Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים,

אמה של בת זוגתי(נושקת ל-60) איננה בעלת רשיון נהיגה ורציתי לעזור לה להתחיל את תהליך הוצאת הרישיון.

כיוון שאיננה צעירה, היא בטוחה שיהיה כמעט בלתי אפשרי להוציא רשיון.

התחלתי לחפש ברחבי האינטרנט מידע בנושא, ונראה שאין מענה לבעיה זו.

לכן, רציתי לשאול אם אתם מכירים בתי ספר/מורים לנהיגה שמתמחים בלימודי נהיגה לגיל השלישי ואף מספקים מעטפת של ליווי בכל הנוגע ללימודי מבחן התאוריה וכו'.

הייתי שמח לקבל המלצה/הפניה למורים כאלה באיזור חדרה-קיסריה-פרדס חנה(ובכלל המלצות כלליות בנושא) אבל לא הייתי שולל מורים בטווח של נתניה-חיפה.

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי lolshimi11
פורסם

לדעתי כל מורה לנהיגה עם סבלנות.

כדי לעודד, ספר לה על החם שלי  שהוציא רישיון נהיגה בטסט הראשון כשיצא לפנסיה (בגיל 60) ונהג עוד 30 שנה בקירוב, בלי תאונות ובלי דוח"ות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

לדעתי כל מורה לנהיגה עם סבלנות.

כדי לעודד, ספר לה על החם שלי  שהוציא רישיון נהיגה בטסט הראשון כשיצא לפנסיה (בגיל 60) ונהג עוד 30 שנה בקירוב, בלי תאונות ובלי דוח"ות.

איך הוא התמודד עם מבחן התאוריה?

כמה שיעורים/טסטים הוא עשה?

לאורך כמה זמן נמשך התהליך?

פורסם

תאמין לי שאני לא זוכר. זה היה בסביבות 1990. העביר את המכונית האחרונה שלו לבן שלו לפני 2-3 שנים, אחרי שהיה צריך להפסיק לנהוג בגלל ליקוי ראיה.

את התיאוריה עבר בלי קושי למרות שההשכלה שלו לא הגיעה אפילו לרמת בי"ס יסודי - אם כי באותם ימים זה היה מבחן בכתב, לא באמצעות מחשב. וכמובן שמדובר בדרגה 02 מלא (מה שהיום קרוי B) עם הילוכים ידניים.

מציע לך להתחיל בלרכוש לה מנוי על אחד מאתרי תרגול התיאוריה, כך שהיא תכיר את המבחן ואת הממשק (אם אינה רגילה להשתמש במחשב). חוץ מזה, אני די משוכנע שהמורה ידע לתדרך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 28 דקות, lolshimi11 כתב:

אמה של בת זוגתי(נושקת ל-60) איננה בעלת רשיון נהיגה ורציתי לעזור לה להתחיל את תהליך הוצאת הרישיון.

כיוון שאיננה צעירה, היא בטוחה שיהיה כמעט בלתי אפשרי להוציא רשיון.

קודם תשאל אותה ואת עצמך את השאלות הבאות:

א) האם היא באמת רוצה או צריכה רישיון? כי היא הסתדרה איכשהו עד עכשיו בלי.

ב) מה המטרה? לא "שיהיה", ולא כדי לרצות את הבת שלה ואותך, אלא האם היא באמת מתכוונת לרכוש רכב ולנהוג בו?

ג) האם היא תדע להתנהל בכביש?

ד) במידה וכן, האם היא רוצה ללמוד על ידני או מספיק אוטומט? לאדם שרוצה רק להגיע ממקום למקום אין טעם להסתבך עם גיר ידני.

לדעתי, אם לבן אדם אין צורך/רצון להיות על הכביש, אין צורך לדחוף אותו לשם בכח.

אז תחשבו טוב טוב אם יש טעם להעביר אותה את כל התהליך הזה, אם אין לה צורך אמיתי בכך.

אחרת, גם אחרי שהיא תוציא רישיון אחרי XX שיעורים ו-Y טסטים, היא במקרה הטוב תפחד לצאת לכביש, במקרה הגרוע תהיה מטרד ומקור לנזק.

בנושא לימוד עצמו, חשוב למצוא מורה שמצד אחד תהיה לו הרבה סבלנות, אבל מצד שני יהיה קשוח במידה מסוימת.

אם אין לה רצון לנהוג על ידני, עדיף ללכת ישר לאוטומט.

אם עברית לא שפת אם שלה, מומלץ בחום למצוא מורה שדובר את השפה שלה.

לפני 35 דקות, sperial כתב:

אמא שלי הוציאה רישיון בגיל 50, ונוהגת בלי תאונות וכמעט בלי דו"חות.

מצד שני, היא עדיין מפחדת לצאת לכביש מהיר, או לנסוע רחוק לבד, ומבקשת שאני או אבא ניקח אותה.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 23 דקות, vadim6385 כתב:

מצד שני, היא עדיין מפחדת לצאת לכביש מהיר, או לנסוע רחוק לבד, ומבקשת שאני או אבא ניקח אותה.

תראה איזה הבדלי גישה. 

אבא שלי הוציא רשיון בגיל 40. אחרי גיל 85 בערך כמעט הפסיק לנהוג בעיר (בגלל החניה). לעומת זאת לא היתה לו שום בעיה לצאת לכביש המהיר ולנסוע בניחותא בנתיב הימני.

