Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים יקרים.

מסיבות מסוימות אין לי עמדת טעינה למכונית החשמלית שלי ולכן אני מטעין אצל שכן נחמד, שמוכן ללא מטרות רווח אלא בשביל חסד נטו.

השאלה היא , האם מישהו בדק אם בשביל להטעין סוללה של 60kw העמדה תמשוך כמות של 60?או שהעמדה תצטרך למשוך יותר?

שאלה שניה .עד כמה אני יכול לסמוך על הנתונים של הרכב לגבי אחוזי הסוללה?אם 100 אחוז סוללה= 60kw אז כשכתוב 50% סוללה זה אומר שבטעינה זו צרכתי 30 kw?עד כמה זה מדויק כי בסה''כ הוא עושה איתי חסד ואני לא רוצה חלילה להפסיד אותו..

תודה רבה לכל העונים והמסייעים

פורסם
לפני 10 דקות, יוסי הכריש הקדוש כתב:

כי בסה''כ הוא עושה איתי חסד ואני לא רוצה חלילה להפסיד אותו.

אז שלם לו על "פול טנק" בכל פעם שאתה מתחבר למטען שלו.

כלומר:

שלם בכל פעם על 60קוט"ש, גם אם בפועל טענת פחות.

נגיד 30 שקל לכל טעינה.

נשמע הוגן .

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, IsraCar כתב:

אז שלם לו על "פול טנק" בכל פעם שאתה מתחבר למטען שלו.

כלומר:

שלם בכל פעם על 60קוט"ש, גם אם בפועל טענת פחות.

נגיד 30 שקל לכל טעינה.

נשמע הוגן .

אמרתי לו שאני רוצה לשלם יותר, אבל הוא בשלו, לא מוכן שאשלם לו יותר ממה שצריך, וביקש ממני לברר אצל אנשים שיש להם כמה זה באמת יוצא.

אחלה בנאדם נשמה טובה.

פורסם

יותר מידי טובה.

אני צופה שתתכסחו בעתיד הלא רחוק. 🙂

בוא נגיד שהתשלום זה לא רק על הקילווואטים אלא על הזמן והמקום שהוא מקדיש לך ועל ההתנגשות בזמנים שעלולה להיות מדי פעם. כאשר שתי מכוניות מתחרות על אותו שקע.

בגדול ההנחה שצגת בהודעה שלך נשמעת סבירה. המונה של הרכב די מדוייק.

אבל מה ?

תתחיל לנהל כרטיסיית צריכה?

או גליון אקסל ?

בסוף כל חודש תשלם על הקילוואט המדויק?

נשמע קצת טרחני. אבל בהחלט לגיטימי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

העמדה תמשוך קצת יותר כי ההמרה בין AC ל DC של הסוללה היא לא מושלמת ויש אובדן אנרגיה בדרך.

• אהבתי 2

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

האפליקציה של העמדה אמורה לתת לך מידע מדויק על ההטענות, היקפן, מחירן, כולל חיתוך לפי זמנים יומי/שבועי/חודשי/שנתי. מה שכתוב באפליקציה תשלם ובא לציון גואל.

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 5.7.2024 בשעה 00:59, יוסי הכריש הקדוש כתב:

השאלה היא , האם מישהו בדק אם בשביל להטעין סוללה של 60kw העמדה תמשוך כמות של 60?או שהעמדה תצטרך למשוך יותר?

תשובות:

1. הנושא נבדק ויש לא מעט כתבות ברשת. הכלל אומר שיש איבוד בין 7% ל30% ממה שיוצא מהעמדה עד מה שנכנס לסוללה.

ככל שמטעינים בזרם יותר גבוה, כך האיבוד קטן יותר. אבל בסוף תלוי יצרן ודגם.

רוב הסיכויים שאם אתה מטעין 11kwh האיבוד מתחת ל10%

2. אומנם הסוללה מוצהרת כ60kw, אבל יש אחוזים שלא חשופים למשתמש ובעצם תמיד ריקים או תמיד מלאים כדי לשמור על אורך החיים של הסוללה. ככל הנראה, טווח שנגיש לך 55-60kw

כמו שכבר כתבו לך, רק העמדה יכולה לתת לך חיוווי מדויק כמה הספק צרכת.

א אתה רוצה להיות בסדר איתו, תחשב לפי גודל סוללה של 60kw ואיבוד של 15%. כנראה לפרגן לו שקל או שניים יותר על כל טעינה. 

מה שאתה משלם יושפע יותר באם לשכן שלך יש תעו"ז.

• אהבתי 1
פורסם

הי הכי פשוט לחבר מונה עם שתי קריאות צריכת החשמל אחת כללית ואחת אם לחצן איפוס לכל פעם שתיתחבר לעמדה

• רעיון טוב! 1
פורסם

לשים מונה דיגיטלי בלוח חשמל ולשלם לו את מה שמגיע לו, בשביל ההרגשה הטובה של שניכם (הוא יראה בעיניים את המספרים בלוח חשמל ויוכל לדעת בלי להסתמך על האפליקציה שלך כמה זה עולה לו).

מחיר קוט"ש עדכני נכון להיום 61.4 אג' כולל מעמ.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה לכל העונים.

למסקנה, אין לו אפליקציה על העמדה , ולא מונה..(אשמח לדעת עד כמה זה מסובך לשים מונה, בחיים לא התעסקתי בכיוון של חשמל)

אם הבנתי נכון אמורה להיות זליגה של עד 10% , וכנראה שזה מה שאני יוסיף לו , או יותר אם הוא יסכים כמובן..

פורסם

עמדה בלי אפליקציה? מוזר.

למיטב ידיעתי, מונה פשוט עולה כמה מאות שקלים ללא התקנה.

מונה רשמי של חברת החשמל, אלפים.

פורסם
לפני 29 דקות, yahaga כתב:

מונה רשמי של חברת החשמל, אלפים.

בהתאם לאמות המידה  התקפות כיום, חברת החשמל אינהּ מציעה עוד את האפשרות להזמנת חיבור נוסף (מונה) לעמדת־טעינה פרטית יחידה (אך קיימת אפשרות להזמנה של חיבור ייעודי לטעינה ברמת הבניין).

רצ״ב קישור לתצורות הזינה האפשריות לזינה של עמדות־טעינה לרכב חשמלי:

אתר המעגל - זינת עמדות טעינה

פורסם

כשאתה בא לאוטו תראה כמה KW הוטען, תרשום ברשימה ותן לו לפי החשמל שהוא משלם(תעגל למעלה🤑).

כמה כבר קשה זה? אין התקנה של מונים ושום תשלום לאף אחד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הי לא חברת החשמל ולא מונה של חברת החשמל כל מה  שצריך זה מונה דיגיטלי שכל חשמלאי מורשה להתקנת עמדות טעינה יתקין לך אחרי שתסביר לו מה אתה צריך 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...