Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהחלט, לכן זה מוגדר כהפתעה.

בכל אופן, לא מעט ספורטיביות סובלות מבעיות נוחות - מתלים קשים ורעש. המיאטה מבחינת נוקשות המתלים ובזכות המשקל, דווקא די נוחה. לנסיעות קצרות היא בעיני ממש לא רעה.

המחיר הזה של הנוחות חייב לפצות בכמות ההנאה. מיאטה מספקת את זה ביותר מצבים מכל מכונית אחרת.

• תגובות 249
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

המושבים במיאטה לא וואו מבחינת נוחות, בלשון המעטה. אני לא יודע איך המושבים ה״משודרגים״ אבל סביר להניח שזה לא יהיה נוח כמו המושבים ב Z4...
@כוכב השחר - תתחדש!

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 37 דקות, nadavd4 כתב:

המושבים במיאטה לא וואו מבחינת נוחות, בלשון המעטה. אני לא יודע איך המושבים ה״משודרגים״ אבל סביר להניח שזה לא יהיה נוח כמו המושבים ב Z4...
@כוכב השחר - תתחדש!

המושבי סטוק זוועה. המושבי רקארו סבבה, משמעותית פחות טובים מהזי4 מן הסתם. גם הרבה פחות טובים מטייפR. בערך ברמה של הברז נגיד, אחלה דבר, אבל לא משהו מיוחד. הופכים את סיטואציית המושבים במיאטה למשהו בין סבבה לנסבל - מהבלתי נסבל של המושבי סטוק.

פורסם
לפני כשעה, כוכב השחר כתב:

יפתיעו, נשדרג, במידה וזה יהיה שווה את זה. אבל אם השנים האחרונות לימדו אותנו משהו, זה שכל היצרנים ללא יוצא מן הכלל הוציאו דגמים פחות טובים, לא להפך

מה אתה מחשיב בשנים האחרונות? קודם כל ברמה של הרכבים העממיים הרגילים אין ספק שהנדסת האנוש וגם לרוב המנועים עשו צעד לא קטן אחורה.

ברמה של רכבי העל (פרארי לאמבו וכו׳) - ללא ספק פחות טהורים, יותר מדי טכנולוגיים והיברידיים וכבדים למרות ביצועים מפגרים שלא נופלים מחשמליות אבל זה לא הדבר היחיד שחשוב שם.

ברמה של רכבי ספורט עממיים? ברז2/GR86 - רכבים טובים יותר, טייפ אר FL5 עדיפה מהדור הקודם שנראה כמו רובוטריק, גולף GTI/ VAG - בסכ״ה הדורות האחרונים עדיפים ברמה הספורטיבית מקודמיהם למרות הנדסת אנוש נחותה (זה החלק שמועבר מהגרסאות הרגילות שכבר הסכמתי שעשו צעד אחורה)

סופרה Final edition - אם נתעלם מהמיתולוגיה יודעי דבר יסכימו שזה רכב עדיף מהספורה ההיא. דגמי פורשה - באופן כללי למרות שקצת איבדו מהאדג׳ עקב תקנות רעש/זיהום למיניהן - עדיין בסך הכל שמרו על המתכון בהצלחה וברמת ליטוש ויוקרה גבוהות יותר.

בקיצור לא בטוח שמסכים הם ההנחה הגורפת של כולם ללא יוצא מן הכלל גרועים יותר אבל כן מסכים עם העיקרון שהעתיד לא נראה טוב זה בטוח, סתם לצורך הדוגמא הרגע הוכרז שהדגמי N הבאים (אלנטרה, i20 וכו׳) עוברים להנעה היברידית אוטומטית בלבד. אז כן ברור שהביצועים יקפצו מדרגה אבל אין ספק שהם יהיו גרועים יותר מהדור היוצא. כמובן לא מדבר על 208GTE וכל מני שיקוצים חשמליים שם בכלל הדיון מיותר.

מה שכן דווקא עם המיאטה מאזדה מבטיחה שהדור הבא מתי שיגיע יהיה ידני וקל משקל שאלה כבר בשורות מעולות גם אם יהיה ״אוניה״ כמו ה NC (שהיום זוכה לעדנה חדשה וכולם הבינו שסתם שפטו אותה לחומרה בזמן אמת) - עדיין זה לבד גורם לי להרגיש ביטחון שהמתכון של מיאטה ישמר בנאמנות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, כוכב השחר כתב:

אולי מאזדה3 או טסלה3.

