Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב לנסועה דיי נמוכה בואו נגיד עד 10K לשנה בתקציב של עד 40K ומצאתי פיג'ו 208 ב35000 עם  87,400 ק"מ ב35000 שקל

מקצת מחקר שעשיתי באינטרנט ראיתי שיש לרכב הזה בעיה ידועה עם הרצועת טיימינג שמתפוררת לפני הזמן ובגלל זה צריך להחליף אותה עוד לפני ההוראות יצרן וכל הזמן צריך כאילו להיות עם אצבע על הדופק עם הרכב הזה והרוצעה הזאת.. וגם שההחלפה שלה לא פשוטה כמו ברכבים אחרים ולכן גם העלות של זה יקרה.

השאלה שלי האם הבנתי את זה נכון ? זה באמת רכב שצריך כל הזמן צריך לוודא שהכל בסדר איתו?

הרכב שאני רוצה לראות הבעלים אומר שהוחלפה הרצועה והוא עם קבלות לזה לפני שנתיים בערך ושהרכב מטופל במוסך מורשה כל הזמן מאז שהוא נקנה חדש.

בנוסף אני מתעניין ברכב הזה בעיקר בגלל שהבנתי שיש לו צריכת דלק נמוכה יחסית והוא יחסית כיפי לנהיגה בסגמנט בגלל המנוע טורבו(דגם Active Pro אוט' 1.2 (110 כ"ס) )

מה אתם אומרים האם זה נשמע עסקה טובה?

בכללי, כל כמה זמן צריך להחליף את הרצועה הזאת? מה העלויות של זה ? האם יש עוד בעיות ידועות שצריך לדעת לגביי הרכב הזה?

בכללי אשמח לשמוע כל מה שאתם יודעים על הרכב בעיקר אולי מאנשים שהיו בעלים של אחד במשך כמה שנים.

איזה רכב אחר הייתם ממליצים אולי? כמו שאמרתי נסועה דיי נמוכה חצי בעיר חצי בין עירוני.

פורסם

רצועה זאת הבעיה העיקרית במנוע בה, אבל יש עוד בעיות. מנוע נבבלה, אני לא ממליץ לאף אחד לקנות מכונית עם המנוע הזה. 

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 49 דקות, menir1 כתב:

רצועה זאת הבעיה העיקרית במנוע בה, אבל יש עוד בעיות. מנוע נבבלה, אני לא ממליץ לאף אחד לקנות מכונית עם המנוע הזה. 

חחחח תוכל לפרט?

פורסם

מניסיון אישי, כואב, ויקר, לא ממליץ בכלל לקחת את הסיכון, על אף שהפיתוי אכן גבוה מאוד.

הייתה לי 208 שהמנוע שלה שבק חיים ביום בהיר על אף שהוחלפה הרצועה במסגרת הריקול, וזה עוד בלי לדבר על מגוון תקלות יקרות שקדמו לכך.

פורסם
לפני 8 שעות, Gabriel Sila כתב:

חחחח תוכל לפרט?

מעבר לרצועה, טבעות אטימה דקות שמאבדות את הקפיציות שלהן וכתוצאה מכך גדלה צריכת השמן. משאבת שמן. 

פורסם

הרכב מהנה אם כי לא מצטיין בצריכת דלק נמוכה במיוחד, ממוצע למנוע טורבו.

הבעיה בקניית יד שניה, שאתה לא יודע מדוע הוחלפה הרצועה, האם בגלל בעיה? או שהרכב הגיע ל6 שנים והוחלפה לפי הוראות יצרן?

בהיסטורית טיפולים אמור להיות פירוט.

בתור בעלים של רכב עם מנוע כזה (סיטרואן קקטוס), אין פה אצבע על הדופק, פעם ב בודקים מה מצבה במיוחד אם הנסועה נמוכה ומקפידים על החלפת שמן כול 10 אלף ק"מ וטיימינג כול 4 שנים או 60 אלף. זה לא מבטיח 100 אחוז שלא יהיו בעיות אבל מקטין אותם.

אם הרצועה הוחלפה בגלל בעיה, הייתי נמנע, במיוחד ברכב שיש בו רצועת דור ראשון ב2016.

החלפת טיימינג בערך 2500 שקל.

הפיגו מציעה ביצועים טובים,נוחות טובה,עיצוב ומחיר זול מאשר המתחרות היפניות למשל,אם הרכב ללא בעיות אתה נהנה, אבל אם יש צריכת שמן מוגזמת כניראה תצטרך החלפת מנוע בעלות של 10 אלף בערך או החלפת הטבעות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, menir1 כתב:

מעבר לרצועה, טבעות אטימה דקות שמאבדות את הקפיציות שלהן וכתוצאה מכך גדלה צריכת השמן. משאבת שמן. 

טבעות אטימה דקות שמתמלאות פיח ומובילות לצריכת שמן זאת בעיה של כמעט כל מנוע מודרני.

הבעיה מוכרת היטב גם בTSI, GDI וTCE כל המנועים הללו מתחילים לאכול שמן אחרי 100 אלף קילומטר,  אם לא מקדימים טיפולים.

משאבת שמן זאת תקלה נדירה שמתרחשת בעיקר בקילומטראז נמוך ובתקופת האחריות נדיר מאוד שהיא קוראת מחוץ לתקופת האחריות.

מה שכן ל208 הולך לפעמים המדחס של המזגן (כמו לכל רכב ממשפחת הpf1) ויש בעיה עם גומיות החלון האחוריות שנוטות להיקרע.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

הרכב מהנה אם כי לא מצטיין בצריכת דלק נמוכה במיוחד, ממוצע למנוע טורבו.

