Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אני רוצה לקנות לי רכב לנסיעות בין עירוניות אבל לרוב כנראה יהיו עירוניות.

חשוב לי שיהיה כמה שיותר חסכוני בדלק וחוץ מזה בגדול רכב מא׳ לב׳ אני סטודנט.

חשבתי בנתיים על מזדה 2 או הונדה סיוויק האטצ׳בק או קיה ריו, כולם סביב שנתון 2013-2014..

יכולים להמליץ על אחד מהם ספציפית מסיבה מסויימת? 

יש לדעתכם שימוש טוב יותר לכסף בתקציב הזה?

הגבלתי את החיפוש שלי לעד 140,000 ק״מ זה סביר ?

תודה רבה!

פורסם

הרכבים הללו לא מצטיינים בצריכת דלק טובה.

לא ברור מה הנסועה השנתית שלך.

אבל מיצובישי ספייס סטאר תהיה חסכונית ואמינה, לרעה רועשת.
אם אפשר למתוח את התקציב, הייתי בודק שברולט ספארק ברמת אבזור lt+, ה ltz הבכירה תהיה עוד יותר יקרה. הספארק חזקה יותר ושקטה יותר, אך פות מרווחת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 9 שעות, yulianx כתב:

הרכבים הללו לא מצטיינים בצריכת דלק טובה.

לא ברור מה הנסועה השנתית שלך.

אבל מיצובישי ספייס סטאר תהיה חסכונית ואמינה, לרעה רועשת.
אם אפשר למתוח את התקציב, הייתי בודק שברולט ספארק ברמת אבזור lt+, ה ltz הבכירה תהיה עוד יותר יקרה. הספארק חזקה יותר ושקטה יותר, אך פות מרווחת.

אני אגיד לך תאמת אני לא סגור מה הנסועה השנתית שלי כי כרגע אני סטונדנט ומתנייד בעיקר בתחבצ..

כרגע אני נוסע סביב ה 8000-9000 ק"מ בשנה שזה דיי נמוך אבל מעריך שאתחיל לעבוד מתישהו בקרוב מקווה אז זה יגדל..

הספארק אמינה? זה גם ממש חשוב לי .. בגלל זה חשבתי ללכת על יפני (התדמית שהם פשוט לא מתקלקלים)

פורסם

אתה גר באזור הררי? קרי: צורך במנוע קצת חזק יותר וכנגזרת מכך שתיינית יותר, או שאתה גר באזור מישורי ותוכל להתקמצן במנוע ובדלק? 

הנסוע שלך עירונית בעיקר? או שאתה מרבה לטייל? תפרט קצת יותר להכוונה.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 52 דקות, לב טוב כתב:

אתה גר באזור הררי? קרי: צורך במנוע קצת חזק יותר וכנגזרת מכך שתיינית יותר, או שאתה גר באזור מישורי ותוכל להתקמצן במנוע ובדלק? 

הנסוע שלך עירונית בעיקר? או שאתה מרבה לטייל? תפרט קצת יותר להכוונה.

אני לא גר באיזור הררי בעיקר נמצא במישור.

לא ממש מרבה לטייל.. אבל מידי פעם כן.

נסיעה משולבת עיר ובין עירוני 50/50.

מחפש דגם שידוע כאמין עם מנוע וגיר אמינים וטובים.

בגדול אוטו מ A לB .

עוד משהו שחשוב לי זה שהוא לא יאבד הרבה מאוד ערך כי אני ככל הנראה ארצה למכור ולקנות אחד אחר עוד שנתיים שאהיה לקראת סיום הלימודים.

לא כל כך מעוניין במיני (פיקנטו וכו')

פורסם

סיוויק תהיה יקרה יותר לאחזקה, כולל ביטוחים, טיפולים ותיקונים מידת הצורך; אבל מן הסתם גם נעימה יותר לנסיעה בין עירונית. 

ב-10000 ק"מ בשנה ההבדל בצריכת דלק יהיה כזה שלא יצדיק את ההפרש לעניות דעתי ולכן הייתי הולך על המכוניות היותר אמינות וזולות לאחזקה במקומך, אך כאלו שגם יאפשרו נסיעה נעימה בבין עירוני. 