לפני 4 שעות, כוכב השחר כתב:

זה אמור להיות דיילי רגוע עם אפס ספורטיביות, מקסימום נוחות.

חשבת גם על הסיוויק? הביקורות אוד חיוביות

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 7 שעות, Doron_Z כתב:

מה אתה מחשיב בשנים האחרונות? קודם כל ברמה של הרכבים העממיים הרגילים אין ספק שהנדסת האנוש וגם לרוב המנועים עשו צעד לא קטן אחורה.

ברמה של רכבי העל (פרארי לאמבו וכו׳) - ללא ספק פחות טהורים, יותר מדי טכנולוגיים והיברידיים וכבדים למרות ביצועים מפגרים שלא נופלים מחשמליות אבל זה לא הדבר היחיד שחשוב שם.

ברמה של רכבי ספורט עממיים? ברז2/GR86 - רכבים טובים יותר, טייפ אר FL5 עדיפה מהדור הקודם שנראה כמו רובוטריק, גולף GTI/ VAG - בסכ״ה הדורות האחרונים עדיפים ברמה הספורטיבית מקודמיהם למרות הנדסת אנוש נחותה (זה החלק שמועבר מהגרסאות הרגילות שכבר הסכמתי שעשו צעד אחורה)

סופרה Final edition - אם נתעלם מהמיתולוגיה יודעי דבר יסכימו שזה רכב עדיף מהספורה ההיא. דגמי פורשה - באופן כללי למרות שקצת איבדו מהאדג׳ עקב תקנות רעש/זיהום למיניהן - עדיין בסך הכל שמרו על המתכון בהצלחה וברמת ליטוש ויוקרה גבוהות יותר.

בקיצור לא בטוח שמסכים הם ההנחה הגורפת של כולם ללא יוצא מן הכלל גרועים יותר אבל כן מסכים עם העיקרון שהעתיד לא נראה טוב זה בטוח, סתם לצורך הדוגמא הרגע הוכרז שהדגמי N הבאים (אלנטרה, i20 וכו׳) עוברים להנעה היברידית אוטומטית בלבד. אז כן ברור שהביצועים יקפצו מדרגה אבל אין ספק שהם יהיו גרועים יותר מהדור היוצא. כמובן לא מדבר על 208GTE וכל מני שיקוצים חשמליים שם בכלל הדיון מיותר.

מה שכן דווקא עם המיאטה מאזדה מבטיחה שהדור הבא מתי שיגיע יהיה ידני וקל משקל שאלה כבר בשורות מעולות גם אם יהיה ״אוניה״ כמו ה NC (שהיום זוכה לעדנה חדשה וכולם הבינו שסתם שפטו אותה לחומרה בזמן אמת) - עדיין זה לבד גורם לי להרגיש ביטחון שהמתכון של מיאטה ישמר בנאמנות.

למי אכפת מרכבי על? אפילו את הסרטונים שלהם אני כבר לא רואה. מה הפואנטה בלהוציא עוד הייפרטריפלמגה קאר ב $3M? מעצבן אותי אפילו שהמדיה נותנת לזה במה.

לא ממש מחשיב את הגולף לרכב ספורט, הסופרה מאוד מוגבלת מבחינת ייצור, וגם - עשו שת"פ עם במוו כי החברת רכב הכי גדולה בעולם לא יכולה "להרשות" לעצמה לפתח רכב ספורט. נהגתי בזי4 ובסופרה הידנית. זה פשוט אותו רכב עם מושבים ממש גרועים בסופרה. טייפR אחלה אוטו והשתפר, אבל סה"כ הם שמרו ושומרים על המתכון המנצח כבר הרבה מאוד שנים, לא באמת שינו משהו. ברזGR86 זה בערך אותו רכב עם מנוע אחר, עדכון גרסא בלחץ. וגם שם הם הלכו אחורה בכל מני דברים.

בקיצור, לא מבטיח

לפני 4 שעות, mcshmupi כתב:

חשבת גם על הסיוויק? הביקורות אוד חיוביות

סיוויק דיילי מושלם. אבל מרגיש עממי בפנים לעומת מאזדה3 או טסלה3 שמרגיש קצת יותר יוקרתי

פורסם
לפני 23 דקות, כוכב השחר כתב:

למי אכפת מרכבי על? אפילו את הסרטונים שלהם אני כבר לא רואה. מה הפואנטה בלהוציא עוד הייפרטריפלמגה קאר ב $3M? מעצבן אותי אפילו שהמדיה נותנת לזה במה.

