Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום 

ברצוני לרכוש רכב 

אני יכול לנתקין עמדת טעינה בבית 

אבל השאלה האם כדאי עכשיו רכב חשמלי או עדיין מוקדם כי אין פריצת תחנות טעינה במדינה 

והאם רכבי הבנזין יעלמו ואם כן למה חברות עדיין מייצרים רכבים בנזין ולא מפסיקים למשל 

אני רוצה כי יש לי חשש שרכבי הבנזין לא יהיה לי איך למכור אותה בעתיד  

אז השאלה למשל אם אני קונה רכב שמוצא חן בעיניי ובמחיר טוב אבל החשש שבעתיד לא יכול למכור אותו או למכור אותו במחיר הפסד 

מישהו יכול לעזר לי כאילו לאן השוק לוקח אותנו 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קנה מה שהכי מתאים לצרכים שלך היום.

אתה לא יכול לדעת מה יהיה בעוד 3-5-8 שנים שתמכור. 

אם חשמלי מתאים לאופי השימוש שלך, אז למה לא. אבל אם אתה עושה פה וויתורים בשביל איזה תרחיש עתידי שהמצאת לעצמך בראש, לא חבל שתשלם הרבה כסף ולא תהנה כמו שיכלת?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפחות בארץ, בנזין ודיזל כנראה לא יעלמו כל כך מהר כי יש לא מעט בלי מקום לעמדת טעינה.

דבר נוסף, אם תהיה פריצת דרך בתחום הסוללות שתאפשר טעינה מהירה תוך עשרים דקות, אני חושב שגם מחירי חשמליות של היום יצללו, לא רק בנזין.

בקיצור, מחזק את שנכתב מעלי, קנה מה שמתאים לך היום

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

קנה מה שהכי מתאים לצרכים שלך היום.

אתה לא יכול לדעת מה יהיה בעוד 3-5-8 שנים שתמכור. 

אם חשמלי מתאים לאופי השימוש שלך, אז למה לא. אבל אם אתה עושה פה וויתורים בשביל איזה תרחיש עתידי שהמצאת לעצמך בראש, לא חבל שתשלם הרבה כסף ולא תהנה כמו שיכלת?

צודק לחלוטין 

👌

פורסם
לפני 9 שעות, אדם חביב כתב:

אני יכול לנתקין עמדת טעינה בבית 

תעבור לחשמל עכשיו. 

ככל שתקדים לעבור לחשמל כך תגדיל את החסכון שלך. 

הפריסה הארצית של עמדות טעינה מהירות יכולה להיות יותר טובה, אבל כבר היום היא מספקת כל צורך. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

גם אם ייעלם זה ייקח שנים

אני זוכר שהמורה נהיגה שלי הרצה לי בהתרגשות על התפתחות הרכב האוטונומי וכמה זה קרוב

אז שאלתי אותו "חבר, האם אתה מפחד על הפרנסה שלך?"  הוא ענה "לא " ואז השתתק כשקלט את הסתירה

יש שינויים אבל שינויים לוקחים זמן, והרבה, ואנשים לא קולטים את זה, זה ברור שהחשמל ייחסל את הבנזין כמו שהבנזין חיסל את הקיטור וכמו שהקיטור חיסל את הסוס, אבל אנשים שוכחים כמה זמן מכוניות וסוסים נסעו יחד בכבישים - זה לקח זמן. וגם זה ייקח זמן.

מה שכן יכול להיות שיש דגמים מסויימים שהחשמליות יורידו את המחירים שלהם כל מיני ג'יפונים שנהנו מבלעדיות... ןזה נראה לי כבר התחיל.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

היות ואורך חיי הסוללה נע סביב ה 10 שנים, החלפתה יקרה מאוד ואורך חיי מנוע הוא 15-20 שנה ועלות החלפתו ושיפוצו נמוכים יותר
אני מהמר שמנוע הבעירה הפנימית ימשיך ללות אותנו עוד שנים רבות
אני גם מהמר על גל ביבי בום עוד 8 שנים, כשכל מי שיחזיק ברכב חשמלי עם סוללה גמורה יגרוט את הרכב, זה גם עשוי להפיל את המחיר של רכבים בגיל 5+ בגלל חוסר הוודאות

כמובן, שהכל ספקולציה אישית פרטית שלי והנבואה ניתנה לשוטים

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

1. ראשית יצרני רכב הנעת בעירה פנימית, מושקעים מעל הראש בליין הזה, הם ובאופן טבעי מנסים להאריך ככל האפשר את השימוש במה שהם מושקעים בו.

