Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי טויוטה קורולה ראנקס 2007 עם כ 62,000 ק"מ , נוהג מאוד רגוע 

אני מגיע בימים הקרובים לטיפול שנתי ומבקש להחליף גם את נוזל הבלמים שראיתי שנדרש להחליפו על פי המלצת היצרן כל שנתיים.

מנהל המוסך ( בכל השנים האחרונות שאני מטפל אצלו ), טוען שאין צורך בהחלפת נוזל הבלמים ולראיה מראה לי עם מד לחות שאין שום לחות בנוזל הקיים ולכן אין צורך להחליפו והבלימה טובה ( אפילו נתן לי בשנה שעברה אישור בדיקת בלמים לטסט והרכב אכן עובר טסט)

אני מבולבל. הרכב ברשותנו 17 שנה מתוכם 12 אצלי ומעולם למיטב ידיעתי לא הוחלף נוזל הבלמים... הייתכן שהמדד היחידי זה לחות בנוזל הבלימה, וכמובן בלימה תקינה.  (יש לציין כי הרכב עם מערכת הבלמים המקורית ועדין יש "בשר" ברפידות, לא נחרטו/הוחלפו צלחות וכד')

תודה

פורסם

הרכב טופל במורשה?

איפה אתם מטפלים.?

אין סרט ש 17 שנה לא הוחלף נוזל הבלמים.

כמעט תמיד זה כל טיפול גדול שמוחלף.

אתה שומר חשבוניות על טיפולים? תבדוק

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

כן, מוסך מורשה מהוותיקים בפתח תקווה 

צמיגים ומצבר מחליף פעם ב 4 שנים פחות או יותר לפי הצורך

לא שומר את פירוט הטיפולים השנתיים אבל מקפיד לעשות כל שנה טיפול בזמן ( שמן 5/30  סינטטי מלא, פילטר שמן מקורי, פילטר מזגן ואויר חלופיים כל שנתיים וזהו למיטב זכרוני)

פורסם

מד הלחות שלו במקרה נראה כמו טוש שחור? אתה יכול לקנות כזה באלי אקספרס ב20-40 שקל, אמינות בספק.

הכי טוב זה לפנות לאותו המנהל שטען שאין לחות, לשאול אותו, כיוון שהרכב 12 שנה אצלו, מתי הוא החליף לך בפעם האחרונה?

לעולם לא? כי אין לחות? לא נשמע להיט מקצועי

• אהבתי 1

כבר חתמתי...

פורסם

לדעתי יש לא מעט רכבים שלא הוחלף בהם נוזל בלמים מעולם, גם רכבים ותיקים.

אין טעם להתווכח עם המוסך, הנוזל לא שורד כ"כ הרבה שנים. תבקש החלפה מלאה של נוזל הבלמים וזהו. זה הליך פשוט ולא יקר. רק תוודא שאכן מבוצעת החלפה מלאה, כלומר, מבצעים ניקוז מלא דרך כל הגלגים. 

הנוזל אצלך כנראה כבר בצבע שחור במקום זהוב / שקוף, תראה שהניקוז מבוצע עד שיוצא נוזל חדש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, אופירת כתב:

אני מבולבל. הרכב ברשותנו 17 שנה מתוכם 12 אצלי ומעולם למיטב ידיעתי לא הוחלף נוזל הבלמים... הייתכן שהמדד היחידי זה לחות בנוזל הבלימה, וכמובן בלימה תקינה.  (יש לציין כי הרכב עם מערכת הבלמים המקורית ועדין יש "בשר" ברפידות, לא נחרטו/הוחלפו צלחות וכד')

תודה

המד הלחות לבדיקת נוזל בלמים שווה "לתחת". הבדיקה הכי טובה=להחליף נוזל בלמים כול שנתיים.

דרך אגב תגיד למוסכניק שלך שאני כתבתי שאם כבר עושים בדיקה כזו יש צורך להצטייד במד לחות מקצועי ולקחת דגימת נוזל

בלמים מאחד הפיטמות בקליפר ולא מהמיכל.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

איזה כייף לי :)

פורסם

כל כך הרבה שנים עדיף להחליף כדי לשמור על המערכת מקורוזיה

עדיף לבדוק מיציאת הניפל בקליפר שם יהיו תוצאות שונות מאשר התוצאות במיכל כי אין סירקולציה במערכת הבלמים.

מנסיוני לאחר מספר רב של שנים הנוזל איבד מהאפקטיביות שלו.

לפני שנה וחצי החלפתי נוזל בלמים לאחר 8 שנים, החלפה מלאה.

אחוז הלחות בו היתה מעל הנורמה והוא היה בצבע ירוק כהה (פעם אחת הוא הוחלף אך בשיטת המוסכים קרי רק מהמיכל עם מזרק שזה כמו אקמול לחולה סרטן)

השיפור בבלימה היה משמעותי!

לא חושב שצריך להחליף כל שנתיים(הוראה כזו נשמעת כמו כסת"ח של יצרנים ולדעתי זו "תחזוקת יתר") אבל לפחות כל 3-4 שנים זה הגיוני

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...