Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מגיע לבית המשפט.

השופט ו/או עורך הדין של הצד השני שואל אותך שאלות.

אתה עונה.

בגדול - מה שמעניין זה עובדות.

נסעתי בתאריך ככה וככה.

פגעתי ברכב של מר x.

לאחר הפגיעה הלכנו למוסכניק הזה והוא הציע לתקן את הפגיעה ב-x שקלים. הנהג הנפגע רצה לתקן גם את הצד השני, העלות הייתה ככה וככה. למרות שהצד השני לא באשמתי הסכמתי, על מנת לסיים את העניין במהירות ולחסוך עוגמת נפש מיותרת לשני הצדדים.

אפילו שילמתי את הכסף מראש למוסך.

כאן מאוד יעזור.. מאוד! אם תביא תצהיר או מסמך כלשהו מהמוסכניק. או את המוסכניק עצמו כעד.

בהמשך החליט הנפגע כי הוא מעוניין לתקן דרך מוסך של חברת הביטוח - שם קיבל הצעה של 5500 שקל, אבל מוכן גם לקבל במזומן 2500₪ על מנת לסיים את הפרשה.

בשלב הזה - תצטרך הוכחה - תצלומי מסך של הודעות ביניכם או לחילופין תמלול הקלטה של שיחה.

כיוון שהרגשתי שהנהג פוגע בזכותי לצמצם את הנזק וההפסדים לא הסכמתי. 

הרגשתי שמנסים לעשוק אותי.

בהמשך ביצע הערכת שמאי על סך של 7000₪.

וכאן אם אתה רוצה שזה יהיה רציני - אתה חייב להעביר את חוות הדעת של השמאי שלו לשמאי אחר שלך שירשום חוות דעת אחרת בה הנזק נמוך יותר. 

אז יש סיכוי שבית המשפט יקבל את טענותיך ויפסוק סכום נמוך יותר מהערכת השמאי המקורית.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 31.10.2023 בשעה 20:40, sperial כתב:

קשה לי להאמין ששמאי ידביק לך "מוקדים" נוספים - הוא חייב להיות אובייקטיבי

יגעת ויגעת עוד קצת -- תאמין. זה לא כל כך קשה. (קראתי "אובייקטיבי" ולא ידעתי אם לצחוק או לצחוק). 

שמאות אחרי חודש נשמע לי לא מקצועי בעליל מהסיבה הפשוטה שבינתיים יכול לצבור עוד 10 פגיעות. השמאי יכול להגיד מה הרכב במצב נתון אין לו מושג מאיזו תאונה זה. אז זה נשמע לי משהו ששופט זורק מהחלון. 

ספריאל, הסיפור שלך עם השמאות שעלתה ל-11K נשמעת פשוט כמו פחחים שעובדית בשיטת השוטר הטוב והשוטר הרע וניקנקו את הביטוח שלך (או את מי ששילם בסוף) בלי קשר לשאלה כמה העלות האמיתית של העבודה. אל יקשה עליך להאמין. 

לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

וכאן אם אתה רוצה שזה יהיה רציני - אתה חייב להעביר את חוות הדעת של השמאי שלו לשמאי אחר שלך שירשום חוות דעת אחרת בה הנזק נמוך יותר

אני באמת לא מבין מה זו שמאות אחרי חודש. אם אפשר לקבל דוח שמאי המוך יותר ברור שזה כדאי (כמה עולה אבל?) -- אבל טיעון שצריך להבהיר זה שאחרי חודש זה חסר תום לב כי הסיכויים שקרו תאונות נוספות וזה מה שהשמאי רואה ומנסה להלביש עליך. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

הסיפור עם ה-11,000 ש״ח נראה לי אמין לגמרי, כי זה היה מבט ראשון, מבט שני ואז פתיחתה דלת האחורית, והסכום הסופי אחרי פירוק הפגוש.

