Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיח על החישוקים

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חודשיים שלושה ניקיתי את חישוקי הגלגלים ברכב של אשתי מפיח שהצטבר עליהם, והצטבר עליהם הרבה פיח.

הרכב היה של אבא שלה (טוסון 2017) וטופל בזמן כל השנים, אבל רק מה שצריך, ככה שזה נראה לי הגיוני.

הסתכלתי על הגלגלים השבוע וראיתי ששוב יש הצטברות לא קטנה של פיח, ברמה כזו שהתמונה למטה זה מעשר שניות עם מגבון.

אני מניח שפיח הוא תוצאה של שריפה לא טובה של הדלק, אבל בדלק עצמו אין בעיה כי שני הרכבים האחרים שלנו מתדלקים באותן תחנות ואין עליהם הצטברות של פיח.

החלק שמוזר לי הוא שפתחתי מכסה מנוע ועברתי עם מגבון על כל מקום שהגעתי אליו ולא היו סימנים של פיח. אבק - כן, פיח - לא ממש.

מה עוד האפשרויות? תזמון הצתה?

מה יכול לגרום לפיח על הגלגלים אבל לא במנוע?

או שזה באמת מגיע מהמנוע, רק שזה מהחלק התחתון שלא הגעתי אליו?

יש פיח על כל ארבעת הגלגלים, כשעל הקדמיים יש קצת יותר. ודבר נוסף, בטיפול האחרון שהיה בתחילת השנה הוחלפו מצתים וסליל הצתה אחד. הטיפול נעשה במורשה אז אני מקווה ששם אין בעיה, למרות שזו הנחה שצריך לוודא.

IMG_7566.jpeg

• פיתרון
פורסם (נערך)

אין קשר למנוע. 

זה אבק מהבלמים. יש רפידות שגורמות ליותר ממנו.

שימוש יתר בבלמים (או למשל אם הם קצת תפוסים) גם לא יעזור למצב.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אין קשר למנוע זה אבק בלמים 
וזה לא תקין אם מה שאתה מציין נכון, זה מראה על עבודה פח של הקודם שנגע ברכב ובבלמים (או שאתה מאלה שכל היום נוסעים עם הבלמים)
קורה בדרך כלל אם הרפידה מושכת ולא ממהרת לחזור אחורה (מובילים לא מגורזים או קליפר תפוס)

אני באמת תפסתי את הראש ולא הבנתי מה הקשר בין הגלגל לבין זה שפתחת מכסה מנוע, אל תגע באזור הזה

לפני 29 דקות, stx כתב:

אז מעבר להחלפת רפידות, יש משהו לעשות עם זה עכשיו?

לקחת למוסך לבדיקת בלמים בהקדם

פורסם
לפני 19 דקות, CertifiedYouTubeMechanic00 כתב:

אני באמת תפסתי את הראש ולא הבנתי מה הקשר בין הגלגל לבין זה שפתחת מכסה מנוע, אל תגע באזור הזה

פתחתי מכסה מנוע לחפש סימנים של פיח, הנחתי שמקור הבעיה שם.

בכל מקרה, עדיף רפידות על בעיה במנוע.

יש המלצה על רפידות טובות?

פורסם

לא מדובר בהכרח ברפידות לא טובות. נראה בתמונה שמדובר בכאלו של ACDelco.

צריך לבדוק כאמור שאין בעיה של שחרור הרפידות עם עזיבת דוושת הבלמים (גירוז וכד' של המובילים), וגם שאין משהו בצורת הנהיגה שמרבה להשתמש בבלמים שלא לצורך.

אם בכל זאת להחליף רפידות, אז ההמלצה צריכה להיות לגבי כאלו שמייצרות פחות אבק, מבלי להזניח את הבלימה.

חפש אולי בתת-פורום שיפורים המלצות, אם לא יינתנו כאן.

חוץ מזה, ממליץ לך לעבור על תת-פורום אסתטיקה ולחפש שם המלצות לחומרים טובים לניקוי החישוקים.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, stx כתב:

פתחתי מכסה מנוע לחפש סימנים של פיח, הנחתי שמקור הבעיה שם.

בכל מקרה, עדיף רפידות על בעיה במנוע.

