Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אפשר לנסוע עם מצבר גמור לגמריי?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Muzic4Ever,

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתבתי בשירשור הנוקו, נסעתי 2 רחובות עם מצבר ריק ואלטרנטור תקול כשהשארתי את הבוסטר מחובר ופעיל. הגיר עבד כרגיל.

אני תמיד מעדיף להביא מצבר חדש עם רכב אחר ולהחליף בבית, מסיבה אחרת לחלוטין - מעדיף לעבוד בעצמי על הרכב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לבסוף זה מה שעשיתי. למרות שזה סך הכל מצבר, לא מי יודע מה "עבודה" אבל בסדר.

כשהייתי חייל נסעתי עם רכב ללא טעינה מרמת ישי עד גבעתיים עם מצבר במושב הנוסע וכבלים מהמכסה דרך החלון פנימה. מה זה אומר?

שוב, לפני 4 וחצי שנים זה תפס אותי בבית אורן שאמנם שם הנסיעה הרבה יותר מאתגרת את הגיר מבחינת העברות וגם היה תקופה קרה יותר אבל בשלב מסוים הוא הפסיק להגיב ואפילו הדליק נורת תקלה.

בנסיעה הבאה המצבר כבר לא הניע את הרכב בדיוק כמו עכשיו. לאחר החלפה ועד היום לא שמעתי ממנו ציוץ.

לפני 1 דקה, ליין מן כתב:

רשום בבקשה, היכן קניתה את "מצבר ה מוטלו"

אייל.

מהיבואן שמעוני סחר בבנימינה. 

• רעיון טוב! 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
לפני 12 שעות, מרק10 כתב:

האלטרנטור מסוגל לספק את צריכת הזרם של כול הרכיבים הקשורים לעבודה תקינה של המנוע וגם הגיר בסל"ד סרק ובטח שבסל"ד גבוה יותר בזמן

הנסיעה.

אם מחשב ניהול מנוע או מחשב של התיבה עלולים לא לעבוד בצורה מיטבית בגלל נסיעה עם מצבר מת אז קח בחשבון בזמן שהמצבר שלך מת 

והתנעה בעזרת בוסטר לא שונה בהרבה מנסיעה עם מצבר לא טעון.

עד אתמול הייתי מסכים איתך. אבל אתמול מת לי המצבר בקליאו, ואחרי התנעה עם כבלים - הרכב לא זז - מהרעש נשמע שלא הצליח לשלב הילוך או לפקד על המצמד... לאחר החלפת המצבר, נסע רגיל. והאלטרנטור תקין - נתן מעל 14 וולט.

אני חושב שהסיבה היא שלא מספיק מתח המסופק על ידי האלטרנטור - צרכן כבד צריך גם זרם גבוה, ולא בטוח שהאלטרנטור הוא בעל הספק גבוה מספק.

פורסם (נערך)

היום קיבלתי את החשבונית עבור המצבר ורציתי לשתף מספר פרטים שאולי יועילו גם לדורות הבאים.

בג'ולייטה תלתן גימור מונזה 2015 אין מערכת S&S והיא מגיעה עם מצבר רטוב 60 אמפר מהמפעל אך תושבת המצבר משותפת לכל הגרסאות כולל התלתן דיזל שמשווקת באירופה ומגיעה במקור עם מצבר EFB** בעל 70 אמפר\שעה.

**

SFB - מצבר רטוב סטנדרטי לחלוטין

EFB - מצבר בעל לוחיות  קצת יותר עבות, מיועד לרכבים עירוניים בעל התנעות יותר תחופות, בעל אורך חיים מעט ארוך ויודע לרדת למתחים נמוכים (סוג של מיני פריקה עמוקה), בעל כושר התנעה גבוה ונטען קצת מהר יותר. אטום לחלוטין ואינו מפתח קורוזיה על הקטבים לא משנה באיזה זוית הוא מונח.

AGM - מצבר פריקה עמוקה, היקר מבין השלושה., תאורתית אורך חיים הכי ארוך  וזרם התנעה גבוה אך משום מה אינו מתאים להתקנה ברכבים שאינם S&S.

אז אצלי כבר בהחלפה הקודמת "שדרגתי" למצבר מסוג EFB. הצלחתי לדחוף על התושבת המקורית ללא אילתורים  75 אמפר\שעה ועלה בשנת 2020 בדיוק 600 ש"ח עם שנתיים אחריות.

כיום המצבר הזה כבר לא קיים, במקומו הכניסו מצבר 72 אמפר וכושר התנעה קצת גבוהה יותר כשהמחיר טיפס מאז ב 200 ש"ח ועומד כיום על 800 ש"ח וכולל שנתיים אחריות.

מצבר בעל 70 אמפר מסוג SFB עולה כיום 600 ש"ח שנתיים אחריות.

מצבר SFB בעל 60 אמפר 500 ש"ח - שנת אחריות אחת ועל הנייר זה בעצם מה שמתאים לרכב מבחינת היצרן.

תכלס, לא בטוח עוד כמה זמין אחזיק ברכב וכנראה שהכי "כלכלי" היה ללכת על המצבר הזול למרות שמותקנת מערכת DVR לחניה.

כאמור, בגלל שזוג המצלמות אצלי ברכב מצלמות עד 3 ימים הייתי חייב קצת ספייר. בדיעבד, כנראה שהיה מספיק הפעם 70 אמפר רטוב (SFB) אבל לא תיארתי לעצמי שהמחיר טיפס כך.

רפרנס:

https://www.mutlu.com.tr/sector/katalog/caad36bd754f138276b745121d8688073081a64b.pdf

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...