Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדירת מי גשם מקיר חיצוני של הבניין

`Infinity

פוסטים מומלצים

לפני 8 שעות, tinoki כתב:

פות”ש, מה עם זה? למיטב ידיעתך

לא קשורים. המוכרים זוג מבוגרים בני 80+. גרים בבניין בדירה אחרת, זו דירה נוספת שלהם. את שתיהן קנו מהקבלן אז אבל למיטב ידעתי אין קשר.

העו"ד שלי ביקש ממני פרוטוקולי ישיבות ועד קודמות לפני שהוא שולח מוכתב התראה למוכרים.

לצערי מאז היחסים שלי עם הועד עלו על שרטון.

התמחקו ממני בכל מיני צורות מעצבנות ולא מכבדות (נמחק לי המייל/נמחק לי האייפון/זה פוגע בפרטיות הדיירים הקודמים).

ניסחתי להם הודעה שאני מבקש פרטי כל חברי הועד (שם מלא ומספרי דירה) כדי להפנות אליהם מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משהם פועלים בניגוד לתקנות שמירת פרוטוקולי הועד. עוד ביקשתי הצצה לדוחות הכספיים והעתק חוות הדעת שהוצאה לתיקון הליקוי.

מפה זה התדרדר, אחד מחברי הועד פנה בצורה חצי מאיימת ("חבל שדייר חדש מתנהג ככה, אנחנו בזמן מלחמה"), השני שהוא בגדר מוביל דעה ביקש שלא אפנה אליו יותר אלא באמצעות גורמים משפטיים, שלישית הפסיקה לענות.

בסופו של יום אחרי פינג פונג ארוך, פנה אלי הגזבר, ביקש שאגיע אליו ועל הדרך הציג לי חשבון הבנק וטבלאות אקסל וגם צילומים של פרוטוקולי הועד (פתאום צצו), הוא סוג של הזמין אותי כדי להשחיל לי הצצה לחלק ממה שביקשתי כדי שאחר כך יטענו שהם נענו לבקשותיי.

עוד נאמר לי שמוביל הדעה של הועד סובל מאותה בעיה בדיוק ולכן הוא (וכנראה רק הוא) מנסה לקדם את העניין הנזילה, ההערכה של מיליון שקלים זה מספר גדול שנזרק אם בוחרים במסלול של פיגומים, ההצעה הריאלית היא סנפלינג ואז לכל הדייר העלות תהיה כ 7000 ש"ח. מתכננים להעלות את הנושא להצבעה בישיבת הועד הקרובה.

דיברתי עם שכן נוסף שלא קשר לועד ממנו הבנתי שלפי מה שהוא זוכר באמת עלה נושא כזה באחת מישיבות הועד אבל זה לא הגיע לכדי הצבעה באמת, אלא רק שמרבית הדיירים כולל הוא התרעמו על העניין כי זה לא קשור אליהם.

הוא לא ידע להגיד לי מה הייתה עמדת המוכרים באותה ישיבת ועד, באופן כללי הם אנשים די זורמים והם בעצמם לא גרו בדירה הזו אז יכול להיות באמת שלא היו מודעים, קשה לי להאמין שהם התאמצו להסתיר כמו שנאמר פה.

כלומר בינתיים לא הצלחתי למצוא דרך לקשור בין המוכרים לבעיה, ניסיתי לאתר בכל מיני דרכים את השוכרים שגרו בדירה אבל לא מצאתי פרטים בכלל.

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

אני ממליץ לך מעכשיו לא לעשות או להגיד כלום שלא ייעץ לך עורך הדין שלך לעשות או להגיד. זה לא הזמן לאלתורים או איומים. קח ייעוץ משפטי ולך באופן מסודר ונקי לפי הספר. הצדק אצלך, קח אוויר ותן לעורך הדין להביא תוצאה. 

אם אתה לא מאמין בו, תתייעץ עם עוד אחד וקבל חוו״ד, כי אולי גם עורך הדין התרשל בכיסוי התחת שלך בעסקה.

