Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אני חייב לעבור במוסך המורשה של קיה? האוטו קיה סלטוס פשוט המחיר מוגזם בטירוף 1000 שקל על פילטר שמן ושמן ועבודה 

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה לא חייב - זכותך לטפל בכל מוסך מורשדה משרד התחבורה בלי שהאחריות תפגע.

אבל ....

- במקרה שתדרש לממש אחריות תצטרך להוכיח שהטפול בוצע לפי מפרט היבואן/יצרן ובחלקים וחומרים הנדרשים במפרט זה.

- אם יש ריקול או TSB לרכבך, כמובן שלמוסך אין דרך לדעת זאת.

- אם, אחרי תום האחריות תרצה לקבל אחריות של "רצון טוב" מצד היבואן - לא תקבל.

מכאן - הבחירה שלך.

• אהבתי 1
פורסם

תעשה סקר טלפוני בין מספר מוסכים מורשי יבואן לפני שאתה שוקל לנטוש אותם.

אצל יבואן אחר אני נתקלתי בהפרשים של עשרות רבות של אחוזים.

פורסם

אבל זאת עקיצה ממש 1000 שקלים זאת באמת גניבה לאור יום טיפול כזב לא אמור לעלות יותר מ500 שקלים במקס 600... כנראה אצטרך לחפש מוסך אולי אחר של קיה ולעשות כי ככה לא משתלם בכלל ! תודה רבה ננסה את המשך נעדכן :)

פורסם

גם אותי בסטוניק עקצו באלפיה על טיפול קטן. 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

שווה רק בגלל שהרכב באחריות.

כן טכנית הם לא יכולים להסיר לך את האחריות אבל הם יעשו לך את המוות אם לא טיפלת אצלהם.

ההפרש הזה של ה500 שקל שווה את זה בתקופת האחריות.

אם האחריות ל3 שנים תעשה רק שנתיים שם

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 21.12.2023 בשעה 21:22, UDI200 כתב:

אבל זאת עקיצה ממש 1000 שקלים זאת באמת גניבה לאור יום טיפול כזב לא אמור לעלות יותר מ500 שקלים במקס 600... כנראה אצטרך לחפש מוסך אולי אחר של קיה ולעשות כי ככה לא משתלם בכלל ! תודה רבה ננסה את המשך נעדכן :)

ברור שזה עקיצה, להחליף שמן בחניה לוקח בסביבות הרבע שעה, אז מה לגבי ליפט וציוד של מוסך? הם עושים עליך פה רווח רציני כי הם יודעים שהרכב באחריות והם תופסים אותך טוב טוב אתה יודע איפה

• אהבתי 1
פורסם

ברור בחניה, אתה לא משלם שכר עובדים, שכירות, חשמל, מיסים, וכו וכו..

בתקופת האחריות תעשה טיפול במורשה.

אחר כך תעשה את ההשוואות.

• אהבתי 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אני לא מבין את הקונצנזוס פה בפורום לעשות טיפולים במורשה יבואן בתקופת האחריות. מעבר לכך שזה מותיר על כנו מצב שכולנו היינו רוצים שישתנה (מחיר מופרז במוסכים מורשי יבואן), יש פה ניהול סיכונים בסיסי:

הכסף שייחסך בתוקפת אחריות ממוצעת של 3 שנים בטיפול במוסך לא של היבואן הוא כ-1,000-1,500 ש"ח. עכשיו צריך לקחת את הסיכוי לצורך במימוש האחריות, בשילוב עם סירוב היבואן לכבד את האחריות כשהרכב לא טופל במוסכים שלו (ממש אין ודאות של 100% שזו תהיה ההתנהגות, ויש הבדל בין לעשות קצת פרצופים לבין אשכרה לסרב עד להגעה לבית משפט), וכמובן - את עלות התיקון ללא האחריות. ולהכפיל את הכל.

אם ניקח עלות תיקון ללא אחריות של 15,000 ש"ח (נשמע לי עלות גבוהה לכל הדעות), צריך שהסבירות לצורך בתיקון בשילוב סירוב מוחלט לתקן תהיה מעל 10%. זו סבירות אסטרונומית. אין סיכוי ש-1 מכל 10 רכבים של יבואן אפילו נדרש לתיקון שכזה, עוד לפני שמגיעים לשאלה האם התיקון מסורב או לא.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
בתאריך 21.12.2023 בשעה 21:22, UDI200 כתב:

מה הצעת המחיר כוללת 
כמה עולה שמן כמה עולה פילטר שמן כמה עולה הבורג שידחפו לך וכמה שעות עבודה שנדע ?
אני זוכר שכולמוביל לוקחים 540 שח לשעת עבודה כולל מעמ 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 24.12.2023 בשעה 09:30, Ido Porat כתב:

מה הצעת המחיר כוללת 

כן אבל לא לוקח להחליף שעה פליטר שמן ולהשים שמן מקסימום חצי שעה בגג אז בפועל אמורים לשלם פחות אבל למה אם אפשר לעקוץ בעוד חצי שעה חינם

פורסם
בתאריך 24.12.2023 בשעה 09:30, Ido Porat כתב:

מה הצעת המחיר כוללת 

איפה לוקחים ככה?

במורשה שאני מטפל זה 380 תוסיף מעמ מגיע ל 444.

לפני 21 דקות, UDI200 כתב:

כן אבל לא לוקח להחליף שעה פליטר שמן ולהשים שמן מקסימום חצי שעה בגג אז בפועל אמורים לשלם פחות אבל למה אם אפשר לעקוץ בעוד חצי שעה חינם

יש שעת תקן.

יש עוד דברים שעושים, לא רק מחליפים שמן ומחליפים פילטר.

בודקים עוד דברים.

בלמים, נזילות, חופשים, מצבר..

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

לכל הבדיקות האלה יש "שעתון יצרן" - בקיצור, היצרן קובע תמורת כמה "שעות עבודה" עליך לשלם, את זה כופלים במחיר שעת העבודה המוצג במוסך. אין קשר למשך הביצוע בפועל.

• לא הבנתי... 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...