2. הנעה חשמלית מספקת היום, במיוחד בארץ, בה גם תעריפי טעינת החשמל ציבורית עדיין זולים יותר מבנזין או סולר, עלות זולה יחסית לכל קילומטר.

3. אין בזה לומר הרבה לגבי העתיד, הבעיה המרכזית היא טעינה, במיוחד ציבורית, שכן מדובר במשך זמן ארוך לאין שיעור יחסית למילוי טנק דלק. השאלה אם קצב הקמת המטענים ידביק את קצב מכירת מכוניות הנעה חשמלית היא שאלה קריטית בהקשר הזה. לענין זה יש דוגמא שאולי אינה מייצגת, אבל רלבנטית, ביוטיוב יש אנגלי אחד עם טייקאן חשמלי שמספר עד כמה חיי בעל רכב חשמלי מסובכים, כל נסיעה שמחייבת טעינה במהלכה היא מבחינתו סוג של הימור, האם יהיה תור, האם המטען יהיה תקין, וחשוב להפנים כל עיכוב משמעותו עניין של שעות לעיתים מזומנות. ואגב אנגליה, טעינה ציבורית שם יקרה יותר לדבריו מאשר בנזין, כנראה שפה עדיין להיפך.

4. בקיצור מה שמסתמן היום הוא שהנעת בנזין הופכת לאיטה להיות לוקסוס של עשירים, מספקת להם רוגע והעדר חרדות מהסוג המדובר, אבל כמו כל לוקסוס זה יקר יותר. 

פורסם (נערך)

לא רואה את העתיד, אבל הניחוש שלי ,שעד שלא יאסרו להביא רכבי בנזין בחוק יהיה להם שוק. לא אמורה להיות בעיה לקנות רכב בנזין אם מה שמפחיד אותך העלמות פתאומית שלהם. אבל דע שבהנתן וממילא התכוונת להחליף לרכב חדש, רכב חשמלי יחסוך לך הרבה מאוד כסף.

יש לי רכב חשמלי כמעט שנתיים, עדיין לא יצא לי להתקל בתורים בעמדות טעינה ציבוריות שגם כך תפגוש רק בטיולים ארוכים . יכול להיות שזה סתם עניין של מזל, אבל ניחוש שלי שהבעיה נופחה בעיתונות. יש פריחה של תחנות טעינה בארץ (יותר מהכפילו את עצמם מאז שאני קניתי את הרכב) והיד עוד נטויה.

לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

היות ואורך חיי הסוללה נע סביב ה 10 שנים, החלפתה יקרה מאוד ואורך חיי מנוע הוא 15-20 שנה ועלות החלפתו ושיפוצו נמוכים יותר
אני מהמר שמנוע הבעירה הפנימית ימשיך ללות אותנו עוד שנים רבות
אני גם מהמר על גל ביבי בום עוד 8 שנים, כשכל מי שיחזיק ברכב חשמלי עם סוללה גמורה יגרוט את הרכב, זה גם עשוי להפיל את המחיר של רכבים בגיל 5+ בגלל חוסר הוודאות

כמובן, שהכל ספקולציה אישית פרטית שלי והנבואה ניתנה לשוטים

אורך חיים ממוצע של סוללה עם קירור אקטיבי (כל רכבי החשמל היום) הוא 15 שנים או מעל 300 אלף קילומטר לסוללות nmc ומליון קילומטר לסוללות lfp.

עוד על מחירי סוללות כתבתי כאן:

מחירי סוללה משופצת בטסלה עולה היום במחירים דומים למחיר מנוע משופץ מחו"ל. ההבדלים שסוללה משופצת מקבלת 4 שנות אחריות ומנוע משופץ רבע מזה במקרה הטוב. הבעיה היותר גדולה שגם כשתחליף מנוע כל היחידות התומכות שלו ימשיכו להיות ישנות (מערכת השימון, הקירור,הילוכים,פליטה) וכולם עם פוטנציאל לעוד נזק ובעיקר היכולת להוציא את החשק לחיות בהתיישנות הרכב. בעוד ברכב חשמלי, מלבד המתלים, חידשת את המרכיב הבעייתי שנותן אפשרות שימוש לעוד שנים ארוכות.

