Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

ברשותי גראנד ויאג׳ר 2010. אצלי כבר שנתיים וחצי, ישנה תופעה מסויימת שאחרי החלפת רפידות, בנסיעה הראשונה שאעשה מחוץ לעיר, מתי שיהיו תנאי דרך קצת קיצוניים, אם השימוש בבלמים לא יהיה בשיא שיא הזהירות, אני שורף אותם, לא לגמרי שאין בלמים בכלל אבל אני מאבד - 30 אחוז. לדוגמא למי שמכיר את הירידות מנס הרים לכיוון בית שמש זה כביש שאני נוסע בו עשרות פעמים, הפעם נסעתי בו אחרי ההחלפה של הרפידוץ נסיעה זהה לזו שנסעתי לפני ההחלפה, והתחממו לי הבלמים, כמובן שאיך שהרגשתי שהדוושה מתרככת עזבתי אותה, ועברתי לתיבת הילוכים, וכך הרווחתי זמן שהיא תתקרר. אני יודע שאחרי הנסיעה הראשונה זה כבר לא יקרה מנסיון, השאלה אם זה תקין,  בפעם הראשונה שהחלפתי רפידות ברכב הזה הייתי בכבישי הצפון ואבדתי בלמים כמעט לגמרי, (האמת שגם אז לא קלטתי ברגע הראשון לאיזו סיטואציה אני נקלע ולחצתי על הבלמים יותר חזק.  עכשיו עוד הייתי קצת יותר חכם. התייעצתי עם כמה מכונאים חלקם אמרו לי תופעה טבעית וחלקם אמרו תבדוק את מערכת הבלימה על כל מרכיביה. מה דעתכם? נסיונכם?

דבר נוסף ששמתי לב שהרפידות נוגעות בצלחות גם שאני לא לוחץ האם זה תקין?

מציין צלחות רפידות brembo.

IMG_20230522_085101.jpg

IMG_20230522_084950.jpg

פורסם

לא מובן, בכותרת כתוב משהו אחד ובתוכן משהו אחר, תלך למוסך שיבדוק אם הרפידות נוגעות בצלחות, וכמובן בדיקה כללית של מערכת הברקסים, ותלמד איך לעצור נכון בירידות, שילוב להילוך נמוך ולחיצה על הברקס לכמה שניות ולעזוב ולחזור שוב על הפעולות.

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם

ממליץ לך לגרור את הרכב למוסך.

אל תמשיך לנסוע ככה, רואים בתמונה בבירור שהרפידה שחוקה באלכסון ושטח המגע שלה עם הדיסק קטן מאוד.

תלך למוסך מקצועי שיבצע בדיקה לכל מכלולי הבלמים, וכמובן יגרז ויחליף את כל החלקים התקולים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הרפידה לא שחוקה באלכסון זה פאזה שיש עליה מהיצרן, יש לזה הסבר אני לא זוכר מה הוא.

רפידה תמיד "נוגעת" בדיסק אבל מאוד מאוד חלש.

אתה רוצה לבדוק האם זה באופן מוגזם? שים על ניוטרל (לא לשכוח אמברקס), תרים את הגלגל ותסובב אותו עם היד, אם הוא מסתובב ולאט לאט מאט זה בסדר אם תפוס או מאט ממש בפחות משנייה זה לא טבעי.

באופן כללי אם באמת יש חיכוך לא טבעי הדבר הראשון שהייתי בודק זה אם המובילים מגורזים כמו שצריך ואם לא לגרז אך ורק עם גריז יעודי.

פורסם
לפני כשעה, Shab00 כתב:

הרפידה לא שחוקה באלכסון זה פאזה שיש עליה מהיצרן, יש לזה הסבר אני לא זוכר מה הוא.

רפידה תמיד "נוגעת" בדיסק אבל מאוד מאוד חלש.

אתה רוצה לבדוק האם זה באופן מוגזם? שים על ניוטרל (לא לשכוח אמברקס), תרים את הגלגל ותסובב אותו עם היד, אם הוא מסתובב ולאט לאט מאט זה בסדר אם תפוס או מאט ממש בפחות משנייה זה לא טבעי.

באופן כללי אם באמת יש חיכוך לא טבעי הדבר הראשון שהייתי בודק זה אם המובילים מגורזים כמו שצריך ואם לא לגרז אך ורק עם גריז יעודי.

תסתכל בבקשה שוב בתמונה.

תתמקד בדיסק, אפשר לראות את החלק שהרפידה נוגעת בדיסק ע"פ צבע כסף נקי.

מסומן בקו טורקיז.

שני פסים אדומים מדמים את איך שהרפידה אמורה להראות.

אני לא יודע איך זה הגיע למצב הזה, אבל משהו לא תקין שם זה בטוח.

Screenshot_20230526_102307_Chrome.jpg

פורסם

זה תקין,כמו שרשמו זו פאזה שמגיעה מהמפעל.

רפידות שנוגעות בצלחת יכולות להעיד על מובילי קאליפר תפוס,גש למוסך זה יכול להיות תיקון פשוט מאוד,קודם גש למוסך לשלול תקלה ברכב.

עוד דבר,בהחלפה של רפידות בכמה עשרות אפילו מאות קילומטרים הראשונים צריך לנהוג בזהירות יתרה,הרפידות צריכות לעבור brake in עד שהן יעבדו בצורה אופטימלית.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• פיתרון
פורסם

עצרו סוסים!

המרווח בין הרפידה לצלחת בזמן שאתה לא לוחץ על הבלמים הוא מיקרונים, וזה בסדר גמור.

זה מכוון. אין במערכת הבלמים שום קפיץ שמושך את הרפידה אחורה כשאתה עוזב את הבלמים היא סך הכל מפסיקה להפעיל לחץ על הצלחת.

אכן בלימה ראשונה ברפידות חדשות תמיד תהיה פחות טובה ותרגיש כמו אובדן בלמים.

אתה מרגיש יותר מרוב החברים כאן (שפולטים שטויות בלי שהם החזיקו רפידה ביד בחייהם) כי אתה נוסע בכבישים הרריים בהם אשכרה משתמשים בבלמים.

תקרא קצת על bedding in של רפידות, תבין שיש תהליך שאמורים לבצע.

מכונאי טוב יקח את הרכב לסיבוב ויעשה את התהליך בשבילך.

בנוסף להכל, אם אתה גר באיזור הררי ומרגיש שלאורך זמן הבלמים מתחממים, תחליף נוזל בלם, בדגש על ניקוז גם מהצינורות ולא רק בכוסית למעלה.

במידה ואתה עדיין חושש. כשהרכב באוויר תנסה לסובב את הגלגל. אמורה להיות התנגדות קלה בלבד.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כן, 
המטרה היא להפחית רעשי חריקות שיכולים לנבוע ממגע לא אחיד, ככה אתה מגדיל את שטח המגע הראשוני של הרפידה, זה גם מאריך את חייה כי אין שפיץ שמתרכזים בו מלא מאמצים שיכולים לגרום לסדקים בחומר.

iStock_000082876119_Full.jpg

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...