לא ממש מחשיב את הגולף לרכב ספורט, הסופרה מאוד מוגבלת מבחינת ייצור, וגם - עשו שת"פ עם במוו כי החברת רכב הכי גדולה בעולם לא יכולה "להרשות" לעצמה לפתח רכב ספורט. נהגתי בזי4 ובסופרה הידנית. זה פשוט אותו רכב עם מושבים ממש גרועים בסופרה. טייפR אחלה אוטו והשתפר, אבל סה"כ הם שמרו ושומרים על המתכון המנצח כבר הרבה מאוד שנים, לא באמת שינו משהו. ברזGR86 זה בערך אותו רכב עם מנוע אחר, עדכון גרסא בלחץ. וגם שם הם הלכו אחורה בכל מני דברים.

חחחח למה זה מעצבן אותך? נראה לך שפרארי תבנה רכב הייפרקאר כמו ה F80 עם מעל 1200 כ״ס, תזמין כתבים ומדיה לסיבוב עליו במסלול ובהרים שם באיטליה ואף אחד לא יגיע? 

אני מסכים איתך שאנשים כמוני כמוך כבר לא מתחברים למפלצות הטכנולוגיות והכבדות שהם בונים שם כמעט כולם אבל גם לא סביר שיתעלמו מהמילה האחרונה בעולם רכבי הספורט ובסוף זה אכן הטופ של הטופ שכסף יכול לקנות היום בעולם הרכב, זה תמיד יהיה ״חשוב״ ורלוונטי מבחינת סיקור.

ואל תשכח שאמרת שדברים רק נהיים גרועים יותר אז הבאתי דוגמאות שלפחות בז׳אנר של רכבי הספורט העממיים - עד היום זה משתפר. אז סבבה ההיגוי ב GR86 ובברז פחות טוב מדור 1, זה נכון גם למיאטה ND לעומת דורות קודמים, אבל עדיין כחבילה כוללת אתה מקבל רכב יותר טוב ששומר על המתכון בנאמנות. לא פחות פאן, קל משקל, גיר ידני, התנהגות פצצה פלוס מנועים יותר טובים וחזקים ורמת ליטוש גבוהה יותר ואבזור טוב יותר ואפשר לאמר שזה נכון Across the board. גם דוגמא אחרונה הניסאן ניסמו הידנית מקבלת ביקורות ממש טובות, אני בטוח שהיא לא נופלת מה 370 ניסמו לצורך העניין.

אני מסכים שיש חששות לגבי העתיד, כמו שהבאתי עם הדוגמא של רכבי N שהוכרזו עכשיו וכעיקרון אנחנו חיים בתחושה שהנפילה תגיע כל רגע בכמעט כל סוג רכב. אני מקווה שלפחות תמיד תהיה איזו מיאטה או ברז או לפחות איזה נצנוץ של משהו ראוי שאפשר לקנות מה אפשר לאמר.

פורסם

לפני שעה, Doron_Z כתב:

אנחנו חיים בתחושה שהנפילה תגיע כל רגע בכמעט כל סוג רכב

דווקא רכבי הספורט העממים מעניקים סיבה לאופטימיות, רובם נותרו מהנים לנהיגה ואפילו שמרו על הגיר הידני: GR86 מול AE86, סופרה 5 מול 4, Z (ניסמו) מול 240SX, מיאטה ND מול NA.

התלונות על תוספת משקל והפחתה בהנאה גדלות במעלה השוק, מפורשה ועד ל"הייפרטריפלמגה" (אני מאמץ, @כוכב השחר 😁

• אהבתי 2
פורסם
לפני 4 שעות, כוכב השחר כתב:

מה הפואנטה בלהוציא עוד הייפרטריפלמגה קאר ב $3M? מעצבן אותי אפילו שהמדיה נותנת לזה במה.

כי זה סקסי. הם מייצרים תוכן, לא מוכרים מכוניות. רק לא ברור למה הפרארי החשמלית מקבלת את אותה תשומת לב...

פורסם
בתאריך 2.7.2026 בשעה 17:52, כוכב השחר כתב:

בקיצור, לא מבטיח

סיוויק דיילי מושלם. אבל מרגיש עממי בפנים לעומת מאזדה3 או טסלה3 שמרגיש קצת יותר יוקרתי

אם כבר יוקרתי ונוח מה לגבי הC קלאס החשמלית שאמורה להיות מושקת בקרוב?

באבזור הגבוה היא אמורה להגיע עם מתלי אוויר אדפטיביים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...