דרך אגב, ואדים, לא בהכרח תרכוש רכב. אולי פות"ש בונה עליה בתור בייביסיטר שתשתמש ברכב שלו כדי לאסוף ילדים מהגן?

פורסם
לפני 44 דקות, sperial כתב:

אולי פות"ש בונה עליה בתור בייביסיטר שתשתמש ברכב שלו כדי לאסוף ילדים מהגן?

הוא יכול לבנות על הרבה דברים, אבל אם אין לה באמת רצון ללמוד נהיגה ולהוציא רישיון, זה יהיה זמן, כסף ועצבים לפח.

בגלל זה אמרתי שאם היא הסתדרה בלי זה עד עכשיו, אולי עדיף שתמשיך להסתדר בלי. לא כולם צריכים לנהוג.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני מכיר שתי נשים שהוציאו רשיון נהיגה אחרי גיל 50. לשניהם לקח מיליון טסטים לעבור, ומאז הוצאת הרש/יון , אחת לא נהגה כלל. והשניה נהנגה מעט מאוד וכבר לא נוהגת בכלל סביב ה-10 שנים.

פורסם

מי ישמע, איזו יכולות נעלות צריך כדי להוציא רשיון או שגילל 60 זה חצי רגל בקבר.

תיאוריה? אנשים בגיל 60 עושים תואר אוניברסיטאי.

לימוד מעשי? יש בני 17 עם יכולת עיבוד מידע ואינסטינקטים של צב, וגם הם מוציאים רשיון.

אם היא רוצה, שתוציא, כמו כל אחד אחר.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Be roo כתב:

מי ישמע, איזו יכולות נעלות צריך כדי להוציא רשיון או שגילל 60 זה חצי רגל בקבר.

תיאוריה? אנשים בגיל 60 עושים תואר אוניברסיטאי.

לימוד מעשי? יש בני 17 עם יכולת עיבוד מידע ואינסטינקטים של צב, וגם הם מוציאים רשיון.

אם היא רוצה, שתוציא, כמו כל אחד אחר.

לפי הלמ"ס תוחלת החיים של אשה ישראלית בת 60 היא 26 שנה. מכובד ומתאים למי שרוצה להשקיע בעצמה.

ולגבי תואר אוניברסיטאי - הכרתי אדם שהתחיל ללמוד באוניברסיטה בגיל 65, בגיל 82 הוענק לו הדוקטורט. וכל זה בתחומים שאינם קשורים כלל למקצועו במהלך שנות העבודה. בכלל גיל 60 אינו מהווה איזו משוכה בלתי עבירה. אפילו בפורום זה יש כמה בני 75 ויותר שנותנים עצות מועילות ומעודכנות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 7 שעות, lolshimi11 כתב:

רציתי לשאול אם אתם מכירים בתי ספר/מורים לנהיגה שמתמחים בלימודי נהיגה לגיל השלישי ואף מספקים מעטפת של ליווי בכל הנוגע ללימודי מבחן התאוריה וכו'.

הייתי שמח לקבל המלצה/הפניה למורים כאלה באיזור חדרה-קיסריה-פרדס חנה(ובכלל המלצות כלליות בנושא) אבל לא הייתי שולל מורים בטווח של נתניה-חיפה.

נשמע שאתה בסה"כ צריך מורה רגוע וסבלני מהסוג שנכנס למקצוע מתוך אהבה לתחום ולא כי זה היה הקורס הראשון שהציעו לו כשהשתחרר אחרי עשרים שנות קבע.

ממליץ ליצור קשר עם אלעד סיטון, דמות מוכרת בסצינה המוטורית בישראל ומנהל לשעבר בקארספורום: https://www.facebook.com/eladriving. אחרי שיעור או שניים לנסיון, תראו איפה אתם עומדים ואם יש צורך ב'מומחה'.

פורסם

מתעלק על השרשור המבורך הזה, מחפש מורה לסבתא שלי - בת 90, זה הרגלים שלה וזה מאוד מגביל.

אשמח להמלצה באזור כפר סבא/הוד השרון והסביבה. רכב אוטומט קטן והמון סבלנות מפה עד לשמיים..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

להתחיל בגיל 60 זה צריך לבוא ממנה. אם היא תרצה - יש סיכוי שהיא תצליח. הייתי מחפש סימולטור נהיגה ונותן לה להתאמן קצת ולראות אם היא מתחברת לעניין. גט טקסי לפעמים זה הפתרון המשתלם יותר.  אולי אפילו לנסות לנהוג קצת בקלנועית כדי לראות איך זה מרגיש לה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

נקודת המוצא היא שהאישה מעוניינת ללמוד לנהוג, גם אם היוזמה היא של מישהו אחר.

מה. קשר לסימולטור ולקולנועית? היא צריכה לקחת כמה שיעורים ולראות האם היא מתחברת. במקרה הטוב תמשיך, גם אם לא תעבור בטסט ראשון. במקרה הרע היתה לה חוויה שעלתה 300 ₪.

פורסם

קלנועית תתן לה הרגשה אמיתית של רכב בו היא נוהגת ושולטת, לראות אם זה מפחיד אותה או להפך. סימולטור כי כדי לנהוג בסביבה של הולכי רגל, עיר, צפיפות, כביש מהר וכו' יכול להציף פחדים אצל אנשים שלא עשו זאת מעולם

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...