Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Liran3331 כתב:

כל תיקון צבע כזה יכול להתגלות אחר כך בבדיקה ולגרום לירידה במחיר המכירה... זה רעיון טוב רק אם הוא מתכנן לנסוע על הרכב עד שיתפרק.

זה יוריד במכירה העתידית אבל הוא ישלם פחות כעת ברכישה.

והאמת שבמכירה העתידית ההשפעה תהיה פחותה כי הרכב יהיה יותר ישן ויותר זול..

לפי הגישה שלך רכב עם פגיעה אסתטית הוא חסר תקנה ואין לרכוש אותו 

לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

אני נוהג ברכב 2018, שנראה ומרגיש כאילו יצא מהמפעל
ככל הניתן הוא נקי מחבטות ושריטות - כי אכפת לי ואני מקפיד לשמור עליו
פנים הרכב, נקי, מבריק, חדש, עם ריח נעים - כי אכפת לי
הוא מטופל במוסך מורשה וחמוש בצמיגים איכותים - כי אכפת לי

לבעלים של הרכב הנ"מ לא היה אכפת
הרכב מוזנח בכל פרמטר מלבד הק"מ
ולדעתי האישית הצנועה, עדיף רכב עם קצת יותר ק"מ שהבעלים שלו אהב אותו והתייחס אליו בהתאם

בעיות מנוע וגיר קשה מאוד לזהות אותם בבדיקה וגם אין עליה אחריות (וגם כמעט תמיד תסומן כלא תקין) בטח לא בק"מ נמוך, אבל הנזק מצטבר!
חוסר בתחזוקה, תחזוקה זולה, לא מזוהים בבדיקה אלא לאורך זמן.... קל וחומר שמדובר במותג שהאמינות לא היתה מעולם הצד החזק שלו.

לא הייתי מבזבז שניה מיותרת על הרכב הזה, ולא חסרים רכבים כאלו בשוק שיהיו שמורים יותר.

איך הגעת למסקנה שהרכב מוזנח מיכנית?

ושאלה אחרת: נניח היה לך רכב מטופל כמו שאתה אוהב. ואחרי הרבה שנים של שימוש וטיפול הוא שווה 10,000 ש"ח. היה מעורב בתאונה שהצליחה להזיק לו לפגושים ולכנפיים ולדלתות. אבל רק פגיעות אסתטיות. הרכב ממשיך ליסוע סבבה.

עלות התיקון 6,000 ש"ח. היית מתקן הכל בהקפדה? או שהיית סוחב איתו כפי שהוא?

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 4 דקות, razi_pazi כתב:

איך הגעת למסקנה שהרכב מוזנח מיכנית?

אני רק מניח שבדר"כ יש קורולציה בין האופן בו תוחזק הרכב למצבו החיצוני/פנימי
זה לא דבר אלוהים חיים ולכל כלל יש יוצא מהכלל

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

זו מסקנה נמהרת לדעתי.

יש הרבה אנשים, כמוני, אצלם הדגש החד משמעי הוא על התחזוקה המכאנית.

אפשר להתרשם מהרכב, לבקש תיעוד טיפולי, ניירת, סליקה, בדיקה, מוסך. אפשר לבדוק.

ובתכלס אלו דברים לבדוק גם אם הרכב נראה פיקס.

פורסם

גם אני נוטה לדעה הזו .

הניסאן נוט שלי שווה במחירון כ 20000 .

יש שריטות שהצטברו עם השנים , הריפוד מתחיל להתרופף בכמה מקומות ויש גם קרע בכסא נהג , התצוגה של הרדיו מטושטשת בשמש 

אבל - הרכב מטופל בקביעות כל שנה , אני בודק שמן , מים ואוויר בקביעות , החלפתי שמן גיר לפי הוראות יצרן , אני רוכש צמיגים טובים בלבד (היו פאלקן ועכשו גודייר) 

האם ללכת לרפד או לפחח ? לי נראה שחבל על הכסף

פורסם
לפני 7 דקות, zvigolden כתב:

האם ללכת לרפד או לפחח ? לי נראה שחבל על הכסף

אני קצת נוטה לוותר על הפחח, 

אבל אם הריפוד מתחיל לגרום לחוסר נוחות 

הייתי משקיע סכום סביר כדי לסדר ולתקן את הריפוד. 

לפעמים שווה לחפש רכב מהקונצרן באיזה פירוקיה ולהלביש פריטים חופפים. 

כל עוד אין איזה עיניין של כרית אוויר או משהוא בטיחותי. 

