Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה למחליפה למאזדה cx30

SunshineGC38

פוסטים מומלצים

זה מה שאני אומר - לקרוא לזה "לחיות בחרדה" זו הגזמה מוחלטת. שום חרדה ושום נעליים - בסה"כ תבדוק מפלסים באופן סדיר, כמו שאתה גם ככה אמור לעשות - והכל יהיה בסדר. עזוב, גם אם זה לא באחריות - וגם אם לבדוק מפלסים זו עבודה קשה מדי בשבילך - פשוט תקנה תרמוסטט חדש (יש דגם חדש שבו כבר לא אמורה להיות בעיה), ותחליף. בעלות של כ-1000₪ (חלק פלוס עבודה) סגרת את הפינה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה ואני לא נחיה בשום חרדה , גם לא כמה מבאי הפורום שמחזיקים ברכבים עם מנועי פיורטק. אבל כשאני ממליץ על משהו, אני משתדל להיות על הצד השמרן ולהיתמך בעובדות.

עריכה אחרונה על ידי zaf

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבין את כוונתך. עדיין לדעתי אתה יוצר  למנוע הזה תדמית רעה יתר על המידה - זה לא איזו פצצה מתקתקת עם תקלה שקשה לראות ושבוודאות תקרה. והכשל הזה לא מתקרב לכשל של פיורטק לא בסבירות (למיטב ידיעתי, אחזוי הכשל הרבה יותר נמוכים), לא בקושי הזיהוי המקדים, ולא בטיפול המונע...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב (סליחה שקצת סטינו מנושא השרשור המקורי), מעניין לראות איך כל הקונספציה של רכב/מנוע אמין מאוד תלויה בקונטקסט, ציפיות, ודעות קדומות.

לדוגמא, הכשל המדובר במנועי רנו: מדובר ביצרן עם מוניטין לא טוב בנושא האמינות, אז אחרי שכמה מנועים עוברים התחממות בעקבות נזילה מהתרמוסטט (שלא זוהתה בזמן), פתאום הקונצנזוס הוא שהמנוע גרוע ומדובר בפצצה מתקתקת (אגב, זה שיש תביעה ייצוגית לא אומר שבפועל מובטח שהבעיה תופיע; אאל"ט אחוז התרמוסטיים הכושלים הוא בערך 1-2%).

מנגד, בוא ניקח מאזדה מיאטה דור 3 (הדברים נכונים ברובם גם למאזדה3 דור ראשון, אבל את המיאטה אני מכיר באופן ישיר יותר). מדובר ברכב שנחשב לאמין מאוד. מנוע שמכנים bulletproof מבחינת תחזוקה ואמינות. אבל בוא נראה את הבעיות הנפוצות ברכב, שכל מי שמתעניין במיאטות יידע למנות עבורך:

1. בשנתונים הראשונים (2006-2007), חלק מהמנועים צרכו שמן. בעלים לא שמו לכך לב, והלך המנוע בגלל oil starvation (לא נשמע דומה למקרה של רנו?). לא הייתה שום קריאת שירות, אבל עשו שינוי בתכנון המנוע אחרי שנתיים, והחל משנתון 2008 לא היו תלונות כאלה יותר.
  2. התרמוסטט נוטה להיתקע פתוח. אז אמנם זו תקלה עם משמעות הרבה פחות קטסטרופלית, עדיין יש פה כשל בתכנון התרמוסטט - אותו הרכיב עליו מתלוננים ברנו.
  3. מיכל העיבוי עשוי פלסטיק, וכשהזמן עובר הוא נסדק. אם לא מזהים את זה בזמן (או מחליפים את המיכל מבעוד מועד), נגמר נוזל הקירור והמנוע מתחמם. שוב, נשמע לי דומה מאוד מבחינת נזק וכד' לבעיה ברנו, ההבדל הוא שפה הבעיה מופיעה בגיל קצת יותר מבוגר מאשר ברנו.

ולמרות כל הדברים הנ"ל, אם תשאל מישהו האם מיאטה הוא רכב אמין - כולם פה אחד יגידו לך שכן (ורק ימליצו להתייחס לרשימה הנ"ל כדי להימנע מבעיות פוטנציאליות).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסעתי ונהגתי כחצי שעה על סנטרה 

הכי פשוטה מהליסינג 

נהניתי מכל רגע 

הרכב כאילו בולע בורות ופסי האטה 

לא הרגשתי אותם כלל .

מושב הנהג נוח למדי 

סהכ נוחות מרשימה.

באיזה ג'יפון  Bsuv עד 180k ש''ח אוכל למצוא את אותם הפרמטרים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 21.6.2024 בשעה 06:13, SunshineGC38 כתב:

מה דעתכם על סקודה קאמיק ביחס לcx30 מכל הבחינות - הנדסת אנוש, נוחות, התנהגות בכביש מפותל?

עזוב, אל תחשוב על זה אפילו, לא באותה רמה.

יש לי קאמיק מהעבודה,  רכב סביר, זריז אבל לא באותה רמה של CX30.

את האמת אני מת לקנות CX30 במקום ה-C3 של אשתי אך אני לא עושה זאת כי אני צריך לקחת הלוואה לטובת הרכישה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הניסאן קשקאי החדשה דווקא מוצלחת בבנזין במיוחד אם זה רכב חדש , המנוע הזה אמין מאוד עם טיפולים בזמן והבעיה עם הבית טרמוסטט נפתרה למיטב ידיעתי עם חלק מעודכן ב2022 כשגם כל מי שמחליף את החלק מראש מקבל את החלק המעודכן. מנוע אמנם לא גדול אבל 4 צילינדר , נותן מספיק כוח ולא זללן דלק.

ההיברידית היא בסדר מבחינת נוחות נסיעה אבל האמינות לא ידועה וראיתי תלונות לפחות בקבוצת הפייסבוק על תקלות חיישנים פה ושם ,אולי לא כוללני.

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...

היי 

יצא לי להתרשם מקרוב מקיה ספורטאז'.

צבע ירוק כהה בהחלט מתאים לרכב הזה.

אהבתי את העיצוב החיצוני האלגנטי והעגלגל.

היא נראית קומפקטית מבחוץ.

רכב קטן מבחוץ וגדול מבפנים 

מבנה שבהחלט יעזור בחניות הצפופות במרכז הארץ.

מה דעתכם עליה כמחליפה של הcx30 ?

עריכה אחרונה על ידי SunshineGC38
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבעליה של אחת, מהראשונות שנמכרו (מאי 2022) היא בהחלט ראויה.

נוחה ומרווחת יותר מהמזדה, זריזה יותר, ובדגם הפרימיום מציעה הרבה יותר. (גם באורבן טופ) 

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הCx30 אקזקוטיב מאובזרת ברמה גבוהה 

הייתי מוותר על גג השמש הפנורמי .

מעניין מה הקיה תציעה.

במאזדה המתלים יותר מדי מוקשחים לדעתי 

האם בספורטאז' צפויה לי הפתעה נעימה מבחינה זו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ספורטז שייך לקטגוריה יותר גבוהה וממוצב מול CX5. 

רכב מאוד נחמד אבל מנוע הטורבו והגיר הרובוטי רחוקים מלהיות אמינים..

עד כה הרכב הוצע עם מנוע 2.0 אטמוספרי וגיר פלנטרי - חלש אבל מאוד אמין. השילוב הזה כבר לא קיים בארץ ובמקומו התחילו לשווק מנוע 1.6 טורבו מוחלש ותיבה רובוטית.

• מבאס 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יוצא בקרוב

image.thumb.png.d036e59f3738f38d7cff57dc81a8db03.png

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...