Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רכב מצוחצח, שמשה שקופה, נוהג בהנאה ופתאום הרכב שלידך מרסס אותך במקלחת... מרגיש מוכר? מה התגובה שלכם?

ובכלל מה עדיף וישר אחד מקדימה או זוג?

ולמה יש מכוניות שאין להן וישר מאחור?

כל התורה שלכם תתקבל בברכה :-)

קצת לפני החורף...

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 39 דקות, מיץ פטל כתב:

אם זוית השמעה האחורי שטוחה מספיק אז אין צורך בוישר אחורי.

שים לב שרוב מוחץ של המכוניות עם וישר אחורי הן דווקא רכבי מיני עם שמשה אחורית שנושקת ל90 מעלות.

פורסם
לפני 4 שעות, מיץ פטל כתב:

רכב מצוחצח, שמשה שקופה, נוהג בהנאה ופתאום הרכב שלידך מרסס אותך במקלחת... מרגיש מוכר? מה התגובה שלכם?

מרגיש מוכר, תגובה - מפעיל וישרים ומנקה את השמשה, ואם קמתי על רגל שמאל ואני ממש - אבל ממש כועס על הנהג ההוא - אני אעקוף אותו ואפעיל עליו וישרים. מרגיע מיידית! בדוק!

ובכלל מה עדיף וישר אחד מקדימה או זוג?

עדיף וישרים שמכסים כמה שיותר שטח, אז אם הצליחו להנדס וישר אחד שעושה את העבודה - למה לא, רלוונטי רק ברכבי מיני בד"כ.

תעשה חיפוש כאן בפורום, יש כמה שרשורים עתיקים בנושא,

בגדול ניתן להבחין שרכבי סדאן לא מצויידים בווישר אחורי כמעט באופן מוחלט, ורכבים שאין להם תא מטען בולט מעבר לשמשה האחורית - לרוב יהיו מצויידים בווישר,

התיאוריה הרווחת היא שברכבי סדאן יש זרימת אויר בצורה שגורפת את המים במהלך הנסיעה מהשמשה האחורית, להבנתי התיאוריה הזאת לא מחזיקה מים (תרתי משמע) כי אחד השימושים הפחות רלוונטיים של וישר אחורי הוא פינוי מים תוך כדי נסיעה קדימה, לרוב זה משמש לנקיון שמשה או לפינוי מים בעת נסיעה אחורה, שאז לא רלוונטי זרימת האויר.

• מעניין 1
פורסם
לפני 7 שעות, מיץ פטל כתב:

סיוט!!!
אם מצטבר קצת אבק על השמשה האחורית ונוהגים בלילה זה ממש מקשה על הנהיגה

• רעיון טוב! 2
פורסם

אני מנצח אותכם בקלות...

יום שימשי, נוסע בים המלח בדרך לקיבוץ.

כרגיל, נהנה מהנהיגה.

ממול מגיעה משאית הובלת בעלי חיים, פרות במקרה הנ"ל.

עוברת המשאית לידי וטראאאחחחח!!!, חרא של פרה עף לי על השמשה הקדמית, שמשה דלת נהג, גג, מכסה מנוע ודלת נהג.

מה הסיכוי שזה יקרה?, מסתבר שזה קרה.

• מצחיק 4
  • מבאס 3

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אין כמוך.

אני הסתפקתי בריסוס ממטוס בין רמת דוד לגבת. ובעונה אחרת, באותו מקום, משאית שהרימה עלי גל (משלולית) שהציף את גג הרכב והחלון היה אטום שניות ארוכות, לפחות 4 וישים, עד שהצטלל.

• מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אין כמוך.

אני הסתפקתי בריסוס ממטוס בין רמת דוד לגבת. ובעונה אחרת, באותו מקום, משאית שהרימה עלי גל (משלולית) שהציף את גג הרכב והחלון היה אטום שניות ארוכות, לפחות 4 וישים, עד שהצטלל.

תנסה להפעיל מגבים להוריד חרא של פרות.

מניסיון אישי....הרבה יותר מ-4 😁

• מצחיק 1

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

תשמע, המצב שאתה מתאר זה לעבור 4 פעמים במנהרת השטיפה של רכבת ישראל.

אני רק מקווה שעבר שם ״נאמן ניקיון״ ושהפרה קיבלה דו״ח מאיכות הסביבה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מצחיק 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במצב של,י כל שפריץ של מים על הרכב זה שיפור.

אני לא יודע מה צבע הרכב שלי, ברישיון כתוב לבן.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 שעות, ariel000 כתב:

אני מנצח אותכם בקלות...

כרגיל, נהנה מהנהיגה.

עוברת המשאית לידי וטראאאחחחח!!!, חרא של פרה עף לי על השמשה הקדמית, שמשה דלת נהג, גג, מכסה מנוע ודלת נהג.

חה... עשית לי את היום. 🤣

(מן הסתם, לך באותו יום, היה חרה יום)

לדוד משה הייתה חווה, הייה הייה הו.

ובחווה הייתה פרה, הייה הייה הו.

והוא רצה לחלוב אותה, הייה הייה הו.

במקום עטין משך זנב, וכל החרה עף עליו.

הייה... הייה... הו

• מצחיק 2
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, ariel000 כתב:

אני מנצח אותכם בקלות...

כרגיל, נהנה מהנהיגה.

אז מסתבר שכשעף עליך חרא מכל סוג שהוא אז לא מוביל למזל טוב במיוחד(שרשור אחזקה של 508 :) )

בלי קשר, התיאוריה שלי היא שרכבי האצ'בק למיניהם בנסיעה בגשם מעיפים על עצמם מים מהגלגלים האחוריים והכל מיד מופיע על השמשה האחורית, לעומת רכבי סדאן שבהם תחתית תא המטען סופג את רוב הנתזים

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם
לפני 19 שעות, אורח לרגע כתב:

אם זוית השמעה האחורי שטוחה מספיק אז אין צורך בוישר אחורי.

שים לב שרוב מוחץ של המכוניות עם וישר אחורי הן דווקא רכבי מיני עם שמשה אחורית שנושקת ל90 מעלות.

מכיר את ההסבר הזה והוא לא מחזיק מים, כמו שאמרו כאן.

לפני כשנה הייתי צריך להחליף את הרכב של אשתי. אצלה היה מגב אחורי ואצלי לא היה. כשדיברתי איתה על איזה רכב קונים לה, היא אמרה: לא כל כך משנה איזה רכב, העיקר שיהיה מגב אחוריי. צודקת.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

המגב חסר בהרבה מכוניות עם מכבה תא מטען צמוד לשמשה, דומה שבגלל חוסר מקום להתקנת מנוע וציר המגב.

האם יש למישהו קישור לתקן?

עריכה: בחיפוש בגוגל 99% מהתשובות לשאלה על מגב אחורי הן חנויות חלקי חילוף. אבל מצאתי את הקטע הבא על ההיסטוריה של מגבים אחוריים. מתברר שהיא ארוכה מאוד, אבל מקוטעת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

למה מכסה שטח מצומצם?

אתה לא חייב להדבק למגב האחורי.

אתה יכול לקחת את את המגב הגדול ביותר שלא יחרוג מגבולות השמשה במהלך הניגוב.

תקבל שטח די גדול של ניגוב.

.

• תוכן חדש...