בכל מקרה, לא לאלתר, לא ללכת לפי מה שנראה לך הגיוני, לפעול נכון משפטית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני צריך לתת לך איזשהו הימור, מהתמונה, ולפני שפתחתי איזשהי אבן, לא רואה איך זה עובר את ה20 כשיש מצב זה נגמר ב10.

לא יודע איך הגיעו למיליון או מאתיים אלף (אולי אם יש רטיבויות בכל הבניין).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה מספר לכל הבניין הזה בן 18 קומות. גם לא נאמר האם מדובר באיטום בלבד או גם בנזקים שנגרמו על ידי הלחות. לא נאמר מה סוג התיקון - האם מדובר בתיקונים נקודתיים או בפירוק והרכבה מחדש של כל החיפוי. בקיצור - המספר הזה כרגע באוויר. אבל חפש הודעה שלי מאתמול או שלשום על היקף נזקי מים שהיו לי ולשני שכנים שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי מה שהבנתי המליון נזרק על ידי מוביל הדעה כדי להפחיד מפיגומים ולהמתיק את האופציה השניה (סנפלניג).

התיקון אמור לכלול גם בדיקת וחיזוק חיפויי הבניין, בעיקר בצידו השני (לא הצד שממנו יש חדירת מים).

יש אגב חברת אחזקה (אבל לא ניהול).

עריכה אחרונה על ידי `Infinity

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פעם מכרתי דירה בתוך שנת הבדק, קיבלתי מפתח בקיץ ומכרתי בתחילת חורף - שהתגלו אי-אלו נזילות, הכל היה כמובן בשקיפות מלאה מול הקונים, והם מבחינתם רכשו ברכש שקט כי הדירה עדיין בשנת בדק

מפה לשם אחרי 2 חורפים התברר שהאיטום בכל 6 הבניניים שבפרוייקט היה לקוי לחלוטין ו60% מהדירות סבלו מרטיבויות משמעותיות

הקבלן בהתחלה ניסה להתחמק (זה בגלל הסורגים שהתקנתם, המזגנים, הפרגולות...) אבל בסופו של דבר הרים פיגומים מסביב לכל הבנינים וביצע איטום מחדש+חיפוי אבן

השמועות אמרו שעלה לו סביב ה10M ליישר קו, לדעתי זה הרבה יותר

פות"ש, מה שלא תבחר לעשות - אם אתה הולך על מהלך משפטי חובה לתמוך בחוו"ד מומחה לאיטום, עדיף מהנדס, שיש לו ניסיון בעריכת חוו"ד משפטיות.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנושא צריך לעבור לטיפול משפטי , מול הועד אשר כמובן רוצה לכסות את התחת שלו חבל להמשיך ולהתעסק.

באם הבית היה מושכר סביר להניח שהמונים של המים \ חשמל \ ארנונה היו על שם השוכרים , נסה לחפש שם מי היו המשכירים הקודמים של הנכס.

באופן כללי אני מבין שיש הבנה שנדרש תיקון , זו כבר התחלה טובה.

השתתפות כל הדיירים הוא נושא שאינו נתון לויכוח, הוצאות לאחזקה תקינה של הרכוש המשותף חלה על כלל הדיירים לכן אילו שמתנגדים אין להם בסיס לכך, ואן יסרבו לשלם צו עשה מול המפקחת על הבתים יבהיר להם שהם ישלמו הרבה יותר בסופו של תהליך.

אני עדין חושב שבעלי הנכס ידעו על הבעיה , היא לא נוצרה ביום בהיר אחד ולאור העובדה שהנושא עלה כבר בעבר נדרש לבדוק את הנושא לעומק.

בקש מעורך הדין שלך לבדוק האם הוגשה תביעה כנגד הקבלן ומה מהותה, ייתכן ששם תקבל מידע מקיף על הבעיה ומעורבות בעלי הנכס לשעבר בנושא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 6 חודשים מאוחר יותר...

