Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, 318i כתב:

כנראה שאצטרך למצוא פתרון איחסון

יש מחסנים ששוכרים לפי חודש. אני יודע שיש מחסן יחידות באיזור של צור יגאל. תשכח מלהשאיר בבית דברים הם יקבלו אבק ויפריעו לעבודות. אבל לדעתי אחרי כזה שיפוץ גדול ומקיף כבר תקנה חדשים.

לגבי עצה קונקרטית, אחרי שתבחר ותזמין מקרר תבוא עם המידות שלו לתכנון של המטבח. (ואל תשאל אותי מאיפה אני יודע). 

פורסם

יחידת אחסון לא עולה הרבה אבל תוסיף עוד 6-7 על הובלה הלוך וחזור.

לגבי מידות, רוב יצרני המטבחים שמכבדים את עצמם דורשים שתבוא לחתימה לפני הורדה לייצור עם דגמים ומידות מדוייקים. זה מאפשר להם לטעות יותר טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לפני 18 שעות, 318i כתב:

אבל כנראה שאצטרך למצוא פתרון איחסון למה שכן ישאר? (מקרר, תנור, ספות, שולחן פינת אוכל ועוד כמה פריטים שבמצב טוב)

נראה לי שכדאי להתעלם מהשורה הזו אם כל הכבוד פותח השרשור.
הוא הולך לזרוק פה הרבה כסף. לקנות מקרר, תנור, ספות ושולחן אוכל משול למסטיק בזוקה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מקרר ותמוןר עוטפים בשרינק ונפתרה הבעיה. גם שולחן אין בעיה לעטוף.

לספות כלום לא יעזור אלא אם הן מעור.

פורסם

קופסאות חשמל עמוקות כדי להתקין מודלי שליטה (כמו שלי)

להעביר גם אפס וגם פאזה בקופסה! זה יעשה לך את החיים הרבה יותר קלים

יש לי המלצה על בחור נחמד/קבלן שעשה לי את השיפוץ. הייתי מאוד מרוצה ממנו. אחלה גבר. גם כשהיו שינויים או תוספות הוא תמחר מאוד בהגינות.

איכות העבודה היתה מצוינת (כבר שנתים אחרי והכל פיקס) ויש לי גם המלצות לאיש פרקטים, מעצבת ונגר נפלא עם מחירים הוגנים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני אחד שאוהב לעשות (או לפחות לנסות) בכל בעצמי.

אז חצי מאנשי המקצוע כאן לא ראיתי במציאות שנים :)

אם אתה טיפוס כזה ויש לך זמן לפרוייקט הזה. תעשה הרבה שיעורי בית קודם תהיה הקבלן של עצמך ותחסוך הרבה מאוד.

אם לא - ומתשתמע מההודעה שלך שזה המצב- לקח שראיתי מחבר טוב שלי. ששיפץ את הבית באותו התקופה כמוני. והוא מתחרט עד העצם על זה ש"חסך" במעצב/אדריכל פנים.

למי שלא "בעסק" מאוד קשה לתכנן נקודות חשמל/אינסטלציה בצורה אופטימלית. ולעיתים זה מצריך עבודות כפולות וגם אז זה לא יוצא מושלם.

• אהבתי 1
פורסם

להיות הקבלן זה נחמדאבל צריך לשקלל גם את עלות הזמן שלך. לפעמים ללם לקבלן עולה פחות מלהיעדר מהעבודה.

לגבי מעצב זה מאוד תלוי מי המעצב. הנחסיון שלי עם 4 שונים שארבעתם שמם הולך לפניהם ואצל כל ה 4 היו לי לא מעט ויכוחים לגבי פרקטיות (ןאחרי הביצוע הם הסכימו שצדקתי בהתעקשות שלי) אבל כולם סייעו בכל הקשור לצבעים, התאמת צבעים והרגעת האישה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם יש לך כבר תמונה של מה שאתה רוצה בראש ואתה מסוגל להסביר את זה לבן אדם אחר, אין לך דרישות מסובכות מדי כמו שינוי של כל הקירות בתוך הבית וזה בעיקר החלפה וחידוש של הקיים, לדעתי אפשר לחסוך על מעצב פנים ולהביא רק קבלן. 

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חשוב מאוד למצוא אדריכל(ית)/מעצ(בת) שאתם מוצאים שפה משותפת איתה ושמבינה את הרצונות והטעם שלכם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תלוי כמה התמונה בראש שלך מציאותי ונכונה.

תמיד טוב עוד עין מקצועית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תמיד טוב, רק שזה מייקר את הפרוייקט.

לקבלן מנוסה יש עין מקצועית מספיק בשביל להוריד אותך מרעיונות לא טובים שאתה חושב שהם טובים. כמובן שזה תלוי במהות הפרוייקט, כי בשביל להחליף ריצוף ולחדש את השירותים והמטבח בלי יותר מידי שינויים לא באמת חובה מעצב. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה מצב חלונות ותריסים?, לזה יש גם משמעות במחיר.

מיזוג אויר, האם קיים או צריך להוסיף או להחליף - עוד עלות לא קטנה

ולפעמים מצריכה גם הנמכת תקרה.

רצוי גם לנצל כמה שאפשר מיקומים והתקנות של מקומות איחסון (בנישות וכו').

מומלץ מאוד להשתמש בשרותי אדריכלות/עיצוב פנים.