זו לא פעם ראשונה שבה אני נתקל בסיפור כזה. מושהו זוכר את ״כלל וסע״? בקצרה, לפני 20 שנה פלוס חברת כלל החזיקה מוסכים לצורך שמאות (לימים נסגרו על ידי הפיקוח על הביטוח). הגעתי למוסך כזה אחרי פגיעה מאחור. יצאתי אחרי 20 דקות עם שמאות על סך 3,500 ש״ח. ניגשתי למוסך והבוחן התחיל להתגלגל מצחוק. השמאי ציין כל מיני חלקים ״תחליפיים״ שפשוט לא קיימים. בקיצור, המוסך הזמין את השמאי לבדוק את הרכב אחרי כל בורג שהוציא, התיקון וירידת הערך יותר נפי 3 מהסכום המקורי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 9.7.2024 בשעה 20:57, Nakamichi כתב:

אתה מגיע לבית המשפט.

השופט ו/או עורך הדין של הצד השני שואל אותך שאלות.

אתה עונה.

בגדול - מה שמעניין זה עובדות.

נסעתי בתאריך ככה וככה.

פגעתי ברכב של מר x.

לאחר הפגיעה הלכנו למוסכניק הזה והוא הציע לתקן את הפגיעה ב-x שקלים. הנהג הנפגע רצה לתקן גם את הצד השני, העלות הייתה ככה וככה. למרות שהצד השני לא באשמתי הסכמתי, על מנת לסיים את העניין במהירות ולחסוך עוגמת נפש מיותרת לשני הצדדים.

אפילו שילמתי את הכסף מראש למוסך.

כאן מאוד יעזור.. מאוד! אם תביא תצהיר או מסמך כלשהו מהמוסכניק. או את המוסכניק עצמו כעד.

בהמשך החליט הנפגע כי הוא מעוניין לתקן דרך מוסך של חברת הביטוח - שם קיבל הצעה של 5500 שקל, אבל מוכן גם לקבל במזומן 2500₪ על מנת לסיים את הפרשה.

בשלב הזה - תצטרך הוכחה - תצלומי מסך של הודעות ביניכם או לחילופין תמלול הקלטה של שיחה.

כיוון שהרגשתי שהנהג פוגע בזכותי לצמצם את הנזק וההפסדים לא הסכמתי. 

הרגשתי שמנסים לעשוק אותי.

בהמשך ביצע הערכת שמאי על סך של 7000₪.

וכאן אם אתה רוצה שזה יהיה רציני - אתה חייב להעביר את חוות הדעת של השמאי שלו לשמאי אחר שלך שירשום חוות דעת אחרת בה הנזק נמוך יותר. 

אז יש סיכוי שבית המשפט יקבל את טענותיך ויפסוק סכום נמוך יותר מהערכת השמאי המקורית.

בנוגע לעורך דין זה תביעות קטנות הבנתי שאין עורכי דין אני טועה ?

לגבי שמאי מטעמי לא היה לי הזדמנות להביא הוא לא הסכים לי לא היה מוכן להיפגש ושאני אביא שמאי הוא גם בכלל לא נתן לי לראות את הדוח של השמאי שלו הוא אמר שאני אקבל את זה כבר במכתב תביעה וככה קרה ראיתי את הדוח רק לאחר חודש פלוס..

מהמוסכניק יש לי רק צילום של הצעת מחיר על התיקון של הטמבון מאותו יום אם הפרטים שלי ושל הבחור השני זה מספיק ? 

זה בכלל תקין שלא לי שום אופציה להביא שמאי מטעמי ? 

ובנוסף מה עם הבחור עשה תאונה נוספת בזמן הזה ? הרי הדוח שמאי שחו מציין רק פגיעה אין שום ציון לתאונה או ליום התאונה או לרכב אחר שפע בוא 

פורסם
בתאריך 1.11.2023 בשעה 23:12, chrono כתב:

אשמח אם תיתן קצת פרטים על המקרה שלך, לפני שאתה מכניס את פות"ש ללחץ. חברת הביטוח נותנת הגנה משפטית - כלומר, אם תובעים אותך, היא תספק לך עורך דין.