עדכון ביניים:

1. אני ביחסים יחסית טובים עם המוכרים (שכאמור הם שכנים שלי בבניין) וכרגע אני לא רוצה להגיע איתם לעימות משפטי.

2. אני יודע בוודאות שהם ידעו על הליקויים - הועד (דאז) ניהל תביעה משפטית נגד הקבלן והם (המוכרים) היו חלק (לא אקטיבי) ממנה. התביעה הסתיימה בפשרה אבל הפשרה לא מומשה בגלל פשיטת רגל של הקבלן.

3. סידרתי את היחסים ביני לבין הועד והיום יש שיתוף פעולה.

4. הועד הנוכחי יזם תוכנית מסודרת לטיפול בליקוי (בנוסף לעוד ליקויים נוספים ושיפוץ מרפסות) בעלות משוערת של כ 12,000 ש"ח לדירה.

5. הייתה ישיבה דיירים, 18 הצביעו בעד 17 הצביעו נגד, אז כרגע הועד בוחן איך להתנהל הלאה ואיך לקדם את תוכנית השיפוץ.

6. אני חוזר לסעיף 1 וכרגע מחכה לראות איך תוכנית הועד תתקדם לפני שאפעל אופרטיבית נגד המוכרים.

7. אני חושב שהאופציה הכי טובה לכל הצדדים, אם תוכנית השיפוץ של הועד תאושר, שהמוכרים ישאו בעלויות. ככה הבעיה שלי נפתרת ולא נגררים להליך משפטי.

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם היה לך שיח כנה מול המוכרים? העלתה את הדבר בפניהם? אני לא מתכוון לצעקות וכו' (זה מיותר ולא יביא שום תועלת). 

סה"כ כזה שיחת וואצפ שכזו - "שמח שהחלטתם להצביע בעד הליקויים של הנזילות וכו', חבל שלא סיפרתם לי לפני זה".

כמובן שצריך לעבור על הודעה כזו ולשכתב אותה יותר טוב, כי זה יכול להדליק אצלם נורה אדומה שתוביל לבעיות וכו'.

כל זה יהיה מיותר אם יש לך הוכחה כתובה שהם מכירים בבעיה הזו.

בכל אופן הצעדים שאתה עושה מעולים. כאמור זה בידיים של הוועד. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, DareDevil כתב:

האם היה לך שיח כנה מול המוכרים? העלתה את הדבר בפניהם? אני לא מתכוון לצעקות וכו' (זה מיותר ולא יביא שום תועלת). 

סה"כ כזה שיחת וואצפ שכזו - "שמח שהחלטתם להצביע בעד הליקויים של הנזילות וכו', חבל שלא סיפרתם לי לפני זה".

כמובן שצריך לעבור על הודעה כזו ולשכתב אותה יותר טוב, כי זה יכול להדליק אצלם נורה אדומה שתוביל לבעיות וכו'.

כל זה יהיה מיותר אם יש לך הוכחה כתובה שהם מכירים בבעיה הזו.

בכל אופן הצעדים שאתה עושה מעולים. כאמור זה בידיים של הוועד. 

בם בני 80+, לא אשלח להם הודעת וואטסאפ.

לפני כמה חודשים העו"ד שלי שלח להם מכתב התראה, המוכרת ביקשה להגיע להראות את הנזק (אמרה שלא מכירה את הבעיה באזור הזה, אבל כן סבלו מבעיה דומה במקום אחר שעד אז בכלל לא שמתי לב שגם שם יש רטיבות קלה).

עורך הדין שלהם השיב שהם דוחים את הפניה ואת הטענות.

אני מקווה שהועד יצליח לקדם את התוכנית לשיפוץ הבניין, ואז אפנה אליהם בהצעת קונקרטית שיישאו בחלק שלי מהעלות, אם לא יסכימו באמת לא יהיה מנוס מלהגיש תביעה.

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...