התקפלה בצורה כזו שפגעה בשלמות תא הנוסעים. 

מבחינתי זה כן צריך להיות נקודה למחשבה אבל בהתחשב בתקציב ובצרכים שלך אני לא יודע מה כן יהיה טוב יותר בשיקול של עלות- תועלת.

המערכת דלק שלהם כוללת אוראיה או מנגנון אחר באותו סגנון?

או שזה סתם מנוע דיזל בלי כל המסביב?

תודה.

פורסם

אם אני לא טועה 2017 דין בלי אוריאה,

רק מאולי 2019 הם התחילו גם לדחוף את הזבל הזה!

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 8 דקות, WE988244 כתב:

אם אני לא טועה 2017 דין בלי אוריאה,

רק מאולי 2019 הם התחילו גם לדחוף את הזבל הזה!

אני זוכר בשבפיזו מאותן השנים, יש גם אוריאה וגם עוד נוזל שיושב בתוך שקית מאחורי הדלת האחורית, רציתי לוודא שזה לא אותו פטנט.

פורסם
לפני 16 דקות, ModChiP כתב:

המערכת דלק שלהם כוללת אוראיה או מנגנון אחר באותו סגנון?

או שזה סתם מנוע דיזל בלי כל המסביב?

תודה.

אין אוריאה אבל יש מסנן חלקיקים ו EGR. 

"סתם דיזל" בלי כל המסביב נגמר לפני 20 שנה. 

פורסם

"עודף הטכנולוגיה" הזה אכן מכביד על הכיס, במיוחד כשמחפשים משומשת אמינה וזולה לתחזוקה,

אבל ראבק... זה לא (רק) כדי להציל איזה עץ שיעשו ממנו אח"כ ארון או דשבורד,

אלא 1:1 האוויר שאנחנו נושמים יום יום בכל איזור עירוני.

נסעתי אתמול אחרי פורד קונקט ישנה וממש נחנקתי מהסירחון של הדיזל,

וזה עוד רכב יחסית מודרני בן פחות מ-20.

לנסוע אחרי רכב אספנות ישן זה עוד הרבה יותר גרוע.

נכון שזה מסבך את המנועים עם כל מיני מערכות סינון ועולה הרבה כסף בתחזוקה

אבל האלטרנטיבה של ערפיח אינסופי הרבה יותר גרועה וגם יקרה בטווח הארוך.

לא סתם הסינים מתמקדים כ"כ ברכבים חשמליים.

שם כבר הגיעו בעבר הלא רחוק לזיהום אוויר אדיר בערים, שלא הותיר להם ברירה אחרת.

פורסם

מסכים איתך על הרבה דברים שכתבת (הייתי ציני לגבי העצים והרולסרויס), אבל לא לגבי הסיבה שהסינים מתמקדים בחשמלית.

הסיבה שלהם כמו הרבה דברים שהם עושים היא כלכלית נטו, יש להם יכולת ובעיקר גישה כמעט בלעדית לליתיום ולכן יכול לשלוט על המחיר ועל האספקה העולמית של חומרי גלם לסוללות, לפחות עד שיגמר הליתיום שהינו משאב מורכב לכרייה ובעיקר משאב שלא נמצא בכמויות גדולות ועומד לפני כליה לחלוטין מהטבע.

מדינה שאין לה בעיה להציף מאות מליוני דונם של אזורי טבע, לשלוח את התושבים למצוא מקום אחר לגור בו בלי לספק אלטרנטיבה או פיצוי ראוי, ועל בדרך להכחיד יערות, בעלי חיים נדירים, צמחים וכו כדי לדוגמא לבנות סכר, או לאפשר למכור צבי ים שהם בכלל מין בסכנת הכחדה בשוק כשהם מנוילנים בעודם בחיים ומחכים למותם מחוסר מזון וחמצן רק בשביל למכור שרשרת זמנית לצוואר של איזה תייר מזדמן היא לא מדינה שעושה דברים כדי להפחית זיהום אויר לטובת התושבים.

פורסם (נערך)

אני לא באמת חושד בסינים (בממשל ליתר דיוק) שהם 'ירוקים' ויפי נפש...

אבל כשהערים נחנקות מערפיח והפועלים חולים, יש לזה משמעות כלכלית.

נתתי את הדוגמה של סין כי הם היו בהארד-קור של הזיהום,

והעדיפו פיתוח תעשייתי וצמיחה כלכלית על פני איכות הסביבה, ודי התפוצץ להם בפרצוף...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...