Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תדלקתי את היאריס שלי והמתדלק טען כי חסר נוזל קירור מנוע וכמו כל איש מכירות, ניסה לדחוף לי אותו. עכשיו, קו הנוזל נמצא בדיוק באמצע בין האות L ל-F; לפיכך סרבתי לרכוש נוזל. האם זה הכרחי להגיע לקו העליון (Full) או שכל עוד אני נמצא מעל הקו התחתון (Low) בצורה סבירה אז אין שום סיבה להתייחס?

 

עוד דבר, תא נוזל ניקוי השמשות ריק לגמרי. הבנתי שאני צריך נוזל מיוחד (מים כחולים?) לכך. איך אני יודע איזה גודל של בקבוק אני צריך ומה רמת המחירים? האם יש חשיבות ליצרן ו\או לנתונים מיוחדים?

 

תודה.

:idea:
פורסם

עוד דבר, תא נוזל ניקוי השמשות ריק לגמרי. הבנתי שאני צריך נוזל מיוחד (מים כחולים?) לכך. איך אני יודע איזה גודל של בקבוק אני צריך ומה רמת המחירים? האם יש חשיבות ליצרן ו\או לנתונים מיוחדים?

 

תודה.

היי,

 

לא חייב נוזל כחול, אתה יכול למלאות גם מים עם סבון.

הכי טוב להשים את הסנו קליר (שמגיע בשקית מילוי)... עבודה מצויינת הוא עושה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

 

 

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

האם הגעת לתחנת הדלק לאחר נסיעה ארוכה יחסית?

 

אני לא הייתי רץ למלא מים במצב כזה.

אבל מצד שני, אם הרכב שלך חדש יחסית והתחיל לאבד נוזל קירור - אולי יש מקום לדאגה.. כדאי שתתחיל לעקוב אחרי זה.

 

 

לגבי השפריצר לניקוי השמשות - אתה לא חייב נוזל מיוחד, אבל רצוי שתמלא מים ללא אבן, כדי למנוע סתימות בצנרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
האם הגעת לתחנת הדלק לאחר נסיעה ארוכה יחסית?

 

אני לא הייתי רץ למלא מים במצב כזה.

אבל מצד שני, אם הרכב שלך חדש יחסית והתחיל לאבד נוזל קירור - אולי יש מקום לדאגה.. כדאי שתתחיל לעקוב אחרי זה.

לא, אחרי נסיעה קצרה.

 

זו הפעם הראשונה שאני אישית בדקתי, בפעם האחרונה שהייתי בתחנת דלק זה היה ביום הקנייה... אני כמובן אעקוב כדי לראות אם יש איבוד נוזלים. על כל פנים, לא נדלקה נורה המצביעה על חום מנוע גבוה.

 

לגבי נוזל ניקוי שמשות: מים מינרליים מבקבוק ימנעו אבנית, או שצריך מים מזוקקים?

:idea:
פורסם

בדיקת מים ושמן אף פעם לא עושים בתחנות דלק. כשהמנוע חם חלק מהמים שנמצאים במיכל העיבוי מגיעים למנוע, וכשהמנוע מתקרר חוזרים למיכל העיבוי.

בדוק את המים אחרי שהרכב חנה שעה והתקרר.

אם חסר - הוסף מים יעודיים לרדיאטור (בשום פנים ואופן לא מזוקקים, לא מינרלים ולא ברז).

בן כמה הרכב ומתי טיפלו בו והחליפו מים (אם החליפו) לאחרונה?

לא אמורים להיות חסרים מים, אלא אם עבר זמן רב מאוד מאז הטיפול שבו התעסקו עם המים.

 

עריכה: ולגבי המים לשפריצרים - מוכרים בכל הום סנטר ואוטו דיפו מים "לניקוי שמשות". בד"כ במיכלים של 3-4 ליטרים במחיר עד 20 ש"ח.

אני משתמש במים שעברו סינון ב"בריטה" ומוסיף סבון כלים. לא סתימות ולא שום דבר. בטוח שיותר זול.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כן, אני יודע שאסור לבדוק כשהמנוע חם, הבעיה שהיה איתי מישהו מבוגר ש.. :roll: אממ לא כל כך מבין ולא רציתי לעשות סצינה. אבל ברגע שהמתדלק ניסה לדחוף ממש את נוזל הקירור עמדתי על שלי. הרכב בן 5 והוא אצלי כשלושה שבועות בלבד. בדיקות שמן, מים וכו' נעשו 3 פעמים מאז רכישת הרכב אבל לא על ידי אם כי ע"י מכר עם נסיון רב בתחום (לא שצריך כזה כדי לבצע בדיקת שמן) ועובד מכון בדיקה המקורב אלי.

 

טיפולים נעשו "לפי הספר", כך שאם הוחלף נוזל קירור, סביר להניח שבאחד הטיפולים הקודמים. בקרוב יש טיפול 75,000 ק"מ, כך שאני כנראה אתייעץ עם אנשי טויוטה לגבי זה ולגבי נוזל מומלץ לרכב הזה. :|

:idea:
פורסם

לא! לא מים מנרליים. הם מכילים הרבה אבן ומינרלים אחרים.

 

מים מזוקקים, כאלו שאפסת ממזגן או קנית בסופר הקרוב עבור המגהץ - הכי טוב.

 

נ.ב - השתמש בנוזל קירור שמומלץ ע"י היצרן ולא במה שמנסים לדחוף לך בתחנת הדלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נוזל הקירור לרכבי טויוטה הוא לא בצבע כחול

אלא בצבע אדום (או משהו כזה)

תברר בטויוטה.

(ככה לפחות אמר לי גונגה - תיקון רדיאטורים)

יבוא? ושיווק!

פורסם

טויוטה יאריס אכן משתמשת במים ורודים ולא במים ירוקים.

אני לא רואה סיבה לקנות אותם בחוץ, יוניון לא מנסים לעשות את הקופה שלהם על המים.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

×
×
  • תוכן חדש...