זה גם מאוד תלוי אם בבין עירוני אתה נוסע 100 או 140, כי הרבה מהמכוניות החסכוניות על הנייר הופכות להיות שתייניות במהירויות שהן לא ממש בנויות לשייט בהן זמן ארוך. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הספייס למשל, כול עוד נוסעים במהירות סבירה בבין עירוני, מאוד חסכונית. למשל 100-120.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 15 שעות, ניקו פ. כתב:

סיוויק תהיה יקרה יותר לאחזקה, כולל ביטוחים, טיפולים ותיקונים מידת הצורך; אבל מן הסתם גם נעימה יותר לנסיעה בין עירונית. 

ב-10000 ק"מ בשנה ההבדל בצריכת דלק יהיה כזה שלא יצדיק את ההפרש לעניות דעתי ולכן הייתי הולך על המכוניות היותר אמינות וזולות לאחזקה במקומך, אך כאלו שגם יאפשרו נסיעה נעימה בבין עירוני. 

זה גם מאוד תלוי אם בבין עירוני אתה נוסע 100 או 140, כי הרבה מהמכוניות החסכוניות על הנייר הופכות להיות שתייניות במהירויות שהן לא ממש בנויות לשייט בהן זמן ארוך. 

כן האמת שכשאני נוסע בין עירוני אני בדרך כלל משייט על 100-140 אם הכביש פנוי כמובן .. 

האם זה אמור להשפיע על ההחלטה ? 

אם כן תוכל לתת לי דגמים לכאן או לכאן (הכוונה רכבים שלא בנויים וכאלה שכן) ?

פורסם

לי יש סיוויק 12. היא לא הכי נעימה ב-140 מבחינת רעש (כך מספרים אני נוסע כחוק), בטח ביחס לרכב מודרני, אבל המנוע לא נקרע ולא כל רוח מעיפה אותה הצידה. אני מניח שזה נובע מתוקף היותה משפחתית עם מנוע קצת יותר חזק. 

לאשתי הייתה ספייס סטאר. לנסוע בה מעל 120 היה סיוט והרכב צרח כאילו מביאים אותו לקצה גבול היכולת. קצת רוח וזה גם היה לא נעים על גבול המרגיש לא בטוח. במהירות זו גם החיסכון היה הולך לפח כי הרכב כל כך מתאמץ שהוא הופך לפחות חסכוני ממשפחתית. 

אני מניח שמאזדה 2 וקיה ריו יהיו איפה שהוא באמצע בתור סופר מיני. 

שוב ההבדל בין מכוניות ב-100 ל-140 ניכר. אם אתה באמת משייט במהירויות אלו, הייתי שוקל משפחתית או סופר מיני כמה שיותר מודרנית. 

הסיוויק לא מצטיינת בנוחות גם כן (מושבים, מתלים) והאחזקה שלה יקרה, אז קשה לי להמליץ עליה כמכונית זולה לאחזקה וקרוזרית יום יומית. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בתאריך 23.4.2023 בשעה 21:10, Gabriel Sila כתב:

הספארק אמינה? זה גם ממש חשוב לי .. בגלל זה חשבתי ללכת על יפני (התדמית שהם פשוט לא מתקלקלים)

קודם כל קיה זה לא יפני אלא קוריאני.

דבר שני, גם לרכב יפני עם כל תדמית האמינות, יש בלאי ויכולות לקרות תקלות, בייחוד כשאנחנו מדברים על רכב בן 10 בערך.

ידני בא בחשבון במקרה או שאתה מעוניין רק ברכב אוטומטי?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 25.4.2023 בשעה 10:55, dorsht כתב:

קודם כל קיה זה לא יפני אלא קוריאני.

דבר שני, גם לרכב יפני עם כל תדמית האמינות, יש בלאי ויכולות לקרות תקלות, בייחוד כשאנחנו מדברים על רכב בן 10 בערך.

ידני בא בחשבון במקרה או שאתה מעוניין רק ברכב אוטומטי?

רק אוטומטי

• תוכן חדש...