במקרה של ביטוח מקיף אני יכול לתאר שחברת ביטוח תבוא בטענות למי שאשם בתאונה, ותשתמש בעורך דין - לא כי היא חייבת למבוטח ייצוג משפטי, אלא כי היא רוצה לחסוך לעצמה עלויות ומעדיפה שמי שאשם יישא בהן.

איזו סיבה יש לחברת ביטוח לבזבז עליך עורך דין אם היא מבטחת אותך מפני נזק שאתה עושה לצד ג', ואתה מתלונן על נזק שצד ג' עשה לך?

אתה טועה.. חברת ביטוח גם תובעת בשמך אם מישהו פגע בך וברח או לא רוצה לשלם . כבר עשיתי את זה לשכנה שלי שלא רצתה לשלם לי וחברת הביטוח שלי מינתה עורכת דין על חשבונה כדי לתבע את שכנה שלי וגם זכיתי בתביעה

בתאריך 2.11.2023 בשעה 15:48, Maor97 כתב:

הבנתי כרגע אני מחכה לדוח עם תמונות שאני אוכל לראות באמת מה רשום שם.

עשית לי סדר אבל אף פעם לא הזמנתי שמאי או מקהו אז אני באמת לא מבין בזה.

כן אין לי שום טעונות נגד השמאי מבין שהוא רק עושה את העבודה שלו כן טוען שלא כל הנזק קשור אליי.

חוץ מזה שכל ההתנהלות והעובדה שהוא התחרט אחרי שכבר קבענו יש לי איך להוכיח בבית משפט ? האם זה רלוונטי בכלל לדעתך? 

יש לי להוכיח הכל רק בתאריכים תמונות ושיחות בווצאפ מכיוון שלא עשינו הסכם מסודר בכתב שעכשיו אני אדע להבא שזה חובה.. 

דוח מלא עם תמונות יהיה רק אחרי  שהרכב יגיע למוסך כשי שיפרקו את הטמבון ואז השמאי יוכל לצלם את הרכב בלי טמבון .. יש מצב שיש נזק לתופסנים או לשילדה אפילו משהו אי אפשר לראות בלי לפרק טמבון

בקיצור עד שהוא לא ייכנס למוסך ויפרק טמבון אתה לא תגע מה העלוות האמיתית של הנזק. זה שהוא אמר לך 7 אלף זה יכול להגיע בקלות ל12 אלף שח

פורסם
לפני שעה, חגאי א כתב:

אתה טועה.. חברת ביטוח גם תובעת בשמך אם מישהו פגע בך וברח או לא רוצה לשלם . כבר עשיתי את זה לשכנה שלי שלא רצתה לשלם לי וחברת הביטוח שלי מינתה עורכת דין על חשבונה כדי לתבע את שכנה שלי וגם זכיתי בתביעה

דוח מלא עם תמונות יהיה רק אחרי  שהרכב יגיע למוסך כשי שיפרקו את הטמבון ואז השמאי יוכל לצלם את הרכב בלי טמבון .. יש מצב שיש נזק לתופסנים או לשילדה אפילו משהו אי אפשר לראות בלי לפרק טמבון

בקיצור עד שהוא לא ייכנס למוסך ויפרק טמבון אתה לא תגע מה העלוות האמיתית של הנזק. זה שהוא אמר לך 7 אלף זה יכול להגיע בקלות ל12 אלף שח

במכתב טביעה שקיבלתי היה את הדוח 

בלי יותר משיי פירוט כמה תמונות של הטמבון מהצד וזהו לא פירקו ולא הכניס למוסך בכלל לפי מה שאני יודע גם עד היום הוא לא תיקן את זה לדעתי

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...