Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדירת מי גשם מקיר חיצוני של הבניין

`Infinity

פוסטים מומלצים

קודם מטפלים בבעיה מהצד החיצוני שהוא המשותף.

כאן אין לך מה לבוא בדברים מול המוכרים אלא רק מול הועד וכלל דיירי הבניין.

אתה יכול להזמין שלושה בעלי מקצוע לתת חווד והצעת מחיר ולהציב בפני הועד האפשרות לבחור מבינם או להביא בעל מקצוע מטעמו ולטפל במסגרת זמן מקובלת ומוסכמת בינכם.

במידה והבעיה אחכ חוזרת בגלל שמדובר גם בפתיחת קיר מתוך הדירה, על זה תבוא בדברים מול המוכרים שהסתירו גילוי נאות על מפגע שידעו עליו.

• רעיון גרוע 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לפני 11 שעות, `Infinity כתב:

אני לא יודע מהיכן יש גישה לגג.

אני קומה 5.

לבניין 9 קומות מצד הכביש או 12 קומות מהצד השני (שנחשבות לקומות מינוס למרות שלא מדובר בתת קרקעי ויש שם דירות מגורים).

ביקשתי מהועד העתק פרוטוקולי ישיבות ועד קודמות אך כרגע הם מתחמקים ונותנים תשובות לקוניות.

הבנתי שנפתחה קבוצת וואטסאפ שעניינה היה טיפול בעניין הנ"ל - ביקשתי שיצרפו אותי אליה, גם כדי לראות מי המשתתפים, אך ענו ש "הקבוצה לא פעילה".

גיליתי על דרך גם שחברי הועד הקודמים ניהלו תביעה משפטית נגד הקבלן, והגיעו להסכם פשרה כלשהו אך לא הצליחו להוציא מהקבלן כסף בשל הליך פשיטת רגל.

כלומר אין פה ספק שהבעיה ידועה, אך עדיין אין לי זיקה ספציפית לדירה שלי/למוכרים.

תעלה במדרגות עד לסוף, תראה אם יש דלת לגג, אמורה להיות, ואם כן תבקש מפתח מהועד לגג, תסתכל אם יש אפשרות לסנפלינג. ואולי מלמעלה תראה דברים אחרים, כמו צינור ניקוז בגג שאולי סתום?

קומה 5, הייתי הולך על במת הרמה ניידת על גלגלים. זה הכי נוח לעבודה וגמיש.

הקבלן שיכשה את התיקון, הוא זה שמשכיר את הבמה מצד שלישי.

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, lanosforce כתב:

קודם מטפלים בבעיה מהצד החיצוני שהוא המשותף.

כאן אין לך מה לבוא בדברים מול המוכרים אלא רק מול הועד וכלל דיירי הבניין.

אתה יכול להזמין שלושה בעלי מקצוע לתת חווד והצעת מחיר ולהציב בפני הועד האפשרות לבחור מבינם או להביא בעל מקצוע מטעמו ולטפל במסגרת זמן מקובלת ומוסכמת בינכם.

במידה והבעיה אחכ חוזרת בגלל שמדובר גם בפתיחת קיר מתוך הדירה, על זה תבוא בדברים מול המוכרים שהסתירו גילוי נאות על מפגע שידעו עליו.

יש לי חשש מאוד גדול מהעלויות שיושתו על הדיירים כשיוחלט על תיקון הליקוי בבניין.

לפני 7 שעות, לירון .ה. כתב:

תעלה במדרגות עד לסוף, תראה אם יש דלת לגג, אמורה להיות, ואם כן תבקש מפתח מהועד לגג, תסתכל אם יש אפשרות לסנפלינג. ואולי מלמעלה תראה דברים אחרים, כמו צינור ניקוז בגג שאולי סתום?

קומה 5, הייתי הולך על במת הרמה ניידת על גלגלים. זה הכי נוח לעבודה וגמיש.

הקבלן שיכשה את התיקון, הוא זה שמשכיר את הבמה מצד שלישי.

הצורה של הבניין קצת שונה, ב"גג" של אותו חלק מהבניין שממנו יש את חדירת המים הוא למעשה מרפסת של אחת הדירות. מהגג עצמו של הבניין אין גישה לשם.

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 41 דקות, `Infinity כתב:

ב"גג" של אותו חלק מהבניין שממנו יש את חדירת המים הוא למעשה מרפסת של אחת הדירות. מהגג עצמו של הבניין אין גישה לשם.

בדוק מה כתוב בתקנון הבית המשותף.

ב"תקנון המצוי", שהוא אמור  גם להיות הבסיס לתקנוני בית משותף ספציפיים, נכתב כי על השכן חלה החובה לאפשר כניסה לדירתו לצורך ביצוע תיקונים ברכוש המשותף.