הבעיה בקניית יד שניה, שאתה לא יודע מדוע הוחלפה הרצועה, האם בגלל בעיה? או שהרכב הגיע ל6 שנים והוחלפה לפי הוראות יצרן?

בהיסטורית טיפולים אמור להיות פירוט.

בתור בעלים של רכב עם מנוע כזה (סיטרואן קקטוס), אין פה אצבע על הדופק, פעם ב בודקים מה מצבה במיוחד אם הנסועה נמוכה ומקפידים על החלפת שמן כול 10 אלף ק"מ וטיימינג כול 4 שנים או 60 אלף. זה לא מבטיח 100 אחוז שלא יהיו בעיות אבל מקטין אותם.

אם הרצועה הוחלפה בגלל בעיה, הייתי נמנע, במיוחד ברכב שיש בו רצועת דור ראשון ב2016.

החלפת טיימינג בערך 2500 שקל.

הפיגו מציעה ביצועים טובים,נוחות טובה,עיצוב ומחיר זול מאשר המתחרות היפניות למשל,אם הרכב ללא בעיות אתה נהנה, אבל אם יש צריכת שמן מוגזמת כניראה תצטרך החלפת מנוע בעלות של 10 אלף בערך או החלפת הטבעות.

תודה רבה על הפירוט.
אז לפי דעתך כדי להגן על עצמי כמה שיותר אני צריך לשאול את בעל הרכב למה הוחלפה הרצועה? זתומרת האם זה היה בטיפול או בריקול וכו' ?

אם היא הוחלפה לא בגלל בעיה ויש לו קבלות על טיפולים במוסך מורשה כפי שהוא אומר אז לדעתך אולי זה רעיון טוב?

בנוסף, הייתי כנראה רוצה למכור את הרכב עוד שנה - שנתיים האם הוא יאבד הרבה מערכו?

אני מבין שגם השוק מוצף בהם זה אומר שהוא גם קשה למכירה?

תודה מראש

פורסם

צריך לראות את היסטורית הטיפולים.

אם היא הוחלפה במסגרת טיפול זה טוב, אבל בגלל שמדובר על רצועה דור ראשון, צריך לראות מה בוצע כשהחליפו אותה, למשל ניקוי משאבת שמן שאז זאת בעיה.

מבחינת ירידת ערך הרכב לא יקר לכן ירידת ערך תהיה נמוכה, מצד שני, זה פיגו ואין להם תדמית טובה.

אם את קונה רכב לשנה, הייתי מחפש רכב עם תדמית עדיפה ואמין יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, yulianx כתב:

צריך לראות את היסטורית הטיפולים.

אם היא הוחלפה במסגרת טיפול זה טוב, אבל בגלל שמדובר על רצועה דור ראשון, צריך לראות מה בוצע כשהחליפו אותה, למשל ניקוי משאבת שמן שאז זאת בעיה.

מבחינת ירידת ערך הרכב לא יקר לכן ירידת ערך תהיה נמוכה, מצד שני, זה פיגו ואין להם תדמית טובה.

אם את קונה רכב לשנה, הייתי מחפש רכב עם תדמית עדיפה ואמין יותר.

יש לך המלצה לכמה דגמים בתקציב שלי ובנסועה שלי?

אני מחפש רכב לנסועה דיי נמוכה בואו נגיד עד 10K לשנה בתקציב של עד  ב40K חצי נסיעה בעיר חצי מחוץ ובעיקר נסיעה במישור לעיתים ממש נדירות עליות ירושליים וכו'

נהג יחיד. מעניין אותי בעיקר צריכת דלק לא גבוהה מידי, עלויות אחזקה נמוכות ותחזוקה שוטפת קלה, לא מיני, מתלים לא קשים מידי.

עריכה אחרונה על ידי Gabriel Sila
פורסם

קיה ריו/i20 נחשבות לאמינות, ב 2015 הגיע דור חדש ליונדאי.

סוזוקי סוויפט גם אחלה אופציה וחסכונית.

הרכבים הללו יהיו פחות נוחים וחזקים מהפיגו, אבל אמינים עם תדמית טובה.

פורסם

פיג׳ו 208 1.6 אוט׳ (הדגם לפני מתיחת הפנים ששווק כאן עד 2015 כולל) יהיה אופציה טובה לדרישות. מחיר רכישה נמוך, ותקבל מכונית נוחה אך עם עלות אחזקה שפוייה ומנוע אמין יחסית. הגיר משמעותית פחות מוצלח מהגיר שלאחר מתיחת הפנים, אך בשנתונים האחרונים הוא מוצר בשל וקל מאד לתחזוקה

פורסם

מצטרף להמלצה על ה208 1.6, חבר מחזיק בכזאת משנת 2014, מאוד מרוצה, אבל שוב תדמית..

פורסם
לפני 9 דקות, yulianx כתב:

מצטרף להמלצה על ה208 1.6, חבר מחזיק בכזאת משנת 2014, מאוד מרוצה, אבל שוב תדמית..

זה לא יהיה אוטו ממש ישן כבר? זתומרת גם מבחינה טכנולוגית ובטיחותית?

פשוט ממה שאני רואה את ה 208 למשל אחרי מתיכה אפשר להשיג בתקציב שלי משנתון 2016..

פורסם

זה היתרון בפיגו, מחיר רכישה זול לעומת המתחרות.

אבל למעט המנוע והגיר, זה אותו הרכב כמו מודל 2016.

שאר הרכבים לא יהיו מודרנים יותר.

• תוכן חדש...