חברה שמשכירה טסלות בארה"ב שיש לה כבר 7 טסלות , מדגמי s ,x ו 3, שעברו את ה 500 אלף קמ, דיווחה על התקלות המשמעותיות שהיו ברכבים. רק 6 מתוך ה 7 נדרשו להחלפת סוללה, כלומר רכב אחד כבר עבר 500 אלף על הסוללה המקורית ושאר התקלות קשורות לשחיקה מוגברת של צמיגים ותקלות שקשורות בחיבורי מתלה בין הגלגלים למנוע החשמלי, שאת כולם ניתן לייחס לעובדה שאנשים שמשכירים טסלות כנראה מגיעים לקרוע את הרכב. מאחר ומדובר בחברה עסקית ניתן להניח שהם משאירים רכבי חשמל לתקופה כזאת ארוכה כי זה כלכלי (צמיגים יקרעו להם גם בטסלות חדשות). אם היו תקלות של רכיבים יקרים כל כך סביר להניח שהיה שווה להחליף רכבים כמו שעושים ברכבי בנזין ישנים.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 14 שעות, אדם חביב כתב:

אז השאלה למשל אם אני קונה רכב שמוצא חן בעיניי ובמחיר טוב אבל החשש שבעתיד לא יכול למכור אותו או למכור אותו במחיר הפסד 

כל רכב תמכור במחיר הפסד ביחס למחיר שתקנה בכל מקרה, רכב זה לא נדל"ן (למרות שגם בנדל"ן יש ירידות לפעמים).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ההטענות המהירות, יקרות כמעט כמו דלק,

למי שאין עמדת טעינה בבית (בפרט שמתכננים לרכבים חשמלים מס לפי קילומטרים),

העלות נסיעה ברכב חשמלי יכולה לצאת יותר יקר,

אז השוק של זה לדעתי לא יגמר כל כך מהר.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

ובנוסף למה שנאמר מעליי, קודם כל תקנה לפי התקציב שלך, ואם זה קשור למימון , קח בחשבון את ההחזר והריבית.

גם לפי סדר עדיפויות.

נסיעות עירוניות/מחוץ לעיר.

רכב קטן או גדול. או "גיפון".

ואם עברת עת השלבים הללו, לכל אחד מהשניים, (בנזין או חשמל), יש יתרונות וגם חסרונות.

אם יש לך עמדת טעינה ביתית, ואין לך בעיית תקציב, או של הנדסת אנוש ותיפעול של רכב סיני, או סובל "מחרדת טווח", או זמן המתנה ממושך בתחנת דלק, רכב חשמלי הוא זה שיתאים לך יותר. במשך הזמן, ההוצאה הכספית הגדולה שלו בקנייה, תתקזז עם עלות נמוכה של רישוי שנתי, טעינה, והוצאות טיפול שונות.

לגבי המס נסועה אליהם, זו עדיין חידה.

כמובן שככל שהתקציב יגדל, תוכל להתקדם לחשמליות איכותיות יותר.

לגבי רכבי בנזין, ובכן, הן לא יעלמו כל כך מהר מהנוף.

תקנה כיום רכב בנזין מלא, ותוכל למכור אותו, עם אותה ירידת ערך שהייתה עד עכשיו. בלי בעיות.

היתרונות שלו הם ההיפך ממה שרשמתי לגבי החשמליות. 

הכדור בידיים שלך כרגע.

פורסם

אם יש לך אפשרות להתקין עמדת טעינה - התשובה ברורה.

אתה הולך לחסוך המון כסף על דלק וגם על טיפולים מוזלים במוסך ואגרת רישוי מופחתת.

בנוסף, חווית הנסיעה על רכב חשמלי היא רמה אחרת. הנהיגה שקטה ונעימה עם זמינות כוח מיידית.

יש בארץ המון עמדות טעינה. אני נסעתי לחרמון, לים המלח, לאילת ולעוד מקומות מרוחקים בלי שום בעיה בגלל הפריסה הנרחבת של עמדות הטעינה.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...