אם הוא מסרב, אפשר לפנות למפקח על הבתים המשותפים שיוציא לו צו (יש לו סמכויות של שופט שלום לצורך העניין).

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 46 דקות, `Infinity כתב:

יש לי חשש מאוד גדול מהעלויות שיושתו על הדיירים כשיוחלט על תיקון הליקוי בבניין

כמה דיירים יש בבניין? כמה כסף ספייר יש בועד?

יכול להיות שזו לא תהיה עלות גבוה, העבודה עצמה שתהיה, אפשר לחלק ל 2 תשלומים.

לפני 46 דקות, `Infinity כתב:

הצורה של הבניין קצת שונה, ב"גג" של אותו חלק מהבניין שממנו יש את חדירת המים הוא למעשה מרפסת של אחת הדירות. מהגג עצמו של הבניין אין גישה לשם

אוקי, הבנתי.

אם המרפסת הזאת לא גובלת בקיר שלך, יכול להיות שאין קשר. אבל בכל מקרה הוא צריך לתת גישה לקבלן איטום שיבוא לבדוק.

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפעמים הבעיה פשוטה וזה פתח במרווחים בין האבנים, משהו בגג או בניקוז או משהו בסגנון. רוב הפעמים זה לא, ומה שקורה הוא שמאחורי האבן יש כמו כיסי אוויר בשם הלא מקצועי, ושם מצטברים המים עד שמחלחלים לקיר בפנים. מה שעושים זה לזהות את האבן, להסיר אותה ואז להבין כמה עוד אבנים צריך לפתוח. אחכ שמים חומר על הברזל, ממלאים בבטון, שכבת איטום, דבק, אבן וחיזוק לאבן.

העבודות האלה מתומחרות לחברות בנייה במחיר ליום עבודה של צוות, אין התחייבות לכמות ימים כי קשה להעריך כמה אבנים יפתחו ומה נגלה מאחורי האבנים

לגבי האחריות זה גם די בעייתי, האותיות הקטנות הן שהאחריות היא לחזרת מים מאזורי העבודה.

מבצעים את זה בסנפלינג בדרך כלל. במת הרמה או מנוף לא מגיעה כדי לחסוך כסף אלא כדי לפתור גישה בעייתית או שכן שגר בגג בעייתי

גילוי נאות עובד בתחום

עריכה אחרונה על ידי וולברין
  • אהבתי 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, `Infinity כתב:

יש לי חשש מאוד גדול מהעלויות שיושתו על הדיירים כשיוחלט על תיקון הליקוי בבניין.

זה לא שאלה של עלות זה ענין של סילוק מפגע בריאותי מהחיים שלך. רטיבות, עובש. אתה נושם את זה ומרחם על הכיס של הועד והדיירים בזמן שזה לא מטופל.

זה קורה בגשמים וזה אומר שזה מים שמוצאים את דרכם מבחוץ פנימה, יתכן ממעלה הקיר ויתכן מצד הקיר החיצוני ויתכן גם שטיפול חיצוני לא יספיק ויהיה צריך לשבור קיר פנימי מתוך הדירה בכדי לאטום.

חוויתי משהו מאוד דומה בפינת חדר בדירה אבל שבע שנים ראשונות הדברים האלה באחריות קבלן אז העלות נחסכה מהדיירים וממני.

בדכ קופת ועד לא מסוגלת לתת מענה לנושאים כאלו והגביה תהיה חיצונית לקופה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, לירון .ה. כתב:

כמה דיירים יש בבניין? כמה כסף ספייר יש בועד?

יכול להיות שזו לא תהיה עלות גבוה, העבודה עצמה שתהיה, אפשר לחלק ל 2 תשלומים.

אוקי, הבנתי.

יש 45 דירות בבניין.

מדובר בבניין עם חדר כושר ובריכה אבל אין חברת ניהול.

בישיבת הועד האחרונה טענו שהם מסיימים את 2023 בלי יתרת כספים לכן ל 2024 מעלים את דמי הועד ב 10 אחוז כדי שיהיה ספיירים עבור בלתמים.

אחד מחברי הועד סובל מהבעיה בעצמו ואמר לי שכבר שנים מנסה לטפל בזה, אומר שעד היום הדיירים הצביעו נגד בגלל העלויות הגבוהות (לא דיבר על סכומים ספיציפיים, באופן כללי נזרק מעל מליון שח).

ביקש שאמתין לישיבת הועד הצפויה בחודש הבא שם יעלה העניין להצבעה חוזרת.

מזכיר שהועד כרגע מתחמק מלתת לי פרוטוקולי הישיבות הקודמות. אנסה עוד צ'אנס בדרכים נעימות ואם לא אולי להפסיק לשלם את דמי הועד עד שיואילו בטובם לשתף פעולה?