לפני  כעשר שנים שיפצתי לעומק את דירתי שהיא 107 מ"ר + מרפסת שכלל

שבירת קירות, הפיכת 4.5 חדרים ל 4 חדרים, העתקת מטבח למקום אחר,

החלפת כל החלונות והתריסים, התקנת תריס חשמלי ממתכת בסלון,

בחדר משרד ובמטבח וזאת עם תכנון אדריכלי ולפי רצונות ורעיונות פרקטיים של רעייתי.

הוחלפה כל צנרת המים מהכניסה לדירה עם חלוקה לשלושה עם מגופים (שיברים).

הוחלפה כל מע' החשמל, הותקן ארון חשמל ותקשורת בכל הדירה, הועברה צנרת להעברת כבלים ממע' קולנוע ביתי לטלביזיה

ולמע' רמקולים 5+1

אלמנטים קישוטיים מוסיפים במחיר כמובן.

בדירתנו יש 44 נקודות תאורה כולל 6 במרפסת ותאורת פיפי בשני חדרי השירתים (גוף תאורה קטן בקיר שמדליקים בלילה).

כדאי לבצע השיפוץ ע"י קבלן שיפוצים שמבצע הכל תחת אחריותו, הוא הביא חשמלאי מוסמך וחברת אינסטלצית מים

וזה נעשה עם פיקוח צמוד של רעייתי (שמבינה בנושא גם מההיבטים הטכניים).

בגיל מבוגר צריך גם לחשוב על פתחים רחבים לחדרים ומקלחון/ים ולרוחב הפרוזדור (אם יש) כדי לאפשר תנועה עם כיסא גלגלים (חס וחלילה).

בברכה  -  רפי לין

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

חשוב מאוד למצוא אדריכל(ית)/מעצ(בת) שאתם מוצאים שפה משותפת איתה ושמבינה את הרצונות והטעם שלכם.

אני מאוד מחזק את sperial שהדגיש את הצורך במעצב פנים.

חוץ מהעיצוב, מעצב (או מעצבת) פנים מכירים את כל הדברים הנדרשים וייתנו לך הדרכה מלאה, הכוונה, דגשים וכו' וכו'.

בנוסף, הם אמנם לא מפקחי בניה, אבל המנוסים והמקצוענים (לא בהכרח הזולים) גם ישימו עין על הקבלן ועל איכות הביצוע ולחלוטין יהיו בצידך לאורך הפרויקט.

דבר נוסף וחשוב - כאשר מקבלים הצעה ממעצב פנים, בהתחלה חושבים לחסוך, כי מדובר בסכום לא קטן. 

בפועל, איכות הביצוע משתפרת דרסטית, וגם העלויות הכוללות של הפרויקט יורדות לעומת מצב שבו אתה עושה לבד, ולו רק בגלל הניסיון וההכוונה של המעצב.

באופן אישי, אימי היא מעצבת פנים ולכן יש לי ניסיון גם מצד המעצבת וגם כמובן מהחיים, של חברים שלקחו מעצב/אדירכל.

בפועל - אין אדם אחד שלא מודה על היום שהוא לקח מעצבת פנים שתלווה אותו, אף אחד לא מתחרט וכל מי שבדירה הראשונה שלו השתמש במעצב/אדירכל, גם בדירות הבאות עשה את זה.

פורסם
לפני 21 דקות, ariel-ro כתב:

בפועל - אין אדם אחד שלא מודה על היום שהוא לקח מעצבת פנים שתלווה אותו, אף אחד לא מתחרט וכל מי שבדירה הראשונה שלו השתמש במעצב/אדירכל, גם בדירות הבאות עשה את זה

אני מתחרט כבר פעם רביעית.

פורסם (נערך)
בתאריך 1.5.2023 בשעה 21:17, 318i כתב:

לדעתי לא התבצע שיפוץ אי פעם בדירה.

בשלב הראשון כדאי להגדיר תקציב

(עם טווח ביטחון של כמה עשרות אש"ח לטובת הוצאות בלתי צפויות).

בתאריך 1.5.2023 בשעה 21:17, 318i כתב:

הדירה בת 4 חדרים (~100 מטר רבוע), קומה ראשונה (עם מעלית).

לדעתי שיפוץ שכולל צנרות והחלפת מטבח,

יחל מסכום של 250 אש"ח ומעלה - לפי חישוב של 2,500 ש"ח למ"ר*100 מ"ר,

(אני מתבסס על מחירי שיפוץ שעשינו בזמן הקורונה, אין לי קשר לתחום),

מאמין שיש בעלי מקצוע שידעו לתת לך הערכה כללית של עלות השיפוץ,

עוד לפני כתב הכמויות

לפני 55 דקות, ariel-ro כתב:

באופן אישי, אימי היא מעצבת פנים ולכן יש לי ניסיון גם מצד המעצבת וגם כמובן מהחיים, של חברים שלקחו מעצב/אדירכל.

בפועל - אין אדם אחד שלא מודה על היום שהוא לקח מעצבת פנים שתלווה אותו, אף אחד לא מתחרט וכל מי שבדירה הראשונה שלו השתמש במעצב/אדירכל, גם בדירות הבאות עשה את זה.

לא מתכוון להעליב, אבל מניסיון אישי, זו אחת ההשקעות הפחות נחוצות.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER
  • אהבתי 1

-

• תוכן חדש...