יש המלצה על רפידות טובות?

התעלמת לגמרי ממה שכתבתי לך
וברמבו

עריכה אחרונה על ידי CertifiedYouTubeMechanic00
פורסם

כפי שכבר צוין פה זה "אבק בלמים" ולא פיח. שהוא בעצם תוצר לוואי של הבלימה, אבל יש הבדל בין סוגי הרפידות.

ממליץ לנקות את החישוקים באופן תדיר וכך אבק הבלמים פחות יצטבר ויידבק לחישוק.

מעבר עם חומר מחדש ג'אנטים  ולחץ מים, יעשה פלאים. את החומר של חברת סונקס ניתן להשיג  בכל הום סנטר ,יש גם את החומר של חברת מג'ווריס שנמכר באוטו דיפו שגם היה לי נסיון טוב איתו.

https://www.autostore.co.il/product/מנקה-חישוקים-meguiars-hot-rims/

https://www.autostore.co.il/product/מנקה-חישוקים-sonax-xtreme/

בהצלחה

• רעיון טוב! 1
פורסם

תקין לגמרי, אנחנו מדברים על 3 חודשים בלי לנקות אותם, לא שבוע בודד

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 4 שעות, CertifiedYouTubeMechanic00 כתב:

..זה מראה על עבודה פח של הקודם שנגע ברכב ובבלמים (או שאתה מאלה שכל היום נוסעים עם הבלמים)

למה או ?  עלול להיות שניהם.

לפני 4 שעות, stx כתב:

לפני חודשיים שלושה ניקיתי את חישוקי הגלגלים.......ומאז הצטבר עליהם הרבה פיח.

כדאי לגשת למוסך לבדוק מצב הבלמים.

אם אין בעיה בשחרור הרפידות, הצטברות כמות כזו של אבק תוך חדשיים נוצרת עקב "טכניקת" בלימה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

אם אתה נדהם שזה המצב אחרי שלושה חודשים, מצבך מצוין ידידי!

אני מנקה את שלי כל שבוע, כי אין ברירה. רכשתי רפידות קרמיות שאמורות להוציא פחות אבק בלמים, אך לא שמתי לב להבדל משמעותי.

תחשוב שגלגלים הם החלק היחיד שנמצא במגע עם הכביש, והוא, מן הסתם, מטונף ומזוהם. 

IMG_1991.thumb.jpeg.00df10eef131b5b6b055ab6b13353018.jpeg

2016 BMW M235i.

פורסם

אני משווה מול שני הרכבים האחרים, ובטוסון המצב משמעותית יותר גרוע, אז נראה שבאמת או שהרפידות שם מעפנות או שהבלמים עצמם צריכים כיוונון. יש לרכב טסט עוד מעט, אני אבדוק את זה בטיפול שלפני.

בשרשור הזה זו הפעם הראשונה שאני קורא על המונח ׳אבק בלמים׳ - בהתחלה זה נשמע לי כמו שיר של מרגול.

לפני 6 שעות, CertifiedYouTubeMechanic00 כתב:

התעלמת לגמרי ממה שכתבתי לך

חלילה, ההיפך הוא הנכון, קיבלתי את כל מה שאתה ואחרים פה כתבו.

כתבת שלא הבנת מה היה לי לחפש במנוע והסברתי למה בדקתי שם. אם הייתי יודע מראש שהבעיה בבלמים, לא הייתי פותח את השרשור.

תודה לכל העוזרים.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, stx כתב:

בשרשור הזה זו הפעם הראשונה שאני קורא על המונח ׳אבק בלמים׳ - בהתחלה זה נשמע לי כמו שיר של מרגול.

פרט טריוויה: במשך שנים, הייתי בטוח ש״אבק דרכים בתלתליו״ זה ״אבק דרכים וטלטלה״.

אתה יכול, כמוני, להתקין, רפידות קרמיות שמייצרות אבק בלמים בהיר יותר שפחות נדבק לחישוק. ״אבק הבלמים״ - זה פשוט החומר של הרפידה שיורד כתוצאה מהחום והחיכוך של הרפידה על הצלחת. אתה לא תיפטר ממנו לגמרי, אך זה אמור לעזור. 

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...