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, `Infinity כתב:

אומר שעד היום הדיירים הצביעו נגד בגלל העלויות הגבוהות

מה זו השטות הזו? הדיירים לא יכולים להצביע נגד תיקון ליקוי ! מי שואל אותם בכלל?
דה פאקטו, הם מצביעים בעד זה שאתה תמשיך לסבול מהנזילה.
וואלה יופי, דירה שלא סובלת מנזילה מצביעה נגד תיקון נזילה אצל דירה שכן סובלת.
אפשר לפנות למפקח על המקרקעין, והוא יכריח כל אחד ואחד מהם לפתוח את הכיס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, `Infinity כתב:

אחד מחברי הועד סובל מהבעיה בעצמו ואמר לי שכבר שנים מנסה לטפל בזה, אומר שעד היום הדיירים הצביעו נגד בגלל העלויות הגבוהות (לא דיבר על סכומים ספיציפיים,

לדיירים בבית משותף יש חובה לטפל ברכוש המשותף לפי יחס שטח הדירה לסך שטחי הדירות. זה כתוב בחוק, אי אפשר להתחמק.לא רוצים? שכור שירותי עו״ד ושמאי, ואם עדיין יסרבו הגש תביעה אישית נגד כל דייר על 1/45 מההוצאה (כמובן שאתה תשלם את חלקך). עדיף להתארגן כל הדיירים הסובלים מהתופעה. אני לא יודע מה הערכאה המתאימה, כי יש ״רשם בתים משותפים״ שזה תפקידו, אבל אולי הסכום יחייב בית משפט אחר. נשאל את עו״ד הפורום @RK.

לפני 8 שעות, `Infinity כתב:

באופן כללי נזרק מעל מליון שח).

לפני 4 שעות, tinoki כתב:

מה?

תחשוב על עבודת גבהים בבניין בן 12 קומות, שעשויה להמשך מספר שבועות.

כבר סיפרתי כאן, היה לי סיפור עם פריצה של צינור ביוב משותף ונזק סה״כ ל-3 דירות, הסתכם בקרוב לחצי מיליון ש״ח (במחירי 2012)  כי המים התפשטו והיה צורך לפתוח קירות ולהחליף ריצוף. למזלי היה ביטוח רכוש משותף (״ביטוח ועד בית״) ששילם תמורת התיקון וכן שילם לי כ-100,000 ש״ח על הנזקים (לא תיקנתי אלא מכרתי את הדירה בזול, את השיפוץ השארתי לקונים). הדיירים האחרים הגישו תביעה בבית המשפט, אין לי מושג כמה קיבלו בסופו של דבר, אבל סביר שמאות אלפים.

ושים לב, זה מקור נקודתי, הנזק רק ל-3 דירות והתיקון בלי לטפס על קירות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מבין כל-כך בבנייה ובחומרי בניין, אך יש לי שאלה. אין איזה חומר שקוף שניתן לרסס אותו בקיר החיצוני והוא משמש כאוטם, ואולי סתם בשביל לתת חיווי על מקור הבעיה?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, sperial כתב:

לדיירים בבית משותף יש חובה לטפל ברכוש המשותף לפי יחס שטח הדירה לסך שטחי הדירות. זה כתוב בחוק, אי אפשר להתחמק.לא רוצים? שכור שירותי עו״ד ושמאי, ואם עדיין יסרבו הגש תביעה אישית נגד כל דייר על 1/45 מההוצאה (כמובן שאתה תשלם את חלקך). עדיף להתארגן כל הדיירים הסובלים מהתופעה. אני לא יודע מה הערכאה המתאימה, כי יש ״רשם בתים משותפים״ שזה תפקידו, אבל אולי הסכום יחייב בית משפט אחר. נשאל את עו״ד הפורום @RK.

בגדול ובהכללה גסה כן, בקטן צריך לבדוק כדאיות וסיכויי גביה.

ZC6 | JB43 | 932

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב לאחר שפניתי לארבעת חברי הועדה, כולם סירבו לתת לי העתק ישיבות ועד קודמות.

כל אחד תירץ אחרת

אחד - "מחקתי את המייל", כשאמרתי לו שזה נשלח בוואטסאפ "מחקתי את האייפון".

שני - "אני חבר ועד רק שנה לא זוכר אם היו או לא היו ישיבות ועד מאז אני חבר בועד"

שלישי- "אני לא שומר"

רביעי- אתה לא היית דייר ויש פה פגיעה בפרטיות המשתתפים.

נשים בצד את עניין הליקוי.. איך הייתם ממשיכים להתנהל מול הועד?

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם עו"ד...

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...