פורסם
לפני 15 דקות, razi_pazi כתב:

ייתכן שהמגיבים שעבורם הפגמים הללו הם סיבה לברוח מהרכב הם אנשים שמחזיקים רכבים במחירים שונים לגמרי

הקקטוס שלי שווה בכרך 35, המיצובישי 25, לא מחירים של רכבי יוקרה.לא הייתי רוכש רכב כזה, בשבילי זה מוזנח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 5 שעות, אביגדור2 כתב:

מה שאתה אומר זה נחמד מאוד 

אבל לי יש את הרכב הזה מכיר אותו מעולה אין לו 

בעיות לא במנוע ולא כל מה שכתבת הדבר היחיד שהוא קצת בעייתי בו 

זה המוח גיר שלא הולך בשלבים האלה אלא רק אחרי כמה שנים טובות וק"מ מרובה 

דבר שני ניקיון הרכב בפנים זה דבר 1. אדם אוהב נקי מסודר עם ריח וכו' 

גם אתה יכול לנקות בחוץ כל יום וכו' אבל יש דבר שזה קוסמטיקה שהייתי אומר לו אם הא בחר שכן 

ללכת על רכב שהק"מ שלו תקין והולך למוסך לבדוק את המנוע שלו ולא לבדיקת רישוי (כי מה שכתבת

אתה צודק בהחלט שלא עולים על הכול או תמיד לא תקין) אבל אם אומר לו שהוא תקין זה מעולה  

פורסם
בתאריך 30.8.2023 בשעה 20:16, חגאי א כתב:

ומי שהולך לתקן רכב בשטחים ולפרנס מחבלים אני לא מרחם עליו ואם יחטפו אותו לא הייתי נוקף אצבע למענו שיישאר שם לנצח

הלו! זה פורום רכב, לא פורום הבית של עוצמה יהודית. מציע שתשמור לעצמך את אי-רחמיך ואת אצבעותיך הלא-נקופות רצוי שתרחיק מהמקלדת. בשביל טוקבקים כאלה יש ברוך השם אתרים אחרים, אנחנו פה כדי לא להיות בהם. 

פות"ש, לדעתי יש לך אפשרות לעשות מכה. השפשופים שצילמת לא רציניים, פחח טוב יסגור לך ענין ב-2000 ש"ח. מצחיק אותי כל מי שמזהיר שבמכירה ככה וככה וככה, כאילו במדינת ישראל אנחנו לא עושים בלית ברירה המון תיקוני פחחות (אתה מצלם לפני ואחרי וזהו, ובכלל ההתעסקות במה יהיה כשתמכור -- דייה לצרה). 

בדיוק בגלל שהרבה נרתעים מהענין האסתטי אתה יכול לעשות עסקה טובה בעיקר אם תגיד לו שביררת וכמה עולה להביא למצב נורמלי ותוריד עוד קצת במחיר. גם אם לא. בהצלחה. 

בתאריך 31.8.2023 בשעה 14:59, סולל הדרך כתב:

אני רק מניח שבדר"כ יש קורולציה בין האופן בו תוחזק הרכב למצבו החיצוני/פנימי

אולי, אבל יש הרבה יוצאי דופן. בהנחה שיש לכל אדם תקציב מוגבל להשקיע ברכב, לעיתים השקעה מכאנית באה על חשבון השקעה אסתטית.

תפגוש אותי בשטח עם הטרופר תקבל נקע בעין מרוב שריטות עמוקות, מכות מכל כוון, צבע דהוי ולכה שרופה, ריפוד קרוע שטיח גמור, של לדבר על רדיו טייפ שלפני 15 שנה היו שמים. תפתח את תא המנוע ואחרי שהלסת תחזור למקומה תעיף מבט במתלים בציריות בצמיגים במצברים במוטות ההגה במערכת הקירור בבלמים, תבין לאן הלך הכסף. 

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Jack457 כתב:

הלו! זה פורום רכב, לא פורום הבית של עוצמה יהודית. מציע שתשמור לעצמך את אי-רחמיך ואת אצבעותיך הלא-נקופות רצוי שתרחיק מהמקלדת. בשביל טוקבקים כאלה יש ברוך השם אתרים אחרים, אנחנו פה כדי לא להיות בהם. 

עזוב את הנושא הביטחוני. מי שמתקן בשטחים מעודד גניבות רכב בישראל. כולנו משלמים על כך במחירי הביטוח ובתיקונים שאיכותם לא ברורה (אין שום פיקוח).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

חלקי חילוף?

ואיך אה יודע שהחלקים לא גנובים?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...