Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דובר פה רבות על מכוני בדיקה לרכבים ואיכות הבדיקות שלהם, אבל זו לדעתי כבר הגזמה פראית.

מדובר סתם בבדיקה אקראית שנתקלתי בה, לא יודע מי המכון ולא רוצה לדעת. 

מה צריך להתרחש בשביל שהרכב הזה יקבל וי ירוק בסעיף מערכת ההצתה?

למה בסעיף מערכת הקירור לא כתוב לבדוק משאבת מים?

למה בסעיף מערכת הדלק לא כתוב לבדוק מזרקים?

בקיצור הבנתם את הפואנטה.

לקוח משלם על בדיקה ובמקום תוצאות בדיקה הוא מקבל רשימה של שיעורי בית, אז על מה שילם?!

התעשיה הזו מגוחכת ועצוב שרוכשים תמימים ממשיכים לממן את הנוכלות הזו.. 

זהו, פרקתי.

IMG-20240306-WA0046.thumb.jpg.e4e0f82f14a9e8945f43ecc3db1290e6.jpg

• אהבתי 7
  • מצחיק 1
  • מבאס 1

יום טוב גם לך

פורסם

אוי נו באמת...לקחת את זה קיצוני מדי,כשיש לקוח שאין לו מושג ברכבים,כשלוקח לבדיקה לפני קניה אז יהיה לו מושג אם יש פגיעת שילדה עם משמעות גבוהה,תיקוני צבע והחלפות חלקים ברכב,וכו' וכו'.

אז לבוא ולהגיד שזה מיותר זה הכי הכי לא חכם בעולם.להגיד שזאת בדיקה הכי מקיפה ומקצועית בעולם?כנראה שלא,אבל עדיין מי שהולך לקנות רכב זה הדבר הכי בסיסי שמצופה ממנו לעשות.

(לא לכל אחד יש חבר מוסכניק שיעשה לו טובה וירים לו את הרכב על ליפט לבדיקות פגיעת שילדה ושאר ירקות).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל מי שאין לו מושג, יתייחס ברצינות להערה הדבילית הזו.  מבחינתו יש תקלה ברכב - מכון המתמחה בבדיקות סימן שיש!  אותו אחד חסר מושג לא יודע שיש להתייחס רק לבדיקות שילדה ושאר ירקות (מה זה בכלל?).  הוא גם לא יודע להבין את מה שכתוב בבדיקות השלדה ומעולם לא עשה בעצמו סלט ירקות.

ואחד שהולך למכון ומבקש רק בדיקת שלדה (לא יודע לגבי הירקות) - זה כבר אחד שיודע ולו קצת.

• אהבתי 4
פורסם

רק צריך לזכור שבדרך כלל, אחרי בדיקה נערכת שיחה עם הבודק/בוחן, בה עוברים על ממצאי הבדיקה - יותר מסביר להניח שנערכה שיחה כזו עם מזמין הבדיקה ובה הוסבר לו מה העניין. יכול להיות שראוי לציין יותר פרטים על הטופס עצמו, אבל מה לעשות שככה נוהגים המכונים בדר"כ, וזה אני יודע ממספיק בדיקות שהייתי נוכח בהן במהלך השנים. 

כל זה לא שייך לדיון מתבקש, האם בכלל צריך מכוני בדיקה או שאפשר לעשות את זה אחרת, חכם יותר (והיו מספיק דיונים על זה בפורום ). 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 24 דקות, yohai71 כתב:

כל זה לא שייך לדיון מתבקש, האם בכלל צריך מכוני בדיקה או שאפשר לעשות את זה אחרת, חכם יותר (והיו מספיק דיונים על זה בפורום ). 

האדם הפשוט צריך מכון בדיקה, אין לי ספק בזה. 

הבעיה היא איך המכונים האלו פועלים כיום ועל מה גובים סכומים לא מבוטלים. רוב תוצאות הבדיקה נכתבות על פי כיוון הרוח, לדעתי בשביל להצדיק את התשלום. בפועל שום דבר כמעט לא נבדק חוץ ממה שניתן לראות בעין ולשמוע באוזן.. 

יום טוב גם לך

פורסם

^

אני מסכים לגמרי, אבל ההתייחסות שלי היא להערה על "לבדוק מצתים", שזה באמת רישום שנראה סתום ותלוש - אלא שלא היינו בבדיקה הזו אז לא יודעים מה נאמר בע"פ למזמין הבדיקה. זה שהם לא משקיעים ורושמים מה הבעיה עד הסוף? לא חדש בשום תחום שאתה נתקל בו בארץ הזאת...

פורסם

בעולם הדו גלגלי זה עובד אחרת.

כל מוסך עושה בדיקת קנייה. 

לקטנוע (חד צילינדר) יעלה כ300- 400 שקל ולאופנוע גדול יכול להגיע גם ל800.

הבדיקה לוקחת בין שעה לשעתיים, יש טופס בדיקה שבו כתוב כל פיפס- החל מכמה אחוז יש לרפידות וצמיגים ועד נתוני קומפרסיה (נתונים אמתיים שנמדדים בצילינדר, לא נתון ששולפים מהמחשב). אין מכלול שלא נבדק ומקבל התייחסות (נבדק באמת ומקבל התייחסות רצינית, לא סתם איזה וי או איקס על הטופס).

בסוף הבדיקה גם מתומחרים כל הרג'קטים והקונה והמוכר יכולים להתחשבן. 

