Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הייתי עקשן ולמרות שכולם בערך ניסו להוריד אותי מזה עשיתי את זה, לפני כשנתיים קניתי רכב צרפתי ! פיג'ו 208 Active pro עם מנוע 1.2 טורבו ( זה עם הרצועת טיימינג שמתפוררת בשמן). הרכב היה אז עם 58k ועבר החלפה של רצועת הטיימינג ב 35k. היום הרכב עם 90k משמש אותי לעבודה ואני נוסע משהו כמו 22k בשנה. בזמן שהוא אצלי מעבר לטיפולים הרגילים החלפתי רק שסתום תזמון משתנה שהדליק נורה. מבחינת נסיעה ונוחות אני ממש אוהב את האוטו. בזמן האחרון הבעיה של "אכילת שמן" החמירה ואני צריך למלא ליטר שמן בערך כל 800 קילומטר. קפצתי למוסך גבע בתל אביב בשביל לקנות עוד גלון שמן ועל הדרך שאלתי אותם מה אפשר לעשות עם הבעיה , הם אמרו לי שהמצב חמור וצריך לעשות מנוע" והעלות היא 11 אלף שקל. קניתי אז את האוטו ב 34 אלף שקל, ראיתי שהיום המחירון שלו אפילו קצת עלה. אשמח לשמוע דעות מה אתם ממליצים לעשות ? גם בהיבט הטכני וגם בכמה ואיך למכור את האוטו בכמה שיותר ועדיין בלי לרמות אף אחד ... 

פורסם

תבדוק שאין לך נזילות, כי הכמות נראית לי קצת גדולה עבור הקילומטר הנמוך מאוד שהרכב עבר . בצד הטוב של העניין, אין לך מה לחשוש מהתפוררות של הרצועה עם החלפת שמן כלכך תכופה. אני אישית לא הייתי משקיע סכום כזה בהחלפת מנוע, אני מבין שמדובר במנוע משומש שבטח אי אפשר לדעת מה מצבו ויכול להיות שתגיע גם איתו לאותה בעייה, 2 אפשרויות: להישאר עם הרכב, אם הרכב נוסע טוב הייתי פשוט קונה שמן לא יקר ומוסיף שמן לפי הצורך, יש  שמן רקטול שעומד בתקן psa2297 ועולה 140 שקל ל 5 ליטר , כלומר 28 שקל ל800 קילומטר, בנסיעה שלך תוסיף בשנה 27.5 ליטר, אז בשנה תוציא סביבות 770 שקל לשמן, גם ככה בהיקף הנסיעה שלך הייתי עושה 2 טיפולים בשנה. אפשרות שנייה הייתי עושה עסקת טריידאין עם הטרייד של לובינסקי ולוקח רכב אחר מהם.

פורסם

אין נזילות שמן. לגבי הרצועה עדיין לא הצלחתי להבין אם זה שהחליפו אותה במסגרת ריקול זה אומר שהיא לא תתפורר יותר והבעיה "נפתרה" או שבגלל שהיא טבולה בשמן זה יחזור לקרות. לגבי המנוע המחיר המדובר הוא עבור אוברול ולא מנוע משומש אחר. ולגבי השמן שנשרף מה  יותר מדאיג אותי מהמחיר עצמו וההתעסקות בו זה שהסבירו לי שמשריפת השמן מצטבר פייח שיכול לגרום לעוד בעיות. 

לא נראה עשן מהאגזוז.

פורסם (נערך)

לגבי הרצועה, ההמלצה היא להחליף רצועה כל 60k (או 4 שנים) ואתה כבר כמעט שם.

כמו שנאמר פה, עם כמות השמן שאתה מוסיף, אתה בעצם מונע את הבעיה של הדלק שחודר לשמן ותוקף את הרצועה.

מצד שני, בהנחה שאין נזילה רצינית והמנוע הוא זה ששורף את השמן, הממיר הקטליטי שלך לא ישרוד הרבה זמן והוא לא זול בכלל.

אישית, בהנחה ש׳גבע׳ אומרים שזה יפתור את הבעיה ושלא נגרם נזק לעוד מכלולים, אני חושב שהייתי מתקן.

אם אתה לא רוצה לרמות אף אחד, תצטרך להוריד כמה אלפים טובים שזה כבר חצי מהתיקון.

לובינסקי לא פראיירים, אם הם ייתנו לך מחיר מלא על הרכב, ברור שזה במקום הנחה שהיית מקבל ממילא.

אתה אומר שבסך הכל אתה מרוצה מהרכב, ככה שהבחירה בעיני היא או לשלם 11k ולהישאר עם רכב שאתה אוהב או ׳לשלם׳ 5-6k ולעבור לפיקנטו או משהו בסגנון.

בכל אופן, זה מה שאני הייתי עושה - קח בחשבון שיכול להיות שתתקן אותו וחודשיים אחר כך ילך הממיר.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם (נערך)

מחנה את הרכב בשכונה מפוקפקת עם פתק..

אינני יודע כמה זמן אתה ממלא ככה כבר שמן אבל אני בטוח שזה לא תרם לתפקודו העתידי של הממיר שלך..

נסה להשוות מחירים בעוד מקומות לגבי תיקון/החלפה של המנוע כי למכור במצב הזה בטוח יהיה פחות משתלם כלכלית..

מה שכן ממליץ להגיע להחלטה בזמן הקרוב ולא לזרום עם זה כדי לא להעמיק את הבור..

עריכה אחרונה על ידי online
פורסם

הרכב שלך 2015, כך שמדובר בדור הראשון של הרצועה שהיה פחות עמיד לעומת הדורות הבאים, זה שהרצועה הוחלפה ב 35 אלף אומר שהא התפוררה או הייתה במצב לא טוב וכניראה נגרם נזק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...