עולם אחר. מה רציתי לומר בזה? סתם להביא זוית אחרת לנושא הזה. מניח שלמוסכי רכב לא משתלם (או לא מתאפשר) לעשות בדיקה כזו מקיפה בסכום הגיוני, ואז נשארנו עם המכונים האלה והבדיקות בדיחה האלה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

טופס הבדיקה הוא כסת"ח אחד גדול.
הרי המכון נותן "אחריות" על הבדיקה ולכן פוסל בערך כל רכיב משמעותי ברכב בטופס כדי שלא תוכל לממש את "האחריות".
כפי שיוחאי כתב לאחר הבדיקה יש שיחה עם הבוחן ושם הוא מסכם בשני משפטים מה דעתו על הרכב. אם יש בעיה מהותית הוא יציין את זה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני חושב שהמורכבות של הבדיקות והצורך בנטילת האחריות של הבודק הם אחת הסיבות
תוסיף את המערכות האלקטרוניות המורכבות שאף אחד לא באמת יודע לבדוק אותם
ועל זה גיר אוטומטי, שקשה מאוד לדעת את מצבו... וזה מוביל לתעשיה ההזויה הזו

אם מוסך מומחה היה מוכן לבדוק את הרכב, מבלי לקחת אחריות על תוצאות הבדיקה (מלבד סעיף השלדה) זה היה טוב עשרות מונים מכל בדיקה קיימת
מוסך מומחה, מכיר את הרכב, את הדרך שבה הוא מתנהג, מעביר הילוכים, מכיר את התקלות האופייניות לו ויכול היה לתת חו"ד אמיתית ולא כסת"כ

אני לא יודע איך השיטה עובדת במקומות אחרים בעולם... מעניין!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני כשעה, אורח לרגע כתב:

בעולם הדו גלגלי זה עובד אחרת.

כל מוסך עושה בדיקת קנייה. 

לקטנוע (חד צילינדר) יעלה כ300- 400 שקל ולאופנוע גדול יכול להגיע גם ל800.

הבדיקה לוקחת בין שעה לשעתיים, יש טופס בדיקה שבו כתוב כל פיפס- החל מכמה אחוז יש לרפידות וצמיגים ועד נתוני קומפרסיה (נתונים אמתיים שנמדדים בצילינדר, לא נתון ששולפים מהמחשב). אין מכלול שלא נבדק ומקבל התייחסות (נבדק באמת ומקבל התייחסות רצינית, לא סתם איזה וי או איקס על הטופס).

בסוף הבדיקה גם מתומחרים כל הרג'קטים והקונה והמוכר יכולים להתחשבן. 

וואלה לא מכיר דבר כזה, ואפילו לא קרוב לזה. ואני "קצת" מכיר את השוק הדו-גלגלי.

היחיד שעשה (אולי עדיין עושה) בצורה מסודרת הוא סטפן.

לרוב לאופנועים יקרים, פחות לקטנועים שהם הרוב בשוק, בטח לא לזולים שלא מצדיקים את מחיר הבדיקה.

טופס סטנדרטי כמו במכוני רכב, או נוהל בדיקה בטוח שלא קיים.

פורסם

הרבה אנשים נוטים להסתכל על הבדיקה הזו ככיסוי תחת וזה לא רחוק מהאמת, אבל ניתן בהחלט ללמוד כמה וכמה דברים מהדוח הזה. החל מהאם הרכב עבר תאונה משמעותית/ פגיעת שלדה, או לזהות נזילות כבדות, בעיות בפרונט כמו גומיות קרועות או חופשים שיכולים בסופו של דבר להגיע להוצאה לא קטנה.

אז נכון אף פעם אין אחריות על טורבו, קלאצים בגירים רובוטיים ועוד שלל אביזרים. בסופו של דבר בסוף הדו"ח אמורים לשבת איתך ולהסביר לך את המשמעויות השונות של הסעיפים ובין היתר יבהיר לך אם יש ליקויים משמעותיים.

זה בטח עדיף על פני להוציא עשרות או מאות אלפי שקלים על כלי תחבורה מאוד מורכב ומסובך ולרכוש אותו כמו חתול בשק ולקוות לטוב.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, BoazB11 כתב:

וואלה לא מכיר דבר כזה, ואפילו לא קרוב לזה. ואני "קצת" מכיר את השוק הדו-גלגלי.

היחיד שעשה (אולי עדיין עושה) בצורה מסודרת הוא סטפן.

לרוב לאופנועים יקרים, פחות לקטנועים שהם הרוב בשוק, בטח לא לזולים שלא מצדיקים את מחיר הבדיקה.

טופס סטנדרטי כמו במכוני רכב, או נוהל בדיקה בטוח שלא קיים.

אז אני חולק עליך. 

אני רוכב כבר כ25 שנה, החלפתי אין ספור אופנועים, עבדתי כמה שנים טובות כמכונאי בכמה מוסכים, והייתי נוכח בעשרות ואולי מאות בדיקות. הן בתור קונה, הן בתור מוכר, והן כמכונאי במוסך (אני אישית אף פעם לא "בחנתי" כלי).

לגבי סטפן אשמור את משנתי לעצמי. רק אומר שלא הייתי ממליץ עליו. 

רוב הדוגמאות שאני מכיר הן מירושלים (כי פה אני גר ופה עבדתי במוסכים) אך גם כשקניתי אופנועים במרכז קיבלתי טופסי בדיקה כאלה.

מה "לא מכיר כזה"? באמת אתה יכול להגיד שטופס בדיקה של מזדומטית שיצא מדינמומטר משתווה לטופס בדיקה של אופנוע שיצא ממוסך שמכבד את עצמו?

עריכה אחרונה על ידי אורח לרגע
פורסם
לפני 7 שעות, אורח לרגע כתב:

עולם אחר. מה רציתי לומר בזה? סתם להביא זוית אחרת לנושא הזה

המוסך לא מחויב לתת אחריות על הבדיקה הזו אחרי עזיבת הכלי את המוסך, נכון?

• תוכן חדש...